Şimdi Ara

Note 2 ye 1 TB lık harddisk bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktada belirttiğim üzere note 2 ye 1tb lık harddisk bağlanabiliyor mu ? Ona göre otg kablosu alacağım. Araştırmalarıma göre note 2 fat32 ve fat destekliyormuş. Buna göre 1tb lık harddiskler ne ile biçimlendiriliyor. Bilgisi olan daha önce denemiş olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

İyi çalışmalar

• OttoEmpi kullanıcısına yanıt
    Tüm android cihazlardaki OTG desteği FAT32'dir. Fakat aşağıdaki uygulama sayesinde NTFS dahil her dosya sistemini cihazda kullanabilirsiniz;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.mounter

Bu uygulamanın tek bir - yönü var; uygulama sadece root'lu cihazlarda çalışıyor.

FAT32 dosya sistemini en fazla 32 GB destekler. Fakat bazı harddiskler, fabrika çıkışlı olarak tamamı FAT32 formatlı olarak geliyor. Eğer sizin harddiskte öyleyse sadece OTG kablosuyla bağlamanız yetiyor. Ek bir program kullanmanıza gerek yok.

Fakat aşağıdaki durumlar sizde geçerli ise;

- Harddiskin tamamı FAT32 formatlı değil
    - Cihazım root'lu değil ve root atmak istemiyorum

O zaman harddiski bölümlendirmeniz lazım. Yani 1 TB'dan 32 GB'ını ayırıp o bölümü FAT32 ile biçimlendirirseniz cihazınız tanıyacaktır.

Fakat bu işlere kalkışmadan önce şunu bilmenizde yarar var; Kullandığınız harddisk 2.5" boyutunda olan ve ek adaptör gerektirmeyen modellerden ise OTG kablosu yardımıyla cihaza takarsanız çalışmayacaktır. Android cihazlardaki USB çıkış gücü ne yazıkki harddiski çalıştırmaya yetmiyor. Fakat kullandığınız harddisk 3.5" boyutunda ve ek adaptör gerektiren modellerden ise harddiski çalıştırmak için gücü adaptörden alıcağından çalıştırma konusunda bir sıkıntı yaşanmaz.

• Açıklayıcı yorumunuzdan ötürü çok teşekkür ederim. Harddiskim wd element 2.5 olan yani yapılabilecek bir şey yok.

İyi forumlar
  • Güç kaynağı içinde mi harddiskin ek kablo gerekiyorsa çalışmaz çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki 2.5 inc 1 tb hdd nin y kablosundaki bos usb yi ,telefon adaptorunun ucuna takarak guc versek olur mu?bi arkadas bi yerde oyle yaptım dedi ama acikcasi tirstim onu yapmaya.
  • Peki 2.5 inc 1 tb hdd nin y kablosundaki bos usb yi ,telefon adaptorunun ucuna takarak guc versek olur mu?bi arkadas bi yerde oyle yaptım dedi ama acikcasi tirstim onu yapmaya.
  • olcaytoh O kullanıcısına yanıt
    Otg kablosunun usb girişine güç girişi olan bir çoklayıcı takıp deneyin. Bence olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 500 GB VE 1 TB
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hem harddiski çalıştırmak için ekstra güç gerekir hemde telefondaki android versionu harddiskleri okumakta zorlanabilir. Android kerneli (çekirdeği) harddiski okumak için ayarlı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Hem harddiski çalıştırmak için ekstra güç gerekir hemde telefondaki android versionu harddiskleri okumakta zorlanabilir. Android kerneli (çekirdeği) harddiski okumak için ayarlı mı?

Android versiyonundan sonrası yanlış.

Cihaz OTG destekliyorsa içerisindeki sistem ve kernel de ona göre ayarlanmıştır zaten (ki Android 2.3 önyüklü olan Galaxy S2'nin OTG desteği vardı).

OTG destekli olan bir cihaz flaş bellek ve harddisk ayrımı yapmaz. Sonuçta ikisi de depolama birimi. Önemli olan harddiskin veyahut flaş belleğin dosya sistemi (Android yerel olarak FAT32 destekler, ama LG ve Samsung cihazlarda ek olarak exFAT desteği de mevcut).

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Hem harddiski çalıştırmak için ekstra güç gerekir hemde telefondaki android versionu harddiskleri okumakta zorlanabilir. Android kerneli (çekirdeği) harddiski okumak için ayarlı mı?

