Şimdi Ara

Notebook soğutucuyu kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu notebook soğutucuyu almak istiyorum kullananların görüşlerini alabilir miyim?

• Bende almayı düşünüyorum . Oyun oynarken falan ateş gibi oluyor laptop .
  • hocam laptopu soğutmakta hiç bir işe yaramıyor ama hava almasını sağladıkları için tabiki faydaları oluyor bende 2 tane vardı 2sininde fanı bozuldu fanı çalışırkende aynı oluyordu yani olay fanda değilmiş yükseklikte ve hava boşluklarındaymış ucuzluk sitelerinde 10 liralıklar var alın gitsin
  • Eğer kendin yapabilirsen, kendi soğutucunu yapmanı öneririm. Gerekli malzemeleri ve yapılışını Google'dan bulabilirsin. Harici soğutucuda önemli olan şey, fanların dizüstü bilgisayarın alt deliklerine etki etmesi. Hem bunu ayarlamak mümkün olduğundan hem de ekonomik açıdan kendi soğutucunu yapmak önerilir.

Ama yapamayacağını düşünüyorsan ya da benim gibi uğraşmak istemiyorsan (:)), dizüstü bilgisayarının altındaki deliklere etki edebilecek, buna uygun oturabilecek bir harici soğutucu bulman lazım.

Ben Coolermaster NotePal soğutucularından 2 fanlı bir modelini kullanıyorum. Geçen yaz Bimeks'ten 52 TL'ye almıştım. Bunu almadan önce bilgisayarım oyunlarda çok ısınıyor ve kapanıyordu. Oyun oynamıyorken de bilgisayarın sıcaklığı 55-60 derece arasını görüyordu. Bu soğutucu sayesinde oyun oynamıyorken 40-45 dereceye kadar düşüş oldu. Oyun oynarkenki sıcaklığı ölçmedim; ama çok şükür kapanma sorunu kalmadı. Bir de yüzeyi alüminyum kaplama, bu da etkili.

Aslında harici soğutucunun yanında, ekran kartının fanının da temizlenmesi gerekiyor. Fakat dizüstü bilgisayarım hâlâ garanti kapsamında olduğu için buna daha bulaşmak istemedim. Teknik servislerle uğraşmayı sevmediğimden de veresim gelmedi. Şimdilik haftada bir elektrik süpürgesi ile yandaki ızgaradan tozları çekiyorum. (Tabii ki çok etkili bir şey değil bu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Temmuz 2012; 17:42:26 >

• Benim zaten sağlam bir geçmişim var notebook soğutucularla ama artık kendim yapmak istemiyorum hazır bişey alıp 2-3 ay idare etsin beni yeter,Zalmanların fiyatları zaten uçmuş şekilde 200TL hepi topu bi alüminyum parçasına vermek bana pek akıl kârı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Benim zaten sağlam bir geçmişim var notebook soğutucularla ama artık kendim yapmak istemiyorum hazır bişey alıp 2-3 ay idare etsin beni yeter,Zalmanların fiyatları zaten uçmuş şekilde 200TL hepi topu bi alüminyum parçasına vermek bana pek akıl kârı gelmiyor.

Zalman'lar sağlamdır; ama dediğin gibi çok pahalıdır.

Fiyat/performans oranı açısından Coolermaster ideal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahago

hocam laptopu soğutmakta hiç bir işe yaramıyor ama hava almasını sağladıkları için tabiki faydaları oluyor bende 2 tane vardı 2sininde fanı bozuldu fanı çalışırkende aynı oluyordu yani olay fanda değilmiş yükseklikte ve hava boşluklarındaymış ucuzluk sitelerinde 10 liralıklar var alın gitsin

Hocam zamanında ucuz pleksiden yapılma almıştım ama çok dandirikti laptopu üstüne koyunca kırılıp laptop düşecek diye insan ister istemez korkuyor.Bu soğutucuyu sırf metal diye almak istedim benki yarın büyük ihtimal alırım Vatan'da 30Tl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop önerisi var mı
    4 hafta önce açıldı
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    8 yıl önce açıldı
    Macbook pro kullanan var mı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar bu notebook soğutucuyu almak istiyorum kullananların görüşlerini alabilir miyim?

b ende bi tane var 15 tlye aldım dandik basit ledli 3 tane fan var ama sadece sol tarafı ısındığı için sağdaki bi taneyi söktüm orta ve soldaki duruyo baktım usb gücü yeterli deil bende 12 voltluk adaptöre bağladım eskiden fanla bile ısınan leptop şimdi buz kesti hatta buzdolabındaki peyniri zeytini üstüne koyuyoz iyi soğutuyo die
    EDİT:12 VOLTLUK ADAPTÖRE BAĞLADIM SONRASI YALAN

• quote:

Orijinalden alıntı: 827sukru

quote:

Arkadaşlar bu notebook soğutucuyu almak istiyorum kullananların görüşlerini alabilir miyim?

b ende bi tane var 15 tlye aldım dandik basit ledli 3 tane fan var ama sadece sol tarafı ısındığı için sağdaki bi taneyi söktüm orta ve soldaki duruyo baktım usb gücü yeterli deil bende 12 voltluk adaptöre bağladım eskiden fanla bile ısınan leptop şimdi buz kesti hatta buzdolabındaki peyniri zeytini üstüne koyuyoz iyi soğutuyo die

5 voltla çalışmak için tasarlanmış sonuçta

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 827sukru

quote:

5 voltla çalışmak için tasarlanmış sonuçta

ama işe yaramıyodu

• quote:

soğutucu almaya ne gerek var al lehim makinesini doğra notebook'un altını

Notebook soğutucuyu kullanan var mı?  Notebook soğutucuyu kullanan var mı?

• Bugün gördüm Şok'ta 19.99 TL'ye var notebook soğutucusu markasını hatırlayamadım
  • alsanız da çok farkedeceğini sanmıyorum. zira dizüstünün altı soğukken, klavye tarafı cayır cayır yanıyor. malum, pc plastik malzeme olduğu için ısı iletimi neredeyse 0.
    illa da alıcam diyorsanız soğutucunun, dizüstü ile temas eden kısmı metal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaZoR_03

quote:

soğutucu almaya ne gerek var al lehim makinesini doğra notebook'un altını

Yuh diyorum

• coolermaster notepal infinite var 3 hız kademeli,alüminyum yüzeyli 10 derece kadar fark ediyor.
  • soğutucu almayacaksan da laptopu zeminden uzaklaştırmaya bak. altına bişiler felan koymayı dene
  • ben inca almıştım adana gibi nefes alınmayan bir yerde bile çok iyi çalışıyor ısınmıyor laptop hemde 15 tl mi 20 tl mi öyle bir şeydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartmanland_77

ben inca almıştım adana gibi nefes alınmayan bir yerde bile çok iyi çalışıyor ısınmıyor laptop hemde 15 tl mi 20 tl mi öyle bir şeydi

Tam olarak modeli nedir?
  • benım durum daha kotu aldıgım sogutucuda 2 fan var bir tanesi tam fanın altına geliyor herşey guzel cok saglam sogutuyor ilk basta. Lakin zaman gectikce laptop gunes gibi oluyor ve sogutucuyu bile isitoyr meret . Allah tan oyun oynarken kapanma, kasma ya da baska bir problem olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.