Şimdi Ara

notebookumu fişe takılı kullanıyorum pili çıkarmalımıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dediğim gibi...pil ömrü için pili çıkardım ama bunu bilgisayara bi zararı olur mu acaba

• Arkadaşım bence sürekli olarak elektriğe bağlı kullanıyorsan çıkarabilirsin.Bir çok kişi böyle diyor.Ama soracak olursan ben hiç bir zaman batarayamı çıkarıp kullanmadım.Bu kullanım tarzı bataryama zarar vermedi ömründe hızlı azalmaya yolaçmadı.Zaten 2,5 yıldır kullanıyorum üstelik centirno olmayan bir makine artık batarya 45-50 dakika falan dayanıyor.Yani normal ömrü neyse o.Bataryanın ortalama 500-600 siklus şarj ömrü vardır(daha fazla da olabilir).Ne kadar çok şarş-deşarj yaparsan o kadar çabuk ömrü azalır.Bu da ortalama 2 yıl bir süreye tekabül eder.Sürekli masaüstü gibi kullanılan sabit elektriğe bağlı kullanılan bir makine ise çıkarmak faydalı olabilir belki....Ama onun dışında ara ara elektriğe bağlayıp kullanıyorsan bence çıkarmak doğru değil.Sürekli batryası takılı olarak laptop kullanan biri olarak söylüyorum şahsen ben bu şekilde kullanmanın bir zararını görmedim.

Bu konu da çok polemik oluyor.Kimisi bataryayı çıkarmak lazımdır bozar ömrünü yer diyor kimi çıkarmak gereksiz diyor.Çok da fazla kafan karışmasın.Zaten her halükarda bataryayı kapasiteli olarak 2 yıldan fazla kullanman zor.

Ben de 2 yıl sonunda sipariş verdim yeni bataryamı bekliyorum.Şimdi ne yapacağım?

Çok uzun süre elektiriğe bağlı kullanacaksam eski bataryamı takacağım.Çünkü elektrik kesintisinde en azından bir güç kaynağı görevi görüp bana en azından 30-40 dakika bir süre tanıyacak.Ayrıca bir de şu konu var.Malum,ani elektrik kesintilerinden hoşlanmaz bilgisayarlar.Özellikle harddisk,anakart vb.zarar görebilir.Bataryasız çalışan bir makine ani elektrik kesintisine karşı korumasız kalıyor.Laptop parçalarının çok pahalı olduğunu söylememe gerek yok sanırım.Şahsen ben asla bataryasız olarak direkt elekriğe bağlı olarak kullanmam.

• Pili çıkarmak elbette bi zarar getirmez ama bunu devamlı da yapmamak gerekiyor.Çünkü pil kullanılmadığı sürecede ömrü azalır, pil işlevliğini kaybeder.Arasıra pili tamamen bitirene kadar kullanmak lazım.

Sanırım tüm Acer modellerinde bu var, notebook'un üzerindeki dört ayakten biri bu pilin üzerine yapılmış, pili çıkardığınızda makina tahteravalli gibi sallanıyor.Belkide Acer bunu pilsiz kullanımın bir zarar getirmemesi için düşünmüş olabilir...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5135687/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: enihat

dediğim gibi...pil ömrü için pili çıkardım ama bunu bilgisayara bi zararı olur mu acaba
  • Baba pil takılıken fişte kullanabilrssin ama sakın bili yokken fişe takma herhangi bir eektrik kesintisinde alete bişiy olabilir.Pil ani kesintilerde aleti ister istemez koruyor.Haftada bir günde pili sonuna kadar boşaltırsın olur biter.Pil kendini sıfırlayınca ömrü uzuyormuş.Bunuda forumdan öğrendim
  • 3 aydır kullanıyorum, pili çıkarmadım
  • haklısınız düşündüm pili geri takcam pilden tasarruf etcez diye bi elektrik felan ksilmesi durumnda bilgisayardan olmayalımda.tşkler yardımlarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pili çıkarıp takarken tırnakları kırabilirsin pc yi elinden kaydırıp düşürebilirsin....Sen ne kadar dikkat edersen et o tırnaklar zamanla çıkar tak çıkar tak yalamada olabilir bence çıkarmadan kullan.7 aydır 7/24 kullanıyorum pil ömründe bi değişme olmadı.
    Bu arada güle güle kullan..
  • arkadaşlar pilini çıkardığınız zaman voltaj düşmelerinde ciddi donanımsal hasarlar oluşur. bu hasarın oluşma riski masaüstü pclerden çokdaha fazladır varın gerisini siz hesaplayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.