Şimdi Ara

notebook sistem sorunu!! bad sector vs...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. packard bell notebook var bende EN TK85. 2 yıl sorunsuz kullandım format dahi atmadan. ben oyun filan oynamam o yüzden sorunu ilk chrome aracılığı ile fark ettim. sayfalar bir türlü açılmıyordu 1dk bekledikten sonra belki, aynı zamanda pc de kilitleniyordu ya kasma denemez ona :D. neyse ben başladım format atmaya. formattan sonra pc çok güzel kullanılıyor fakat kapatıp açınca yine bu sorunla karşılaşıyorum daha sonra hususi oyun yükledim denedim onda da kasma olduğunu fark ettim. yalnızca browserla alakalı değilmiş. neyse 1 ay içinde 10 kere format attım pcye. işte en son format attığımda sürücüleri yükledim yeniden başlattım ve o kasıntı pc karşımda. bi rest daha attım windows açılmadı start up repair açıldı disk hataları bulundu uyarısıyla başladı tamire. yaklaşık 12 saat sürdü tamir ancak sorun devam etti. neyse bir kaç program aracılığıyla pc de bad sector oluştuğunu kesin olarak öğrendim bununla alakalıda bi kaç program var onlarla sectorları onardık gerçi onarılamıyomuş galiba sadece pasif duruma getiriliyormuş. ancak bad sector sorununu çözemedim 1 ay boyunca hergün pc ye sistem yükledim sanırım öyle kullandım. en sonunda low level format atmaya karar verdim. forumda bi arkadaş anlatmış sağolsun çok yardımı dokundu. ancak formatın bir kısmında hata verdi 200 bin küsürüncü sector yazılamıyor diye. failed to write to the sector .... gibisinden neyse zaten çok bi seçenek yok programda yeniden denedim (retrye basarak ) yine çıktı bende ignore dedim takıldı kaldı 10 saat öyle neyse ne gele gele dedim kapadım pcyi yine açtım programı aynı yerde aynı hatayı verince cancel dedim ve program tamamladı yazısı çıktı. 320 gb hd kalmış 298 gb. hdd regenerator ile tarattım bu sefer 90 gb lık bölümde hiç bir sorunla karşılaşmadı program bundan sonrada 150 gb ye kadar bulduğu 18 bad sectoru düzeltti bende diskin temiz olan 80 gb bölümünü aldım kalan kısmı sildim kullanılmıyor tarattım tekrar bad sector göstermedi sistemi kurdum üstünede deep freeze çaktım dedim çözüldü artık. ama hala sorun devam ediyor gerçi şimdi biraz evrim geçirdi sorun pcde kasma yok ama neti açınca browser farketmiyor firefox tu i.explorerdı chromdu operaydı hepsini denedim önbellek bekleniyorda kalıyor ve 1 dk yakın sürüyor shockware eklentisi bozuk uyarısını alıyorum eklentiyi devre dışı da bırakıyorum chromdan ancak o zaman da shockware hatası almadan 1 dk bekletiyor. çok yazdım harddisk te sorun olduğu zaten çok aşikar :D ancak merak ettiğim daha başka donanımsal bi sorun olabilirmi yani hdd den başka sorun çıkartacaksa hiç tamirle uğraşmayayım diyorum bu konuda tecrübeli olan varsa çok makbule geçecek çok da yazmışım 2 aydır birikti içimde kusura bakmayın okumaktan sıkılmazsınız inşallah :)

• Eğer bad sector fiziksel ise yani herhangi bir çizilme gibi bi durum ile oluştuysa tamir edilemez. Bence siz önemli verileriniz varsa onları dvdlere veya usb belleklere yedekleyin şimdiden. Sebebini bilmiyorum ama bir yerde bad sector oluştuğunda başka yerlere de yayılıyor. Yani temizleyemediğin sürece sürekli başına bela olacaktır. Temizlemek için ise hdd regenerator ile onarım yaptırıp sonra low level format (yavaş biçimlendirmeli) atmak gerekiyor bütün diske. Siz de bunları yaptığınız halde temizleyememişsiniz. Bu durumda o harddiskin ömrü sınırlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckolik51 -- 17 Ekim 2013; 1:34:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • pckolik51 P kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim alaka göstermişsin sağolasın. hard disk zaten ölmüş gömeni yok bi hd alırım olur biter diye düşünüyodum bende. zaten 2 aya yakın uğraşıyorum ama işte anca bu gün çaresiz kaldım çünkü hdd regenerator ile tarattım low level format attıktan sonra bad sector kalmadı. yani şu an bad sector yok ama pc de kasma üst seviyede öyle ki 2 saniyelik iş için 50-60 saniye bi kilitleniyor pc . hani bad sector yok ama bu sorun da devam edince acaba + olarak başka bi sorun daha olabilir mi diye bi kurt düştü içime açıkçası
  • Bad sector'ün nerede oluştuğunu bulabilirsen sorunu hallede bilirsin aslında yani %40da oluştuysa %39dan gerisini c diski olarak ayırabilirsin windows yükleme sırasında herhangi bir yerde takılıyormu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki dosya taşıma gibi durumlarda hata verdiği oluyor mu? Ayrıca advanced system care indirip pro haliyle bilgisayara onarım yaptırın ve defrag programlarından birisiyle defrag yaptırın. Belki bu hız sağlayabilir. Bu arada advanced system careda savunma açığını düzelt seçeneğini seçmeyin derim. Eksik güncellemeleri yüklüyor ve bilgisayar yavaşlıyor o seçenekte.

