Şimdi Ara

Nüfusumuzun %41 ‘inden fazlası haftada +50 saat çalışıyormuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OECD raporuna göre Türkiye nüfüsünün %41 ‘inden fazlası haftalık 50 saatten fazla çalışıyormuş.

    Nüfusumuzun %41 ‘inden fazlası haftada +50 saat çalışıyormuş

    Kendimden örnek vereyim asgari ücrete haftalık 50 saat çalışıyorum.. maalesef yetmiyor gece çalışmalarında ekstra 4 saat mesai yapabiliyoruz (sadece yaz aylarında) + haftasonu mesaileriyle (zam arifesindeyiz işler durgun vereceğimiz maaş zammını kabul edin demeye getirmek için mesaileri kestiler) haftalık ortalama 80 saat çalışıyorum dolar üzerinden hesap yaptığımız da maaş + mesai toplamı (emeklerim) aylık 350 - 500$ ediyor +%12 enflasyon ile yuvarlanıp öylece kalıyorum gidemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratos49 -- 21 Aralık 2017; 23:36:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Floya çalışmaya girmiştim bi ara mağazadaki şeflerden tutun müdür müdür yardımcısı hepsi haftalık 45 saat olmasına rağmen +60 çalışıyordu fazla çalışma ücretide almıyorlardı.Ben olsam çalışmam saçmalık.En alt çalışanlar saatini doldurduğu gibi çıkıyorduk direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 21 Aralık 2017; 23:51:39 >
  • Bide alınan maaşa baksan vahim tablo o zaman ortaya çıkıyor.çalışan nüfusun büyük çoğunluğu günde 12 saat 1400-2000 TL maaş arası çalışıyor. DEĞİYOR MU? bir gram değmiyor
    Türkiye şartlarında ortalama ev kirasına elektiriğine suyuna kafadan 1000 tl gidiyor zaten gıdaya ise biri çocuk 3 kişilik ailenin 500 tl gidiyor minimum en az 1500 TL yetti mi? yetmedi bulunduğum şehirde ve çoğu şehirde ortalama toplu taşıma ücreti 2.5 tl desen işe gidiş geliş 5 tlden 150 TL hesaplasan oldu 1650 iletişim(2 telefon tarifesi 20 tlden) internet(60 tl) için 100 tl gitse ortalama oldu mu sana 1750 TL ilk aklıma gelen temel ihtiyaçları hesapladım sadece asgari ücreti geçin diyelim ki 2000 TL kazanıyor bu vatandaş
    Şimdi söyleyin bu adam nasıl kendi evini alıcak? bu adam nasıl kendi otomobilini alacak? bu adam insan değil mi? hiç mi gezmeyecek tatil yapmayacak şuan ülke vatandaşımız kendi ülkesinde tatil yapamıyor hiç mi adam gibi yiyecek yemeyecek et yemeyecek istediği zaman?

    peki bu insanlar nasıl geçiniyor,ondanmı şu kadar satış rakamı elde ediliyor otomobiller evler kapış kapış gidiyor diye sorabilirsiniz söyleyim BANKALAR şuan bankaları sistemden kaldırırsanız şuanki tüm satış rakamlarının %10unu elde edemezsiniz.Ama bu sisteminde çöküşü var aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Güzel bir laf vardı bir yerde sürekli ekonomi sorunsuz çok iyi deniyorsa o ekonomide sorun vardır diye;

    14.38 den başlayın izlemeye

    Şuanki sistemde emeği geçen herkesi alkışlıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 22 Aralık 2017; 0:23:8 >




