Bildirim
nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack) (12. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
veee Emin abiden yararlı bir konu daha ...Süpersin abi sen diyecek laf bulamıyorum seni takip ediyorum ..quote:
Orijinalden alıntı: NomadCRY
İlk sayfaya Sık Srulan Sorular diye bir bölüm açıp burada cevapladığım soruları alıntılarıyla beraber ilk sayfaya koymayı düşünüyorum.Böylesi daha iyi olacaktır.
Alıntıları Göster
3D mükemmel ya okulda hocanın laptop'ınla oynardık Toshiba satalitte serisi 3d gözlükle sanki sen oynuyormuşçasına içindeymiş gibi bir his veriyor ve ölmeden 3d gözlükle bir şey izlemek herkesin hakkıdır bence. Yada 3D yi yaşamadan ölmemek gerekir.
-
@NomadCRY Mesela almak istediğim , daha doğrusu bu işin uzmanları tarafından bana önerilen 1 2 projeksiyon var ve bunlar 3000:1 kontrast oranına sahip , benim merak ettiğim bu oran rakam olarak tv veya monitor lere göre çoook düşük , yani bu aradaki fark oyunlarda olumsuz nekadar kötü olabilir , bi fikrin varmı ? Yani benim korkum okadar parayı verip projeksiyon aldığımda monitorun yanından geçmeyen kaliteye sahip bi görsellikle karşılaşmak beni korkutuyor. Birde şu videoda 31. saniyedeki tabloyu incelermisin ?http://www.youtube.com/watch?v=tjh58JOTpNQ , 1920x1080 p 24 hz , 1920x1080 i 60 hz bu nedir ?quote:
Orijinalden alıntı: wampaa
veee Emin abiden yararlı bir konu daha ...Süpersin abi sen diyecek laf bulamıyorum seni takip ediyorum ..
3D mükemmel ya okulda hocanın laptop'ınla oynardık Toshiba satalitte serisi 3d gözlükle sanki sen oynuyormuşçasına içindeymiş gibi bir his veriyor ve ölmeden 3d gözlükle bir şey izlemek herkesin hakkıdır bence. Yada 3D yi yaşamadan ölmemek gerekir.
Alıntıları Göster
-
@NomadCRYquote:
Orijinalden alıntı: dogankerem
Bu mesaj silindi.
Yukarıda TeufeL-07 nicki arkadaşımız teknosada test yaparken aynı durumla karşılaşmış, yani sanal 3d görmüş. Gözlüğü taktığında o nvdianın testindeki göz dışarı çıkmamış. Şu anda bende de aynı sorun var ve bütün oyunlarda da böyle. Bunun bir sebebi var ama ney ya format mı atsam diyeceğim ama alakası yok bilgisayarı zaten bir kaç hafta önce aldım.
Oof of -
şu power dvd programını deniyeceğimquote:
Arkadaşlar konuya Videolar adlı bir bölüm açılmıştır.Buradaki videoların sayısı artacaktır.İlk mesajda yer almaktadır
Videolar
Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu
Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu ( ASUS G51J )
Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu 45 FPS ( ASUS G51J )
GTX560 Ti 3D Vision Benchmark testi
2d görüntüyü 3d acacakk yada encode edecek program lazım bana aslında
-
quote:
Orijinalden alıntı: wampaa
veee Emin abiden yararlı bir konu daha ...Süpersin abi sen diyecek laf bulamıyorum seni takip ediyorum ..
Eyvallah kardeşim.
quote:
Orijinalden alıntı: TeufeL-07
@NomadCRY Mesela almak istediğim , daha doğrusu bu işin uzmanları tarafından bana önerilen 1 2 projeksiyon var ve bunlar 3000:1 kontrast oranına sahip , benim merak ettiğim bu oran rakam olarak tv veya monitor lere göre çoook düşük , yani bu aradaki fark oyunlarda olumsuz nekadar kötü olabilir , bi fikrin varmı ? Yani benim korkum okadar parayı verip projeksiyon aldığımda monitorun yanından geçmeyen kaliteye sahip bi görsellikle karşılaşmak beni korkutuyor. Birde şu videoda 31. saniyedeki tabloyu incelermisin ?http://www.youtube.com/watch?v=tjh58JOTpNQ , 1920x1080 p 24 hz , 1920x1080 i 60 hz bu nedir ?
