Şimdi Ara

Notasız müzik aleti çalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
9.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah hava ne güzeldi burda ya. Aslında sabah açacaktım bu konuyu. Ama gereksiz bir insan yüzünden ban yedim. 4 gün uzak kaldım buralardan.

Derdimi içime attım hep de bu 4 gün içinde geldiler üzerime. Sonra onları da anlatırım ama önce bunu yazmam lazım arkadaşlar çünkü çok kafam dağınık yani meşgulüm. Aslında meşgul falan değilim ya oturup kasayı büyütüyom burda.

Kemana başlamak istiyorum ama becerememekten çok korkuyorum. Çabuk vazgeçerim böyle şeylerden. Çünkü çok yetenek gerektiriyor. Müzik aleti çalmak başka aktivitelere benzemiyor. Benim özellikle kemana karşı bir zaafım var. TSM dahil bütün melodileri tek seferde aklıma kazıyabiliyorum. Nota okuyarak çaldıklarını farkettim. İstisnasız herkes öyle.

Şimdi oldu da bu kemana başladım, hani kesin başlayacağım ama oldu da çalabildim yani adımları attım. Ne zaman koşmaya başlarım? Ne zaman depar atarım?

özet: NOTASIZ keman ya da herhangi bir MÜZİK ALETİ ÇALMAK mümkün mü? Hani böyle duyduğun bir melodiyi tutturmak?

ciddiyim ciddiyet bekliyorum. Keman çalan ya da çalmış kişiler alıntı yaparsa sevinirim.

• keman kursuna gidiyorum 1 ay olacak

hiç tahmin ettiğin gibi değil
  • Çok fazla vakit ayırırsan ve yeteneğin varsa neden olmasın.Aklından geçen her melodiyi anında güzel bi şekilde çalabilirsin.Hatta parmakların kendi çalar parmak hafızası gibi bişey vardı yanlış hatırlamıyosam.
  • Ben de çok istiyorum keman çalmak. Hatta en büyük tutkularımdandır diyebilirim. Hele Lindsey Stirling'i gördükten sonra daha da arttı isteğim.
    fakat kursları tuzlu. Saat başına en az 50 TL istiyorlar

Müziğe karşı yeteneğim de var galiba. Daha önce hiç duymadığım müziklere bilene ritim tutabiliyorum, devamını doğru şekilde getirebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill or Be Killed -- 20 Mart 2012; 1:33:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Raist]

Çok fazla vakit ayırırsan ve yeteneğin varsa neden olmasın.Aklından geçen her melodiyi anında güzel bi şekilde çalabilirsin.Hatta parmakların kendi çalar parmak hafızası gibi bişey vardı yanlış hatırlamıyosam.

Peki bu yalnızca kemana özgü bir olay mı? Gitarda böyle bir şey sözkonusu mu? Hangisinde bu parmak hafızası daha kolay çalışır, yerine oturur?
  • Keman çoğu müzik aletinden ayrı bir alettir belli bir nota yeri yoktur çıkan tınısıyla o notayı anlaman lazım. bence daha basit şeylerle uğraş gitar mesela. keman,piano bunlar zor işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3Korner1Penaltı

Sabah hava ne güzeldi burda ya. Aslında sabah açacaktım bu konuyu. Ama gereksiz bir insan yüzünden ban yedim. 4 gün uzak kaldım buralardan.

Derdimi içime attım hep de bu 4 gün içinde geldiler üzerime. Sonra onları da anlatırım ama önce bunu yazmam lazım arkadaşlar çünkü çok kafam dağınık yani meşgulüm. Aslında meşgul falan değilim ya oturup kasayı büyütüyom burda.

Kemana başlamak istiyorum ama becerememekten çok korkuyorum. Çabuk vazgeçerim böyle şeylerden. Çünkü çok yetenek gerektiriyor. Müzik aleti çalmak başka aktivitelere benzemiyor. Benim özellikle kemana karşı bir zaafım var. TSM dahil bütün melodileri tek seferde aklıma kazıyabiliyorum. Nota okuyarak çaldıklarını farkettim. İstisnasız herkes öyle.

Şimdi oldu da bu kemana başladım, hani kesin başlayacağım ama oldu da çalabildim yani adımları attım. Ne zaman koşmaya başlarım? Ne zaman depar atarım?

özet: NOTASIZ keman ya da herhangi bir MÜZİK ALETİ ÇALMAK mümkün mü? Hani böyle duyduğun bir melodiyi tutturmak?

ciddiyim ciddiyet bekliyorum. Keman çalan ya da çalmış kişiler alıntı yaparsa sevinirim.

