Şimdi Ara

Numarasız Renkli Lens Takmak Zararlımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
45.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asıl göz rengim kahverengi biraz değişiklik olsun diye mavi numarasız lens aldım ömürleri 3 ay 35 tl ye aldım ama kullanım zararları konusunda tam emin olamadım sonuçta korneanın önünü hava almıyan birşeyle kapatıyoruz günde yaklaşık 7-8 saat gözümde her neyse sorum şu lensleri temiz kullanmaya özen gösteririm herhangi batma veya kuruma yok ama taktığım zaman bulanıklık yapıyor uzaktaki yazıları göremiyorum yakında sorun yok ama lensi çıkarınca bir sorun yok acaba lensi kullanmak ilerde herhangi bir hastalığa sebep olabilirmi?

yani kısacası lensi taktığım zaman bulanık görüyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Numarasız Renkli Lens Takmak Zararlı mı?

Numarasız renkli lensler, göz rengini geçici olarak değiştirmek için kullanılan kozmetik lenslerdir. Birçok kişi tarafından estetik amaçlarla kullanılsalar da, numarasız renkli lens takmanın bazı potansiyel riskleri vardır.

Numarasız renkli lensler, göz korneanı kaplayarak oksijenin göze ulaşmasını engelleyebilir. Bu durum, göz kuruluğu, tahriş ve kızarıklığa yol açabilir. Ayrıca, renkli lenslerin malzemesi gözün doğal gözyaşlarıyla uyumsuz olabilir ve bu da rahatsızlığa neden olabilir.

Numarasız renkli lensler, gözün doğal yapısına tam olarak uymayabilir ve bu da lenslerin kaymasına veya hareket etmesine neden olabilir. Bu durum, bulanık görmeye ve göz yorgunluğuna yol açabilir. Ayrıca, lensler göz yüzeyinde çiziklere veya aşınmalara neden olarak enfeksiyon riskini artırabilir.

Renkli lensler, gözü güneşin zararlı UV ışınlarından korumaz. UV ışınlarına maruz kalmak, katarakt ve maküler dejenerasyon gibi göz hastalıklarına yol açabilir. Bu nedenle, dışarıda numarasız renkli lens takarken güneş gözlüğü takmak önemlidir.

Numarasız renkli lensleri uzun süre veya düzenli olarak takmak, göze zarar verebilir. Göz sağlığı uzmanları, numarasız renkli lensleri günde birkaç saatten fazla takmamayı ve düzenli olarak göz muayenesi yaptırmayı önermektedir.

Özetle, numarasız renkli lensler göz sağlığı için bazı potansiyel riskler taşımaktadır. Bu riskleri en aza indirmek için numarasız renkli lensleri yalnızca özel durumlarda ve göze zarar vermemek için kısa sürelerle kullanmalısın. Göz sağlığınla ilgili herhangi bir endişen varsa, bir göz doktoruna danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • taktırırsan takarlar gülüm yeterki sen taktırmak ıste ama zararı olurmu bilmem onu taktılarmı görursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatanga.1988 -- 19 Nisan 2012; 20:22:41 >
  • Freshlook lens almışsın büyük ihtimal fazla yakınlaşma millete göstercem diye acayip belli oluyor freshlooklar değişiklik istiyorsan o renk tonuna solotica hidrocor mel 165 tl ama aşırı doğal ve güzeldir.
  • Temizliğe dikkat edip her gün değiştirirsen sıkıntı olmaz. bu numaraları lensler içinde, renkli lensler içinde aynıdır. yalnız renkli lens çok itici ve yapmacık duruyor benden söylemesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

taktırırsan takarlar gülüm yeterki sen taktırmak ıste ama zararı olurmu bilmem onu taktılarmı görursun

tatanga sana dil bilgisi kitabı alıcam pmden adresini gönder

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Lensler hava alır almasına da uzun vadede korneada incelme ve hastalıklara karşı hassasiyet yaratıyor. Sağlıklı kullanım için her akşam çıkarman gerekir ki sürekli tak çıkar yapmak da gözünün mikrop kapma ihtimalini arttıracaktır. Sırf renk olsun diye lens takmak akıllıca bir iş değil

@burak benim hevesimin pek uzun olcağını zannetmem max. 1 ay gözlerim en vücudumdaki en önemli yerden biri benim için pek akıllıca bulmuyorum bende peki sen kullanıyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucabilenkanguru -- 19 Nisan 2012; 20:29:39 >

• Hocam eğer numarasız lens takacaksan hiç takma cidden zararlı sonuçta gözüne yabancı bir madde giriyor.Ben hiç lens öneren doktor görmedim.
  • Kornea tabakası havasız kaldığı için gözlerde damarlanma oluyor diye biliyorum onun dışında bir sakıncasını duymadım(uzun süreli bi süreç bu damarlanma)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Temizliğe dikkat edip her gün değiştirirsen sıkıntı olmaz. bu numaraları lensler içinde, renkli lensler içinde aynıdır. yalnız renkli lens çok itici ve yapmacık duruyor benden söylemesi...

yakından o kadar berbatki sanki oyuncak gibi

temizliğine dikkat ederimde 1 ay civarı takıcam ama takınca bulanık görüyorum sorun o
  • Bakımını vs. düzgün yaptıktan sonra pek zararı yok. Sadece kornea tabakası inceldiği için bir süre sonra lens takman doktor tarafından yasaklanıyor.

