Şimdi Ara

Notebook alırken işletim sistemi zorunluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Notebook satın alırken neredeyse seçeneklerin tamamının içinde bir "microsoft" işletim sistemi ücretli olarak ekleniyor.

    Bunun dahil edilmediği bir seçenek var mı? Eğer varsa öneriniz nedir? Linux kullanıcılarını da düşünmüş olmalılar.



  • Birde illaki Vista vermeleri kahredici.
    Yahu insan lütfedip en azından XP driverlarını CD olarak vermesede resmi sitesinde yayınlar.
    Bu arada Asus F3SG için konuşuyorum.

    Forumlardan felan driver buluyoruz ama ufak tefek sorunlarla boğuşarak oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: corsan

    Notebook satın alırken neredeyse seçeneklerin tamamının içinde bir "microsoft" işletim sistemi ücretli olarak ekleniyor.

    Bunun dahil edilmediği bir seçenek var mı? Eğer varsa öneriniz nedir? Linux kullanıcılarını da düşünmüş olmalılar.


    HP de Freedos lu Compaq6720s model cihaz var, işlemcisi celeron. İçinde linux olduğu söylenen cihazlara bile aldıktan sonra adam gibi bir sistem kurman gerekiyor, kurdukları linuxlarda şişire oluyor.
  • xp driverlarını veren az marka var casper ve datron cd olarak veriyor onun dışında lg,dell internet sitelerinde download edilebiliyor yanılmıyorsam asus unda olması lazım xp driverı diğer markalardada xp driver desteği yok bazı modellerinin olabiliyor px driverları ki artık notebooklar FreeDOS olarak verilmiyor en azından vista starter olması şart
  • Yani ben şöyle AMD yada Pentium işlemcisi olan kaliteli bir notebook alırken yanında bir microsoft ürünü almam zorunlu mu? Bu tekel in tüketici haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Ben hiç kullanmayacağım birşey için neden bedel ödemek zorunda bırakılıyorum ki!!!
  • Bu "işletim sistemini zorunlu olarak Windows almak" olayına ben de oldum olası kılım. Üstelik, sizin "hiç kullanmayacağım birşey için neden bedel ödemek zorunda bırakılıyorum ki!!!" haklı tepkinizin aynısını düşünerek daha da kıllanıyordum. Seçimsiz bırakılmak, hatta zorunlu olarak kullanmak sinir bozucu. Microsoft'un "ben tekelim arkadaş" zihniyetiyle böyle bir baskı kurmasına acayip uyuz oluyorum. Kim bilir kaç kişi, bu zorunluluk sebebiyle "seve seve" parasını verdiği Windows'u kullanmak zorunda kalmıştır? Hayır, diyelim ki Windows kullanmak istiyorum; ama böyle zorunluluk uygulaması olunca istediğim versiyonu da seçemiyorum ki! Niye Windows XP Pro'yu kullanmak istiyorken, beğendiğim modelde "Vista Home" var diye ona para ödemek, üstüne de Windows XP'yi para ödemek zorunda kalayım? Çok sinir bozucu. Bu olaya çok sinirlendiğim için, Microsoft'a para kazandıracak eylemlerden özellikle kaçınıyorum; evet, sırf kıllığına yapıyorum. ("Bundan ders çıkar Microsoft" diyeceğim; ama Microsoft'un hiç ipinde olmayacak ). Neyse, kıllanmak bir yana, gün geçtikçe artan şekilde Linux veya Freedos yüklenmiş dizüstüler bulmak mümkün. Meselahttp://www.hepsiburada.com/Department.aspx?CategoryID=98 linkine gidip solda filtrelerden "Freedos" veya "Linux" seçerek önemli sayıda alternatif görebilirsiniz. Haa, tabii ki HP, Dell, Toshiba gibi üst düzey markalarda Windows'suz seçenekleri pek bulamıyorsunuz (özellikle de pahalı modellerinde); ama yine de bundan 3-5 sene öncesine kadar çok daha fazla seçenek olduğu kesin.

