Şimdi Ara

ntldr hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
31.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen bilgisayarı açtım durduk yere makine NTLDR eksik Başlatmak için bir tuşan basın şeklinde bi uyarı veriyor.Bir tuşa bastığımda bilgisayar boot yapmıyor. Disk boot fealure diyor.Bu hata nerden nasıl oluştu anlamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.(WinXP)

• Bİ DİSKETE NTLDR I ATCAN SONRA XP CD SİNİ TAKIP R YE BAS SONRA DİSKETTEN KOPYALA.
  • biz denedik onu daha önce olmadı !!!,
    çok ilginç ama 5 kere ben bu hata ile karşılaştım ama 1 kere oldu bir daha olmadı bu yüzden hemen ghost alsın kasmasın kendini anlıyacağın önemli bilgi varsa dos üzerinde yedeklesin
  • Bahsedilen dosya windows altında repair klasöründe yedekleniyor olmalı. cd den boot ederek r ile onarmaya girilmeli ve dosya orijinal yerine repair klasöründen kopyalanmalı
  • NTLDR or NTDETECT.COM Bulunamadı Bu hatayı alıyorsanız disk formatiniza gore iki farklı cozumu vardır Diskiniz Fat32 ise: 1.Windows 98 sistem disketiyle acip cd rom destegi ile sistemi baslatin.Xp cdsini yerlestirip i386 dizininden adı gecen iki dosyayı c:\ ye kopyalayın Diskiniz NTFS ise: 1. Windows Xp cdsi ile bilgisayarınızı baslatın. 2. Recovery Consol a gecin (R Tusuyla) 3. Oturum açmak istediginiz windows yuklemesini seçin (genelde 1 nolu yukleme olacaktır) 4. Aşağıdaki komutları girin (X: yerine cd rom surucu harfini koyun) COPY X:\ i386\ NTLDR C\ : COPY X:\ i386\ NTDETECT.COM C:5. Cd romu cikarin sisteminizi yeniden başlatın

• NTLDR Eksik

Yeniden Başlat Ctrl+Alt+Del

Bu duruma sebep olan muhtemel durumlar şunlar olabilir:

1. Bilgisayar boot edilemeyen bir kaynaktan açılmaya çalışılıyor olabilir. Bios'tan başlangıç durumu kontrol edilmelidir.
    2. NTLDR ve/veya NTDETECT.COM dosyaları zarar görmüş olabilir.
    3. boot.ini dosyasındaki ayarlar bozulmuş olabilir.
    4. Yeni bir harddisk sisteme eklenmiş olabilir.
    5. Harddisk Sistem tarafından algılanmıyor olabilir. Bunun için Bios'a bakılmalı.
    6. Boot sektör veya master boot kayıtları bozulmuş olabilir.
    7. İşletim sisteminiz bozulmuş olabilir (Win XP veya Win 2000)
    8. IDE kablosunda problem olabilir.

NTLDR veya NTDETECT.COM dosyasının bozulması durumunda (işletim sistemi olarak Win XP) yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım:

1. Bootable Win Xp Cdsini Cd-Rom'a yerleştirin
    2. Başlangıcı Bios'tan Cd-Rom olarak gösterin
    3. Normal Windows kurulumu yapar gibi devam edin
    4. Windows Xp'nin kurulum menüsü geldiğinde Onarımı seçin (R)
    5. Kurulum ekranında karşınıza çıkan seçeneklerden "1" seçin
    6. administratör şifrenizi komut satırından girerek enter tuşuna basın.
    7. Eğer sisteminizdeki harddisk 2 partiondan oluşuyorsa C ve D gibi ve Cd-Rom da E ise, işletim sistemi de C de ise

copy e:\i386\ntldr c:\ (entera bas)
    copy e:\i386\ntdetect.com c:\ (entera bas)

8. Yukarıdaki komutları sırasıyla yazarak çalıştırdğınızda 2 tane dosyanın C'ye kopyalandığını göreceksiniz.

9. Cd'yi cd-Rom'dan çıkarın ve sistemi yeniden başlatın.

Windows'unuzun geri geldiğini göreceksiniz.

ALINTIDIR..

• Bu iş için Live CD ler çok rahat kullanılabilir.

Ayrıca googlede aratın bu sorun için ISO cd ler bile var...

