Şimdi Ara

hp laptop kapanma ve siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb.lar. Benim hp dv6 diz üstü bilgisayarımdaki sorun şöyle: geçen yıl aşırı ısındığı için heatsink compounds zp-360 termal macun alıp işlemciye uyguladım.fanı temizledim ancak ısınma sorun çözülmedi.birkaç defa denedim kalın sürdüm ince sürdüm ama değişen birşey olmadı. asıl sorunsa bir süre sonra pc açıldıktan sonra 3-5 dakka içinde aniden kapanıp yeniden açılması oldu.Bu sorun giderek arttı ve şuan güç düğmesine bastığımda çoğu zaman fanlar çalışıyor caps lock tuşu 1 kere yanıp sönüyor ve ekrana görüntü gelmiyor.15-20 denemede 1 kere açılıyor masa üstüde geliyor ancak hiç bir proğram çalıştırmasamda ısınma olmadan birkaç dakika sonra yine aniden kapanıp açılıyor ve yine ekrana görüntü gelmiyor.

    caps lock un 1 kere yanıp sönmesi işlemci arızası deniyor ama kimisi de anakarttaki bazı küçük devre elemanlarının kısa devre yaptığını söylüyor. eğer kısa devre varsa yada işlemci arızalı ise 20 kerede denesem açılmaması gerekmez mi? işlemci üstündeki soğutucu bakır boruların vidalarından biri yalama ve sıkılmıyor bundanmıdır yoksa fanı çalıştığı halde eskidiği için işlevinimi yitirmiştir yoksa bir yerde temassızlıkmı vardır








  • şu ana kadarki tecrübelerimle söyleyeyim, bir bilgisayarda kasten bir şey yapmadıktan sonra en son bozulacak donanım işlemcidir.

    Bence biosu önce default ayarlara getir. imkanın varsa anakartı temizle.

  • biosun pilini çıkarıp takmıştım.bios ayarları sıfırlanmış olması gerek birde bios a girip default ta yapmıştım diye hatırlıyorum ama yine deniyecem. anakartı kolonyalı pamukla temizlesem olurmu? şuan anakart sökük vaziyette.yeniden macun sürüp anakart ve fan temizliği yapıp deniyecem

  • scorpion_ysc kullanıcısına yanıt

    anakartı fırça ve kolonya ile temizledim. biosu ayarlarını default yaptım sonuç yine aynı. sorun çözümü yada sorunun nedeni hakkında başka önerin yada önerisi olan ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z2316 -- 23 Haziran 2021; 20:48:18 >
  • ben işlemci ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. işlemci yapışık değilse ve abuk bir soketi yoksa letgo, sahibinden vs. gibi yerlerden ucuz yollu sokete ve donanıma uyumlu işlemci alınıp test yapılabilir.

    ekran kartıyla alakalı olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: horozcu yavuz abi

    ben işlemci ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. işlemci yapışık değilse ve abuk bir soketi yoksa letgo, sahibinden vs. gibi yerlerden ucuz yollu sokete ve donanıma uyumlu işlemci alınıp test yapılabilir.

    ekran kartıyla alakalı olabilir.

    hocam 2 ekran kartı var ati ve intel anakartın ekran kartı. ikisindede kapanma oluyor. dün akşam 2-3 saat boyunca kapanmadan çalıştı hatta cod mw2 oyunu açtım baya açık kaldı yinede kapanmadı. cpu sıcaklığını ölçen 2 proğram açtım. ikiside 70-75 c aralığında minimum 62 c ye nadiren indi max da biri 105 c diğeri 95 c gösterdi. win 8.1 de sıcaklıklar böyle. win7 de ise cpu %50 ye çıksa sıcaklık hemen 105 c . neyse işlemciyle alakalı anakart devreleri şişiyor olabilir sıcaklık yüzünden. bu gün yine kapanma sorunu başladı.ama açılması eskisi gibi zor değil gibi. tamiri maliyetli olursa olmadı satacam . laptoplar çabuk arızalanıyor. şuan kullandığım masaüstünü 2007 de almıştım soğutması iyi olduğu içindir hayla canavar gibi çalışıyor sadece ekran kartını görmediği için onboard çalışıyor





  • klasik dv6. hem el yakar hem cebi yakar. bende de vardı deli gibi ısınıyordu ömrünün sonlarına doğru ani kapanmalar, ekrana görüntü vermeme ve pilsiz açılmama sorunları başladı. ayrıca ekranda bozulup donmalar da vardı. bir hesap yaptım, tamir edilse bile ne kadar süre canlı kalacak dedim ve ev ortamında amatör ısıtma/fırınlama ile 1 sene daha kullandım sonra hepten gitti. sonra parça parça elden çıkardım.

    ekran kartıyla alakalı ise onarımı düşünürseniz işinin ehli bir yer bulmanız gerek. reballing işlemi falan gerekirse bga rework cihazı mevcut dükkanlara bir sormak lazım. tamiri oluyorsa ne kadar süre garanti veriyorlar o da önemli tabii.

    bir de uma işlemi var hariciyi iptal ediyorlar sadece onboard çalışıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.