Şimdi Ara

nufus azalıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Aynen bana dokunmayan yilan 100 bin yaşasın 5 milyar insan ölsün şuan dünyada umrumda olmaz yeter ki bana ve sevdiklerime bi şey olmasın

Ben daha yasarsam 30 sene daha yasarim o 30 seneden sonra bu topraklara ne olduğu da umrumda değil gelecek nesiller düşünsün biz bu kadar mücadele edebildik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hayır olur mu hocam

Zenginlere erkeklerden asker polis hamal temizlikci lavabocu lagimci kizlardan eş dost metres hatta esc lazim

Bol bol uremek lazim fakir fakir insanlar uretmek lazim (!) üstteki arkadasin kafa yapisi bu işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bizim dünyaya geliş amacımız buymuş gibi insanları sürekli buna itiyorlar reziller. Adamın yiyecek ekmeği yok bırak yarını akşamı nasıl geçireceğini düşünürken gelip sana kölelik yapacak çocuk yapsınlar

Hizmet yapmak kölelik değildir. İhtiyar değilsen 20 sene sonra markette ürün veren lokantada köfte yapan tamircide tamir eden kimse senin köle değildir hadi kölen diyelim şimdi o çocuk dünyaya gelmese bunları sana kim yapacak 20 -25 sene sonra? Suriyeliler afganlar gelsin diyebilirsin ama Suriyeli Afgan hiçbir yerli insan kadar dürüst olmayabilir kasabada suç oranı düşüktür niye? Çünkü insanlar birbirini tanır sen kasap olarak tamirciye mal satarsın tamircide senin eşyanı tamir eder kazık atma düzeyi düşük olur fakat büyükşehirde herkes bir yerden geldiğinden hatta yurtdışından gelenler olduğu için kazıklama düşüncesi fazla olur. 20 sene sonra emekli olsan eğer Türkiye işgal edilirse o emekli maaşı da yok olur verilmez yaşlı halinle 5 parasız kalıp Suriyeli lokantacı yemek versin diye dilenebilirsin veya Afgan çobandan yumurta dilenebilirsin. İyi ihtimalle bile malın mülkün var olsa da Suriyeli kiracıdan kira almaya gittiğinde kurşun yiyebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Türkiye'de yaşamak isteyenleri seçerek alırız vatandaşlığa, gerek olduğu zaman.

Biz fazla uyanık, kurnaz bir toplumuz, belki gelenler biraz daha temiz olur.

• Türklere Akp tarafından gizli soykırım uygulanıyor ama sorsan bu durum bir felaket diyorlar

• Hiç umrumda değil.Millet akıllanmış demekki en sonunda.Bir nesli Tanrı yukarıdan ekmek atar die kandırdılar.Herşey Tanrıdan gelir Herşeyi tanrı yapar falan filan yalan olduğunu anlamış millet sonunda desenize.İnsanlarda bilinç artıkca bu oran dahada azalıcak.Çünkü bu Dünyada hiçbirmiz güvende değiliz insanlar bunu anlamaya başladı.

Reis , çalışma olmasa da herkese yeter düşüncesi etkili oldu bence ( ilk başta Allah rızkı verir düşüncesine sahip olanlar olsa da )... 19 milyon emekli 6 milyon kamu çalışanı 4 milyon sosyal yardım alan aileyi reis bakıyor bir bakıma 8 milyon üniversite öğrencisinin okul masrafını öğle yemeğini yurt masrafının bir bölümünü de reis karşılıyor yine birkaç milyon üniversitelinin kredi veya bursda veriyor .Çiftçi ve esnafa bazen ucuz kredide veriyor ... Olan bunlardan hiç yararlanmayıp vergi ödeyenlere oluyor onlar da azınlık zaten, asgari ücret artınca refaha ereceğini düşünecek kadar geçmişten ders almayanlar

1500 yılında yaşamıyoruz. Bakabileceğin nufus miktarı sadece üretebileceğin gıda kapasitesi ile ölçülemez.

