Şimdi Ara

Lens aldım (takamadım,batıyor ve bulanık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar uzatmadan konuya giriyorum, lesne başlayayım dedim, bugün lensi aldım, benim gözler miyop (sağ1.50 sol 2.00) ilk doktor taktı yalnız adam resmen mücadele etti gözler aşırı hassas bunu için ne yapabilirim? bu gece çıkarmayayım diyorum hatta, ben gözlerimi suda bile açamam o derece.

bir diğer konu ise, şuan sol gözdeki lensi hissedebiliyorum hafif batma var, yani şöyle fiziksel olarak dayanılmayacak gibi değil ama psikolojik olarak rahatsız ediyor sizce alışmadım diye mi?

bir de gözlükteki kadar net göremiyorum, biraz uzağı bulanık görüyorum, yanlış falan mı verdi doktor diye tırsmadım değil.

markaya gelince bausch&lomb purevision, anlamıyorum bu işlerden daha kalitelisi var mıdır sorun lesntemidir bir akıl veren olursa güzel olur.

• bilgisayardayken aynı lenste aynı problem bendede var. son kutu kaldı. o kutu da bitsin acuvue oasys e geçeceğim.
  • Kullandığınız lensin marka ve modeli nedir tam olarak? İlk başlarda biraz sıkıntı yaşamanız normal ama gözleriniz alıştıktan sonra pek de sorun yaşamazsınız.

Ben Acuvue Oasys kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır ve gözümde olduğunu hissetmiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Kullandığınız lensin marka ve modeli nedir tam olarak? İlk başlarda biraz sıkıntı yaşamanız normal ama gözleriniz alıştıktan sonra pek de sorun yaşamazsınız.

Ben Acuvue Oasys kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır ve gözümde olduğunu hissetmiyorum bile.

hocam kutuda yazanı aynen aktarıyorum; Bausch&Lomb Purevision (balafilcon A) "Visibility tinted contact lenses"

aynen böyle yazıyor, solda batma var hala yani hissediyorum lensi ama sağda problem yok, görüş kalitesi olarak uzağı gözlükle daha iyi görüyordum diyebilirim. umarım sorun alışmaktır başka birşey çıkarsa boşuna uğraşmış olacağım işte.
  • 1 yıldır kullanıyorum bende acuvue oasys batma varsa tozdandır çıkırıp solisyonla temizlemen gerekicek.Lens gözündeyken fazla oynama hem göze hem lense zarar verirsin.Gözün lense uyum sağlaması içinse 3 gün geçmesi gerekiyor, bulanıklığı dert etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Existencia

1 yıldır kullanıyorum bende acuvue oasys batma varsa tozdandır çıkırıp solisyonla temizlemen gerekicek.Lens gözündeyken fazla oynama hem göze hem lense zarar verirsin.Gözün lense uyum sağlaması içinse 3 gün geçmesi gerekiyor, bulanıklığı dert etme.

sağolun hocam biraz makale karıştırdım alışmayla alakalı olabilir diyorlar,bekleyeceğim artık, fakat bir sorum daha olacak, şuan solüsyon var fakat optikçinin hatası kutu koymamışlar :) yani yarın gidip alacağım acaba bu gece lensle uyusam birşey olur mu? doktor istersen uyu dedi ama internette birkaç korkutucu yorum okudum tırsmadım değil.

son olarak bu takma çıkarmaya nasıl alışacağım ben, biraz panik, pimpirikli birisiyimdir, en çok korktuğum aşama takıp çıkarmak.
  • Sabah kalktığında lens gözüne yapışmış kuru halde olur.Gözünde kanlanma olabilir ve lensin gözün arkasına kaçmasıda bir ihtimal o yüzden önermem Lensi gözünden çıkarmak ilk hafta zor olabilir ama sonrasında çok kolay gelir.Lensi gözünün akına(beyaz kısmına)çekip gözünden alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charismatic Enigma

Dostlar uzatmadan konuya giriyorum, lesne başlayayım dedim, bugün lensi aldım, benim gözler miyop (sağ1.50 sol 2.00) ilk doktor taktı yalnız adam resmen mücadele etti gözler aşırı hassas bunu için ne yapabilirim? bu gece çıkarmayayım diyorum hatta, ben gözlerimi suda bile açamam o derece.

bir diğer konu ise, şuan sol gözdeki lensi hissedebiliyorum hafif batma var, yani şöyle fiziksel olarak dayanılmayacak gibi değil ama psikolojik olarak rahatsız ediyor sizce alışmadım diye mi?

bir de gözlükteki kadar net göremiyorum, biraz uzağı bulanık görüyorum, yanlış falan mı verdi doktor diye tırsmadım değil.

markaya gelince bausch&lomb purevision, anlamıyorum bu işlerden daha kalitelisi var mıdır sorun lesntemidir bir akıl veren olursa güzel olur.

muhtemelen lensin ters yüzünü yerleştirmişsindir göze. o durumda bulanıklık ve batma olur çünkü. ters çevirip tekrar dene.

ayrıca lens takarken yukarı doğru bak reflekslerin fazlaysa, lense bakma. alışırsın bir süre sonra.

