Şimdi Ara

Nükleer santrale özel kamu spotu hazırlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
2
Favori
13.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şuan ülkemizde yok diye sanki tehdit altında değiliz etrafımızdaki ülkelerde var zaten bırakın 2-3 tane de bizde çalışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shen

    Diyelim ki cahiliz. Hiç bir bilgimiz yok bu konuda. Sadece diğer ülkelerin yaptıklarına bakalım;

    Tüm dünya ülkeleri nükleer, hidroelektrik ve termik santralleri kapatarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Hiçbir şey bilmeyen ama azıcık düşünebilen birisi bile der ki "Yahu demek bir bildikleri var ki bunu yapıyorlar."

    Ama yoook. Hiç olur mu? Biz her şeyi biliriz. Herkes yanlış bi biz doğruyuz zaten. Cahillik sorun değil de cahilliğinin farkında olmamak büyük mesele.

    Kim kapatıyor? Hala avrupanın pek çok gelişmiş ülkesi aktif olarak nükleer enerji kuklanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Ustte de verdim, Dunya'daki bir cok gelismis ulke nukleerden vazgeciyor ama Turkiye daha kendi bilgisinin bile olmadigi bir projeye basliyor. Rusya size santralin nasil calistigi bilgisini vermeyecek bile.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_phase-out
  • 50 yıl boyunca Ruslar işletecek ise kendi ülkelerinde kursalardı oradan satın alsaydık? Hem bizim ülkemizde olacak hemde kaymağını ruslar yiyecek? Patlarsa da Türkiye zarar görecek? Öyle ise çok saçma olmuş?

  • Bir şahıs diyor ki; "avrupa yenilenebilir enerji üzerine yoğunlaşmış. Nükleer santraller talep görmüyor artık demiş." Bu şahıs tamamen bilgi yoksunu. Be adam global dünya gelişmelerini hiç mi takip etmiyorsun? Mevcutta inşaa hâlinde dünyanın çeşitli yerlerinde nükleer santraller kurulmakta. Bunu nasıl inkar edersin. Ütopik aptalca makaleler okuyacağına "nükleer enerji" ne demek bunu öğren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soru1: Aziz sancarın bu reklama icazeti vamı?
    soru2: Allahın verdiği güneş ülkemizi bu denli beslerken onu kullanmak yerine en ufak bir terslikte!!! milyonlarca insanı öldürecek yada etkileyecek, milyonlarca m2 lik alanı yüzlerce yıl kullanılamaz hale getirecek bu santrale ne gerek var.
  • Shen kullanıcısına yanıt
    Bu düşüncenizi dünya da aktif kaç santral kaç yıldır kullanıyor a ! Cevap bulup , sonra da okuyup: anlayarak yine kendinize cevap vermiş olursunuz aslında.



    Neden 70 yıldır nükleer enerjiye geçemedik ! En eski iki adet Bulgaristan ve Ermenistan ' da ..



    Yada



    İran ' da 1970 yılında ingilizlerce yapılan nükleer santrale ne oldu ?



    Yada



    Neden dünya da müslüman ülkeler de yok ? Ama petrol , doğalgaz sahibi olan ülkeler de iç savaş , sömürgecilik , terör , kaynakların kullanımı yabancılar da,



    Çok düşünmeyin ! Basit olun ve nükleer gücü anlamaya çalışın ! Hiç olmazsa uçak gemisi , denizaltı yada nükleer silahlanmanın faydalarını bir bakıp öğrenin...



    İsrail ' e ses çıkartan var mı ? Bunu da mı kafanız basmıyor ????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zagor_71

    soru1: Aziz sancarın bu reklama icazeti vamı?
    soru2: Allahın verdiği güneş ülkemizi bu denli beslerken onu kullanmak yerine en ufak bir terslikte!!! milyonlarca insanı öldürecek yada etkileyecek, milyonlarca m2 lik alanı yüzlerce yıl kullanılamaz hale getirecek bu santrale ne gerek var.

    Soru 3 ;



    Dünya daki aktif santral sayısı , yeni yapılanlar , kaç yıldır kullanıldıkları ,



    Buna ek olarak Bulgaristan ve Ermenistan dakilerin durumu ,



    Yine ufak bir hatırlatma olarak , dünyadaki nükleer güçle çalışan denizaltı- gemi sayısı ile birlikte buna sahip ülkelerin nükleer silah kapasitesi.



    Bu arada nükleer enerji çalışmaları sonucu bununla bomba yapan insanlar üzerinde ( test amacli ) ilk kullanan ( insan öldürüp , tehdit eden ) USA : ABD ' dir.



    1945/46 civarı japonya ' ya iki adet attılar Savaşı bitirdiler güya......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vahap8844 V kullanıcısına yanıt
    Olumsuz düşünenlerin ' beyin ' faaliyetleri siyasi olarak engelli oldukları için , tarih : bilim : teknoloji : dünya algıları da maalesef zayıf !



