Şimdi Ara

notebook ekran kartı upgrade (resimli anlatım) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
26.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartını takalı bir sene oldu, hiç bir problem vermedi.
    Tek sorun pil ömrü, 15-20 dk gidiyor artık pil, ekran kartını değiştirdiğim ilk günler bir saat gidiyordu.
    Yeni çıkan oyunları hala ortalama çözünürlükte AA kapalı full ayar oynayabiliyorum.

uzun zaman oldu araştırmıyorum, ama mxm 2 şeklinde ebayde yapacağınız araştırma hangi kartların uyumlu olduğunu size söyler.
    dikkat edeceğiniz nokta biosu acere uyumlu olması. satıcı ürün bilgisinde yazıyor nelerle uyumlu olduğunu.
  • Arkadaşım bende ebaydan 9600 m gt almak istiyorum benim ki bozuldu laptop markam acer 5930g bana en uygun kartı söylermisin e baydan link verirsen sevinirim... Birde daha üst bir model mi almamı önerırmisin laptop soğutucusu da kullanıyorum..
  • Dostum 9650m gt modelini almaya karar verdim ebaydan baktım bir sürü ilan var bazılara 110 bazıları 250 dolar sıfır garantili olan bir link gösterebilirmisin bana arkadaşım birde ordan aldığımin garantisi burda geçer mi?
  • merhaba arkadaşım ben de acer 5520 kullanıcısıyım benim sorunumda ekrankartı galiba. bilgisayar açılıyor ses geliyor ama ekran yok. bilgisayarın arkasını açtım inceledim bi sürü yeri söktüm ama bulamadım bilgisayardan çok anlamam acaba onboardmı bilmiyorum fotografını çektim ilgilenip yardım ederseniz sevinirim...

notebook ekran kartı upgrade (resimli anlatım)
  • ne yazıkki ekran kartınız onboard ,ekran kartı anakarta entegre durumda bu yüzden anakarttaki vga chipi yada farklı bir arıza olabilir.
  • teşekkürler arkadaşım peki bunun üzerine uygun fiyatlı özelliği önemli olmayan bir ekran kartı takabilirmiyim 15-20 lira civarı olanlar var. ya da anakart bu şekilde başkasının işine yarar mı parça parça satsam.
  • Çok teşekkürler arkadaşım benimde aynı senin sorunun gibi bir sorunum var bendede Dell Vostro 1015 var ve ekran kartı onboard bu yüzden oyunlarda çok takılma yaşıyorum çözüm olarak ekran kartı satın almayı düşündüm ama laptoplarda çift giriş ve tek giriş diye bir sistem varmış çift girişse ekran kartı takılabiliyormuş benim vostro 1015 tekmi çift mi ? nereden öğrenbilirim dell vosto 1015 diye aratınca bir sürü modeli çıkıyor ama içerik bakımından hepsi aynı birisi çiftre 1015lerden diğer modelde çift olucaktır ( tahminimce ) eğer tekse bile anakart üstünde masaüstü pc ler gibi boş bir ekran kartı slotu olması gerekmezmi ? bende alırım bi tane ekran kartı o boş slota taktıramazmıyım ??
  • arkadaşlar acer5520g tl64 e ati mobility radeon 4650 olurmu yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasttornado

Arkadaşlar bende 5520g kullanıcısıyım ve ati 3650 aldım. Anlatıldığı gibi pcye taktım fakat şöyle bir sorun var. Ekran kartının üstüne takdığımız ısı alıcı vidalanmıyor. Çünkü eski geforcede vidalama için yerler var fakat yenisinde yok. Ben onu öylece gene koydum. Vidalamayınca tam yerinde durmadı ama kapağı kapatınca sıkışıp duruyor galiba. Daha sonra pcyi açtım "hoşgeldiiniz" ekranına kadar geldi ve ekran gitti. Ama pc açık gibi duruyor halen, işlem yok. Sonra tekrar tekrar denedim bu sefer "hoşgeldiniz" ekranına kadar bile gelemedi. Açılıyor windows yükleme ekranı geliyor ve sonra ekran gidiyor. Acaba ekran kartı mı bozuk? Yoksa soğutucu kısım tam oturmadığından ekran kartı devre dışı mı kalıyor?

Benim aldığım 3650de de vidalanacak kısım yoktu. Eski ekran kartım bozuktu o yüzden çekinmedim, vidalanan kısmı söktüm. 3650ye yerleştirip vidaladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: metal can

quote:

Orijinalden alıntı: fasttornado

Arkadaşlar bende 5520g kullanıcısıyım ve ati 3650 aldım. Anlatıldığı gibi pcye taktım fakat şöyle bir sorun var. Ekran kartının üstüne takdığımız ısı alıcı vidalanmıyor. Çünkü eski geforcede vidalama için yerler var fakat yenisinde yok. Ben onu öylece gene koydum. Vidalamayınca tam yerinde durmadı ama kapağı kapatınca sıkışıp duruyor galiba. Daha sonra pcyi açtım "hoşgeldiiniz" ekranına kadar geldi ve ekran gitti. Ama pc açık gibi duruyor halen, işlem yok. Sonra tekrar tekrar denedim bu sefer "hoşgeldiniz" ekranına kadar bile gelemedi. Açılıyor windows yükleme ekranı geliyor ve sonra ekran gidiyor. Acaba ekran kartı mı bozuk? Yoksa soğutucu kısım tam oturmadığından ekran kartı devre dışı mı kalıyor?

