Şimdi Ara

nukler santral sart oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her kis boyle dogalgaz sikintisi irana kafa tutuyoruz ama iran gazi kesince ulkede gaz elektrik sorunlari bas gosteriyor bir suru vergi veriyoz kacak kullanim psh zart zurt vergileri yine her kis ayni abd olsa bu durum ulke savas mi cikti diye ayaklanir biz .. belki bilerek yapiyorlardir nukler santrallere karsi cikan kesimi azaltmak icin..nukler santral bence sart bu ulkeye.

her şeyi geriden takip etme hastalığımız var.

ABD İsrail tecavüzü için arkasına dolanıp uygun pozisyon için ellerini ayaklarını ve kafasını tutuyoruz.
  • Nükleer santral ile sağlanan enerjinin kaynağı Uranyum mu? Yani yanlış hatırlamıyorsam fisyon (ya da füzyon) sonucu bir enerji elde ediliyordu. Yaklaşık 2 senedir doğru düzgün Kimya ve alakalı bir şeyler görmüyorum o yüzden tam hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin de yani sormak istediğim şey bu Uranyum kaynaklı enerji üretimi bize ne kadar süre yarar sağlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 21 Ocak 2012; 11:00:01 >
    Daha Fazla Göster
  • Yalnızca bir Nükleer santral ile ülkenin tüm enerji açığının kapatılacağını düşünmek cahilliktir. Bir nükleer santralin onlarca termik veya HES ile aynı enerji üretebildiği kanısına varılmış olsada bir taneyle olacak iş değil bunlar. Ayrıca santrali biz değil büyük ihtimal ruslara yaptıracağız. bunun maliyeti hakkında internette söylentiler dolanıyor ihalelere göz atın isterseniz. Korkunç rakamlar göreceksiniz, buna şaşıracak elbet birşey yok ama nükleer santral uzun vadede kazanç sağlayan bir kaynak. Kendini amorte etmesi uzun zaman sürecektir burda milyar dolarlardan bahsediyoruz çünkü.

Birde kafama şu takıldı, nükleer santral içiin yakılacak yakıtı (uranyum toryum gibi radyoaktif maddeler) yine dışardan alırsak o kadar eşek yükü parayla kurdurduğumuz santral hiç bir işe yaramaz. soğuk savaş dönemi olsa yine tek başınasın ithalat sıfır al sana dışa bağımlılık.. Yozgattan gelecekmiş güya ama nerdeee... Sen daha petrolünü çıkaramıyorsun birde uranyum çıkaracaksın? Daha çok var beyler çook..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 21 Ocak 2012; 11:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 377

Nükleer santral ile sağlanan enerjinin kaynağı Uranyum mu? Yani yanlış hatırlamıyorsam fisyon (ya da füzyon) sonucu bir enerji elde ediliyordu. Yaklaşık 2 senedir doğru düzgün Kimya ve alakalı bir şeyler görmüyorum o yüzden tam hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin de yani sormak istediğim şey bu Uranyum kaynaklı enerji üretimi bize ne kadar süre yarar sağlar?

nükleer enerji fisyon sonucu büyük uranyum atomlarının parçalanması sonucu açığa çıkan enerjiden elektrik üretilmesidir.
    füzyon ise çekirdek kaynaşmasıdır, yani küçük atomların(birinin trityum olması lazım)birbirleriyle kaynaşarak elektrik üretilmesidir.
    güneşte ki açığa çıkan çooo0ok büyük enerjinin kaynağı da füzyon
    eğer insanlar füzyon kontrollü bir şekilde gerçekleştirilebilirse sonsuza kadar enerji sorununu çözmüş olur ayrıca füzyonun doğaya zararı yoktur,artısı vardır.
    (9. sınıf fizik dersinden aklımda kalanlar bunlar)

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

quote:

Nükleer santral ile sağlanan enerjinin kaynağı Uranyum mu? Yani yanlış hatırlamıyorsam fisyon (ya da füzyon) sonucu bir enerji elde ediliyordu. Yaklaşık 2 senedir doğru düzgün Kimya ve alakalı bir şeyler görmüyorum o yüzden tam hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin de yani sormak istediğim şey bu Uranyum kaynaklı enerji üretimi bize ne kadar süre yarar sağlar?

nükleer enerji fisyon sonucu büyük uranyum atomlarının parçalanması sonucu açığa çıkan enerjiden elektrik üretilmesidir.
    füzyon ise çekirdek kaynaşmasıdır, yani küçük atomların(birinin trityum olması lazım)birbirleriyle kaynaşarak elektrik üretilmesidir.
    eğer insanlar füzyon kontrollü bir şekilde gerçekleştirilebilirse sonsuza kadar enerji sorununu çözmüş olur ayrıca füzyonun doğaya zararı yoktur,artısı vardır.

Anladım zaten tahminim de bu yöndeydi fakat bu hammadde nereden gelecek? Biz mi çıkaracağız yoksa dışarıdan mı getireceğiz? Santralin ve gereklerinin yapılabilmesi için dışarıdan mı yardım alacağız? Bu dışarıdan aldığımız yardımların karşılığı ne olacak?