Forumda arkadaşın biri yaptığı cd için konu bile açmıştı ama konu kapatıldı sanırım....
    Konudaki CD içeriğinden bir görüntü..

ntldr hatası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DirectX Error / HATASI !
    2 ay önce açıldı
    Bios Recovery Requested Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam arkadaşlar..
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler ve paylaşımlar için teşekkür ediyorum.Şayet bende şöyle bir sorun mevcut;
    Yukarıda yazan tüm yordamlara baktım fakat bi çözüm bulmuş değilim hala.. Arkadaşımın format atmam için verdiği Arçelik ANB 570N notebookta, Windows vista home basic sürümü yüklüydü benden üstüne Xp pro. yüklememi istedi.Fakat şuan notebook'u açınca "NTLDR is missing" hatası alıyorum ve sistem açılmıyor hiçbir şekilde.. Bios menüde "Advanced>Sata Configuration>Legacy" yaptım yinede cd'den önyüklemeye geçmedi.
    Sorunda burdan kaynaklanıyo tahminimce bios menüde boot seçeneği yok! Direk sistem hd'den çalışmaya başlıyor xp ve vista cd'leriylede sonuç aynı oldu.Sorun notebookun cd'den önyükleme yapmaması + biostan cd'den önyükleme seçeneğinin olmaması. Arçelik notebooklar hakkında bilgi sahibi yada daha önce aynı sorunla karşılaşmış ve üstesinden gelmiş arkadaşların görüşlerini bekliyorum.. Şimdiden sağolun.

"Herkes kendi işini yapmalı.." görüşüne sonuna kadar hakvermeye başladım sonunda.Buzdolabı yapıyosan buzdolabı televizyon ise televizyon ama marka yapıştırıcılığı olmamalı! Bu notebook'u hangi akla hizmet aldığıda bir muamma tabiki arkadaşımın..

(Not: Yukarıda yazılanlar hayata geçirilemiyor çünkü pc hiçbir şekilde açılmıyor cd'den yada hd'den. Sistem off.)

• Sanırım sorunu hallettim şuan format aşamasında notebook.Çözüm soyuttan ziyade somut şekilde çözüldü.Konuyla ilgilenen veya aynısını yaşayan arkadaşlar için yapılması gereken yada (bide bu yol var) elinize tornavida almak.. Bios pilini sıfırladım ve ayarlardan "Load Default Settings" seçtim daha sonra pc açıldı ve ne büyük hikmettir ki artık dvd/cd writer'ı görüyor ve sistem yüklemeye başladı. Fakat NTLDR.Exe veya herhangi bir dosya yüklemedim..! Bakalım sonuç ne olacak bekleyip göreceğiz.
  • Ya beyler bende de bu hata var ben ne yaptıysam olmadı giriyorum şeye xp yükleme yerine orada onar a basıcam ama oraya gelmeden mavi ekran hatası veriyor tıkanıyor orada girilmiyor bir yere ghost recovery falan var onlarla olurmu kurulum yaparken olmuyor dediğim gibi mavi ekran hatası oluyor... nasıl çözülecek bu
  • Mavi ekran hatası varsa %90 Ram arızasına tekabül eder arkadaşım.. Bende öyle olmuştu en azından 4 5 kez. Yada donanımdan bir parça yanlış veya arızalı takılıştır. (Ekran kartı,Ses kartı,Ram v.s. söküp tekrar takmayı denersen sağlamca belki faydası olabilir.) Şayet ikinci bir harddiskin varsa pc.yi ondan başlatıp bu mavi ekran kurulu olan sisteme öyle bakabilirsin sorunun çözümü için daha faydalı olur. Orada biçimlendirip daha sonra bu arızalı sistemden pc.yi başlatıp format atmak qibi mesela.. Şayet çok kompLike oLdu diyorsan hiç eLini sürme ßir servise qötür yaptır arkadaşım..
  • yok müdür sök tak çıkar yaparım bende ;) ben şey yazmayı unuttum laptop bu bios mios o işlere giremiyorum malesef .
  • Arkadaşlar aynı sorunu ben de yaşıyorum şu an. ama ufak bi sorun daha var. windowsu normal şekilde başlatırken hiçbir sorun yok, ama elimde ilave bi HDD daha var ve onu taktıgımda bu hatayı veriyor. 2 saat önce sorunsuz calısıyordu ama sımdı calısmıyor. sırf bu yuzden format attım ama care olmadı. yedek HDD içinde cok onemli bilgilerim var, bana biçözüm yolu gösterebilirmisiniz?
  • Yardım edermisiniz :(
  • elimdeki notebook un dvd sürücüsü bozuk usbden xp yüklüyecektim herşeyi ayrladım daha önceden başka pcye yüklemiştim ,
    Ancak usbden yükleme işlemine başlıyacağım zaman ,

NTLDR is missing hatası veriyor ,

Nasıl bir yol izlemem gerekiyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.