Şimdi Ara

nVidia 347.88 fazla voltaj veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,üstadlar. Bugün bilgisayarı açmaya çalıştığımda ekrana görüntü vermeyip kendine reset attı o anda ekran kartının fanları maksimum devirde çalıştı, sonra anakarttaki buzzer ötüp debug ledinde 'D6' numaralı hata kodunu verdi, ( birkaç sefer windows onarma ekranına da attı ) kitapçıktan baktığım zaman ise bu kodun karşılığı olarak '' No console output devices are found '' bu açıklama yazıyordu. Durduk yere bu hatayı aldım hiçbir sıkıntı yoktu sistemimde. Driver olarak 344.75 kuruluydu onu display driver uninstaller ile kaldırıp 347.88 sürümlü sürücüyü kurdum.

Dikkatimi çeken nokta ise ekran kartına boştayken önceden 0.85v verirken bu yeni sürücüyle 0.95v veriyor. Bu aradaki çok küçük voltaj artışının uzun vadede ekran kartına bir zararı olur mu ve de yukarıdaki hatanın sebebi ne olabilir?

Sistemim:

-Asrock Z77 Extreme 4
    -İ5 2500K 3.3 @ 4 GHz (1.2v)
    -2*4 gb Gsikill Ripjaws-x , 1600 MHz, cl9
    -Gigabyte GTX 770 wf3x o.c 2 Gb
    -Hitachi 1 Tb hdd
    -Team Xtream 120 Gb ssd
    -Seasonic M12II- 620W psu
    -Akasa venom toxic full tower kasa

Aoc i2367fh 23'' ips monitör
    -Windows 8.1 pro 64 bit

Edit: İşlemci soğutucu Noctua NH-U12S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolphin/Lion -- 4 Nisan 2015; 23:01:21 >

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    0.95mv olmasında hiç bir sakınca yok, diğer sorun işlemci ısısından olabilir veya pcı-e slotunda bir sıkıntı olabilir, anakartında varsa farklı slotta kartı denersin ve bunu denemeye kalktığında hazır sökmüşken kartın ayaklarına bakarsın, sararma-kararma gibi bir durum varsa silgi ile temizlersin, pcı-e slotunuda her ihtimale karşın e.süpürgesiyle çeker ve üfler, püfflersin yada ''ıslak olmadığından emin olduğun'' kücük diş fırçasıyla veya benzeri bir fırçayla nazikçe temizlersin.
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anda yeni sürücüyle bir problem yok gibi ama eğer tekrarlarsa sizin dediklerinizi bir deneyeyim. Eklemeyi unutmuşum işlemci sıcaklığı gayet normal hocam soğutucum Noctua NH-U12S.
    Bu durumda sıkıntı varsa direk pcı-e slotunda yada kartın ayaklarındaki pislik toz kararma v.s. gibi bir durumdan kaynaklıdır, temizlikle sorunu çözersin yani ciddi bir durum değildir.
    Çok teşekkür ederim hocam kartı uzun süredir sökmemiştim dediğiniz ihtimal bayağı kuvvetli geliyor bana da.
    şimdi aklıma gelen bir durum daha var kart slotta oynamış olabilir, misal kasana birisi kazayla çarpmıştır, kart düzgün vidalanmamışsa slotta oynamış olabilir veya kasa yerdedir e.süpürgesiyle temzilik esnasında darbe almıştır gibi durumlardan kaynaklı olabilir, kartı sökersin slotu üfler püfler düzgünce oturduğundan emin olarak aynı slota takarsın vidalarsın öylede denersin.
    Kartı güzelce vidalamıştım hocam ama o ihtimal de mantıklı dediğiniz gibi, birkaç gün takip edip yine hata verirse kasayı açma vakti gelmiştir demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu 77-78 lere çıkıyor ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 347.88'i kurduğumda oyunlarda artifact sorununa rastladım gtx970m ile. Bf3 multiplayerda gölgeler hızlıca kaybolup ortaya çıkıyordu. Alien isolation'da da olmaması gereken rengarenk bulutumsulara rastladım. Hemen döndüm tekrar 347.25'e. Bence kurmayın bu driver'ı. 320.18 faciasına dönmesin sonra.
  • Bir önceki whql olan sürücüye geri doncem hocam bugun inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 347.88 adam değil.

• 347.25 i kurdum voltaj yine 0.95.

Kart nalları dikerse garanti düşünsün
    MSI gtx 770 kullanan var çevremde , onun kartı masaüstünde 0.962mv. ile çalışıyor, yani normali o'dur gibi görünüyor.
    Bu arada sürücüsü 347.52 ymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 5 Nisan 2015; 23:36:19 >
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Son sürücülerde nedense voltajı arttırdilar.

• Voltajın öyle olmasının driver ile ilgisi yok. Bende 0.885 görünüyor son sürücüyle.

Zaten yukarda 347.25 ile de yüksek çıkmış sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Nisan 2015; 9:15:12 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    344.75'i kaldırdıktan sonra voltaj artışı oldu bir anda abi bende, şu ana kadar o önceki hatayi vermedi.

Hotfix olarak 350.05 sürücüsü çıktı onu da bi denemek lazım.
  • Bende xfx6870 ati ekran kartı vardı surucuyu guncelleyınce pcyı acarken ekran kartının fanları son devırde calısıodu surucuyu kaldırınca duzelıodu ama bu sorunun anakarta dokulen sudan kaynaklı oldugunu dusunuodum cunku ekran kartı bozuldu :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasar07 kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartının fanlarının açılışta son devirde dönmesi bende hep oluyor ama sizin durum daha farkliymis :)

• Biraz daha takip edeceğim hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.