Göz çaplarına uygun lens aldığından emin misin? Bulanıklık ve batma yapar çünkü. Ayrıca lensin markası freshlook sanırım. Bulanıklık yaptığını çoğu kullanıcı söylüyor. Sophistic'lerim siparişte şu an. Renkli numaralı aldım inşallah sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill or Be Killed -- 19 Nisan 2012; 20:33:28 >
  • millet mecbur olduğu için takıyor ve zararlı olduğuna inanılıyor durduk yere bozma bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolmakro

Kornea tabakası havasız kaldığı için gözlerde damarlanma oluyor diye biliyorum onun dışında bir sakıncasını duymadım(uzun süreli bi süreç bu damarlanma)

evet uzun süre takmadım ama okudum havasız kaldığı için damarlanma oluyor

quote:

Orijinalden alıntı: SkyBlaster

Bakımını vs. düzgün yaptıktan sonra pek zararı yok. Sadece kornea tabakası inceldiği için bir süre sonra lens takman doktor tarafından yasaklanıyor.

ne kadar bir sürede inceliyor yani büyük bir zararı varmı?

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

millet mecbur olduğu için takıyor ve zararlı olduğuna inanılıyor durduk yere bozma bence
    tırstım şimdi :)
    sadece hafta sonları takmayı düşünüyorum ama bulanık görüyorum sorun o

• quote:

Bakımını vs. düzgün yaptıktan sonra pek zararı yok. Sadece kornea tabakası inceldiği için bir süre sonra lens takman doktor tarafından yasaklanıyor.

Göz çaplarına uygun lens aldığından emin misin? Bulanıklık ve batma yapar çünkü. Ayrıca lensin markası freshlook sanırım. Bulanıklık yaptığını çoğu kullanıcı söylüyor. Sophistic'lerim siparişte şu an. Renkli numaralı aldım inşallah sorun olmaz.

gözlükçülerin yoğunlaştığı bir cadde var oraya girdim ve aldım ama numara falan filan sormadı standart falan olabilir zaten lens de çin malıdır adam da satayım diye uğraşıyodur :)
  • quote:

8-10 sene olarak biliyorum. Ama sana tavsiyem şudur bu süre kalıcı olarak geçerli suanki imkanlarla yani bu süre sonunda göz kabul etmiyor lensi. İlerde lens takmam diyorsan şuan o süreyi kullanabilirsin
  • O süre senin gözüne göre değişir tabi ama en az bi 7-8 sene sürer.

Lens gelişigüzel alınmaz. Batma, kayma, bulanıklaşma gibi sorunlar çıkar. Lens ölçümü yapan optikçilerden ve ya hastanelerden gözüne uygun lens bilgileri ile lens almalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolmakro

quote:

8-10 sene olarak biliyorum. Ama sana tavsiyem şudur bu süre kalıcı olarak geçerli suanki imkanlarla yani bu süre sonunda göz kabul etmiyor lensi. İlerde lens takmam diyorsan şuan o süreyi kullanabilirsin

Arkadaşa katılıyorum, ben 4 yıldır lens kullanıyorum (numaralı) o da günde 8 saat kadar. Eve gelince direk gözlüğümü takarım. Ama artık lens kullanamıyorum, inanılmaz batıyor. Doktora gittim göz kuruluğu var dedi, bi süre kullanma dedi. 2 ay kadar kullanmadım, sonra markayı değiştirdim, solüsyonu değiştirdim sonuç yine aynı. 3-4 saatten sonra gözde batma yapıyor o da haftada 2-3 gün kullandığım halde...

• Allah'a şükür hiç gereği yok böyle şeylerin ...
  • Bizim esmer çokta tatlı olmayan bi arkadaş koyu mavi takmıştı abartısız 10 metrede bir kız bakıp süzüyordu yolda.
    Lens olduğu da gün gibi ortadaydı.
  • Keşke gözlerim sağlam olsada lens takmasam :) Hocam hiç gerek yok arkadaşlar zaten gerekli açıklamayı yapmış kornea inceltiyor, gözü damarlandırıyor vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmTßrkY

quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

taktırırsan takarlar gülüm yeterki sen taktırmak ıste ama zararı olurmu bilmem onu taktılarmı görursun

tatanga sana dil bilgisi kitabı alıcam pmden adresini gönder

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Lensler hava alır almasına da uzun vadede korneada incelme ve hastalıklara karşı hassasiyet yaratıyor. Sağlıklı kullanım için her akşam çıkarman gerekir ki sürekli tak çıkar yapmak da gözünün mikrop kapma ihtimalini arttıracaktır. Sırf renk olsun diye lens takmak akıllıca bir iş değil

@burak benim hevesimin pek uzun olcağını zannetmem max. 1 ay gözlerim en vücudumdaki en önemli yerden biri benim için pek akıllıca bulmuyorum bende peki sen kullanıyormusun?

almazsan namertsın yolluyorum

• ucabilenkanguru U kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam anlaşılan konuyu açmanızdan bir hayli zaman geçmiş olmalı fakat bu aralar bende öyle bir heveslendim bu bu numarasız renkli lensler işine size sorularım şunlar olacak;
    1- Zararı var mıymış?
    2- Nerden aldınız?
    3- Ne kadara aldınız?
    4- Memnun kaldınız mı?
    5- Hangi renk almıştınız?

Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.