Şimdi Ara

Notebook vidası yalama oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook herzaman açtığım vida neden yala oldu birden ve asla ve asla açımıyor gittim tornavida seti aldım ama nasfile açışmyor.Bir çözüm önerisi olan varmı yoksa kıracam notbuğu

• markası casper mı eğer casper sa casper ların bi modelined bole bi sorun varmış teknik servisteki arkdaşım solemişti aldığın yere gotur deiştiriolarmış
  •  Notebook vidası yalama oldu

Ben de garantisi bittikten sonra temizlemek için açarken vidalarından biri dediğin gibi yalama olmuştu, boy boy yıldız tornavidalarla açmaya uğraştıkça vida iyice deforme oldu...

Basit bi şey söylicem ama belki işe yarar; şu saatten sonra kesinlikle yıldız tornavidayla deneme, düz tornavida kullan ve bi elinle tornavidaya bastırırken diğer elinle de bir pense yardımıyla tornavidayı saatin ters yönünde çevir... Ha bu arada düz tornavidayı yaklaşık 25 derecelik bir açıyla kullan, yani hafif eğimli olsun...

Benim de hiç umudum yoktu ya kıracam ya açıcam diyordum ama bu şekilde epey bi zorlayınca açılmıştı, çok mutlu olmuştum... dün gibi hatırlarım

Evde olsaydım abartıp daha ayrıntılı, resimli falan bi anlatım yazacaktım ama idare et artık...

• Sorması ayıp bu makinei yeniden kullanabildin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Sorması ayıp bu makinei yeniden kullanabildin mi?

bende bunu sormayı planlıyodum ne caseret vallaa
  • ya walla bunları anca casper yapıyor ondan olabilir garanitisi bitmediyse servise yolla
  • Kaliteli bir tornavida lie tekrar dene . Alırken ucun köşe keskinliğine dikkat et. Buda işe yaramazsa son 3 çare var.

1. İlk olarak tornavidayı iyice ısıt, vidaya oturt bekle vida biraz ısınsın. Çok zorlamadan (daha yalama etmeden) sağa sola çevirmeyi dene, ardından bekle vida soğuyunca bir daha dene.

2. tornavidanın ucuna akma yapmayacak kadar sanayi tipi japon yapıştırıcısı dök, ardından hemen vidanın üzerine oturt. 5 dk hareket etmeden bekle, ardından çevirmeyi dene.

3. bu en risklisi, bir adet mini matkap (12v dc) ve mandrenini al, yanına 0,5-1mm spiral taşlama ucu al.
    çok dikkatlice ve kesinlikle bastırmadan tek bir çizgi üzerinde vidaya yeni bir yuva aç. Biraz uzun sürecektir ama kesin sonuç verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarj yeri yalama gibi oldu
    7 yıl önce açıldı
    Harddisk vidası için tornavida
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alphan12

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Sorması ayıp bu makinei yeniden kullanabildin mi?

bende bunu sormayı planlıyodum ne caseret vallaa

Biraz meraktan biraz da temizlemek için açmıştım aleti, n'olur n'olmaz diye bi taraftan da fotolarını çekiyordum, o hale getirene kadar ben deyim 50, siz deyin 60 vidayı açtım, en zoru da o zaten hepsi birbirine benziyo meretlerin, neyse sonuç olarak pırıl pırıl oldu, hala çalışıyor yani hatta inanır mısınız şu an bu mesajı yazmama vesile oluyor...
    Altta toplu hali mevcut...

Notebook vidası yalama oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __________ -- 22 Şubat 2006 23:20:02 >

• genel yontem havya ile yalama olmus vidayi isitmaktir. bu vida tek parca bir yuvaya girmis ise gecerli.

yani;
    dis kabin ustunden giren vidanin en uc noktasi ayri bir yuvaya giriyor ise ve bu yuva icten kirildi ise, vidayi dondurdukce ic yuvada vida ile beraberi donup, yukari cikmasini engelliyor olabilir. bu konumda cozum tamamen duruma gore degisiyor.
    vidanin altina bir yukseltici (cimbiz, bir metal parcasi vs) yerlestirip, acili olarak dondurmeye calismak en akillica olan sanirim.

gecmis olsun,

-GnoStiC.
  • yalama yapacak kadar çok neden açtın onu anlamadım ben? içini açıp alete yem mi veriyosun hergün?
  • parçala behçet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.