Android versiyonundan sonrası yanlış.

Cihaz OTG destekliyorsa içerisindeki sistem ve kernel de ona göre ayarlanmıştır zaten (ki Android 2.3 önyüklü olan Galaxy S2'nin OTG desteği vardı).

OTG destekli olan bir cihaz flaş bellek ve harddisk ayrımı yapmaz. Sonuçta ikisi de depolama birimi. Önemli olan harddiskin veyahut flaş belleğin dosya sistemi (Android yerel olarak FAT32 destekler, ama LG ve Samsung cihazlarda ek olarak exFAT desteği de mevcut).

Dediklerin doğrudur ama benim bahsetmek istediğim şey taktığın cihazın kapasitesi. Taktiğin cihazın kapasitesi ne kadar büyükse telefon okumakta ve bilgiye ulaşmakta o kadar zorlanabilir.

Kullandığın telefonun bilgisayar kadar güçlü olmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 3 Ocak 2016; 17:20:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: olcaytoh

Peki 2.5 inc 1 tb hdd nin y kablosundaki bos usb yi ,telefon adaptorunun ucuna takarak guc versek olur mu?bi arkadas bi yerde oyle yaptım dedi ama acikcasi tirstim onu yapmaya.

Söyleneni deneyip olup olmadığını yazacağım. Bakalım çalıştıracak mı tlfnum.

• Ben daha once denedim, çalışmıyor malesef

• Yok çalıştıramadım uygulamayı indirdim yine çalışmadı y kablonun uzun kısmından güç verdim ikide bir harici hafıza kaldırldı hatası verip durdu.

• bende cesaret edip denedim.programda 930 mb(930 gb yanlıs yazmısım :D) olarak gördü ama içine giremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcaytoh -- 5 Ocak 2016; 23:07:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcaytoh

bende cesaret edip denedim.programda 930 mb olarak gördü ama içine giremedim

930 MB olarak değil, 930 GB olarak görmüş.

Dahili hafızada ParagonNTFS adlı klasöre girerseniz harddiskin içeriğini görebilirsiniz.

• o yüzden fotograf koydum .Yanlış yazmışım gb dogru.girdigimde boş olarak gözüktü dosya vs yoktu.
  • Sayet baglayabilseydik her gece koleksiyondan 1 film devirmeden uyumazdim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: OttoEmpi

Merhaba Arkadaşlar,

Başlıktada belirttiğim üzere note 2 ye 1tb lık harddisk bağlanabiliyor mu ? Ona göre otg kablosu alacağım. Araştırmalarıma göre note 2 fat32 ve fat destekliyormuş. Buna göre 1tb lık harddiskler ne ile biçimlendiriliyor. Bilgisi olan daha önce denemiş olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

İyi çalışmalar

Bu size yardımcı olabilir

Sony XPERİA ve Diğer Android Cihazlarda Hard Disk 💿 1024 GB Nasıl Çalışır USB Bağlanabilirliği YP#14

https://www.youtube.com/watch?v=zhPeDToKuK8

• Huawei mate 9 cep telefonu aldım bu telefonda şarj giriş ucu USB type-c sonra seagate marka 1tb'lık taşınabilir harddisk aldım telefonuma ilk taktığımda harddiske bağlanmadı telefonun enerjisi yetmediğini düşünüp USB y kablosuyla bir ucunu harddiske bir ucunu telefona diğer ucunuda powerbanka yada prize takıp çalıştırmayı düşündüm ama mağazalarda bulamadım bu kabloyu ararken USB type-c USB çoklayıcı buldum Çoklayıcıya harddiski takıp direkt olarak çoklayıcıyı prize yada powerbanka bağlamadan telefona taktım şimdi harddiski kullanabiliyorum . Ve harddiskin formatı hiç farketmiyor hepsini tanıyor. Bazı telefonlarda harici harddisk direkt olarak takıldığında çalışabiliyor bazı telefonlarda ise USB -Y kablosu gerekebilir bu kablonun bir ucunu prize takarsanız diğer ucunuda harddiske ve diğer ucunuda telefona bağlarsanız gücü elektrikten alır ve telefondan harddiski kullanabilirsiniz telefonunuzun OTG desteği varsa çalışır yoksa denemeyin harddisk takmayı çalıştıramazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.