Şimdi Ara

Norveç Halden Yüksek Güvenlikli Cezaevi vs Ankara Yenişehir KYK Kız Yurdu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu gören gençler burada okuyacağıma norveç te yatarım aga demesin ?_?  

• Askeriyedeki koğuşla kyk yurt odasını karşılaştırmakta ne bileyim garip geldi biraz  

• Gerçek şu ki, isteseler düzeltirler ama bilerek düzeltmiyorlar. Herhangi bir planlama olmaksızın üniversite kontenjanlarını artırmaları bir yana, adamlar zaten herkesi cemaat yurtlarının kucağına atmak için yapıyor bu işi.

• m4shroom M kullanıcısına yanıt

Yalnız neredeyse aynısı. Bizim koğuşlar böyleydi yataklar aynı belki alt ranzalar oturulacak kadar geniştir. Askeriyede oturulamayacak kadar alçak yapmışlar.

• iyi de hani oruç tutmayan ve namaz kılmayanı yakında kırbaçlayacaklar ya,

bu odanın neresinde namaz kılınabilir?

• mechatengu kullanıcısına yanıt

haklısın hocam.

misal ben de 15 yıldır özel sektördeyim ve her ay 6-7 bin lira sgk + gelir vergisi ödüyorum.

(ödüyorum derken devlet ben maaşımı almadan haracını kesiyor zaten)

çok şükür 15 yılda 15 kere hastaneye gitmemişimdir. elin besinsizi, hastası, kıçı başı ağrıyanı

her hafta hastaneye giderken ben neden bu kadar yüksek prim ödüyorum?

keyfi gidenden kessinler o primi? ücretsiz hastane mi olurmuş?

• 20 sene önce kaldığım devlet üniversitesi yurdunun (okulun en düşük ücretli yurdunda 6 kişilik odada kalmıştım) standardına bile gelememiş daha kyk yurdu. Her yere yeni üniversite açmayı bilenler, vergilerimizi halkın işine yaramayan boş işlere harcayanlar bir zahmet arttırdıkları kontenjanlara yetecek miktarda kaliteli yurt imkanı da getirebilsinler.

Etüd odası falan hikaye oluyor sınav haftalarında. Daha sonra da yatağın üstünde çalışmak durumunda kalıyorsun. Gece geç saatlere kadar çalışmak durumunda olanlar olabiliyor. Etüd odaları kapasiteye göre çok yetersiz iken ne yapacak bu çocuklar?

Her zamanki gibi sonraki adımlar düşünülmeden yapılan işlerin sonuçları bunlar. Eğitimci sayısı artmadan ve alt yapısı kurulmadan yeni üniversiteler aç. İş imkanlarını arttırmadan kontenjan arttır. Saymakla bitmez.

Adım başı üniversite olursa, baraj diye birşey kalmazsa olacağı bu.Ha bide herkes okusun diye bunları yapıyorsan barınmasını da sağlamak zorundasın.

Süriyelilere o kadar para harcanıyorsa bi zahmet düzgün yurtlarda yapılsın.

• aktroll bunlardan önce dediğin en son 20 sene önceydi, atatürk bile o kadar ülkeyi yönetmedi.

20 yıl ülkeyi tek başına yönetecek bir parti muhtemelen birdaha çıkmayacak. Her fırsatta eski türkiye lafı ağzından düşmez aktrollerin, ülkeyi getirdikleri yer eski türkiye dediklerinden 10 kat daha leş. Üstüne satmadıkları kamu kuruluşu, fabrika kalmadı. Artık sıra toprak satmaya, karadenizi elden çıkarmaya geldi.

Daha oraya gelene kadar 100 milyarlarca dolar soygunun parasını da sen ödüyorsun, altına 4-5milyonluk audi merco çeken 100 lerce bilmemnerenin kaymakamının, rektörünün giderini de verginle ödüyorsun.

Tüm devlet üni. öğrencilerine ücretsiz 2 kişilik yurt + 3 öğün yemek verseler yıllık max 100-150 milyon dolar tutar, en azından içlerinden çıkacak parlak öğrencilere faydan dokunmuş olur. Diğer türlü ülkeye bk böceği kadar faydası olmayan siyasilerin yanlış kararlarına ve 7 ceddini zengin etmesi için çalışıyorsun.

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Yavrucum Konu Ne? Topiğin Başlığında ne yazıyor? Konu soygun parası mı?

100 milyarlarca dolar soygunun parasını makam araçlarının parasını ödüyorum diye buna ses çıkarmayacak mıyız? Konu ne olum konu ne?

Ya da buna ses çıkardık diye soygunların makam araçlarının parasını haklı görüyorum anlamına mı geliyor?

Bıktım lan bu whataboutism yapan küçük beyinlerden. Manyak mısınız olum siz?

O zaman Afrika'da milyonlarca çocuk aç hiç ülke gündemi falan konuşmayalım. Sabah akşam Afrika'daki aç çocukları konuşalım. Mantığınızı seveyim sizin.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Sizlerle çok güzel oldu evet. Sağlık 100 senedir devletin elinde çok güzel oldu.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Calisma masasi camin onunda olmamaliydi. Kaybettin Norvec.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aynen senin ya da ailenden birinin başına bir şey gelirse devlet hastanesine git özele gitme. Ne varsa devlette var zaten. Yüce büyük kutsal süper ötesi güçlü devletimiz... Allah devletimize zeval vermesin.

• askerde kaldığım 50 kişilik koğuş bundan çok daha iyi ve ferahtı. üstelik ders çalışma belası da yoktu. bütün gün dışarıdaydık sadece gece yatmaya gidiyorduk. askerlik yapmak bu pis kyk yurtlarında kalmaktan daha kolay.

özel veya devlet tüm hastanelerin kapatılması gerekiyor. hastaneye gitmek isteyen yurtdışına gidebilir. okulların da hepsi kapatılmalı. eğitim ve sağlık bu ülkede olmamalı,bunlar YÜK

Amerika sosyal devletim diyor mu? Vergini ödüyorsun sigortanı kendin yaptırıyorsun. Türkiyede her ay binlerce lira sigorta primi ödeyip devletten sağlık hizmeti almayanlar var. 1 kuruş ödemediği halde sürekli hastaneye gidenler var. Bunu amerikada yapamazsın. Adamlar çalış kazan diyor. 1 kişi sigorta ödesin sülalesi hastanede bakılsın demiyor.

Senin prim ödemeden hastaneye gidip gelmen başkalarının sırtından geçinmektir. Devlet prim ödeyenlerin sırtından ve vergilerinden prim ödemeyenleri besliyor. Türkiyede herşey özelleşirken bu sistemde böyle kalmayacak herhalde.

Bize bu sisteme girmeme hakkı verilsin. Emeklilik 60 yaş. Alacağım maaş şimdiki emeklinin yarısı. Ayrıca sağlık hizmeti devlette zayıf. Belki ben bu sisteme girmek istemiyorum niye zorunlu?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.