Merhaba, Benim monster hel80 model notebook'um var.Formatlamak için BIOS'a girip boot ayarlarından dvdyi ilk sıraya alıyorum.Ayarları kaydedip notebook'u yeniden başlattığımda bilgisayar format ekranına geçmiyor.Normal açılış yapıyor.İstanbul dışında olduğumdan teknik servise götüremiyorum,o yüzden telefonla aradım.Teknik servistekiler telefondan yardımcı olamadılar.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
DVD'yi 1. sıraya alıp yeniden başlatınca bios tekrar eski haline geliyorsa bios pili bitmiştir
bios'ta boot.u kapatma gibi bi ayar varsa onu kapat. Böylece direkt olarak sürücüden görecektir boot.u ben bunu arkadaşımın notebook.unda yaptım. Ancak öyle format atabildim
Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: Riqimaru
DVD'yi 1. sıraya alıp yeniden başlatınca bios tekrar eski haline geliyorsa bios pili bitmiştir
BIOS eski haline dönmüyor.Daha sonra tekrar baktığımda DVD 1. sırada.XP cdsini de makine okuyor ama bir türlü format ekranına geçmiyor.Çok sinir bozucu bir durum.
quote:
Orjinalden alıntı: nuri_karabulut bios'ta boot.u kapatma gibi bi ayar varsa onu kapat. Böylece direkt olarak sürücüden görecektir boot.u ben bunu arkadaşımın notebook.unda yaptım. Ancak öyle format atabildim
Çok sade BIOS'u var.Boot Kapatma özelliği yok
Arkadaşlar ne yapmalıyım?Format atmanın başka yolu yok mu?