Şimdi Ara

0xc00007b Hatası Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle biliyorum neredeyse 64 bit işletim sistemi kullanan oyun canavarı arkadaşlarımız çoğu yaşadı bu hatayı. Dün bir günümü bunu araştırmaya adadım. Çözüm bulamadım ne yazık ki. Bir sürü konu ve yanlış bilgiler var. Ama şunu söyleyeyim önerilerin temeli neredeyse hep aynı. DLL dosyalarınız.

Şimdi ben Borderlands yükleyince msvcp_100.dll idi sanırım ismi. Bu dll eksik denildi bugün oyunu açarken. Bende netten dll yi bulup SysWOW64 klasörüne attım. Oyunu açmaya çalıştım ve açılmayıp 0xc00007b bu bilindik hatayı verdi. Sonra o dll yi silip bu seferden netten o dll dosyasının 32bit sürümünü bulup aynı yere atmayı denedim. Ve sorun çözüldü. Daha doğrusu bir dll daha istedi benden, hata vermek yerine. Bu da gösterdi ki sorun çözülmüştü. İkinci dll'nin de 32bit sürümünü bulup indirdim SysWOW64'e attım ne oyun açıldı.

Umarım yardımcı olmuştur. Wİndows'un geri zekalılığı bu. Sizinle yada oyunla alakalı değil ne yazık ki. Umarım sizde de başka oyunlarda işe yarar

• Evet şimdi State Of Decay oyununda da aynısını yaptım. Hatta siz 32bit sürümünün iki tanesi falan oluyor o şekilde ikisini de tek tek SysWOW64'ün içine atarak deneyin. State Of Decay'da da başarılı oldum. Ama benim pc Direct x 11 desteklemediği için pc açmadı dx 11 hatası verdi.

Belki de nette bu hatayı doğru dürüst çözebilen tek adamımdır. Umarım size de yardımım olmuştur
  • Ben de 2 gündür 0xc00007b hatasıyla uğraşıyordum. İnternette bulduğum birçok yöntemi denedim ve şu saate kadar çözüme ulaşamamıştım. Benim hatayı aldığım oyun Fifa 11 di. Bilgisayarı garantiye göndermeden önce oyun çalışıyordu fakat garantide format sonrası bu sorun ortaya çıktı. Gelelim sorunu nasıl çözdüğüme:

->Tüm windows güncellemelerini yaptım.
    ->.Net framework 4.5'e güncelledim.
    ->Microsoft visual c++ 2013 dahil hepsini yükledim.

->Son olarak can alıcı noktaya gelelim: Dependency Walker programıyla oyunu çalıştırdım. Programda hatalı olarak görünen iki dll dosyası vardı. Birincisi d3dx9_41.dll. Bunu çözmek için internetten indirdiğim d3dx9_41.dll dosyasının 64 bit olan sürümünü syswow64 klasörüne, 32 bit olan sürümünü system32 içine attım.

--->Bir de 32 bit olan sürümünü oyunun exe dosyasının bulunduğu klasörün içine kopyaladım(C:\Program Files\EA Sports\Fifa 11\Game).

->Diğer hata veren dll dosyası ise xinput1_3.dll idi. Bunun içinde directx9 web installer programını indirdim ve çalıştırdım. Program eksik dosyaları tarayıp tamamladı ve oyunum açıldı.

Bunun için 2 gündür bir çok çözüm denedim ama özet olarak sonuca böyle ulaşabildiğimi düşünüyorum. Umarım sizde bu yolla çözebilirsiniz. Windows sürümünüz orjinal değilse ilk 3 adımı uygulamanız sorun yaratabilir. Direk 4. adıma geçebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0xc00000e hatası
    2 ay önce açıldı
    LOL 0xc00007b hatası alıyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.