Merhaba,
Konunun uzmanları dediğiniz kişiler kimler bilmiyorum ama benim de bahsettiğim konu bu.Kontrast özellikle filmlerde ve karanlık oyunlarda çok kötü sonuçlar doğuracak.4 yıl önceki TV'lerde bile 7000:1 kontrast oranları vardı. Ve hem bu yüzden hem başka nedenlerden projeksiyonlarda çok fazla ghosting ( çift görüntü ) oluyor.
Hz görüntü yenileme hızıdır.60 Hz daha iyidir.Eğer sen 24 Hz'de oynarsan yaptığın hareketler ekrana daha geç gelecek bu oldukça kötü bir durum oluşturacak.Daha önce de yazdığım gibi dünyada 3 TV haricinde nVidia 3D TV Play ile Full HD'de 60 Hz oyun oynatabilen bir TV yok. 1080p 24 Hz veya 720p 60 Hz oynatabiliyor TV'ler. Ve bu projektörde 1080p 60 Hz oynatamıyor.Ama 1080i 60 Hz oynatabiliyor.Yani çok bir sorun olmaz bu. 1080i ile 1080p arasında fark var ama önemsenecek derecede değil bu.
quote:
Orijinalden alıntı: 19CARSIBJK03
@NomadCRY
Yukarıda TeufeL-07 nicki arkadaşımız teknosada test yaparken aynı durumla karşılaşmış, yani sanal 3d görmüş. Gözlüğü taktığında o nvdianın testindeki göz dışarı çıkmamış. Şu anda bende de aynı sorun var ve bütün oyunlarda da böyle. Bunun bir sebebi var ama ney ya format mı atsam diyeceğim ama alakası yok bilgisayarı zaten bir kaç hafta önce aldım.
Oof of
Daha önce de dediğim gibi gerçekten hiçbir fikrim yok.Neden böyle oluyor anlamış değilim.Dün gece arkadaşıma gittim G53 3D'si olan arkadaşa.Göz gayet güzel çıkıyordu dışarı.Sizler neden böyle sorunlar yaşıyorsunuz anlamıyorum.Benden de buraya kadar.Üzgünüm, daha fazla yardımcı olmak isterdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 12 Ekim 2011; 21:34:09 >
-
quote:
@yunus78 Arkadaşım 3d tv play 14 günlük deneme sürümü var . Acaba kurup denemen mümkünmü ? Ben öyle yapmıştım teknosa testlerimde. Artı bu ekrandan çıkartmak için ayar olduğunu bende bilmiyordum. Arkadaşımda nvidia denetim masasında stereoscopic 3d yi test et bölümünden test yaptığında nvidia kit ile göz logosu burnumun ucuna kadar gelirken , benim teknosada yaptığım tv testlerinde göz ekrandan hiç dışarı çıkmamıştı ve açıkcası şaşırmıştım. Acaba bu ayar ilemi o göz logosunu dışarı çıkartabiliyorduk ? Bu ayarın default ayarı nedir ? Yani hiç ayar yapmadan gözün hiç dışarı çıkmaması sence normalmidir ?
@TeufeL-07
Kardeş sen teknosada test yaparken benim sorunum gibi bir sorun yaşamışsın. Yani nesnelerin ekrandan çıkmaması gibi. Peki bunu bir 3d tv de mi test ettin yoksa notebookta felan mı? ordaki yetkiye sormadınmı bu nasıl 3d diye sebebi ney diye
-
quote:
quote:
@yunus78 Arkadaşım 3d tv play 14 günlük deneme sürümü var . Acaba kurup denemen mümkünmü ? Ben öyle yapmıştım teknosa testlerimde. Artı bu ekrandan çıkartmak için ayar olduğunu bende bilmiyordum. Arkadaşımda nvidia denetim masasında stereoscopic 3d yi test et bölümünden test yaptığında nvidia kit ile göz logosu burnumun ucuna kadar gelirken , benim teknosada yaptığım tv testlerinde göz ekrandan hiç dışarı çıkmamıştı ve açıkcası şaşırmıştım. Acaba bu ayar ilemi o göz logosunu dışarı çıkartabiliyorduk ? Bu ayarın default ayarı nedir ? Yani hiç ayar yapmadan gözün hiç dışarı çıkmaması sence normalmidir ?
