Şimdi Ara

Nvidai GeForce RTX 60 serisi için 2027 işaret edildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

90 serisinin sanırım Superi çıkması beklenmiyor, değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam nvidia özelinde ayrılmış bir bölümde şimdiden gelecekte piyasaya sürülecek çiplerin üretimi başladığını farz etmek pek yanlış olmaz sanki. 2028 de kısa zamanda binlerce chip üretip kart üreticilerine gönderip hazır ürün haline getirilmesi bile bir süreç. Tabi bunlar ihtimal perde arkasını bilemiyoruz..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

AMD'den bahsediyorsanız ben hiç super isimlendirmesi ile kart çıkardıklarını görmedim ama 5090'dan bahsediyorsanız bir bilgim yok. Geçtiğimiz yıl çokça konuşulmuştu Super serisinin çıkacağı (bellek krizi olmasaydı geçtiğimiz günlerde adlarını duymuş olacaktık) ve o sızıntı haberlerinde hiç adının geçtiğini hatırlamıyorum 5090'ın bir üst modelinin.

Şu an 5090'ın bir üst modelini arıyorsanız, Asus Rog Matrix 5090 veya Msi Lightning 5090 Z kartlarına göz atabilirsiniz. Matrix ülkemizde var mı yok mu bilmiyorum, Lightning Z gelir mi onu da bilmiyorum. Tek bildiğim sıradan 5090'ın performans olarak kat kat üzerinde tasarım harikası kartlar ikisi de, tercihinizi bu kartlardan yana kullanabilirsiniz.

• Weirdusername kullanıcısına yanıt

Daha üstünü aramıyorum da kısa sürede super serisi çıkacak mı gibi merak etmiştim. 2 sene beklemek istemediğim için 5090 alabilirim.

5090 zirve bir kart, alıp da memnun olmamak mümkün değil. Bakın 4090 sahiplerine, hiç mağdur oldular mı? 5080 bile gücüne yetişemiyor 4090'nın. Herkes konuşuyor bellek krizi vs diye, en fazla çıkacak olan kart 5080'nin bir üst sürümü olur ki onun bile bir anlamı olmayacak 4090 veya 5090 ile kıyas edildiğinde ham güç konusunda.

Bakın, ces 2025'te ne dedi deri ceketli Jensen: 5070'in 4090 gücünde olduğunu söyledi peki mümkün müydü ki bu? Çıkış yaptı 4070 ti super'in bile yanına yaklaşamadı ham güçte. Anca mfg 4x ile 4090 gücünü sunabiliyordu ki gpu'nun ham gücü yeterli olmadığında bir atom tanesi kadar değeri yok mfg'nin. Denemek bedava, mevcut elinizde rtx 40 serisi kart varsa 30 fps'teyken 2x fg açın ne kadar berbat ne kadar kullanışsız ne kadar iğrenç bir şey olduğunu göreceksiniz. Laf olsun torba dolsun teknolojisi frame gen ve mfg.

4090 ikinci el bile alsanız şu noktada, sizi minimum 5 yıl daha götürür. 1 - 2 yıla kalmaz flagship kartlar hariç hepsinin çöpe attığımız plastik etiketler kadar bile bir değerinin olmadığını göreceğiz. Alın geçin, keyfinize bakın. Zaten bu tür 5070, 5080 gibi kartları alanlar (en azından kendi açımdan) her 2 yıla bir orta seviye kart alıp güncellemek isteyenler oluyor ki bugün baktığımızda o kadar israf bir hareket ki. Tonla para döküp alınan 5090'ın parası yıllara bölündüğünde en kârlı olan kart. Üstelik bundan 5 - 6 yıl sonra bile bugün 150'den aldıysanız o gün min. taş çatlasın 140'a satarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weirdusername -- 9 Ocak 2026; 15:30:11 >

Yani evet ben de o şekilde düşünüyorum, aynı zamanda localde AI modelleri de çalıştırmak isteyen bir oyun geliştiriciyim. 32GB vram beni

o yüzden cezbediyor biraz da. AI modelleri gitgide büyüyor ve şu anki 12GB kartım artık birçoğunu çalıştıramaz hale geldi.