• Evet kardeşim o dediğini yaptım bugün hiren s boot cd içindeki programlarla da bi tarama yaptım ve bad sector bulunmadı. Şu an pc bad sectorden arınmış gözüküyor ancak kasma hala devam ediyor. windows yüklemede de bi takılma söz konusu değil win7 ultimateyi 30 dk gibi bir sürede yüklüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniyuvam -- 17 Ekim 2013; 23:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pckolik51 P kullanıcısına yanıt
    Dosya taşımada hata vermiyor kardeşim fakat pc kasmasıyla orantılı olarak bi gecikme söz konusu.. söylediğin işlemleri gerçekleştiricem onları yapmamıştım sonucu yazarım buraya teşekkür ederim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckolik51

Peki dosya taşıma gibi durumlarda hata verdiği oluyor mu? Ayrıca advanced system care indirip pro haliyle bilgisayara onarım yaptırın ve defrag programlarından birisiyle defrag yaptırın. Belki bu hız sağlayabilir. Bu arada advanced system careda savunma açığını düzelt seçeneğini seçmeyin derim. Eksik güncellemeleri yüklüyor ve bilgisayar yavaşlıyor o seçenekte.

söylediğin şeyleri yaptım ancak durum değişmedi. zaten tarattım makineyi bad sectorlar yeniden ürümüş.. hard diski yemişim yani :D ya o değil de pc kasması çok ilginç bir şekilde dvd rom ile oynayınca düzeliyor. açtım chromeden 10 sayfa hepsinde önbellek bekleniyor yazısı pc kasmış durumda ama dvd romu açınca hepsi düzeliyor :D içinde cd filan olmasına da gerek yok açıyorum sayfalar açılıyor sonra yine bi kasma durumunda bu sefer kapıyorum kasma yine geçiyor... hani 3-4 kere de değil 100 kere denedim belki hep aynı, ben akıl sır erdiremedim :D...

• cihazda birden fazla ram var ise tek ram ile denemeni öneriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniyuvam

quote:

Peki dosya taşıma gibi durumlarda hata verdiği oluyor mu? Ayrıca advanced system care indirip pro haliyle bilgisayara onarım yaptırın ve defrag programlarından birisiyle defrag yaptırın. Belki bu hız sağlayabilir. Bu arada advanced system careda savunma açığını düzelt seçeneğini seçmeyin derim. Eksik güncellemeleri yüklüyor ve bilgisayar yavaşlıyor o seçenekte.

söylediğin şeyleri yaptım ancak durum değişmedi. zaten tarattım makineyi bad sectorlar yeniden ürümüş.. hard diski yemişim yani :D ya o değil de pc kasması çok ilginç bir şekilde dvd rom ile oynayınca düzeliyor. açtım chromeden 10 sayfa hepsinde önbellek bekleniyor yazısı pc kasmış durumda ama dvd romu açınca hepsi düzeliyor :D içinde cd filan olmasına da gerek yok açıyorum sayfalar açılıyor sonra yine bi kasma durumunda bu sefer kapıyorum kasma yine geçiyor... hani 3-4 kere de değil 100 kere denedim belki hep aynı, ben akıl sır erdiremedim :D...

Dvd romun arkadan kabloları çıkartıp biraz kullanmayı deneyin belki kablo ile alakalı bir problem vardır.

• pc dvd yi okumak için işlem önceliğini mi değiştiriyo artık nabıyosa her neyse hard disk aldım taktım sorun yok şu an tıkır tıkır çalışıyor bad sector olayını çözemedim gerçi içimde kaldı ama artık yapıcak bişey yok ilgilenen yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler sağolun...
  • Hayırlı ve uzun ömürlü olsun o zaman. Bu arada hdd de bad sector oluşmaması için çalışırken sarsamamaya format atarken yavaş biçimlendirme yapmaya özen göster. 3-4 ayda bir de hdtune ile kontrol eder bad sector olursa hdd regenerator ile bad sectorun olduğu alandan 10 mb falan geriden tarama başlatıp tamir ettirirsin.

• quote:

Hayırlı ve uzun ömürlü olsun o zaman. Bu arada hdd de bad sector oluşmaması için çalışırken sarsamamaya format atarken yavaş biçimlendirme yapmaya özen göster. 3-4 ayda bir de hdtune ile kontrol eder bad sector olursa hdd regenerator ile bad sectorun olduğu alandan 10 mb falan geriden tarama başlatıp tamir ettirirsin.

eyvallah sağolasın. dediklerini de yazdım bi kenara mutlaka uygulayacağım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.