Şimdi Ara

Norvec hakkinda sormak istediginiz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
8
Favori
31.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Attila-HUN

quote:

Orjinalden alıntı: troy

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Peacifullord

Norvecte yasamak ıcın neler gereklidir? Oradan aldıgımız parayla yılda en az 2-3 ülkeyi gezebilir miyiz? yaz-kış neler yapılır orada? Norvec yaşam standardı yüksek bir ülke ama yinede soralım bakalım Tromsosünü biliriz oranın futbol oynanmaz orada en büyük dezavantajı o bataklıkta futbol oynanıyor
     Norvec hakkinda sormak istediginiz?

Sadece Galatasaray değil.. Norveç'ten ne Chelsealer ne Real Madridler hüsranla ayrılmış..

Simdi oraya kabul olmak cok daha zor, ama sans olabilir. Ayrica Norvec vatandasligi alman 7 yili surer.

Calismayan birisi bile 2-3 bin maas aliyor. Tabi yeme, giyme vs...parasi. Elektrik, ev maasi vs hersen devletten.

Kislari, valla kis bu yil soguk ama gecen yil cok soguk deyildi. Ama yinede oteki yillara kiyasladiginda cok cok daha iyi, sagolsun kuresel isinma.

Oyle deme, Tromso bu yil ligi ilk 4-3 de bitirdi.

Ayrica Tromsonun stadi artik oyle deyil, zemini yani.

hayat çok pahalı gitmeyin

Turkiyeden cok daha iyi olduguna emin ol.

Benim dogru duzgun isim yok ama Allaha sukur gerekli hersey var.

Ama evet oyrenci deyilsen, gelmek biraz risk. Kabul olacakmisin, olmuyacakmisin kesin deyil.

ya sen ne diyosun ya benim hala 22 sene orda kaldı her bişeyi biliiyorum çok pahalı hayat hasta oldugunuzda burda simit gibi antibiyotik yazıyolar orda hasta oldugunuzu kanıtlamanız lazım hayat çok zor yaşanmaz orda bu arada halamlar şu ana ingilterede 5 senedir

• Sen hangi yillarda burda yasadin?

Norvecin suanki Norvec olmaya baslamasi 12 yil once gerceklesti.

Ayrica si meg noe på Norsk da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 14 Kasım 2008; 1:37:45 >
  • quote:

Sen hangi yillarda burda yasadin?

aha vallahi sövdü
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

attila@ ordan bi norveçli kız ayarlada bizde gelek, oranın vatandaşlığına,kanki oluruz,sıkılmaz canın hiç

Olur.

Yav ben burda Turkiyeden buraya Norvecli kizla evlenerek gelenleri gordum.

Norvecliler Turkiyeye tatil yapmak icin cok gidiyor, Ingilizcen varsa bazi seyler yapabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: inonu88

norveç ab üyesi değil mi???? şok oldum.maceristan bulgaristan bunlar bile üye oldular ki köy bu ülkeler.

Norveç diyorki ab benim kadar gelişsin o zaman onlar bana üye olabilir
  • HanciGD.

Aynen oyle, AB yalvardi zaten Norvece ve halada yalvariyor.

Norvecin dediyim gibi para fondu inanilmaz derecede, cunku heryer petrol kayniyor + balikcilik. AB'ye girseler suanki gibi olmazlardi.

Adamlar ne yaptigini biliyor. Ve dediyim gibi, yasam standarti, eyitim, saglik ve insanlar diyer Avrupa ulkeleriyle kiyaslanmayacak kadar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 14 Kasım 2008; 1:50:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Peacifullord

quote:

Sen hangi yillarda burda yasadin?

aha vallahi sövdü

bizde onun

• quote:

Japon Dostu, bende Turkce klavye yok. Herhalde goruyorsundur harflerden.

Ama ayle sozu evet hataliydi, ozur.

Timestop, burda Baksetbol adinda birsey neredeyse yok.

Kardesim bendede Turkce klavye yok ingiltereden selamlar....

