Şimdi Ara

Notebook'larda Recovery Olayı ile İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce arkadaşımın Acer 5740 bilgisayarının recovery işlemini tamamladık. Ama aklımda bununla ilgili birkaç soru var.

1) Bu yazdırdığımız DVD'ler ne içindi ? Yedekleme için sanıyorum. O zaman HDD'deki gizli bölme ne işe yarıyor ?

2) Yeni bir sabit disk takarsak eğer, bu DVD'leri mi kullanacağız yükleme yapmak için ?

3) Sabit diskin tüm bölümlerini sildikten sonra, isteiğimize göre bölümlendirdikten sonra yine bu DVD'leri mi kullanacağız ?

Teşekkürler...

• Yukarı...
  • 1) İşletim sistemini sıfırdan kurmak için , bildiğin üzere. HDD'deki partisyon da aynı görevi görüyor.

2) DVD'ler harddiskteki bölümün silinmesi veya harddiskin değiştirilmesi durumunda kullanmak için.

3) Evet

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 21 Mart 2010; 0:12:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

1) İşletim sistemini sıfırdan kurmak için , bildiğin üzere. HDD'deki partisyon da aynı görevi görüyor.

2)DVD'ler harddiskteki bölümün silinmesi veya harddiskin değiştirilmesi durumunda kullanılıyor.

3)Evet

O zaman bir notebook alındığında ilk iş, DVD'leri yazdırmak olmalı. Ondan sonra tüm partisyonları silip, isteğimize göre bölümlendirdikten sonra, o DVD'ler ile yükleme yapmalıyız. Doğru mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

1) İşletim sistemini sıfırdan kurmak için , bildiğin üzere. HDD'deki partisyon da aynı görevi görüyor.

2)DVD'ler harddiskteki bölümün silinmesi veya harddiskin değiştirilmesi durumunda kullanılıyor.

3)Evet

O zaman bir notebook alındığında ilk iş, DVD'leri yazdırmak olmalı. Ondan sonra tüm partisyonları silip, isteğimize göre bölümlendirdikten sonra, o DVD'ler ile yükleme yapmalıyız. Doğru mu ?

Partisyonları düzenlemek için format atmana gerek yok ki. Tek partisyonla geliyor ve istediğin gibi bölümlendiriyorsun..

Ekleme : Çoğu notebook tek partisyonla geliyor ama istisnalar var tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 21 Mart 2010; 0:23:40 >

• WinXP ile gelse dahi mi :) ?
  • XP de dahil. Bilgisayarım > Sağ Tuş / Yönet / Depolama / Disk Yönetimi 'ne geldiğinde bölümler karşında. Örnek olarak C > Sağ Tuş , "Birimi Küçült" böylece istediğin gibi bölebiliyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAM ile ilgili bi soru ?
    15 yıl önce açıldı
    Harddisk ile ilgili 1 sorunum ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görünmüyor öyle birşey vallahi. Bildiğim birşeydi ama XP'de yok sanıyordum. Meğerse bende olmadığı içinmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

Görünmüyor öyle birşey vallahi. Bildiğim birşeydi ama XP'de yok sanıyordum. Meğerse bende olmadığı içinmiş.

Benim diskim, çift partisyon olduğu için mi dersin peki ?
  • acer ın recovery sisteminde yedeklemek için partition kurmaya gerek yok ki. recovery seçeneklerinde kullanıcı verilerini koru seçeneğini kullandığınızda c:/backup dosyasında tüm kullanıcı oturumunu koruyor belgelerim masaüstü vs.. onun dışında örneğin c: driverına bir dosya açıp bir şeyler yüklediniz o da orada olduğu gibi kalıyor.

cd nin ne işe yaradığına gelince. ileride olabilecek harddisk bozulması ya da recovery bozulması gibi durumlarda sistemi kurabilmeniz. bu arada laptopın altındaki cdkeyi de bir yere kopyalayın çünkü cd den kopyaladığınızda recovery nin aksine ürün anahtarı isteyecektir. silinmesi durumunda sıkıntı çıkartabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.