Şimdi Ara

NTV canlı yayınında 'Gelecek hayalin ne?' sorusuna cevap: Alman vatandaşı olmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
375
Cevap
2
Favori
33.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
289 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O zaman çocuğun böyle düşünmesi normal. Doğru düzgün bir bilinç verilememiş.
    Bakın demeye çalıştığımı anlamıyorsunuz, ben burada iktidar vs savunmuyorum. Perdeleri indirin gözünüzden. Çocuğun Almanya'da okumak istemesinde sorun da yok. Sorun Alman vatandaşı olmak istemesi. Alman olmak istiyor ya. Problem beyler bu görmüyor musunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla keman çalan ve yetenekli bir kardeşimiz. Alman vatandaşlığını düşünmesi kadar mantıklı bir iş yok. En yakın örnek 3-4 sene öncesine kadar fazıl say’a neler diyorlardı bir düşünün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkede aklıyla yeteneğiyle hak ederek kimse biryerlere gelemez.Bu kişinin 2 seçeneği var ya ak partiyi forumdaki ve sosyal medyadaki aktroll organizmalarının yaptığı gibi yalayacak yada pılını pırtını toplayıp yurtdışına kapak atacak.Bunları yapmazsa burada başına gelecek olan şey yalayarak belli konuma gelmiş ne zekası ne eğitimi ne becerisi olan birinin altında düşük maaşla çalışmak olacaktır.
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Darüşşafakanın ne olduğunu biliyorum.
    İthal edilen bir yazılımı durdurmak bunun yerlisini üretmek veya buna yardımcı olmak girişimci bir eylemdir.
    Girişimcilik diyince aklınıza bakkal açmak mı geliyor. Ne yazdığımın farkındayı. Her seferinde ailesi veya çocuk dedim. Eğitim ile milli bilinç çok farklı şeyler. Biri olmadan biri olmaz. Olursa böyle Alman vatandaşlığı istersin küçük yaşta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

O zaman çocuğun böyle düşünmesi normal. Doğru düzgün bir bilinç verilememiş.
    Bakın demeye çalıştığımı anlamıyorsunuz, ben burada iktidar vs savunmuyorum. Perdeleri indirin gözünüzden. Çocuğun Almanya'da okumak istemesinde sorun da yok. Sorun Alman vatandaşı olmak istemesi. Alman olmak istiyor ya. Problem beyler bu görmüyor musunuz.
    Arkadasim, en basta Darusafakka'nin ne oldugunu bilmeden ailesini sucladin. Ardindan sana Darusafakka'nin ne oldugunu, orada kimlerin okuyabilecegini soylediler simdi ise yine Darusafakka'yi bilmeden etmeden "O zaman çocuğun böyle düşünmesi normal. Doğru düzgün bir bilinç verilememiş" diyorsun. Neye gore normal, kime gore normal, nasil normal? Sadece yetimlerin okuyabildigini dahi bilmeden burada yetisen cocuklar icin bunun normal oldugunu neye gore soyleyebiliyorsun? Dogru duzgun bilinc verilmedigini nasil bilebiliyorsun?

Senin anlasilmaman normal cunku ne soylediginin dahi farkinda degilsin, elestirdigin insalari tanimiyorsun, kurumlari bilmiyorsun. Zerre bilgin yok ama hala fikir beyan etmeye calisiyorsun.

Alman vatandasi ile Alman arasindaki farki dahi goz onune almadan/bilmeden "Alman olmak istiyor ya. Problem beyler bu görmüyor musunuz." diyebiliyorsun.
    Su forumda trolluk olsun diye dunya kadar sacma sapan fikri savunan, insanlari kiskirtan bir suru insan gordum. Ama senin kadar ne dedigini bilmeyen, kullandigi kelimelerin/kavramlarin anlamini bilmeyen adam cok az gordum,

quote:

İthal edilen bir yazılımı durdurmak bunun yerlisini üretmek veya buna yardımcı olmak girişimci bir eylemdir.

Bak hala devam ediyorsun anlamini bilmedigin kelimeleri kullanmaya, belki akademik olarak gelistirdik yazilimi? Ne girisimciligi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 23 Nisan 2019; 14:51:46 >

• Bir çocuğun sözlerinden bile bu kadar korkuyorlar koltuklarından olmamak için. Eskiden spor yorumcusuyken severdim ama şimdi geldiği hale bak. İtici kahkasıyla bir de utanmadan hayır diyor. Sen kimsin? Annesi misin o çocuğun da hayallerine karışıyorsun?

Bir çocuk bile ülkenin durumunu biliyor ama malum partiye oy verenlere göre hala süper gücüz.

• Vaz V kullanıcısına yanıt
    şöyle saçmasapan çöp konuşmaktan vazgeçin yahu.

O kadın da biliyor kameralar karşısında olmasa,canlı yayında olmasa kızın söylediğinin mantıklı olduğunu.

Ancak 23 Nisan'dasın kendi ülkenin çocuk bayramı canlı yayındasın ve bir çocuk böyle söylüyor.

Empati yeteğiniz sıfır olduğu için zorlamıyorum ama sen orada olsan kadının söylediği yerine reklam reklam diye ciyaklayıp dururdun heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 23 Nisan 2019; 14:52:54 >
  • Halbuki Almanlar Türk vatandaşı olmak için çaba harcıyordu.

Şaka maka kız başka neyi hedeflesin?Bu ülkede eğer arkanda sana destek çıkacak kimsen yoksa çalışkan olmanın idealist olmanın hiçbir anlamı yok.Akape döneminde bu bir tık daha ileri giderek artık akape tanıdığın yoksa çalışkan olmanın hiç anlamı yok.Tüm devlet kadrolarının akapelileştirildiği,liyakat sisteminin yok edildiği,üniversitelerin sırf yandaşlara kadro vermek için açıldığı dahası yapılan sınavların ve mülakatların güvenirliğinin ciddi olarak tartışıldığı bir ülkede kim kalıp yükselmek ve kariyer yapmak ister?