    Ülke batıyor politikası , herkes kaçıyor ve istemezükcü gezici zeka bazı şeyleri kavrayamıyor,



    Heykel , leş ler için park açlışı olursa mutlu olabiliyorlar malum :))



    Barış , demokrasi , kardeşlik ve insan hakları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edirneli86

    Ok baş nükleerci gelmiş elzem falan sen mi karar veriyorsun. Bir hattan bilginiz yok resiniz gaz veriyor atılıyorsnuz ortalığa.

    Fetode hocamız derdiniz ne oldu?

    Bu mesajını bir kez daha okuyup , editlerseniz en azından " anlaşılır " olacak ama sadece kendi düşüncenizi yazmışsınız,



    İçi boş , zemini yok ve tutarsız !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vahap8844 V kullanıcısına yanıt
    Be yeni üye cahili Almanya kademeli olarak nükleer tesisini kapatacağını açıkladı japonya tedirgin sizin gibi inşaat firması şakşakcıları piyasayı gaza getirmek için tutulmuşsuzu.
  • yalnız santral rusya'ya ait, parasını da biz ödedik, son olarak hüloğ.
    sonuçta aq parti yapar.
    edit: gerçekten rusya'ya ait, enerji üretimi için girenler rusya'dan gelecek ve çıkanlar eksiksiz olarak rusya'ya geri iade edilecek, enerjinin gelirinin yüzde 60'ını rusya alacak ve rusya istediği zaman santrali koşulsuz kapatabilir.

    https://www.uludagsozluk.com/k/aziz-sancarl%C4%B1-n%C3%BCkleer-enerji-reklam%C4%B1&w=gd/2/


    Ulke batiyor ...
  • Kesinlikle bu nükleer santral inşaasında başka işler dönüyor. Bu işi japonlar, ruslar, amerikanlar beceremedi, bizim sorunsuz yapacağımıza neden kesin gözüyle bakılıyor?



    Güneş ve Rüzgar gibi yeşil enerji kaynakları varken neden nükleerde ısrar ediliyor?



    Bu işte kesinlikle saklanan birşey var.



    Binlerce kilometrekare boş arazimiz var neden güneş paneli tarlaları kurmuyoruz?



    Suudi arabistan bile bunun farkına vardı dünyanın en büyük günes paneli tarlasını yapıyor.



    Nukleer kısa vadede iyi, güzel gibi görünürken; uzun vadede yapılabilecek hatalar sonucunda felaket oluşturuyor. 1 tane mersine 1 tanede sinopa yerleştirmenin amacı ne?



    Bu santrallerde bir patlama olursa T.C. tarihinin en zorlu dönemini yaşayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Biz halkız tabii ki biz karar vereceğiz. Allah razı olsun reisimizden bu ülkede hayal olan pek çok şeyi yapmak ona nasip oluyor, olmaya da devam edecek inşallah. Bakın ben mesleğim gereği dünyanın dört bir tarafını dolaşıyorum. Gitmediğin neresi var deseniz bir elin parmaklarını geçmez. Avrupa'da marmara"nın yarısı kadar yüzölçümüne sahip ülkelerde tam şehrin göbeğinde koca koca nükleer santraller var. Fransa'da nükleer enerjinin payı %80 İngiltere 6-7 yıl içinde 8 yeni nükleer santral yapıyor Amerika'da 100 den fazla santral var 3 tane daha yapacaklar.. Bu liste çook uzar gider. Ayrıca bu ülkeler net enerji ihracatçısı konumundalar. Siz kimin gazına gelip bu ülkede olan her müspet işe taş koymak derdindesiniz arkadaş ben bunu anlamıyorum? Rüzgar olmasın diyen mi var? Güneş enerjisi kullanılmasın diyen mi var? Ki zaten bu alanlarda da büyük yatırımlar yapılıyor ülkede. Tüm enerji türlerinden yararlanmamız gerekli ancak en stratejik olanı tartışmasız nükleer teknolojisidir. Bakın Nükleer teknolojiyi elinde bulunduran nükleer güçle çalışan savaş gemisi, denizaltı, uzay aracı ve en önemlisi nükleer silahlar üretebilir. Bir de fetö dedin tam oldu zaten. En azından onun da ipini çekmek reisi cumhur'umuza nasip oldu. Siz hala ipleri hocanızın elindeki siyasi kuklalara oy verip bize atatürkçülük taslamaya devam edin... Neyse Allah'tan artık bu kafaların miadı doldu memlekette, kötü bir anı olarak torunlarımıza sizi anlatıp "bak vakti zamanında memlekette böyle hastalıklar vardı biz çok şükür ceraati kuruttuk siz bunları bilin ki bir daha peydah olmasınlar diyeceğiz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: edirneli86


    quote:

    Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

    Mis gibi reklam. Buna da illa kuduran olacak. Nükleer enerjiyi çevreye zarar veriyor diye sallayanlar araba kullanmayı bırakarak çevreye verdikleri zararı azaltabilirler.