Bir arkadas Turkiyedekiler konusamiyor demis...Ben onlardan hic bahsetmiyorum bile alayi beyinsiz beyni sulanmis insanlar...

dostum umarim kusura bakmazsin sadece bir uyari idi..Biraz daha dikkatli olalim
  • quote:

Orjinalden alıntı: FoReVeR_mAgE

quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

istediyiniz ve ayle tam olarak ne anlama geliyor

Yurt disinda yasiyorsun anladikta Turkceni biraz gelistirsen iyi olur.

Koptum gece gece.Türkçe'yi geliştir derken Türkçe'yi katletmiş arkadaş

Keske herkez benim katlettigim gibi katletse dua ederim gercekten...Forumda kac kere imla kurallarina dikkat ettin?

• bende haftaya kieve yerleşiyorum okul için bindik bi alamete gidiyoz kıyamete
  • Ben Veterinerim mesela....Norveç'de diplomam kabul görüyormu?

Veya Norveç'in üniversiteden mezun olan genç insanlara kapıları açık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prostaglandin F2 Alfa -- 14 Kasım 2008; 2:09:41 >
  • iklimi nasıl soğuk olduğunu biliyorumda. mesela dışarrda gezebiliyormusunuz o soğukta sosyal yaşamı çok etkiliyormu yoksa insnalar daha çok kapalı mekanlarımı tercih ediyor
  • Coder, gecen yillara nazaren have cok daha iyi ama kisda insanlar iceride kalmayi tercih ediyorlar.

Yazda insanlarin cogu sicak ulkelere tatile gidiyorlar, burda olanlarda disarida oluyor hep. Yani yazda guzel bir yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 14 Kasım 2008; 2:26:44 >
  • İnkluzyonCisimciği
    Arkadaşım bildiğim kadarıyla yardım edeyim. Avrupa ile aramızda diploma denkliği meselesi çözülemedi. Geçen yıl itibariyle böyleydi. Oraya AHB hibelerinden yararlanarak okuldaki arkadaşlarla 14 haftalık bir geziye gitmiştik. En basitinden bizim Milli Eğitim bile verdikleri Bilgisayar Operatörlüğü sertifikalarını Avrupa'ya kabul ettiremedi. Avrupa ECDL sertifikası kabul ederken Türkiyenin verdiği bilgisayar sertifikalarını kabul etmiyor. Bilmiyorum MEB bu işi çözebildi mi.

Üniversiteler bazında ise durum vahimdi. Bir çok diplomayı kabul etmiyorlar. Türkçe-İngilizce transkriptini ve ders müfredatlarını götürürsün, dilekçe verirsin, aynı dersler ordaki üniversitede veriliyorsa diplomanı kabul ederler. Sana tavsiyem Avrupada MBA yapman. Bildiğim kadarıyla MBA sırasında fazla sorun çıkarmıyorlar. Mezun olduğunuz üniversitenin Avrupadaki bir üniversiteyle bağı varsa bu daha da kolaylaşır. Hocalarınız yoluyla bunu öğrenebilirsiniz. Avrupadan MBA diploması aldınmı oralarda rahat rahat çalışırsın. Türkiye'de ise Veteriner hekimlerin yüksek lisans yapmasına gerek yok. Doğrudan doktoraya başlayabiliyorsun değil mi?

Mezun değilsen Erasmus programına başvurabilirsin. Erasmus ile Avrupadaki anlaşmalı bir üniversiteye eğitime gitmek daha kolay. Bir de ukalalık yapıp seni güldürecek bir hatırlatmada bulunayım. Sen veteriner değilsin, Veteriner Hekim'sin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbuğ66 -- 14 Kasım 2008; 2:26:02 >

• avrupada base jump sporunun en iyi yapıldığı çoğrafyaya sahip onu biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Başbuğ66

İnkluzyonCisimciği
    Arkadaşım bildiğim kadarıyla yardım edeyim. Avrupa ile aramızda diploma denkliği meselesi çözülemedi. Geçen yıl itibariyle böyleydi. Oraya AHB hibelerinden yararlanarak okuldaki arkadaşlarla 14 haftalık bir geziye gitmiştik. En basitinden bizim Milli Eğitim bile verdikleri Bilgisayar Operatörlüğü sertifikalarını Avrupa'ya kabul ettiremedi. Avrupa ECDL sertifikası kabul ederken Türkiyenin verdiği bilgisayar sertifikalarını kabul etmiyor. Bilmiyorum MEB bu işi çözebildi mi.