Eğer hammaddeyi biz çıkaramazsak dış kaynaklı olursa bence ülkeye denildiği gibi çok büyük yararları olmayacaktır. Üstelik santali falan da var bu işin. Zor yani. Bunun yerine gerçek anlamda kaynağının ülkemiz olduğu enerji kaynaklarına yönelmeliyiz.

• quote:

quote:

quote:

Anladım zaten tahminim de bu yöndeydi fakat bu hammadde nereden gelecek? Biz mi çıkaracağız yoksa dışarıdan mı getireceğiz? Santralin ve gereklerinin yapılabilmesi için dışarıdan mı yardım alacağız? Bu dışarıdan aldığımız yardımların karşılığı ne olacak?

Eğer hammaddeyi biz çıkaramazsak dış kaynaklı olursa bence ülkeye denildiği gibi çok büyük yararları olmayacaktır. Üstelik santali falan da var bu işin. Zor yani. Bunun yerine gerçek anlamda kaynağının ülkemiz olduğu enerji kaynaklarına yönelmeliyiz.

zaten rusların yapacağı konuşuluyor, yani bu tesisten ülkemize yarar 0 olacak.
    hatta ruslar kazanacak biz ise zarar edeceğiz.
    ben nükleer enerjiye karşı değilim,ama bu şekilde yapılmasına karşıyım.
    ayrıca o hammade konusunda hiç bir bilgim yok.

• nükleer enerji eninde sonunda gelmeli, en azın dan kurulsun ve deneyip görelim peşinen karşı çıkılmasın deneyelim beğenmezsek kullanmayız
  • Bence de nükleer enerji şart,şu tehlikeli bu tehlikeli deyip de risk almadan gelişmek mümkün değil malesef.

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

nükleer enerji eninde sonunda gelmeli, en azın dan kurulsun ve deneyip görelim peşinen karşı çıkılmasın deneyelim beğenmezsek kullanmayız

İroni yaptığınızı varsayıyorum hocam. Bu bahsettiniz şeyler 1-2 sene içinde olmadı læ bu sökelim işimize yaramaz denilecek bir olay değil.
    Üç gözlü bir karganın üç gözü olmalı. Bunun sadece bir gözü var, o da kırmızı. Bran, meşale ışığında bir kan gölü gibi ışıldayan gözün onu izlediğini hissedebiliyordu. Lordun diğer gözünün olması gereken yerde ince ve beyaz bir kök büyümüştü. Lordun göz çukurundan çıkan kök, adamın yanağına inmiş ve boğazına girmişti.
    "Sen üç gözlü karga mısın?" -Bran Stark
  • quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

nükleer enerji eninde sonunda gelmeli, en azın dan kurulsun ve deneyip görelim peşinen karşı çıkılmasın deneyelim beğenmezsek kullanmayız

İroni yaptığınızı varsayıyorum hocam. Bu bahsettiniz şeyler 1-2 sene içinde olmadı læ bu sökelim işimize yaramaz denilecek bir olay değil.

teknolojisinin gelmesi bile cok onemli, yoksa uluslararasi iliskilerde gucsuz duruma dusersin.
  • quote:

çok yakındır füzyon'dan elektrik üretilecek.
    ve gelişmiş ülkeler ona geçecek.
    biz ise hala nükleer'de kalmış olacağız

aynen.
    aslında fisyonu füzyonu sallayıp hidrojen enerjisine çalışsak , güneş pili yapabilsek epey zengin oluruz

Orijinalden alıntı: miharbiyoska

sen önce ülkendeki petrolü çıkar.hemen çağ atlama peşindesiniz.ne demiş atalarımız hızlı koşan atın boku seyrek düşer

petrolü çıkar demişsinde nasıl çıkaracağını dememişsin. Türkiye'dede petrol rezervleri var ama bunları çıkarmak dışarıdan almaktan daha fazla maliyet gerektiriyor.
    neden petrol pahalı dersen devletin en önemli vegi kaynaklarından biride bezin, mazot, gaz ... gibi petrol ürünleri o nedenle petrol pahalı. sanırım dışarıdan almak bazı godamanların işine geliyor bunuda etkisi olacak ki petrol arama işlerini biraz ağırdan alıyoruz.

çok yakındır füzyon'dan elektrik üretilecek.
    ve gelişmiş ülkeler ona geçecek.
    biz ise hala nükleer'de kalmış olacağız

füzyondan elektrik üretmek . yani termo nükleer santral diyosun.
    kardeş sen olayı yanlış anlamışsın olay hidrojenleri birleştirmek değil, olay hidrojenleri oksijen ile tepkimeye sokup su + enerji elde etmek anlayacağın ortada füzyon yok. fisyon 60 yıllık teknoloji ise füzyonda 50 yıllık teknolojidir. füzyon 2 hitrojen ve cinsi (döteryum felan) atomların uygun enerjide birleştirilmesi. (geçmişte füzyonu sadece termo nükleer bomba yapımında kullandırlar ve atom bombasındaki tnt ile sağlanan gerekli çarpışma enerjisini atom bombasıyla sağladılar. yani geçmişte füzyonu başlatmak için fisyonu kullandılar)

Türkiye'ye nükleer santral gerekli ama kendi yapacağı gerekli rusya ile yapılacak nükleer santral maliyetine 3 tane kendimiz yaparız. (ama yaptırırlarmı orası ayrı)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.