@TeufeL-07
Kardeş sen teknosada test yaparken benim sorunum gibi bir sorun yaşamışsın. Yani nesnelerin ekrandan çıkmaması gibi. Peki bunu bir 3d tv de mi test ettin yoksa notebookta felan mı? ordaki yetkiye sormadınmı bu nasıl 3d diye sebebi ney diye
Arkadaşım 3D Tv de (LG 32LW4500 FRP 3D) test ettim. Satıcıya gözün dışarı çıkmasıyla ilgili birşey sormadım çünkü hiçbirşey bilmediğini düşündüğümden. Oyunlarda çok güzel ve yeterli bi derinlik vardı testlerimde. O yüzden gözün dışarı çıkmamasına pek aldırmadım ama , bunu bi sorun olduğunu anlasaydım tabiki ilgilenirdim. Yapabilirsen benimlede paylaş lütfen.
-
quote:
quote:
quote:
@TeufeL-07
Arkadaşım 3D Tv de (LG 32LW4500 FRP 3D) test ettim. Satıcıya gözün dışarı çıkmasıyla ilgili birşey sormadım çünkü hiçbirşey bilmediğini düşündüğümden. Oyunlarda çok güzel ve yeterli bi derinlik vardı testlerimde. O yüzden gözün dışarı çıkmamasına pek aldırmadım ama , bunu bi sorun olduğunu anlasaydım tabiki ilgilenirdim. Yapabilirsen benimlede paylaş lütfen.
Kardeş teknosa'da test gözlüğün nvidianın gözlüğü müydü?
Eğer buysa ben de en yakın zamanda bilgisayarı ve gözlüğü alıp teknosaya gidip kendi gözlüğümü 3d tvlerinde, ve onların gözlüğünü kendi bilgisayarımda deneyerek ve bilgisayarı ordaki 3d tvlere bağlayarak sonuca ulaşabileceğimi sanıyorum. Bakalım sorun nerdeymiş.
Ayrıca benim bilgisayar da aşağıda. Yerleşik IR vericisi var. Neden nesneler 3d hissi verip gözlüğe yaklaşmıyor anlamış değilim ve denemediğim bir şey kalmadı. Sadece format atmadım bilgisayara. Aynı modelde kullanan kişiler halbuki çok memnun 3D olayından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19CARSIBJK03 -- 13 Ekim 2011; 18:11:09 >
-
Hayır pasif polerize gözlüklerle test ettim. IR vericisi de yok bu gözlüklerde. Görüntü her göze aynı anda gönderiliyor.quote:
Orijinalden alıntı: 19CARSIBJK03quote:
quote:
quote:
@TeufeL-07
Kardeş teknosa'da test gözlüğün nvidianın gözlüğü müydü?
Eğer buysa ben de en yakın zamanda bilgisayarı ve gözlüğü alıp teknosaya gidip kendi gözlüğümü 3d tvlerinde, ve onların gözlüğünü kendi bilgisayarımda deneyerek ve bilgisayarı ordaki 3d tvlere bağlayarak sonuca ulaşabileceğimi sanıyorum. Bakalım sorun nerdeymiş.
Ayrıca benim bilgisayar da aşağıda. Yerleşik IR vericisi var. Neden nesneler 3d hissi verip gözlüğe yaklaşmıyor anlamış değilim ve denemediğim bir şey kalmadı. Sadece format atmadım bilgisayara. Aynı modelde kullanan kişiler halbuki çok memnun 3D olayından.
