Şimdi Ara

Noterde satıştan döndük (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
6.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

Adamla anlaştık. Notere gittik. Parayı 50 TL eksik verdim. 50 TL eksik dedi. 50 TL motorin alacam. Depoyu dipte bırakmışsın. Kırmızı yanıyor. İlk senden olsun dedim. Gülümsedi. Canın sağolsun dedi.

50 TL küçük meblağ. Ama 250 TL büyük. İnsanı düşündürür.

kusura bakmayın 50 tl için kendinizi küçük düşürmüşsünüz açıkcası
  • Kimsede sormamis araç neydi hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gibi tiplere kisaca "lavuk" denir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kicker

Merhaba arkadaşlar,

İlk defa araç satıyorum, belki piyasada gerçekten normaldir bilemiyorum ama bana çok acayip geldi paylaşmak istedim.
    4 senedir sorunsuz şekilde kullandığım aracımı ev borcumdan dolayı satayım dedim. Dün birisiyle görüştük, aracın durumunu sordu, hiç ikiletmeden "motor kaputu değişti bir de ön camda çatlak var başka bişey yok, istediğin yere gösterebilirsin" dedim. Geldi baktılar, gösterdiler, aracı çok beğendiler. Hatta "cebine para mı sıkıştırdın" muhabbeti döndü.

Neyse pazarlığa geldik, "abi normalde 31.5 istiyordum ama camdaki çatlakta dolayı fiyatı kırdım satılsın diye, 30.750 diyorum" dedim. 30 teklif etti "yok abi daha fazla düşmeyeceğim, hatta geçen birisi 30.5 verdi vermemiştim" dedim. Bagaja filan baktı, polisaj makinemi, pasta cila setimi, takım çantamı, trafik setimi falan gördü "bunları bırakcan o zaman" dedi, güldüm "abi onlar lazım bana" dedim. Bu arada sürekli 250 ben çıkayım sen de biraz düş falan diyordu, yok abi olmaz fiyatım son diyordum. 50TL kapora verdi tamam yarın halledelim satışı dedi, iyi hayırlı olsun o zaman alırım sizi sabah geçeriz dedim.

Sabah işten izin alıp onları aldım, hemen aracın sağını solunu kontrol ettiler, bagaja falan baktılar, e almışsın burdakileri dedi, abi vermeyeceğimi söyledim ya dedim. Bozuk para için kullandığım bi kutum vardı araç içinde, onu niye aldın dedi, abi onlar aracın değil ki şahsi eşyalarım alıcam tabi dedim. Ama içimden ya sabır çekiyorum. Neyse bankaya uğradık para çektiler, notere geçtik tam imzaları atıcaz, katip aldınmı paranı dedi, "alıcaz inşallah" dedim gülümseyerek, parayı uzattılar buyur 30.250 dedi.. Nasıl yani 30.750 demiştik dedim, 30.5 a vermediğimi söyledim dedim, yok 250 dedik falan, münakaşa yani..

Tamam kardeşim para sende araba bende sıkıntı yok dedik, döndük geldik

Tam ayrıldık, aklıma kaporası geldi telefonu elime aldım dur kaporanı vereyim demek için, baktım o arıyor kaporamı alayım diye Gel hocam vereyim dedim
    Bide öncesinde "abi depoyu yeni doldurmuştum senin kısmetinmiş" falan diyordum ben de...

Velhasıl, bu işler hep böyle mi oluyor? Araç satışında hep onu aldın bunu almadın, şöyle anlaştık böyle konuştuk diye münakaşa mı oluyor yoksa bana hoşgeldin sürprizimiydi bu

alıcının pisliği
    banka rehinli araba aldım.
    arkadaşla gittik amca bizden büyük tek gelmişti.
    araca baktık çalıştırdık falan sıkıntı yok servis kayıtları vs vs sorun yok dediği gibi.
    telefonda anlaşmıştık zaten

gittik sabah bankaya 20 bin eline saydım.rehini çözdü
    rehini çözdük oradan gittik notere satışı aldık paranın kalanını verdim
    arabaya binip geldim

zaten anlaşmışsın ne 250 lrianın lafını yapıyorsun.