O değilde umarım kızı ilerde fedöcü diyerek içeri atmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Nisan 2019; 14:56:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

şöyle saçmasapan çöp konuşmaktan vazgeçin yahu.

O kadın da biliyor kameralar karşısında olmasa,canlı yayında olmasa kızın söylediğinin mantıklı olduğunu.

Ancak 23 Nisan'dasın kendi ülkenin çocuk bayramı canlı yayındasın ve bir çocuk böyle söylüyor.

Empati yeteğiniz sıfır olduğu için zorlamıyorum ama sen orada olsan kadının söylediği yerine reklam reklam diye ciyaklayıp dururdun heralde.
    Kimse kadının kafasına silah dayamıyor arkadaş ''Hayır'' demesi için, ''Pekala hayalinde başarılar diliyorum'' gibi bir cümle ile geçiştirebilirdi. Tanımadığın insanlar hakkında aptalca varsayımlarda bulunma komik duruma düşürüyorsun kendini, orada olmam da zaten merak etme.
  • Vaz V kullanıcısına yanıt
    Tanımama gerek yok ergenin tekisin belli.Aptalca yorumlarda bulunan da sensin.

Hayır diyebilir herşeyi diyebilir o sırada canlı yayında ne diyeceğini bilemez insan çünkü kızın yaptığı gafın farkında.

Dediğim gibi empati yeteneğin sıfır olduğu için zorlamıyorum hadi git kumda oyna
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Tanımama gerek yok ergenin tekisin belli.Aptalca yorumlarda bulunan da sensin.

Hayır diyebilir herşeyi diyebilir o sırada canlı yayında ne diyeceğini bilemez insan çünkü kızın yaptığı gafın farkında.

Dediğim gibi empati yeteneğin sıfır olduğu için zorlamıyorum hadi git kumda oyna
    Boş yapıyorsun, yapma. Spiker gibi omurgasızlara, satılıklara saygı duymaya da, onlarla empati yapmaya da niyetim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaz -- 23 Nisan 2019; 15:3:36 >
  • Gazi Mustafa Kemal “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın, her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz. Onun için küçük, büyük her cüz’-i tâm, bulunduğu mevziden atılabilir. Fakat küçük, büyük her cüz’-i tâm, ilk durabildiği noktada, tekrar düşmana karşı cephe teşkil edip muharebeye devam eder. Yanındaki cüz’-i tâmın çekilmeye mecbur olduğunu gören cüz’-i tâmlar, ona tâbi olamaz. Bulunduğu mevzide nihayete kadar sebat ve mukavemete mecburdur.”

Biz Türk milleti olarak hiç bir koşulda yılmamalı ve savaşmayı bırakmamalıyız. Ülkeyi terk etmek başka bir ülke vatandaşlığı düşünmek bize yakışmaz.

Lakin bu videoda görüldüğü üzere daha gencecik bir kız çocuğu bile ülkeden ümidi kesmiş ve daha bu yaşta ülkesi için savaşmayı bırakmış. Kesinlikle bu kız kardeşimize kızmayın suç BİZLERİNDİR. Marsall yardımları ile başlayan, darbeler ile devam eden ve şu an BOP diye anılan ve içimizde ki kafası çalışmayanların da desteklediği bu uzun soluklu proje ile insanlarımız siyasetten soğumuş, ülke için umutları kalmamış ve kendi menfaatlerini ülke menfaatlerinden önde tutmaya başlamışlardır.

Burada üzülerek görüyorum ki ve senelerdir söylememize rağmen kimsenin inanmak istemediği yere geldik: Yitik nesil!

Kurtuluş savaşında güle oynaya şehit olmaya giden 15 liklerden, ülke için daha bu yaşta ümidi ve bir gelecek planı kalmayan 15 liklere evrildi!

Nedeni ne diye düşünüyorsan al sana cevabı;
    1948 Marshall planından başla, darbeler, BOP, bunları iyice araştır. Cevabını bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-23ECD1ED5 -- 23 Nisan 2019; 15:8:19 >

• Neden büyütüldü bu olay bu kadar anlamadım...

Bu çocuk, daha çocuk, kendi fikri yok daha..Birilerinden etkilenmiş, bi yakınından belki bi filmden bi diziden belki de sosyal medyadan..Uni çağına gelene kadar o fikirler değişecek..

Gidip Amerika'da doğum yapan binlerce zengin hiç gündem olmadı bu ülkede, el kadar çocuğun söyledikleri mi gündem oluyor?
  • Emeği geçenlere selam olsun.

• Çocuğun söyledikleri yanlış diyen tıp okuyup yurtdışına gitme imkanı olsa ve hastanede her gün dayak yer miyim diye korku yaşayan bir doktor olsa ne yapardım diye kendisine sorsun. Kız keman çalıyor sanat var o çocuğun ruhunda hadi bakalım naş.

• Ayakta alkışlıyorum.

Ak partililer kına yaksın, ülkeden soğudu insanlar..

• Bu ulkenin gelecegini caldilar hayallerini umutlarini caldilar bu ulkenin yarinlarini cocuklarini mutlulugunu caldilar

Parayi pulu mali mulku geciyorum calidiginiz ne varsa geri getirecegiz geri alacagiz bu ulkenin aydinlik yarinlarini gene bu memleketin cocuklari insa edecek bu siyasal islam belasindan kurtulacagiz umudunuzu yitirmeyin bunu yapanlar biz degiliz ama gene bu memleketin vatan evlatlari kurtaracak

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.