Şimdi Ara

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
802
Cevap
32
Favori
82.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba hocam ben monitör modlu kullanıyorum derinlik artınca görüntünün özellikle at ve üst kısımlarında ikilenme oluyor yani objelerin yanında hayalet bir gölge daha oluyor

örneğin skyrime girdiğimde skyrim logosundan 3 tane görüyorum ordata düzgün 2 yanda gölge gibi silik hayalet 2 logo daha

orjinal derinliği dışında hep böyle oluyor bazı oyunlarda 3d fix yapınca düzeliyor skyrim düzelmişti (logo değil oyun sadece)

acaba monitörü modlu kullandğmdan olabilir mi?

tv playi monitörle deneme şansımız war mı?
  • merhaba.
    öncelikle aynı oyunu bedne oyuyorum fix li şekilde.
    derinlik arttırma zaten onu 15 de bırak.
    asıl önemli olan dışa çıkarmayı dene
  • derinlik artırmayınca gerçeklik hissi oluşmuyor yakınsamadan bahsediyorsunuz sanırım onuda şaşı noktasına kadar artırdım yakındaki objelerde evet daha güzel oluyor fakat uzaklaştıkça 2d gibi oluyor en iyi ayarı gözüm dayansa hem yakınsama hemde derinliği sona çekerek buluyorum ama adamın 4 adet eli oluyor bu arada skyrimi bırakmak zorunda kaldım ama en iyi 3dlerden birisi oydu elleri aşağı indirip ayarları sona çektim inanılmaz bi derinlik almıştım

bbirisi bana derinliği artırınca bu durum normal demişti sizde de öyle oluyor mu hocam
  • eğer yansımaya hiç dokunmazsam derinliği 100 yaptığımda şaşı olmuyor ama aşırı gözleri yoruyor inanılmaz yoruyor hemde.
    yani 5 dk mümkün değil dayanamazsın.
    birde şöyle bir olay var hocam.
    mesela ben skyrim 10 saat aralıksız 3d oynadım hiçbirşey hissetmedim ne ağrı ne başka birşey.
    ama oyun değiştirdim metal gear yemin ederim görsen ağlıyo bu adma zannedersin.
    3 gün sonra ama alıştı gözlerim sanırım hiçbirşey hissetmedim skyrimdeki gibi.
    tekrar skyrim e döndüğümde alışmam gerekti onada.
    oyun değiştirdiğimde yanma oluyor benim gözlerde.
    bu sanırm oyunların 3d teknolojileri farklı ondanmı kaynaklanıyo acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 13 Mart 2014; 18:02:58 >
  • şaşı olmaktan ziyade hayalet bi gölgelik war özellikler ekranın kenarlarına üst alt kısmına doğru çünkü 2 görüntü değil aslında 3 görüntü war we gözünüzü şaşı yaptığınızda ortadaki 2 görüntü ayrılıp yanlardaki hayaletin üstüne biniyor ve o zaman 2 görüntü oluşuyor ve evet yakınsamaya dokunmazsanız ama derinliğide normalde yüzde 5-10dan daha fazla açmazsanız düzgünce görüyorsunuz fakat derinlik hissi neredeyse sıfır

oyunlardaki değişikliğin sebebide aslında teorime göre bendeki sorunda bu yüzden:

gösterim yöntemiyle alakalı bazı oyunlar göz gibi olsun diye bakış açısınıda artırmak amaçlı görüntüyü sıkıştırır yanlardan üstten alttan açar
    görüntüde sanki topun içinden dünyaya bakıyormuşsunuz hissi verir isterseniz deneyin bazı oyunlarda (özellikle 3. şahıs) obje önünzde iken düzgün kamerayı çevirdikçe yana doğru süner derinliği etkileyen faktör budur aslında ve galiba benim sorunumlada alakalı dolaylı olsada

benim merak ettiğim derinliği yüzde 50-55 lere getirdiniz yakınsamayıda hafif açtınız o zaman cam gibi tek görüntü alıyor musunuz 2d deki kadar tek görüntü hiç hayalet oluşuyor mu?

• derinliği 50 55 yaparsam yansımayı fazla arttıramıyorum dediğin gibi karakter 2 ye bölünüyor.
    zaten bu oyunun 3d desteği yok bence bu sorun ondan kaynaklanıyor.
    çünkü batmanda yansımayı ve derinliği baya bir arttırmıştım bir sorun oluşmadı tabi alışkın değiliz sanki oyuncak yönetiyorum gibi hissediyorum ozamanda :)
  • yok bak 2 görüntüye ve oyuna takmayın ben hangi oyunu oynasam biraz bişeyleri açınca 2d kadar berrak görüntü alamıyorum

örneğin şuan batman arkham origins oynuyorum tekrardan

derinlik yarıdan biraz fazla 60 falandır yakınsama ise orjinalden biraz fazla

ama yakınsamaya dokunmadan derinliği artırınca örneğin %30 hemen gölgelenmeler başlıyor 2d kadar berrak olmuyor ama oynanıyor

yarın sabah hazırlamaya çalışacağım olmazsa resimle anlatacağım çünkü yine pekte rastlanır bişe değil başıma gelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 14 Mart 2014; 4:51:59 >
  • Arkadaşlar 120hz amd 3d uyumlu bir monitör öenerebilirmisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d monitör aldım nvidia kartım var..linkler ölmüş abiler 3d tecrübesi nasıl bişey denemek istiyorum :)
  • donanımtesti başarısız diyor acaba gözlük yok ondan mı? kendi gözlüğü olmadan acamıcakmıyım 3d yi? hiç birşey anlamadım.sırayla nabacagım beyler? biri yol göstersin..
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    monitörün nvidia destekli mi aktif mi pasif mi