bazıların o 250 yi kar sayıyor aklınca

• normalde kaporanın mantığı şudur, aracı anlaştık üzerimde paranın tamamı yok sembolik bir meblağ ile kapatmak istiyorum ertesi gün veye en geç 1 sonraki gün içerisinde satışı gerçekleştirip üzerime alana kadar aracı başkalarına satma biz anlaştık aracı alıyorum demektir kapora bırakmak. O vatandaş size 50TL bırakırken önce orada terslemeniz icap ederdi ne bu hacı çekirdek parasıylamı tutuyorsun arabamı valla kusura bakma şurdan çıkıp 10 dakika sonra arasalar satarım gider araba diyecektin. Ve diyelim adam 100-150TL kapora ile işi bağladı aranızda satış sözleşmesi hazırlayıp şu plakalı aracın şu tarihte taraflar arasında belirtili kapora karşılığında belirtlili fiyat tutarında satış işleminin gerçekleşeceği ve tarafların cayması halinde alıcıysa vazgeçen kaporanın yanması satıcıysa cayan kaporanın iadesi kabulumdur gibisinden bir sözleşme ve altına tarafların imzası. Gerçi sanıyorum notere tasdiklenmeyen her türlü sözleşme kanun önünde tam geçerli sayılmıyor ama işin ciddiyeti açısından kaporanı alıp işin adının konması babında faydalı oluyor.
    Bu arada siz adamdan 150tl lik kaporayı aldıktan sonra ertesi gün yauw filandı falandı diye cayarsa söyleyeceğiniz repliğinizde çok basit ve hazırdır. hocam sen arabayı alacam demedinmi dedin bende sana satacam demedimmi dedin işi bozan sensin ve ben biz anlaştık diye sabahtan arayan 2 ciddi alıcıyı gönderdim. beni zarara soktun paranı kendin yaktın konuştuğumuz şartlardan alıyorsan al arabayı yoksa vaktimi harcama boşuna benim diyeceksin olacak bitecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 10 Kasım 2014; 19:35:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Biz telefonda konusma yaptık geliyoz diye, fiyat konusmadık.

Aldımız kişi benzinlik sahibi idi.

pazarlık yaptık
    kış lastiklerini aldık
    birde yarım depo benzinle verdi (3/4 depoydu ama o gün baya gezince yarıma düştü dönüşte)
  • Ya galeri yada al-sat yapan çakallara denk gelmişsiniz. Eksik para vererek dolandıracak enayi arıyorlar muhtemelen. Geçmiş olsun. Ben tipini beğenmediğim adama araba satmıyorum isterse piyasa fiyatının üzerinde bir para versin yinede satmam.
  • Kendilerini Ticaret tilkisi sanıyorya son anda fiyat indirecek hazır bitecek derken.
  • Ben telefonda pazarlık yapmıştım adama 37.500 dedim bi de adam uzaktan gelicem filan ayağı yaptı bende istediğin yerden gel daha inmem dedim. Adam önce tamam paran hazır vericem dedi. Geldi sonra aracı görmeye gene pazarlığa tutuştu adam benle yok 37 ye ver bende adama 37.500 ver yada vermem dedim yok 100 lira vermiyicem filan dedi bende vermezsen bende aracı vermem filan dedim. Tabi aracı görünce almadanda gitmek istemedi aracımı çok temiz kullandığımdan. Araç şirketin olduğundan önce bankaya gidip paranın hepsini bankaya yatırdık hepsini saydırdık bankada hemen 2dk sonra çıktık notere gittik şatışını yaptırdık.
  • ufak hesaplar bunlar,2 depo benzin parasına işi bozmuşsun,şimdi işin yoksa ölücülerle telefonda uzun uzun sohbet et ,,, indir 30 milyarı,az para mı yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

ufak hesaplar bunlar,2 depo benzin parasına işi bozmuşsun,şimdi işin yoksa ölücülerle telefonda uzun uzun sohbet et ,,, indir 30 milyarı,az para mı yaa

