Şimdi Ara

Notebook Ekran Kapağı Boyamak İstiyorum Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran arka kapağım feci çizildi.Bunu piano black olarak boyamam mümkün mü.Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

• Hocam bence hiç boyayla falan uğraşma gittigidyorda karbon 6-7 TL 127x100 cm. Al onunla kapla ve 5-6Lira verip kapağın tam ortasına gelecek şekilde nikelaj rengi ya da altın rengi folyodan cihazın markasını yazdır(oto aksesuarcıya ya da reklam-tabelacılara) üstüne yapıştır on numara olur.
    Boya çabuk çizilir zamanla matlaşır soyulur çok kötü olur. Karbon folyo hem çok şık durur hem de dayanıklı olur.

Bak şu linke nasıl duruyor notebook.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46895232/tm.htm

• nasıl yapılacakki bu işlem
  • Folyoyu satın alıyosun zaten yapışkanlı ve fön makinasını tutunca esnek bi hal alıyor ortadan başlayarak köşelere doğru yapıştırarak gideceksin ve sökebilirsen kapağı söküp içine birazcık pay koymanı tavsiye ederim. Daha sağlam olcaktır.
    Araştır istersen ama boyadan kat kat daha iyi olcak emin olabilrsin. Hem farklı renkleri de mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir

Ekran arka kapağım feci çizildi.Bunu piano black olarak boyamam mümkün mü.Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Elbette mümkün ancak yoğun bir emek vermeniz gerekiyor sağlam olması için. Laptop ekranları ince olduklarından göründüklerinden daha esnektirler ve esneklik boya için her zaman bir sorun oluşturur. Esnek malzemelerde boya daha çok maddenin eriyik haline katılır. Kaplama boyalar esnek yüzeylerden kolay dökülme eğilimi gösterir. Laptop ekranı sürekli ellenen, oraya buraya sürtünen (çanta içi gibi) bir yüzey olduğundan yapılan uygulamanın kalitesi sağlamlığını ve kullanım süresini büyük ölçüde etkileyecektir. İyi bir uygulamayla (bir daha böyle çizilmeyeceğini varsayarsak) en az 2-3 sene hiç sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu kadar konuştuktan sonra uygulama şu şekilde:

Çizikler çok derin değilse:
    Zımpara (tam temizlik, hiç boya kalmayacak ve yüzey dümdüz olacak) > astar (homojen dağılım, her yere eşit miktarda) > ince zımpara > astar > boya > boya > boya > boya (her kat boyadan sonra boyanın kuruması beklenir, kurutma işleminde ısıtıcı kullanılmaz aksi takdirde boya kabarır ya da çatlar, yüzeye sağlam yapışmaz dökülür) > bulunabilen en ince zımpara > parlak vernik x 3 kat > cila (istenen sayıda kat) = Nefis sonuç.

Çizikler derinse: Astar öncesinde çooook ince bir katman polyester macun uygulanması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 26 Şubat 2014; 19:09:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Orijinalden alıntı: Emir

Ekran arka kapağım feci çizildi.Bunu piano black olarak boyamam mümkün mü.Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Elbette mümkün ancak yoğun bir emek vermeniz gerekiyor sağlam olması için. Laptop ekranları ince olduklarından göründüklerinden daha esnektirler ve esneklik boya için her zaman bir sorun oluşturur. Esnek malzemelerde boya daha çok maddenin eriyik haline katılır. Kaplama boyalar esnek yüzeylerden kolay dökülme eğilimi gösterir. Laptop ekranı sürekli ellenen, oraya buraya sürtünen (çanta içi gibi) bir yüzey olduğundan yapılan uygulamanın kalitesi sağlamlığını ve kullanım süresini büyük ölçüde etkileyecektir. İyi bir uygulamayla (bir daha böyle çizilmeyeceğini varsayarsak) en az 2-3 sene hiç sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu kadar konuştuktan sonra uygulama şu şekilde:

Çizikler çok derin değilse:
    Zımpara (tam temizlik, hiç boya kalmayacak ve yüzey dümdüz olacak) > astar (homojen dağılım, her yere eşit miktarda) > ince zımpara > astar > boya > boya > boya > boya (her kat boyadan sonra boyanın kuruması beklenir, kurutma işleminde ısıtıcı kullanılmaz aksi takdirde boya kabarır ya da çatlar, yüzeye sağlam yapışmaz dökülür) > bulunabilen en ince zımpara > parlak vernik x 3 kat > cila (istenen sayıda kat) = Nefis sonuç.

Çizikler derinse: Astar öncesinde çooook ince bir katman polyester macun uygulanması gerekir.