    1.5 sene öncehttp://www.pclabs.gen.tr/2006/11/20/windows-kullanmak-istemeyen-kullaniciya-para-iadesi linkinde okuduğum olaya da bir hayli şaşırmıştım. Türkiye şartlarında -maalesef- pek işlemeyecek bir alternatif gibi gözüküyor. İşlese bile, çok uğraşmak gerektiği kesine yakın bir ihtimal. "Çok uğraşma" düşüncesi bile yeterince bezdirici. Velhasıl, bu talebi gerçekleştirmek, Türkiye şartları için oldukça zor bence. Yine de "deneyen ve başaran var mıdır?" diye merak etmiyor değilim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: corsan
    Yani ben şöyle AMD yada Pentium işlemcisi olan kaliteli bir notebook alırken yanında bir microsoft ürünü almam zorunlu mu? Bu tekel in tüketici haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Ben hiç kullanmayacağım birşey için neden bedel ödemek zorunda bırakılıyorum ki!!!




  • Tüketici hakları derneğine mesaj yolladım, umarım onlar hukuki yollarını bulurlar :) gerçi o zamana kadar ben "mecburi" olarak windows vista yı alıp rafa koymuş olacağım ama benden sonrakiler için bir umut olabilir.

    Bu konudan dert yananların http://www.tukoder.org.tr/bizeUlasin.asp adresindeki formu kullanarak veya o sayfada yazan mail adreslerine gönderecekleri mesajlarla seslerini duyurmalarını öneririm.
  • işletim sistemi zorunluluğu şundan dolayı herkes senin benim gibi yazılımdan anlamıyor.çoğu insan bilgisayarı kullanmasını bile bilmiyor ayrıca firmalar microsoft ile anlaşıyor microsofttan toplu bir şekilde lisans alıyorlar firmalara daha uygun fiyat ile işletim sistemi veriliyor freeDOS olarak verilirse 300 400 dolar daha işletim sistemi parası verilecek bunun dışındada işletim sisteminin diğer zorunluluğu illegal kullanımı engellemek çoğu insan freeDOS alınca sahte kullanacaktır.
  • @.::HANDSOME::. ilgin için teşekkürler,
    Bende bir yazılımcı olduğum için lisanssız yazılım kullanımının piyasaya verdiği zararın farkındayım, ancak bunun önüne geçmenin yolunun "zorlama"dan geçtiğini de düşünmüyorum. Lisanssız yazılım kullanımının önüne geçmenin iki(buçuk) şartı vardır;
    1-Ülkede potansiyeli yüksek bir yazılım geliştirme sektörü olması
    2-Hedef kitlenin alım gücü
    2,5-Anlayış

    Bunların hiçbiri malesef bizde yok, kısa vadede de olacak gibi değil. Neyse asıl konuya gelirsek, en azından bir seçme hakkı olsa çok daha adaletli olurdu, yeni kullanıcılara da servis sağlayıcı lisans önerebilir sonuçta iletişim yoluyla. :) İçimden bir ses bu konuların bizim boyumu çok aştığını da söylüyor ama beyin fırtınası işte




  • Ha birde sizden özür diliyorum, tukoder e mail atmanızı veya iletişim sayfalarındaki form u kullanmanızı önermiştim. YAPMAYIN.

    Ben mail gönderme yolunu seçmiştim, ancak mail "delivery unsuccessful" olarak geri dönd, sayfadaki form da çalışmıyor.
  • Bi sonuç varmı peki?
  • Malesef yok....

    Linux kullanımının artması gerekli bir ses duyurabilmek için, ancak tektipçilik oldukça tekeller de olacaktır. Böyle X'e böyle Y. Anladınız siz onu. Hadi afiyet olsun.
  • aslında mantıklı olan seçme şansımızın olması...

    illa onların istemiş olduğu işletim sistemini kullanmak zorunda oluşumuz saçma...
  • Ben,Windows'tan şaşmam;ama çok haklısınız.Kullanmak istemediğiniz şeye para vermek zorunda bırakılıyorsunuz.Notebooklar satılırken Windows almak isteyenlere,daha uygun fiyatla satılmalı.
  • http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=30.001.1350.0032
    lenovonun çoğu modeli bir çok opsiyonla satılıyor. İster freedos ister xp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.