  • Çalışmak güzel bence yani bu oranlar kötü değil. Asıl kötü olan bu kadar saat karşılığı alınan paranın düşüklüğü. Bir de verimli çalışılmıyor bence. Yani çoğu iş yerinde bir kişi çalışıyor 3-4 kişi onun sırtından geçiniyor, toplantı, çay molası, muhabbet derken gün geçiriyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En fazla çalışmaya rağmen en az maaş alan ülkelerdeniz. Böyle bir coğrafyada bu nasıl olabiliyor sorusunun tek cevabı ; Yöneticilerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61gün kullanıcısına yanıt
    arkadaşım yem fabrikasnda işe girdi ama fabrikada değil ofiste çalışıyor cumartesi tüm dünyada tatil olmasına rağmen patron inadına cumartesi gübü mesai yaptırıyor. Sadece yurt dışıyla ticaret yaptıkları için ve tatil olduğu için bütün cumartesi saçma sapan toplantı çay partisi bilmem neyle geçiyor. Kendi evde duramıyor diye milleti zorla cumartesi işe çağırmak nedir ?
  • Ülkede verimli çalışma olmadığı gibi, çalışma saatleri aşırı yüksek. Bu saat diliminde çalışan adamların psikolojik ve fiziksel olarak dingin olabilme ihtimali yok.

    Adam mesai yapar, mesaiye değmez parası. Zaten İstanbul gibi metropol içerisinde yaşar, üstüne evinden biraz uzakta bir işin varsa yandın. Ekstra 2 3 saat yol çekeceksin. İşe gitmek amacı ile kargalar şeyini yemeden kalkacaksın. Bu adam evliyse üstüne çocuğu varsa onlara zaman ayıramadığında, zaman ayıramadığı gibi aldığı maaşın ihtiyaçları karşılamamasından nasıl dingin bir kafaya sahip olması beklenir ki?

    Çok yazacak şey var bu konu içerisinde ama kendimi yormak istemiyorum.
  • eskiden cumartesileri günü devlet, özel fark etmeksizin tatildi.

    Bir tek üretim işletmeleri, (fabrikalar, tekstil firmaları, vs) onlarda vardiyalı çalışıyor zaten.

    Şimdi ülke de üretim yok diyorlar, fabrika yok diyorlar.

    Ama çalışan kesimin %70 i c.tesi günü mesaide.
  • Ondan sonra böyle olaylar oldu diye kimse şaşırmasın. Çalışan insanların psikolojisi çok bozuk. Düzgün dinlenemiyor,maaşlar çok düşük,çalışma saatleri malum bir de üstüne ceza yedin sen öde,şunu kırdın sen öde o da yetmez gibi maaş veriyoruz zaten seni ben besliyorum havaları. Gidişat iyi değil kısacası.

    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-isten-cikarilan-garson-dehset-sacti-40686344
  • İscilerin sagci oldugu sukrettigi bir ulkede normal bence



    Cogu fabrikada ogle yemegi 45 dk ve 2 tane 15 er dakika cay molasi var bunlar cikarildiginda neredeyse 11 saat calisiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra beyaz yakalılar neden ülkeden kaçıyor ben resmi rakamlara hayatta inanmam çalışanlar bilir mesai ücreti falan verilmez bizim ülkede o rakam en az 50+dır inanmayın
  • çalışın köleler
  • köleler ülkesi Türkiye!

    önemli olan çok çalışmak değil,verimli çalışmak :)

    ayrıca çalıştığının karşılığını alabilmek.

    varmı böyle birsey yok..geçiniz.
  • Köleliğin diğer adı. Düşük maaş ve yüksek çalışma saatleri
  • normalde cumartesi çalışmıyoruz ama iş olunca gidiyoruz yarın mesaiye gelicez 2 tane 40 lık tır indiricez saati 10 tl 3 4 saatte biter koskoca gün 35 40 tl için hiç olacak öğlen bittiği için yemekte olmaz ac acına sürün eve gitmem 2 yi bulacak.
  • Bir çok oecd istatistiğinde sürekli Meksika ile aynı seviyelerdeyiz hep,yada Brezilya

    A slındaTürkiye'nin dengi bu ülkeler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    çalışın köleler

    Nüfusumuzun %41 ‘inden fazlası haftada +50 saat çalışıyormuş





  • sanki zorla çalıştırıyorlar . +50 saat niye calışıyorsun


    arkadasada diyordum . git köyüne ek tarlanı bak keyfine köyde .

    çalışın köleler ! o zaman
  • Çalışın köleler diyen liseliler sizi de göreceğiz.
  • Sende okuyup doktor olsaydın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.