hocam ben 14 yasimdan beri muzikle ugrasiyorum piyano ve keman caliyorum oncelikle yetenek sart kulagin varsa calarsin ama keman cok zordur ve perdesiz ents. o yuzden notalari oncelikle kulaginla basmalisin perdeli ents ornegin gitarda notalari bellidir calma acisindan daha kolaydir ama keman onlara nazaran cok ugrastirir ki ilk zamanlar iskence gibi olur kemani yayi tutmasi ayri bir dert dogru tutmak ve yay cekmek apayri bir dert. genellikle zaten ilk zamanlar yay cekersin bos telden sonradan klavyeye gecersin zaten o arayi sabreder basarirsan 2. asama biraz daha rahat ve onuda gecersen baraji gecmisindir yurur gidersin soracagin soru varsa cekinmeden sor cevaplarim yardimci olurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bas gitar çalmak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 senedir batı tarzı keman çalmaya uğraşıyorum. Notayla çalmak hiç zor değil. Başlangıçta parmak numaralarıyla başlıyorsun, bir süre sonrada tamamen alışıyorsun. Gerçekten iyi çalmak istiyorum diyorsan pes etmeden günde en az 1 saat ayırman lazım. Şu an mobilden girdiğim için bu kadar yazabildim.Sormak istediğin şeyler varsa cevaplamaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Ben bi alet çalabiliyorum ondada tek nota var zaten

Şak şak şak şak şakşakşakşak şak, şak şak şak şak şakşakşakşakşak...
  • quote:

Hmm. Fesat düşünmeyeceğim. Buldum galiba!

Notasız müzik aleti çalmak

Vuvuzela!
  • Kardeş, durumun ve zamanın müsaitse , Birazda cevher varsa KESİNlikle Başla.

Bak benim babamı anlatıyorum, Babamgil Ototamircisi imiş zamanında. Babamda küçük oyuncak orglardan almış. bakmış yeteneğı var. Üst modeline çıkmış. sonra casionun oyuncagına cıkmıs.

daha sonra maddi durumu açısından rahatlamışlar. Ve buyuk bir org aldırmış. O zamanda genelde hep içkili ortamlarda muzik çalınırmış. dedemi çok zor ikna edıyormuş.

bir tane buyuk bir org almıştı. Hatta ben , 3-4 yaşında babamın kucağında Org çalıyorken resmim var. O yaşlardan beri (Çocukluğumdan) beri Mesela "Mini mini bir kuş konmuştu. pencereme..." diye çalabiliyordum.

Geçen, org'un başına oturdum. Cep telefondan bir Múzik açtım. Telefonu taklit etmeye çalışıyordum. Daha sonra 3. deneyişimde en yakın arkadaşımıda göturdüm. Ramazan akşamı olduğu için, akşam saat 7 de gittik. iftardan sonra ıs yerinde kimse yoktu. çaldık çaldık birde baktık saat 23:20 olmuş. otobus falanda kalmamış bizim sehırde. yuruyerek gittik.
    Özet: Kendine guven.

• darkbuka dum teke tek
  • Yani, Yeteneğın Sadece köreltilmiştir... Sen kendine güven.

benim aklıma bir proje geliyor. Babam beğenmiyor diye yırtıp atmamalıyım. Ön yargılı olmamalıyım. "lan ben kim, bu proje kim" dememeliyim.

Ve Kayıtlara şoyle geçmesini isterim ; ben org'u tek başıma oğrendim. Müzik bir deniz, okyanustur. Sen oralarda geziyorsun. Ve emin ol, bunca zahmetine değiyor. (Eğer gerçekten çabalayıp, İyi bir enstrumanın da varsa..)

Keman zordur. Ama YAPABİLİRSİN. SADECE ZAMANINI ALIR.... Yinede başlangıç icin piano derim. kulagın yatkınlaşsın. benim gibi. ben orgda açıldım.

Kendine iyi bak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yeteneğin varsa sadece hızlı gelişirsin.Senin ihtiyacın olan şey yaptığın işi yarım bırakmama yeteneğidir.Ben 5 yıldır nota bilmeden elektro gitar çalıyorum.Ama elektro gitarda tab denilen olay ile nota bilmeden istediğin parçayı çalabilirsin.Kemanda böyle birşey söz konusu değil diye sanıyorum.
  • quote:

Kavalda tek nota yok benim bildiğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

keman kursuna gidiyorum 1 ay olacak

hiç tahmin ettiğin gibi değil

Ne tahmin ettin, ne buldun
  • Önemli olan belli bir parçaları çalmak değildir. Yeni parçalar yaratabilmektir. He tabii keman hiç çalmadım ama gitara tamamen hakim olabilmen için nota bilgisi olması lazım.
  • Müzikte kurallar ve kuralsızlıklar vardır.Parmağını şöyle tutacaksın,şöyle çalacaksın gibi kuralına göre birşeyleri yapmaya çalışırsan hiçbir zaman yaptığın işten zevk alamazsın.Sana böyle şeyler dayatmaya çalışanlarıda dinleme gitsinler onlar robot olsunlar.Nota konusuna gelince müziğin kurallarından biridir öğrenmen sana avantaj sağlar ancak öğrenmezsen birşey kaybetmezsin.
  • Alfabeyi bilmeden şarkı söylemek...
  • Çevreye haber saldım. Bir keman kursuna başlayacağım. Ondan sonra da özel ders mi alırım artık bilmiyorum. Parası neyse sayacağım. Okulu falan gözden çıkardım zaten. Spora da başlayacağım. Bu ne böyle ya otur otur otur. 12 yıldır okuyorum daha mesai bitmedi. Kendim için yaşamaya çalışacağım artık.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.