Şimdi Ara

NOTE 2 yavaşlama problemim var yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Samsung Galaxy Note 2 kullanıyorum. 1 hafta önceye kadar herhangi bir problem yoktu ancak son 1 haftadır telefonda gözle görülür bir yavaşlama var. Bu yavaşlama sayfalar arası geçişte değil fakat galeriye girerken ara sıra internete girerken can sıkmaya başladı. Sizce neden olabilir veya siz bu gibi durumları önlemek için neler yapıyorsunuz

• tertemiz bi sıfırlamak ?
  • aynen format gerekli, hatta format sonrası custom rom uçurur bence
  • Format atmak mantıklı olabilir haklısınız. Üstedik daha önce de hiç format atmadım. Clean Mster falan kullanıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse faydasını da gördüm. Teşekkürler
  • puslu.kıtalar.atlası kullanıcısına yanıt
    galeriye girerken yavaslamasının sebebi clean master türü bir temizleme aracı kullanıyorsan galeri için olusturulan küçük ön izleme fotoları temizlerken siliniyodur. buda galeriyi actıgında tekrar ön izleme fotoları olusturup göstermesi demek. dolayısıyla acılma suresi uzar. clean master gibi sürekli calısıp ramda yer tutan kendi kendine calısma yetkisi isteyen temizle aracı yerine sd maid gibi kullanıcının acıp kapattıgı bir temizleme aracı öneririm. internetteki yavaslama kullanımdan kaynaklabilir. yada tasarruf modu acıktır 2g de baglanıyorsundur. tasarruf modunu kapatır 3g ile baglanısan hızlanabilir. kullanımdan nasıl kaynaklanıyor dersen yine ram dolu oldugundan işlemci önce ramı silip istedigin işlemi gerceklestirmeye calsıacaktır buda zaman alır. bi ihtimal daha var oda operatorden kaynaklanıyor olabilir. mesala aveanın 3g istasyonu cok yoktur bazen internet tasarruf modu kapalı olsada 2gye gecer ve internet yavaslar.

ayrıca kullanımla ilgili alttaki linkide okursan sevinirim

http://forum.donanimhaber.com/m_99458671/f_//tm.htm#99458671

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 20 Ocak 2015; 13:36:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ukba_1

galeriye girerken yavaslamasının sebebi clean master türü bir temizleme aracı kullanıyorsan galeri için olusturulan küçük ön izleme fotoları temizlerken siliniyodur. buda galeriyi actıgında tekrar ön izleme fotoları olusturup göstermesi demek. dolayısıyla acılma suresi uzar. clean master gibi sürekli calısıp ramda yer tutan kendi kendine calısma yetkisi isteyen temizle aracı yerine sd maid gibi kullanıcının acıp kapattıgı bir temizleme aracı öneririm. internetteki yavaslama kullanımdan kaynaklabilir. yada tasarruf modu acıktır 2g de baglanıyorsundur. tasarruf modunu kapatır 3g ile baglanısan hızlanabilir. kullanımdan nasıl kaynaklanıyor dersen yine ram dolu oldugundan işlemci önce ramı silip istedigin işlemi gerceklestirmeye calsıacaktır buda zaman alır. bi ihtimal daha var oda operatorden kaynaklanıyor olabilir. mesala aveanın 3g istasyonu cok yoktur bazen internet tasarruf modu kapalı olsada 2gye gecer ve internet yavaslar.

ayrıca kullanımla ilgili alttaki linkide okursan sevinirim

http://forum.donanimhaber.com/m_99458671/f_//tm.htm#99458671

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulardım artık daha da dikkat edeceğim. Yalnız mseajınızdaki şu kısmı "clean master türü bir temizleme aracı kullanıyorsan galeri için olusturulan küçük ön izleme fotoları temizlerken siliniyodur. buda galeriyi actıgında tekrar ön izleme fotoları olusturup göstermesi demek" tam olarak anlayamadım hocam.

• Hocam bu durumlarda en iyisi format clean master hiç bir işe yaramıyor benimde aynısı oldu virüs programları kurdum, clean master yaptım hiç bir halta yaramadı. Fabrika ayarlarına döndüm düzeldi
  • puslu.kıtalar.atlası kullanıcısına yanıt
    galeriyi actıgında gösterilen fotolar gercek fotoların kucuk bir kopyasıdır(Thumbnails) bu sayede gpu zorlanmaz galeride hızlıca hareket edersin. bazı temizleme aracları bu ön izleme fotolarınıda siler. o yuzden galeriyi actıgında galeri tekrar butun fotoların ön izleme fotosu olusturlmaya calıstıgından yavaslar. bu arada format atmana gerek yok. sd kartına gir daha önce kurdugun oyun uygulamaların bıraktıgı dosyları dataları önbellek dosyalrını sil. tabi bunu kuruu olan şeylerle karıstırmayacagına eminsen yap. ben sd kartımdaki dosyalrı sürekli takip ettiğimden hangi dosyanın hangi programa ait oldugunu biliyorum. o yuzden kaldırdıgım bi oyun veya uygulmaya ait bir dosya gordugum zaman kendim siliyorum. boylelikle tel şişmiyor. sd maidle de sisteme atılan artık dosyaları silebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 21 Ocak 2015; 18:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukba_1

galeriyi actıgında gösterilen fotolar gercek fotoların kucuk bir kopyasıdır(Thumbnails) bu sayede gpu zorlanmaz galeride hızlıca hareket edersin. bazı temizleme aracları bu ön izleme fotolarınıda siler. o yuzden galeriyi actıgında galeri tekrar butun fotoların ön izleme fotosu olusturlmaya calıstıgından yavaslar. bu arada format atmana gerek yok. sd kartına gir daha önce kurdugun oyun uygulamaların bıraktıgı dosyları dataları önbellek dosyalrını sil. tabi bunu kuruu olan şeylerle karıstırmayacagına eminsen yap. ben sd kartımdaki dosyalrı sürekli takip ettiğimden hangi dosyanın hangi programa ait oldugunu biliyorum. o yuzden kaldırdıgım bi oyun veya uygulmaya ait bir dosya gordugum zaman kendim siliyorum. boylelikle tel şişmiyor. sd maidle de sisteme atılan artık dosyaları silebilirsin.

Hocam sdmaidi siz tam olarak hangi bolunleri kullaniyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• unique5555 kullanıcısına yanıt
    uygulama temizle hariç hepsini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.