bu arada monitör için tv play vb bişe indirmene gerek yok
  • BENQ XL2420T monitör var nvidia 3 vision ready diyor, gözlük alacağım sonuçları burada paylaşırım.
  • konu çok iyi oldu açan arkadaşa teşekkürler baya zahmet den kurtardı beni
  • Arkadaşlar çırak lazım...
  • Gayet basarili paylasim olmus.bu tip paylasimlari artik cimbizla seciyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bu programı kullanıp 1080p 60hz problemi yaşayan arkadaşlar olabilir bir şekilde sorunu bir arkadaşımız çözmüş deneyebilirler ama kendin 3d aktiv ediyoruz göz ayarını vs

http://forum.donanimhaber.com/m_73027695/tm.htm

tabi filmlerde bu driver iyi değil iki tane 3d player kullanıyorum km player ve cyberlink power DVD km player da lg tv ler için bir seçenek var direk secince lg tv için gibi bir şey çıkıyordu tam hatırlamıyorum cyberlink power DVD hdmi 1.4 1080p 24 hz seçeneği çıkıyordu filmlerde en etikili lg olarak tanıması
    daha iyi ama oyunlarda acer daha iyi bir sonuç verdi tabi o kadar cok deneme yaptım ki sonunda kafamda karışmış olabilir siz yine deneyin

eğer hem film hem oyun olarak kullanacak arkadaşlar iki tane hdmi 1.4 kablosuna sahip olsunlar ve tabi ekran kartlarında giriş mevcut ise yoksa dvi dan hdmi dönüştürücüde almak gerekli filmleri lg olarak tanıtın oyunları da acer olarak tanıtın

32 la620s için hdmi 1 girişi acer olsun oyunlarda
    hdmi 2 girişi lg olsun filmlerde

bu şekilde kullanırsanız biraz zahmetli ama en iyi performansa böle ulaştım denemek isteyenler olursa deneyebilirler.

• arkadaslar s.a
    nvidia gtx680m dizüstü bilgisayarım var
    Sony Bravia KDL 55HX850 tv var
    GeForce 337.88 Driverım güncel
    3d oyunları nasıl oynayabilirim
    3d vision programını kuruyorum 3d algılanmadı diyor
    birde nividia kontrol panelinde yukarıdaki fotğrafta olduğu gibi
    stereoscopic 3d seçeneği yok
    sanırım gtx 680m grafik kartı desteklemiyor
    intel hd 4000 grafik kartı problem yaratıyor olabilir mi
    lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim
  • ACER GN245HQ 3D
    http://forum.donanimhaber.com/m_50286005/tm.htm
    Monitörüm gözlüğüyle birlikte aylardır evde yatıyo.. Eskişehir'den isteyen arkadaş varsa satabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayk933

arkadaslar s.a

evet olabilir masa üstünde o devrede olduğu için nvidia tam ayarların görünmeme ihtiamli var ama bilemiyorum

3d vison yüklü olduğundan cok emin olun yüklüyse stereoscopic 3d seçeneğinin olmaması intel grafik kartından olabilir veya o sıra tv bağlı iken iki ekrandan görüntü aldığın içinde olabilir

gelelim yapman gerekenler

1. inteli bir şekilde devre dışı bırak
    2. tv bağla ve laptop ekranın çalışmasın tek ekran olarak çalışsın
    3. nvidia 3d play tv yükle
    sonra dene bakalım olacak mı oyunlarda 1080p 60 hz görmeye bilir panelden dolayı o zamanda ACER GN245HQ 3D
    yukarıda olanı tv monitörü olarak tanıt Windows 8.1 yüklüyse onun içinde pc yi güvenlik kipte açar gibi reset at ve güvenlik kipi seçme 7 nolu seçeneği seç yoksa acer driver kurulmaz Windows 8.1 de

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

quote:

Orijinalden alıntı: ayk933

arkadaslar s.a

evet olabilir masa üstünde o devrede olduğu için nvidia tam ayarların görünmeme ihtiamli var ama bilemiyorum

3d vison yüklü olduğundan cok emin olun yüklüyse stereoscopic 3d seçeneğinin olmaması intel grafik kartından olabilir veya o sıra tv bağlı iken iki ekrandan görüntü aldığın içinde olabilir

gelelim yapman gerekenler

1. inteli bir şekilde devre dışı bırak
    2. tv bağla ve laptop ekranın çalışmasın tek ekran olarak çalışsın
    3. nvidia 3d play tv yükle
    sonra dene bakalım olacak mı oyunlarda 1080p 60 hz görmeye bilir panelden dolayı o zamanda ACER GN245HQ 3D
    yukarıda olanı tv monitörü olarak tanıt Windows 8.1 yüklüyse onun içinde pc yi güvenlik kipte açar gibi reset at ve güvenlik kipi seçme 7 nolu seçeneği seç yoksa acer driver kurulmaz Windows 8.1 de

cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim
    aygıt yöneticisinden intel hd 4000 grafik kartını devre dışı bırakıyorum ama nvidia yı actığımda
    nvidia ekran ayarları kullanılamaz şuanda nvidia gpuya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz diye uyarı çıkıyor yani nvidia açılmıyorbenim tv aktif gözlüklü ondan olabilir mi bilmiyorum arkadaşın lg pasif gözlüklü lg de deneyegim ama sanırım gtx680m grafik kartı desteklemiyor nvidia nın sitesine baktım gtx485m e kadar destek veriyor masaüstü ekran kartlarının hepsine destek verirken gtx600m, 700m hatta 800m serilerine destek vermemesi çok ilginç

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.