Şimdi Ara

Not nasıl alınır, nasıl alınmalı, en iyi teknik hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu özet değerinde eğer istenirse bunun nasıl çalışılır çalışılmalı vb konu açarım.

Not ne işe yarar?

Akılda kalıcılık sağlar ki bu en önemli etkisi bizim için

Tekrarı kolaylaştırır

Active recall metodunu kullanmanızı sağlar.

Nasıl alınmalı?

2 çeşit not vardır : lineer ve bizim kullanacağımız

lineer not sıkıcı, alışılmış, bilgileri süzgeçten geçirmeden yazmanızı sağlayacak notlardır.

bizim bir çok not alma şeklimiz olabilir ama dediğim gibi asıl amacımız active recall kullanmaktır. Dolayısıyla önerim soru şeklinde not almak, cornell metoduyla not almak veya mindmap kullanmaktır ( ki bu favorim )

Cornell : internette aratırsanız şablonu bulabilirsiniz, 3e bölüyorsunuz defteri sola anahtar kelimeler sorular felan, sağa asıl notlar ve unutmayın asık notlar kısa ve akılda kalıcı olmalı ve en aşağı ise özet.

soru şeklinde not alma : bunu kısa bir örnekle açıklayacağım. Mesela normalde ribozom yazıp protein sentezler yazardık.bunun yerine ribozom nedir yazıyoruz ve alacağımız notlar bitince bu soruları okuyup cevaplandırmaya çalışıyoruz. Unutmayın bilgiyi çağırmak ne kadar zor olursa akılda kalıcılığı o kadar artar.

mindmap : jeff buzan diye bi abimiz var ve bunu her yerde söylüyor. Sayfanın ortasına konuyla ilgili resim çiziyorsunuz ve çizgilerle bilgiyi haritalaştırıyorsunuz. Böylece neyin ne

ile alakalı olduğunu anlayabiliyorsunuz.

hasta olduğum için özensiz oldu kusura bakmayın. Eğer öneriniz veya sorunuz varsa belirtin paylaşalım. İstek gelirse kapsamlı bir sınav yazısı yazabilirim. Bu arada hacettepe tıpta okuyorum (1. Sene )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nmnkya5578 -- 28 Mart 2021; 19:35:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok teşekkürler ilk kez duydum ve araştırdım. güzel bir methoda benziyor deneyeceğim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.