    Enerjide dışa bağımlılığa daha fazla katkı sağlayacak bir şeyi seviyor isen sende kafadan eksiksin.



    Nükleer santrale özel kamu spotu hazırlandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 5 Nisan 2018; 8:28:14 >




  • Tamamem sacmalik uzerine kurulmus.



    Nukleer guc olmak icin nukleer guce sahip olmalisin, nukleer enerjiden elde edilen elektrigi satin oluyorsun oysa. Enerji bakanliginin kendi sayfasinda dahi rusya teknoloji transfer etmeyecek derken anca aptallari kandirir bu reklamlar.



    Daha da anlamayanlar icin soyle soyleyeyim. Bir cogunuz evinize dogalgaz alir, onu kullanir. Hanginiz dogalgaz devisiniz? Hanginiz dogalgaz gucusunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Sanki insanlar ülkenin gelişmesine değil de dışa bağımlı gelişmesine karşı çıkıyor gibi

    "Bakın Nükleer teknolojiyi elinde bulunduran nükleer güçle çalışan savaş gemisi, denizaltı, uzay aracı ve en önemlisi nükleer silahlar üretebilir." demişsiniz ama santral Ruslarda, kendimiz yapmıyoruz. Onu da geçtim işletmesi de onlarda. Adamların her şeyi var, nükleer denizaltı vs. Ama o biz değiliz. Yapan da işleten de sonra bize satacak olan da Ruslar.

    Kusura bakmayın ama bunu ben de yapardım; gel kardeşim santral kur sonra bana sat. Zor mu? Düşünün ki evinizin mutfağına kadar giriyorum ve bana yağından tutun da tuzuna kadar bütün gıdaları siz veriyorsunuz ben de size yemek yapıp satıyorum.

    Hani çok da büyük bir başarı değil bu bence. Keza son yıllarda ülke olarak izlediğimiz politika da bu. Yap, işlet, bir ara devredersin. Yanıbaşımızda durduğu halde geçiş ücretinden dolayı geçemediğimiz köprüler (parası bol olan geçiyordur illa ki de), bir gireyim dediğinizde normalinin bir kaç katı ücret ödediğimiz otoyollar felan. Adamlar gelip bizim ülkemizde santral kuracaklar, elektrik üretip bize satacaklar ve neredeyse santralin ömrü kadar sürede işletme hakkına sahipler. Hala size mantıklı geliyorsa bir şey diyemem tabii.

    Yani eleştiriyi şu anlamda da yapmıyorum; "mevcut kötü - ötekiler iyi" şeklinde değil. Sakın yanlış anlamayın. Ahmet ya da Mehmet veya her kim olursa olsun, yanlışa yanlış demek gerek diye düşünüyorum. Ülke olarak yanlış bir politika izleniyor.




  • İlginç bir noktaya değinmiş. Bir nükleer santral sadece enerji üretilen bir yer değildir. Tıp ve bilimde kullanılan radyoaktif maddelerde buralarda üretilir. Tek sorun Rusların kurup işletecek olması. Rusların kurması güzel fakat işletmeyi bizim almamız lazımdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarin icinde bircok yanlis bilgi mevcut hepsini tek tek duzeltmek isterdim ama zamanim yok.

    Ozetle: Bu sekilde yabanci sermayeyle disa bagimli olan nukleere karsiyim, ama nukleere karsi degilim, avrupa nukleer santrallerini kapatmiyor, eskisini kapatirken yenisini insa ediyor, arastirabilirsiniz, bulamazsaniz geri donun spesifik orneklerini vereyim.

    Ayrica ruzgar santrali gunes enerji santrali gibi kaynaklari nukleer yada diger termal santrallerini yerine kullanamazsiniz, biri surekli elektrik uretirken digeri yilin bazi donemlerinde cok bazi donemlerinde az elektrik uretir, ve elektrigin depolanmasi zor masrafli kisitlidir, vs vs...

    Uzatmayacam, bos konusan cok ama polemige cekmeyin gelmeyecem, gidin arastirin okuyun ogrenin sonra gelin..

    Yazan: Master Power Engineer (Nuclear spec) :)

  • danner kullanıcısına yanıt
    ya sen neden bahsediyorsun? konya ilinin tamamını güneş panelleriyle donatsan bir tane nükleer santral yapmaz. bir yerden başlamamız gerekiyor elbette know-how havadan gelmeyecek şimdi ruslarla bu işe başlarız kendi know-how' ımızı ediniriz ve sonrasında bağımsız hale gelebiliriz. Biz herşey için geç kaldık sadece nükleer santral için değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka356 -- 3 Nisan 2018; 8:53:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.