Sagiolun hocam.ben becerebilir miyim bilmiyorum.bunu boyayabilecek bir yer yok mudur oto boyamaci yapmaz mi versem kapagi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oto boyacının yapacağı da öyle çok aman aman olmayacaktır çünkü fırınlama yapamayacaklar onlar da sprey boya yapacak. Bu saydıklarımı yapamayacaksan arkadaşların dediği gibi kaplama yapman daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oto boyacısının pek ilgileneceğini zannetmiyorum. İlgilense de arkadaşın anlattığı kadar özenip sağlam yapmak için uğraşmaz. Ben araba boyattım ona bile eski araba nolcak sanki bu kadar kusur olur deyip duruyorlar. Yine de sen bilirsin. Ayrıca maliyette artacaktır. Karbon kaplasan 15 liraya yazısıyla birlikte çok güzel bişey çıkar ortaya.
    Hem deneyimin olur. Dedim ya tercih senin boya maliyeti bundan yüksek olacaktır. Sormakta yarar var.
  • Emir kullanıcısına yanıt
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-laptop-ve-tablet-pc-karbon-kaplama-155047661/detay reklam yapmış gbi olmayım :) karbon kaplatmanızı yada kaplamanızı öneririm.
  • karbon kaplamayı oldum olası sevemedim.Pianoblack görüntüsü veren sticker yok mu dur peki
  • http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/parlak-siyah-folyo-127-50cm-folyo-kaplama-105111554
    Bak bu işini görür. Ama bence karbonu sev çünkü gerçekten şık duruyo. Bi zamanlar moda bu parlak folyolardı ve notebooklara bak lcd lere bak herşey piyano black.
    Ama bu bıkılcak gibi bişey değil güzel duruyo. Ama zevk senin tabi hangisi gözüne göründükçe mutlu edecekse onu seç
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/siyah-karbon-folyo-kaplama-127cm-100cm-3m-car-106645601

En ucuzlarını buldum sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angaralı12 -- 27 Şubat 2014; 8:25:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: angaralı12

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/parlak-siyah-folyo-127-50cm-folyo-kaplama-105111554
    Bak bu işini görür. Ama bence karbonu sev çünkü gerçekten şık duruyo. Bi zamanlar moda bu parlak folyolardı ve notebooklara bak lcd lere bak herşey piyano black.
    Ama bu bıkılcak gibi bişey değil güzel duruyo. Ama zevk senin tabi hangisi gözüne göründükçe mutlu edecekse onu seç
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/siyah-karbon-folyo-kaplama-127cm-100cm-3m-car-106645601

En ucuzlarını buldum sana

Çok teşekkür ederim hocam açıkçası boyamayı pek becerebileceğimi sanmıyordum.Ama şu parlak folyo çok hoşuma gitti.Hatta forumda bir arkadaş yapmıştı çizikten dolayı karbon kaplama ben de şu parlak folyodan alayım.Uygulaması kolay mıdır.Bir de bu arkadaş amblemi nasıl çıkarmış Lazer kesim falan mı acaba.

quote:

Orijinalden alıntı: g_boz

Daha önce burada basetmiştim çiziklerimden (20. sayfada bakabilirsiniz). Çözümü stickerlarda, MediaMakt'ta hatta Ebayda ararken burnumun dibimde Ankarada yeni sanayide buldum orjinalinden bile güzel 50tl'ye karbon kablı laptopum oldu İyiki çizilmiş kapağım diyorum artık Ebayda aynısı çok yüksek rakamlara satılıyor TR'de yaptırmak hem mutluluk hemde onur verdi. İşçilik çok önemli, özellikle bizim laptopların kenarında ve ortasında eğimi kıvrımı çok olduğundan çok ince bir işçilik istiyor mesala benim işçilik yaklaşık 1 saat sürdü. Ayrıca ön tarafada çıkartmaların ve mause'nin olduğu yerede yaptırdım. Yakın zaman onuda ekliyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir -- 27 Şubat 2014; 9:19:58 >

• Hocam gayet basit:
    En önemli şey kardeşim. folyonu büyük tutacaksın yani ""!!notbook u üstüne koyiym kenarlarda 2cm fazlalık bırakym kesiym!!"" şeklinde DEĞİL.
    folyonun kenarlarında en az 10cm bırakcaksın malzemeyi bol kullancaksın.
    NOT: BU İŞLEMLERİ YAPARKEN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE HASSAS DAVRANALIM Kİ NOTEBOOK EKRANINI VS. ZARAR VERMEYELİM...
    ikinci şart ortadan başlayıp kenarlara doğru yedirerek gideceksin + şeklinde ve sonra x şeklinde yedirerek gideceksin. notebook uçlarına gelince fön makinasını tutarak,
    folyoyu ısıt ve esnekleşecektir sündürerek köşeleri dikkatli bi şekilde kapla. sökebilirsen notebook un ön ekran çerçevesini sök ve içine en az 3-4 mm katlanacak kadar pay bırak, Fön makinesini al ve ısıtarak ortadan başlayarak kenarlara doğru dikkatli dikkatli ovala.
    katladığın yerleri çakmakla falan azar azar DİKKATLİCE BİYERE ZARAR VERMEDEN ısıtarak sıkıca yapışmasını sağla.
    Ve çerçevesini tak olay bitmiştir.
    Ambleme gelince kardeşim netten amblemi bul ve tabelacılara/reklamcılara/oto aksesuarcılarına git onlar nasıl istersen çıkartır sana.
    Bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım inşallah işine yarar kardeşim. Kolay gelsin.