Hocam yakıt azalırken haber vereyim size 2 deponun birini siz doldurun olur mu. Ufak hesabın bile yarısı

Araç marka ve modelini "o fiyat azmış/çokmuş" muhabbeti olmasın diye yazmadım arkadaşlar. Konuda paylaştığım olaya odaklanalım diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Adamla anlaştık. Notere gittik. Parayı 50 TL eksik verdim. 50 TL eksik dedi. 50 TL motorin alacam. Depoyu dipte bırakmışsın. Kırmızı yanıyor. İlk senden olsun dedim. Gülümsedi. Canın sağolsun dedi.

50 TL küçük meblağ. Ama 250 TL büyük. İnsanı düşündürür.

sıfır alınca bile depo bitik veriyorlar. 50 değil 5 tl bile bu tarz davranışlar için önemlidir.
  • iyi yapmışsınız bende aynısını yspardim,çingene pazarlığına gerek yok.

• Piyasada bu tip terbiyesizler çok maalesef, telefonda pazarlık yapılıyorsa üzerine basa basa bu fiyat son geldiğinizde tekrar pazarlık yapamam şeklinde uyarın. Türk milleti olarak pazarlığın nasıl yapılacağından haberimiz yok. Pazarlık esnasında kibarca elden gelen herşey yapılır ticaret bu, AMA pazarlık bittikten sonra son söz söylenir ve fiyat belirlenir. Bu fiyatın üzerinden 50-100 lira hesabı, araca ait olmayan eşya istenmesi, benzin parası istenmesi hatta lafının bile edilmesi terbiyesizliktir. Bu tür insanlarla karşılaşırsanız daha en başında vazgeçin zira yaşadığınız olayda olduğu gibi noterde karı gibi kıvırırlar ve zamanınızı çalarlar.

Ayrıca kapora olarak 30.000 liralık araçta 50 lira alınmaz, ya hiç almayın ya da 300-500 TL gibi rakam isteyin. İşiniz zor, ticaretle uğraşan biri için kolay işler ama memlekette sözüne güvenilecek insan nadir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

aracınızın gerçek değerini bilmiyorum ama 250 TL için oradan dönülmez madem aciliyeti var verip geçseydiniz bence.

benim en sevmediğim durum da bu. bir fiyat yazıyorsun. sonra anlaşıyorsun. tam noterde ya da aracın başında biraz daha indirim bekliyorlar. ben hayatta öyle bir şey teklif edemem.
    ya alırım ya almam.
  • iyi akşamlar öncelikle aracı satmayarak en iyisini yapmışsınız, ayrıca bu zamanda 50 Tl kaparo ne demek en az 500 hatta 1 000 Tl almanız gerekirdi düşünüyorum...
  • Valla bana telefon geldi , simdi hatirlamiyorum ama kahramanmarastan bir arkadas.

Abi bir kac tane araca bakacagim istanbulda, biri de sizinki dedi.

Araci pazar aksami bir metro duragi onunde gordu ve 250 tl icin anlasamadik. :)

O gece tekrar aradi ve fikrimi sordu. Bende tamam dedim ve yarin sabah geliyorum abi diyerek telefonu kapattik.

Ertesi sabah ayni metro duragindan aldim arkadaslari. Abi once bankaya gidelim dediler. Bankaya gittik ama nakit cikmadi deyince baska bir subesine gittik. Neyseki orada parayi tamamladilar. Abi ben yola cikacagim en yakin notere gidelim dediler ve de noter kapisinin onunde elime parayi sikistirdilar.

Sira bize geldiginde de araci devrettim.

Bir kahvalti ismarlayayim diye cok israr ettiysem de lpg taktirip yola cikalim dediler.