• bence yarına kadar bekle kurcalama bu sefer cıkar tak daha kötü yaparsın acemi oldugun icin batma gecmezse solüsyona koyarsın cıkarıp 1 gün yatmaktan bisey olmaz Bulanıklık falan normal 1-2 güne alısırsın
  • Gözünde lensle uyu, belki sindirirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Encarnacion

bilgisayardayken aynı lenste aynı problem bendede var. son kutu kaldı. o kutu da bitsin acuvue oasys e geçeceğim.

iyi edersin. en memnun kaldığım lens
  • Başlarda lensin gözündeymiş gibi olma hissi devam eder. Fazla oynama derim. Ayrıca yatarken çıkart. Sabah yapışabilir ve alışık olmadığından çok da kötü rahatsız eder. Lensleri bir süre daha kullanmaya devam et. Eğer sorunların hala daha devam ederse o zaman başka bir lens markasına geçersin. Ayrıca kuruluk filan oluyorsa da batma olabilir. Göz yaşı damlası alırsan biraz rahatlayabilir gözlerin. Bulanık görme olayına gelirsek yine dediğim gibi alışma meselesi. Ben de ilk başta öyle görüyordum sonradan düzeliyor. Fakat tabi ki de bir gözlük değil.

Edit: Ayrca lensin kalın veya ince olması ile çapı da insandan insana göre değişen büyük bir faktördür. Birine iyi gelen lens başka birisini hayattan bezdirebilir. Bunu tabi doktor belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skillet -- 3 Ekim 2013; 20:04:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yowzah

quote:

Dostlar uzatmadan konuya giriyorum, lesne başlayayım dedim, bugün lensi aldım, benim gözler miyop (sağ1.50 sol 2.00) ilk doktor taktı yalnız adam resmen mücadele etti gözler aşırı hassas bunu için ne yapabilirim? bu gece çıkarmayayım diyorum hatta, ben gözlerimi suda bile açamam o derece.

muhtemelen lensin ters yüzünü yerleştirmişsindir göze. o durumda bulanıklık ve batma olur çünkü. ters çevirip tekrar dene.

ayrıca lens takarken yukarı doğru bak reflekslerin fazlaysa, lense bakma. alışırsın bir süre sonra.

hocam ilk doktor taktı yani ters takacağını sanmıyorum, yukarıda dediğim gibi lens kutum yok şuan çıkarmaya niyetim yok, zaten okudum biraz ters takınca dayanılmaz acır diyorlar, bendeki o kadar değil sadece varlığını hissediyorum. bulanıklıkda geçiyor yavaş yavaş.

• alışırsın ilk zaman bende senin gibiydim şimdi takmam 10 saniye sürmüyor ama Acuvue Oasys marka lens öneririm digerleri iyi degil gözünde varmı yokmu belli bile degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: prAmid

alışırsın ilk zaman bende senin gibiydim şimdi takmam 10 saniye sürmüyor ama Acuvue Oasys marka lens öneririm digerleri iyi degil gözünde varmı yokmu belli bile degil

hocam markayla alakalı problem olsa 2 gözde de olması gerekirdi diye düşünüyorum, ama dediğiniz markayı çok övmüşler elimdekiler bittikten sonra onu da denemeyi düşünüyorum. şu geceyi atlatayım başka birşey istemiyorum
  • quote:

quote:

alışırsın ilk zaman bende senin gibiydim şimdi takmam 10 saniye sürmüyor ama Acuvue Oasys marka lens öneririm digerleri iyi degil gözünde varmı yokmu belli bile degil

hocam markayla alakalı problem olsa 2 gözde de olması gerekirdi diye düşünüyorum, ama dediğiniz markayı çok övmüşler elimdekiler bittikten sonra onu da denemeyi düşünüyorum. şu geceyi atlatayım başka birşey istemiyorum

1 yıl oldu heralde benım fazla tv,pc bakınca bulanıklaşıyor gözlerdeki su kaybından dolayı ama sendeki lensler muhtemelen deneme lensleridir cıkarmadan yatma sabah başına bela olur

• Arkadaşım kullanıyor, onun da çok hassasmış sürekli batıyormuş rahatsız ediyormuş. Zamanla alışmış tabi ve geceleri lens takınca kuruduğunu zararlı olduğunu söyledi.
  • quote:

quote:

quote:

1 yıl oldu heralde benım fazla tv,pc bakınca bulanıklaşıyor gözlerdeki su kaybından dolayı ama sendeki lensler muhtemelen deneme lensleridir cıkarmadan yatma sabah başına bela olur

hocam deneme lensi falan değil basbayağı lens işte :) doktor unuturda yatarsın diye uyuyabileceğin lens al dedi öyle yaptım ama bugünlük mecburum, yarından itibaren zaten niyetim her gece çıkarmak.

• Göz yavaş yavaş alışacak.

Ben ilk aldığımda 45 dk kadar bi sürede zar zor taktım ve biraz batma oldu sonra geçti daha sonra işi çözdüm şimdi 1-2 dkda hallediyorum bazen gözümde olduğunu unutuyorum bile lens nimettir

Bausch&lomb soft lens 59 gözler 1.50 1.75

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E7BD02E2 -- 3 Ekim 2013; 22:01:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HillHold

Göz yavaş yavaş alışacak.

Ben ilk aldığımda 45 dk kadar bi sürede zar zor taktım ve biraz batma oldu sonra geçti daha sonra işi çözdüm şimdi 1-2 dkda hallediyorum bazen gözümde olduğunu unutuyorum bile lens nimettir

Bausch&lomb soft lens 59 gözler 1.50 1.75

aynen öyle, bir de benim gözlük kemik çerçeveydi nasıl hafifledim anlatamam, banyoya girince gözlük çıkar, sonra saçını yaparken gözlük tak, tak-çıkar tak çıkar gına gelmişti artık, birde sprey camda kuruyordu arada deli oluyordum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.