• quote:

Hocam gayet basit:
    En önemli şey kardeşim. folyonu büyük tutacaksın yani ""!!notbook u üstüne koyiym kenarlarda 2cm fazlalık bırakym kesiym!!"" şeklinde DEĞİL.
    folyonun kenarlarında en az 10cm bırakcaksın malzemeyi bol kullancaksın.
    NOT: BU İŞLEMLERİ YAPARKEN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE HASSAS DAVRANALIM Kİ NOTEBOOK EKRANINI VS. ZARAR VERMEYELİM...
    ikinci şart ortadan başlayıp kenarlara doğru yedirerek gideceksin + şeklinde ve sonra x şeklinde yedirerek gideceksin. notebook uçlarına gelince fön makinasını tutarak,
    folyoyu ısıt ve esnekleşecektir sündürerek köşeleri dikkatli bi şekilde kapla. sökebilirsen notebook un ön ekran çerçevesini sök ve içine en az 3-4 mm katlanacak kadar pay bırak, Fön makinesini al ve ısıtarak ortadan başlayarak kenarlara doğru dikkatli dikkatli ovala.
    katladığın yerleri çakmakla falan azar azar DİKKATLİCE BİYERE ZARAR VERMEDEN ısıtarak sıkıca yapışmasını sağla.
    Ve çerçevesini tak olay bitmiştir.
    Ambleme gelince kardeşim netten amblemi bul ve tabelacılara/reklamcılara/oto aksesuarcılarına git onlar nasıl istersen çıkartır sana.
    Bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım inşallah işine yarar kardeşim. Kolay gelsin.

Peki amblemi yapıştırdıktan sonra maketle kessem olmaz mı sanırım arkadaş öyle yaptırmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir -- 27 Şubat 2014; 10:14:38 >

• Amplem kabartmalı girintili çıkıntılıysa zaten öyle yapcan ama düz zemine boyama yöntemiyle yazmışsa fabrikası ozaman üstü kapanacağı için yenisini yapıştırırsın.
    Senin amblem de kabartmalı heralde sen de folyoyu yapıştır iyice içine yedir amblem sınırlarını belirle maketle kes. Küçük maket bıçağı önerrim daha kolay kesersin.
  • quote:

Amplem kabartmalı girintili çıkıntılıysa zaten öyle yapcan ama düz zemine boyama yöntemiyle yazmışsa fabrikası ozaman üstü kapanacağı için yenisini yapıştırırsın.
    Senin amblem de kabartmalı heralde sen de folyoyu yapıştır iyice içine yedir amblem sınırlarını belirle maketle kes. Küçük maket bıçağı önerrim daha kolay kesersin.

çok saol hocam sonuçları yazarım.
  • Tamamdır hocam... Bekleriz.
  • Bilgisayarımı yenilemek istemediğimden klavye üst kapağı da piano black aldım.eskiden mat pürüzlü yıpranmıştı baya.aşağıdaki klavye üst kapağı aldım
    ekran kapağını da boyamak için ortam müsait olmadığımdan cast folyo denilen araç kaplamalarda kullanılan oracal parlak siyah cast folyo aldım.Vaio logosunu da güzel bir şekilde kesebilirsem ve aklımdaki gibi uygulayabilirsem bilgisayarım yepyeni olacak.kargolar sanırım yarın ulaşacak.umarım iyi bir şeyler ortaya çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir -- 3 Mart 2014; 15:29:50 >

• Hadi bakalım kardeşim güzel sonuçlar bekliyoruz senden :D Yavaş yavaş özene özene yap.
    Bu arada kapağı güzel fikir etmişsin.
  • quote:

Hadi bakalım kardeşim güzel sonuçlar bekliyoruz senden :D Yavaş yavaş özene özene yap.
    Bu arada kapağı güzel fikir etmişsin.

acaba logoyu maket bıçağıyla kesebilir miyim.Folyo çok tuzluya mal oldu mahvetmek istemiyorum sonra.kalem neşterler var acaba onlar nerede satılır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.