Alıntıları Göster
-
Ya aslında bilgisayarımda 3d oyunlarda ve filmlerde derinlik var ama bu derinlik ekranın içine doğru. Tam tersi olması gerekirken derinlik içe doğru yani ekrandan nesneler çıkmıyorquote:
Hayır pasif polerize gözlüklerle test ettim. IR vericisi de yok bu gözlüklerde. Görüntü her göze aynı anda gönderiliyor.
Alıntıları Göster -
arkadaşlar hd6670 ekran kartım var lw4500 tv var elimde tridef üzerinden film seyredeemdim nasıl bir ayar yapma gerek iz3d ile yapılan ayarlar uzun sürüyor yada başka bir yönte varsa onu paylaşırsanız sevinirim.quote:
Ya aslında bilgisayarımda 3d oyunlarda ve filmlerde derinlik var ama bu derinlik ekranın içine doğru. Tam tersi olması gerekirken derinlik içe doğru yani ekrandan nesneler çıkmıyor
Alıntıları Göster -
quote:
Ya aslında bilgisayarımda 3d oyunlarda ve filmlerde derinlik var ama bu derinlik ekranın içine doğru. Tam tersi olması gerekirken derinlik içe doğru yani ekrandan nesneler çıkmıyor
Bir format atmayı deneseniz.Pek işe yarayacak gibi durmuyor ama denemek lazım. -
quote:
quote:
Bir format atmayı deneseniz.Pek işe yarayacak gibi durmuyor ama denemek lazım.
Sağol deneyeceğim -
Selamlar....Benim elimdede 2.el,değişik Laptop,cep bilgisayarları,cep telefonları,mobil aletler,PS 1-2-3 KONSOL VE OYUNLARI,TAMİRİ,GRAFİK-EKRAN KARTLARI-VİDEO KARTLARI v.s ekranları ve her türlü çıkma parçaları bulunur...lütfen mesaj atınız.....
ASUS REVolUTİONARY NOTEBOOK
CHİNA TRADE CO.
DOĞU GaraJI
ANTalYA
Cep:0537/5286289
-
Plazma 3D TV var, HD6850 var, ve 3d oynayabilmek için şu programlara para vermem gerekiyormuş, bu sizce de saçma değil mi? Şimdi ben bu programlar olmadan PC de 3D oyun oynayamayacak mıyım?quote:
Orijinalden alıntı: 19CARSIBJK03quote:
quote:
Sağol deneyeceğim
Alıntıları Göster
-
arkadaşlar ben bu 3d subtitler le altyazıyı yaptım ama power dvd o altyazıyı okuyomuyo srt yi okuyo ama birde bu nvidianın plyeri altyazı okuyomuyoquote:
Orijinalden alıntı: msw
Plazma 3D TV var, HD6850 var, ve 3d oynayabilmek için şu programlara para vermem gerekiyormuş, bu sizce de saçma değil mi? Şimdi ben bu programlar olmadan PC de 3D oyun oynayamayacak mıyım?
Alıntıları Göster -
tşklerrrquote:
Arkadaşlar konuya Videolar adlı bir bölüm açılmıştır.Buradaki videoların sayısı artacaktır.İlk mesajda yer almaktadır
Videolar
Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu
Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu ( ASUS G51J )
Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu 45 FPS ( ASUS G51J )
GTX560 Ti 3D Vision Benchmark testi
-
Konu için teşekkürler,
Nvidia 3d vision kit, samsung 3d monitör, acer h5360 3d projeksiyonum var.
Oyunlarda bir problemim yok ama bu sistem için uygun filmleri nereden bulurum. Bütün 3d filmler bu sistemle çalışırmı yada özel bir ayar gerekir mi? -
quote:
quote:
hocam benim ati hd 5470 ekran kartı olan 3d monitörü olmayan dell n5010 modelinde bi laptopum var ben elimdeki sistemle 3d görüntüyü azda olsa bu gözlük ve programla sağlayabilirmiyim diye sormak istedim . ben 60 hertz i 30 hertz 30hertz diye 2 bölerek azda olsa 3 boyutlu görüntüyü sağlayabileceğim hissine kapılmıştım. yani ek 3d tv veya monitör almadan 3d oyun oynayabilme imkanım varmı şimdiden teşekkürler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X