Benim aldığım 3650de de vidalanacak kısım yoktu. Eski ekran kartım bozuktu o yüzden çekinmedim, vidalanan kısmı söktüm. 3650ye yerleştirip vidaladım.

Kardeş sendede mi benimki gibi sorun çıktı? Yoksa sen sorun çıkmadan mı söküp ona taktın

• Vidalamadan soğutucunun tam oturmayacağını düşündüm, o yüzden en başından bozuk karttan o kısmı sökerek yenisine taktım ve öyle çalıştırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal can

Vidalamadan soğutucunun tam oturmayacağını düşündüm, o yüzden en başından bozuk karttan o kısmı sökerek yenisine taktım ve öyle çalıştırdım.

Bende şimdi senin yaptığını yaptım ve oldu, şuan çalışan bilgisayarımdan yazıyorum :) Vallahi çok iyi oldu söylediğin, saolasın.
  • ekran kartı için termal ped isteyenler özel mesaj
  • Arkadaşlar konuyu hortlatayım dedim

Elimde Fujitsu Siemens Amilo Pro2065 bilgisayar var. Bu bilgisayar ailemin hediyesi olduğu için KESİNLİKLE satılmayacak. Kenarda durmasından ise daha kullanılabilir olması için güncelleme yapmak istiyorum.
    İşlemcisi Pentium® M Processor 740 (2M Cache, 1.73 GHz, 533 MHz FSB)
    Ekran Kartı Ati Radeon X300.

İşlemcisini Intel® Pentium® M Processor 780 (2M Cache, 2.26 GHz, 533 MHz FSB)
    RAMini 2 GB veya 4 GB DDR2 533 MHz
    Diski SSD
    Ekranı Florasan aydınlatmasını LED aydınlatma
    PCMCIA girişine "S-link SL-PX01 Pcmci Pcmci To Pcmci Express Kart" ve onun içerisine de "S-link SL-3EX1 Pcmci Express Pcmci Ex. To Usb3.0 Kart" takacağım inşaallah.
    Fakat ekran kartını güncellerken nelere dikkat etmem gerekli, her ekran kartı olur mu?

Ekran kartı harici olup üzerinde MXM yazılı.

Yardımcı olursanız memnun olurum.

• Ya sat ya da olduğu gibi kullan. Verim alamazsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Ya sat ya da olduğu gibi kullan. Verim alamazsın..

Olabilir. Ben dizüstü bilgisayarın ekran kartını değiştirirken ne gibi kriterler göz önünde bulundurmak gerekli. Bunu öğrenmek istedim.
  • mxm slotu var sende ozaman ama ekran kartı diyorsan oyunu düşünüyorsun mxm slotuna güçlü ekran kartı takamazsın giriş seviyesi kartlardır mxm 2 olsaydı uygun bir kart takma şansın olurdu mesela orta segment gt630,hd7670,gt635,gt650,gt640m gibi bunlar mxm2 slotlu,mxm3 slotuna sahip kartlar oyun serisi güçlü kartlardır.Harici leptop kartları yurt dışında satılır ya da çıkma bulabilirsen oda olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

mxm slotu var sende ozaman ama ekran kartı diyorsan oyunu düşünüyorsun mxm slotuna güçlü ekran kartı takamazsın giriş seviyesi kartlardır mxm 2 olsaydı uygun bir kart takma şansın olurdu mesela orta segment gt630,hd7670,gt635,gt650,gt640m gibi bunlar mxm2 slotlu,mxm3 slotuna sahip kartlar oyun serisi güçlü kartlardır.Harici leptop kartları yurt dışında satılır ya da çıkma bulabilirsen oda olabilir.

mxm ile mxm2 arasındaki fark uzunluk farkı sanırım. Pin sayısı aynı diye biliyorum?
  • mxm2 kartlar biraz daha büyük olur slot uymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

mxm2 kartlar biraz daha büyük olur slot uymaz.

Bu gün bilgisayarcıda baktık, slotları aynı. Sadece mxm2 ler biraz daha uzun ve çok az daha geniş. Aşağıdaki resimde ne demek istediğimi anlayacaksınız

Mechanical
    Width Height Mounting holes Notes
    Type I 70mm 68mm 41mm
    Type II 73mm 78mm 41mm
    Type III 82mm 100mm 46mm
    Type HE 82mm 100mm 46mm
    Type IV 82mm 117mm 46mm Introduced in v2.1

notebook ekran kartı upgrade (resimli anlatım)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.