Şimdi Ara

NVIDIA - CUDA Toolkit 2.3 - CUDA SDK code samples 2.3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.nvidia.com/object/cuda_get.html

ekran kartı :g80 8800 gts
    işletim sistemi :win7 32 bit
    driver :195.62 whql

arkadaşlar yukarıdaki 36 ve 80 mb olan 2 programı indirdim. acaba bunları kurarsam herhangi bir getirisi olur mu? bu programlar ne işe yarar? cuda teknolojisi ile hd film filan izlerken gpu üzerine yük bindiğini bu sayede daha kaliteli görüntü elde ettiğimizi ve görüntüyü ileri geri alırken sistemde herhangi bir kasma olmadığını biliyorum.gerçi bir çok program ile denememe rağmen ben bunu beceremedim.(bsplayer-klitecodec-mpc home cinema-core avc-km player vs vs) 700 mb'lik filmlerde bile cpu %10'un üzerinde . ve 5-6 gb lik filmlerde ileri geri alırken ufakta olsa kasılmalar meydana geliyor. hem vistada hem win7'de denedim bir türlü beceremedim. forumda bu konu ile ilgili konuyu 100 kere okudum her denileni uyguladım ama nafile. artık bende bunu kullanmak istiyorum. gına geldi.

belki saçma olacak ama benim kartta donanımsal bir sorun olabilir mi?

• yok mu fikri olan?
    İntel Q9300 2.5@3.0 Ghz--4x1GB Kingston Value DDRII 800@960--Gigabyte P35DS3L--WD Raptor 150GB SATA--Samsung 320 GB SATA--MSI GTX260 TWINFROZR OC (800/1600/2550)--Samsung DVD-R/W--PHİLİPS 220XW--Aerocool V12XT--FSP BlueStorm II 500 Watt--Altec Lansing 5.1--Logitech G11/G25--Windows 7 Ultimate X64
  • metallurgy, Cuda yı sadece X264 olan film dosyalarında kullanabilirsin..yani etkisini görebilirsin..çünkü bu divx gibi sıkıştırılmış bir formattır ve bu açma işlemi için ekran kartı cpu ya yardımcı olabilir..

Ancak ekran kartın G80 8800GTS aşağıdaki listede görebileceğin gibi VP1 PureVideo HD teknolojisine sahip olduğu için CUDA yı hiçbir şekilde kullanamazsın..Eğer G92 veya G94 8800 GTS olsa idi o zaman mümkün idi..Cuda 'yı kullanamamanın sebebi maalesef ekran kartın

http://nunnally.ahmygoddess.net/configuring-kmplayer-to-play-h-264-videos-using-microsofts-directx-video-acceleration-dxva-and-nvidias-compute-unified-device-architecture-cuda/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 21 Aralık 2009; 0:34:17 >

• ama desteklenen ekran kartları arasında benim kartta vardı sanırsam. tüm 8 serisi deniliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

bu arada dediğiniz terimlere yabancıyım. x264 v1purevideo hd vb gibi. şimdi x264 film dosyaları nasıl olur? bunları kullanırken etkisini görürüm ama diğerlerinde mi görmem? cuda'yı hiçbir şekilde kullanamazsınız demişsiniz. x264 filmler içinde mi geçerli o dediğinz.

Orijinalden alıntı: metallurgy

ama desteklenen ekran kartları arasında benim kartta vardı sanırsam. tüm 8 serisi deniliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

bu arada dediğiniz terimlere yabancıyım. x264 v1purevideo hd vb gibi. şimdi x264 film dosyaları nasıl olur? bunları kullanırken etkisini görürüm ama diğerlerinde mi görmem? cuda'yı hiçbir şekilde kullanamazsınız demişsiniz. x264 filmler içinde mi geçerli o dediğinz.

işte verdiğim linke bakarsanız G80 deki Purevideo teknolojisi VP1 olduğu için diğer Geforce 6 ve 7 serisi kartlarda olduğu gibi Cuda yı kullanamazsınız..VP2, VP3 ve VP4 olan Nvidia kartlar Cuda yı desteklemekte..
    Ekran kartının görevi sıkıştırılmış x264 dosyalarının işlemci tarafından çözülmesine yardımcı olmak..Eğer işlemciniz zaten çok iyi düzeyde ise Cuda ya ihtiyacınız yoktur 720 ve 1080 lik fimleri rahatlıkla izleyebilirsiniz..ancak izlerken takılmalar yaşıyorsanız o zaman ya işlemcinizi değiştirmelisiniz yada ekran kartınızı..Bahsettiğim konu en çok x264 lü encode edilmiş videoları kapsıyor ancak blueray gibi m2ts dosyalarında cuda yine işe yarayabiliyor..Dvd ve divxlere herhangi bir etkisi yok..

Direk Resim Linki:
     NVIDIA - CUDA Toolkit 2.3 -  CUDA SDK code samples 2.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 21 Aralık 2009; 1:32:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.