Şimdi Ara

Notebook Mavi Ekran Sorunu (Fan'dan olabilir mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşimin ACER Inspire notebook'u sürekli ya donuyor, yada aşağıda ki resimde görüldüğü gibi mavi ekran hatası veriyor. Biraz eski olduğu için içini açtım kurcalama maksadıyla. İçinde ki soğutucu fan çalışmıyor. Ondan kaynaklı olabilirmi mavi ekran veya kilitlenme sorunu?

Notebook Mavi Ekran Sorunu (Fan'dan olabilir mi?)

• nasıl yani fan çalışmıyor derken ? yanar o dostum tabiki ondandır
  • Mavi ekran hatası harddiskten kaynaklı olabilir muhtemelen IDE harddiski vardır. Onun dışında fanın kabloları anakarta ufak bir soket yardımıyla bağlanır soket takılı mı diye kontrol et derim. Ayrıca fanı yapar veya yaptırırsan sorunsuz kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

nasıl yani fan çalışmıyor derken ? yanar o dostum tabiki ondandır

Evet fan donmuyor, bende çıkardım fanı yenisininbulabiliriz diye. Fanın oldugu kisima 2 tane bakir boru geliyor, biri islemciden biride ekran kartindan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkleran

Mavi ekran hatası harddiskten kaynaklı olabilir muhtemelen IDE harddiski vardır. Onun dışında fanın kabloları anakarta ufak bir soket yardımıyla bağlanır soket takılı mı diye kontrol et derim. Ayrıca fanı yapar veya yaptırırsan sorunsuz kullanabilirsin.

Fanin kablosu takili olmasina ragmen calismiyor. Dediginiz gibi hard disk ide. Bakalim yeni fan bulabilirsek takicaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan fiyatları biraz pahalı oluyor ve bulmakta zor olabiliyor eğer uyarsa bilgisayarcılarda ekran kartları için küçük yedek fanlar var 5 lira falan ondan alıp takabilirsiniz. Dediğim gibi boyutu sizin fan boşluğuna uyarsa alıp kabloları kesin sizin eski fanın kablosunu da kesip aynı renkleri birbirine bağlayıp yeni fanı eski soketle kullanabilirsiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.