6000 serisi çıksa bile 5090 büyük ihtimalle yine 6080'den saf kas gücünde güçlü olur diye tahmin ediyorum. Frame gen vs. ile yok 5070'le 4090'ı geçtik

diyorlar da o iş hikaye, herkes biliyor. Makineyi hem workstation olarak kullanıyorum hem de akşamları oyun oynuyorum. İşlemci-anakart-ram yenilemiştim

ama ekran kartıyla biraz daha idare edeyim diyordum ama görünen o ki 6000 serisi epey bekletecek. Oyun tarafında da artık oled ve 4kya geçmek istiyorum açıkcası.

16 GB Yeterli değil olayına da kesinlikle katılmıyorum. 4070Ti kullanan birisi olarak doom the dark ages'de 12GB yeterli olmadı. 5070Ti ile dlss 4x açınca oyun acayip aktı. Path Of Exile 2 bile 4070Ti ile ufakda olsa sorun yaşarken 5070Ti ile hiç bir sorun yaşamadım.

Ek olarak 5070Ti aldığım için de pişman değilim. Ülkenin ekonomisi ortada bunun üzerine de globalde yaşanacak bir krizle (Ram fiyatlarından anlayabiliriz) 50k'ya aldığınız bir kartın fiyatı 80k'ya çıkabilir.

Belki de kendi tarafımdan baktığım için sizi eleştiriyor olabilirim. Fakat 20 GB Vram üstü isteyebilecek bir oyunla karşılaşmadım.

• nvida dan daha bir cacık çıkmaz yz kitlenen bir yatırımcı görüyorum amd de zaten yatışta zaten çıksa ne olacak 6000 serisi bin dolardan başlar ve 8 gb vram nvidia pc kullanıcılarına ürün satmak istemiyor yz millet yetisecem diye aşırı çabalıyor ama kullananların yetenekleri köreliyor zaten böyle giderse nvidia zaten kölelerine birşey üretmeye ek kriz mriz diye milleti kekleyecek yeni 3060 çıkarıp paraları toplar artık

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Aslında dediğine katılmamak elde değil kıymetli kardeşim , iş akışı olarak süreci tam da senin dediğin gibi ilerletmek gayet mantıklı ,
    Serbest piyasanın ilerleyiş mekaniğine de tam uygun bir metod .

Buradan hareketle şunu varsayabiliriz , nvidia'nın önümüzdeki 3-5 sene için piyasaya süreceği (en azından oyun tarafındaki gpular için bahsedebiliriz.) ürünler şimdiden bellidir yüksek ihtimalle ...
    Yani adamlar şimdiden hazırlamış oldukları çok yüksek olası ,
    işte 2027'de şunu sürelim piyasaya ,
    2028'de bunu sürelim ,
    gibi ...

Daha önce hiç mfg'yi hiç kullanmadığın çok bariz belli. Bu teknoloji öncekinden çok farklı. Dlss 4.5 gelen 6x mfg adamlar gecikmeyi öyle bir düşürmüşler ki hiç açmadığından yani ham performansdan daha düşük gecikme ve daha iyi görsel kalitesi sunuyor. Nasıl oluyor bende anlamadım. Ama oluyor işte bende rtx5080 var ve memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben neyden bahsediyorum sen neyden bahsediyorsun. Ham güç yeterli olmadığında mfg, fg balon diyorum sense ben 5080 kullanıyorum çok iyi diyorsun. Bizim insanım böyle işte, yazılan yazıyı okumaya ön yargıyla başlarlar sonra da kendi içinde bağlamından koparıp canının istediği gibi yorumlarlar. 60 ms giriş gecikmesinde klavye fare kullandığında nasıl bir his yarattığını bilmediğin çok bariz belli. 5070 ti var ve 4x'i kullanıyorum, fiyat şişirmek için kullanılan bir özellikten başka bir şey değil.

Ayrıca 6x mfg daha gelmedi ki nasıl bu kadar eminsin, izlediğin videodaki testlerin gerçek hayat uygulamalarına yansıyacağından? Youtube'dan bir iki teknoloji videosu izleyip buraya gelerek 4x mfg'de 50 ms kullanıyordu, 6x'i gördüm o da 50 ms kullanıyor; demek ki giriş gecikmesini düşürmüşler demek kolay.

Nvidai GeForce RTX 60 serisi için 2027 işaret edildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weirdusername -- 13 Ocak 2026; 13:34:24 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.