Cok sorunsuz bir alisveri oldu benim icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

ben olsam sana 35 bin lan alıyorsan al almıyorsan s. git derdim...

oooo bu çok sertti dostum

Önceki E39 u sattığımda pazarlık bitti ertesi gün satışı aldılar noterden çıktık abi 100 lira ver bize, niye karşıya gideceğiz benzin parası, oha dedim içimden ben neden veriyorum kardeşim dedim 35 bin tl ye araba alıyorsun benzin paran yok niye araba alıyorsun dedim, bari 50 ver falan 20 liraya kadar düştüler benimde inadım tuttu bunları böyle yüzsüz görünce vermedim

Bizim millet bayılır çingen pazarlığına, o gün aracı değerinden ucuza alamamıştır senden, 20 tl benzin parası koparsaydı ne kadar mutlu olurdu kim bilir

Geçen arkadaşa ev sattım, tapu masrafı yüzünden çocuk 4500 tl eksik verdi, 1 hafta sonra yollamış ben demeden sağolsun, belki arkadaş diye yolladı bilmiyorum ama her insan aynı değil...

• çakalmış adam resmen.. Ben 16bin tl lik araca kapora 250 tl verdim ciddiyetimi anlasın satmasın diye. 30bin tl lik araca 50 lira kapora veriyor
  • Genelde denk geldiğim durumlar
    araç alırken
    1-çinde benzin-gaz-dizel ne varsa son ibreye kadar tüketirler.
    2-satmaya anlaştıktan sonraki gün aracın lastik vs değiştirip eski tip olanı ile kurnazlık ederler hatta sanayic tayfadan denk gelirse çok önemli elektronik parçasını söküp arızalı olanı yada arada sırada arıza cıkaran sorunlu olanı takarlar.
    3- parayı hemen vermeni isterler ki sakın vermeyin en güzel yöntem ipotekli senet yöntemidir o mümkün değilse notere gidin işlemleri başlatın ordan bankaya geçin kendi eli ile sizin hesaba parasını yatırsın sizde orada aracın anahtarını ona teslim edip noterde işlemleri sonlandırın..genelde hemen daha notere varmadan para isterler sakın vermeyın hak ıddaa edemezsiniz..hatta bazıları 5 bin -10 bin versene acil lazım gerisinide yarın verirsin derse koşarak uzaklaşın..
    Araç Satarken
    1-telefonda pazarlık yaparlar ,yaptırmayın
    2-kapora verilir karsı taraf sözünde durmaz ise kapora iade edilmez mantıklı anlamlı bir sebebi yoksa..
    3-genelde ilan okumadan arayanlar,başka örnek gösterip aynısı şu kadar diyenler..sen onu o fiyata satamazsın diye senle kavga etmeye cıkan galericiler..
    4-aracın ıcındekı süs esyası vb bozuk para kutusu vs gibi eklentiler sahibinindir isterse verir isterse vermez..vermezse karsı gelmemek lazım..ama aracın önemli ekıpmanlarını sökmeye calırsırsa orda iş biter
    5-yanınızda her zaman güçlü sağlam 1-2 eleman bulundurun tek gitmeyin ..alıcının verdiği adrese ise hiç gitmeyin alacak adam gelir bakar gösterilir iş biter..bilinmedik yerlere şöfor gibi taşımayın başınız yanar.
    6- bütün işlerinizi noter de halletmeye bakın..değeri yüksek araç alacak arkadaslar kesinlikle tramer sorgulama ve sigortadan pert vs kayıtlarını tarattırın sonra kasko dahi yaptıramazsınız sorunlu araca
    7-ölücülerle seninle 10-20 tl hesabı yapan adamlarla pazarlık üstüne pazarlık açmaya calısan adamlarla iş yapmayın..genelde galerici ve alsatcıların taktiğidir herseye anlasırsın senin acil nakite ihtiyacın oldugunu anlarsa yada farkederse kesinlikle bir pazarlık daha acar en son parayı vermeden..kaç kez gözümle şahit oldum bu olaylara
    En önemlisi ise bu dünya yalan dünya..Kul hakkına girmeyin..yalan söylemeyin..eğer gercekten karsınızda ihtiyacı olan almak ıcın can atan temiz bir adam varsa 3-5 lafını etmeyin anlasmaya bakın..ama temiz alın temiz satın bu işin öbür tarafını ihmal etmeyin sevgili arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.