Fakat en önemli unsur o. Gerisini ticaret ile madenler ile işgücü ile doğal kaynaklar ile artırabilirsin

Belki en önemli olabilir ama onu halledince mesele hallolmuyor. Senin dediğin gibi hiç hallolmuyor.

Türk milleti gibi tüketim alışkanlıkları olan bür ülkenin açık vermeden yaşayabilmesi için yüksek katmadeğerli ürün üretmesi gerekiyor. Ki sen bunun cevabını ilk mesajda vermişsin.

Bir ortadoğu ülkesi gibi petrol üstünde yüzmüyorsan maden ile falan zenginlik üretilmeyeceğini anlamamız gerekiyor. Hatta petrol üstünde yüzsen bile bazen olmuyor (Libya, Venezula, Nijerya)

Şimdi Nufus 200 milyona çıkacaksa eğer. Aslında bakılması gereken son şey yiyecek. (ben ülkenin refahını Vietnam, Bnag seviyesine indirecem demiyosan).

Bir kere özel sektör bu kadar nufusa istihdam alanı sağlayabilecek mi? Çünkü hala devlet zenginin vergisini sileceğine yoksula dağıtsa yoksulluğun biteceğine inananlar var.

Şehirlerin altyapısı bu kadar insanı kaldıracak mı? Yol su elektrik doğal gaz internet baz istasyonları vs...

Elektrik çok önemli mesela. Bu kadar elektriği üretebilecek miyiz? Elektriği efektif bir şekilde halledersen tarımı da suyu da halledersin çünkü.

• bu istatistiklere ülkedeki mülteciler, kaçaklar dahil değil. ülkenin nüfusu bu gün 100 milyonun üzerinde. anlamlı istatistikler değil bunlar. 2050 ye gelindiğinde göreceksiniz ülke nüfusu en az 150 milyon olacak.

Genç Aslanların arasında ki en baskın Aslan, Sürüde ki Alfa Kurt, dişisini etkilemek için en gösterişli dansı yapan kuşlar üremek için hak kazanır...

İnsanlar arasında da bu böyle.

Baskın, güçlü, zeki, başarılı erkekler genlerini çocuklarına aktarmak ister.

Başarısız olan, ezilmiş hisseden erkeğin üreme dürtüsü olmaz.

------------

Yukarıdan da gördüğümüz gibi " Ben bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" kafasını yaşayan erkekler/kadınlar çeşitli bahanelerin arkasına sığınıyor.

İşin temelinde doğa başarısız erkeğin genini eler.

Güçlü erkek her şartta ayakta kalır, genini aktarır.

İşin temeli budur.

Orijinalden alıntı: Timsah-16

Üreme isteği doğal bir dürtüdür.

Genç Aslanların arasında ki en baskın Aslan, Sürüde ki Alfa Kurt, dişisini etkilemek için en gösterişli dansı yapan kuşlar üremek için hak kazanır...

İnsanlar arasında da bu böyle.

Baskın, güçlü, zeki, başarılı erkekler genlerini çocuklarına aktarmak ister.

Başarısız olan, ezilmiş hisseden erkeğin üreme dürtüsü olmaz.

------------

Yukarıdan da gördüğümüz gibi " Ben bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" kafasını yaşayan erkekler/kadınlar çeşitli bahanelerin arkasına sığınıyor.

İşin temelinde doğa başarısız erkeğin genini eler.

Güçlü erkek her şartta ayakta kalır, genini aktarır.

İşin temeli budur.

Evlenene kadar bir kadına el sürmemiş bir erkeğin sözleri sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 24 Kasım 2025; 12:12:47 >
    Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör

• Colda kullanıcısına yanıt

Elenecek bir zayıf gen daha sanırım.

Kendi takdirim, daha çok vaktim ve seçeneğim var.

Kadınlarında güçlü erkek aradığını düşünürsek senin teorin patlıyor.

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Enflasyonun ve konut fiyatlarının artışının bir sebebi de nüfus. 50 milyondan sonra yetmemeye başladı. Konut arzı ve üretim zaten yetersiz. Sonuç talep enflasyonu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.