Şimdi Ara

nufus azalıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Arkadaşlar, Türkiye'de konut arzı sıkıntısı yoktu, hatta Esenyurt'ta konut fazlasından dolayı hayalet siteler vardı, millet aldı yüzde 10'u falan doluydu her gün konut balonu başlıkları açılıyordu.

Bu arz fazlasını 15 milyon mülteci artik bitirdi şimdi konut yetmiyor.

Ayrıca siz 70-75 milyon nüfusa ancak yetecek , planlı gıda üretiyorsun, barajların belli nüfusa göre, bu ülkeye fazladan yüzde 20 nüfus gelirse, ne gıda yeter ne su.

O barajdan bir bölgeden çekilen su, başka bir denize gidiyor ve o su buharlaşmayka doğru yere gelmiyor. Tabii ki kuraklık olacak.

Özetle kısa zamanda aşırı nüfus artışı, ekonomiyi de tarimi da çevreyi de bitirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İngiliz Memo ve özgür demirtas gibi ithal yada dış beslemeli ekonomistlerin fikirlerinin ürünü bunlar. Üretim yetersiz olabilir bununda nedeni düşük çalışan nüfus. Ülkenin çoğu emekli ,memur ve öğrenci yapılırsa tabii ki üretim düşer ... Talep enflasyonu lafını da herhalde İngiliz Memo sonrası çok duyduk et fiyatını ve peynir fiyatını talep enflasyonu mu belirliyor? peki vatandaş Yunanistan'a kıyma ve peynir almaya niye gidiyor ? Böyle durumda dünyada en çok et ve peynir tüketimi Türk vatandaşları olması gerekmez mi?

Rusya savaşı ile Suriye iç savaşı tabii ki ülkedeki konut sektörüne etkileri olmuştur . Fakat iktidar kuru düşük tutmak için yabancıya konut satışına da başladı üstüne yıllık 3 milyar euroya Suriyeli'lerin kaçmasını engellemeye çalıştı .. Türkiye'de fırat Dicle ve Kızılırmak nehirden milyonlara ton su denize boşa akıyor bu ve diğer nehirlerde daha fazla baraj yapıldığında su sorunu kalmaz. Son yıllarda yağışlar azaldı bununda etkisi var tabii ki

Katma değerli üretim istemekle olacak birşey değil ortamı yaratırsan muhtemelen bu ortaya çıkacaktır. Vergileri düşür , enerjiyi ucuzlat , ücretleri gereksiz yere şişirme ( yada çok düşürme) , hukuksal konularda torpil rüşvet olayını bitir muhtemelen katma değerli ürünler çıkabilir

Şehirlerin bu yapısı üretim için değil ucuza veya bedavaya makarna ,kömür ulaşım sağlamak içindir. Köylere bedava yemek dağıtmak kömür dağıtmak ilaç dağıtmak hem daha zor hemde maliyetli bu yüzden iktidar herkesi şehre toplamak istedi . Köylerdeki tarlalari ya yabancı şirketler yada yandaş şirketler alacak sahilleri de yine ya yabancı şirketler yada yandaş kişiler satın alacak . Şehirler kalabalık olmaya artarak devam edecek . Şehirde yaşayanlar yine devamlı olarak Türkiye çok kalabalık demeye baslayacaklar. Oysa ülkenin %95inde insan yok . Çalışacak insanlar emekli ,memur ,öğrenci ve sosyal yardım alan yapılmasaydi ülke 300-400milyona yetecek kapasiteye ulaşabilirdi. Cumhuriyet döneminden 1960a kadar ülke %8 civarı büyüdü üstelik arada 2.dunya savaşı ve Kore savaşı var. Bunlar olmasa %10-12 bile olabilirdi . Fakat 1961 darbe anayasası nedeniyle beleşe yaşamanın yasal teminatları oluştu Demirel gibilerde solun bundan güç almasını engellemek için daha fazlasını yapıp çalışmadan devletten geçinen grupların olmasına neden oldu . RTE bunu daha da abartıp ülkenin çoğunu emekli, memur ,öğrenci ve sosyal yardım alanların toplumun %80i yaptı

• bu da bir sorun ama, asıl sorun Türklerin nüfusunun dramatik bir şekilde azalması. Bu durum yeni bir şey değil, neredeyse 50 yıllık bir sorun. Ama kimse farkında olmadı.

Türklerin çocuk yapmak gibi bir vatanseverlikleri olduğuna şahit olmadım. Oysa Türklüğün yok olmaması için her Türkçü'nün 1. nesil 10 çocuk, 2. nesil 5 çocuk yapması için 100 yıllık bir plan yapılması lazım. 100 yıldır Türk olmayanları Anadolu'ya doldurup ırklarını dillerini unutturup, torunlarının anadilini Türkçe yapmakla Türklüğü koruma kolaycılığının çağı bitmek üzere.

Gerçi Anayasal olarak Türkiye bir Türk (ırkı) devleti olmadığına göre, vatandaş olan herkesin Türk olduğu esasın devletin resmi temeli olduğuna göre, nüfus azalması her şekilde engellenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Kasım 2025; 1:14:35 >

Kıt kaynak sorunu
    Alt yapı sorunu
    Yabancı sorunu

Altına onlarca sorun yazılabilir.

Geririsi sadece çoğalarak inşaat ekonomisine katkı sunuluyor çünkü nüfus artış barınma sorununu getirir buda konut arzı demektir. Dikkatbedin ülkede ticari gayrimenkul de talep düşüşü var çok ciddi. Halbuki nüfus ile artması gerekir. Hükümetin tek politikası nüfus artsın gerisini koyverin gitsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.