Üniversiteler bazında ise durum vahimdi. Bir çok diplomayı kabul etmiyorlar. Türkçe-İngilizce transkriptini ve ders müfredatlarını götürürsün, dilekçe verirsin, aynı dersler ordaki üniversitede veriliyorsa diplomanı kabul ederler. Sana tavsiyem Avrupada MBA yapman. Bildiğim kadarıyla MBA sırasında fazla sorun çıkarmıyorlar. Mezun olduğunuz üniversitenin Avrupadaki bir üniversiteyle bağı varsa bu daha da kolaylaşır. Hocalarınız yoluyla bunu öğrenebilirsiniz. Avrupadan MBA diploması aldınmı oralarda rahat rahat çalışırsın. Türkiye'de ise Veteriner hekimlerin yüksek lisans yapmasına gerek yok. Doğrudan doktoraya başlayabiliyorsun değil mi?

Mezun değilsen Erasmus programına başvurabilirsin. Erasmus ile Avrupadaki anlaşmalı bir üniversiteye eğitime gitmek daha kolay. Bir de ukalalık yapıp seni güldürecek bir hatırlatmada bulunayım. Sen veteriner değilsin, Veteriner Hekim'sin.

Bilgiler için çok teşekkürler @Başbuğ66
    Avrupada bir komite var Veterinerlik Fakülteleriyle ilgili... Eğer fakülten bu kuruluşa akredite olabiliyorsa avrupanın her yerinde çalışabiliyoruz...

Ama bizim fakültemiz henüz akredite aşamasında...

Birde biz zaten Yüksek lisans mezun oluyoruz Evet yüksek lisans yapmamıza gerek yok

Aslında Son demecin çok büyük bir ironidir mesleğimizde...

Veteriner sözcüğü Hipiatr dan gelir.. Hipiatr da eski çağlarda hayvan hekimidir... Şimdi Veteriner in sade açılımı o zaman Hayvan hekimi ama bazı mesleğimizdeki çevreler bunu gurur meselesi yapıp Veteriner değil Veteriner Hekim vs. .yapıorlar

Tamam böyle şeylere dikkat edilmesi hoş ama önemli olan aldığın eğitimindir benim için...

Bir çok kişi var Ben Veteriner Hekimim diyen piyasada ama bilgi nedense "0"..

Birde ne yazıkki gerçekten hekimlik yapan insanlar çok az dışarda.... "Zaten bu Veteriner değil Veteriner Hekim" de bunun kuyruk acısı benim gözlemime göre..

Mesleğim ve meslektaşlarım açısından utanılması gereken bi durum bence hem Hekimlik vasıflarından bihaber ol... Hem de kalk Ben veteriner değilim Veteriner Hekimim de...

Lafım sana değil Başbuğ66 alınma sadece genel bi rahatsızlık bu ne yazıkki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prostaglandin F2 Alfa -- 14 Kasım 2008; 10:45:40 >

• geçenlerde bir kunuda buraya yazmıştım.petrol sayesinde norveçin ihracatı ithalatını ikiye katlamış durumda.şu petrol bir bizde çıkamadı...

neyse sorulara geçeyim...
    1-iskandinav ülkelerinin çoğunda tv lerde hep kendi dillerinde altyazılarıyla ingilizce yayınlar yapıldığına şahit oldum.heralde büyük çoğunluk ingilizce biliyor.norveççe bilmeyen sadece ingilizce bilen birisi orada ne gibi sıkıntılarla karşılaşır..iş bulma eğitim vs...
    2-yazın gece 3 te canın sıkıldığında aydınlık havadan istifade edip dışarda top falan oynuyor musun?...yatarken camları siyah perde türü bir şeyle mi örtüyorsunuz?şu gece gündüz olayına bir değinsen.
    3-yabancı karma forumlarda ben bir çok defa iskandinav ülkelerinindeki adamların ırkçı tutumlarına şahit oldum.sen diyorsun ki norveçte ırkçılık yok?o zaman benim rastladığım adamlar isveçten,danimarkadan finlandiyadan dı heralde.senin dediğine bakarsak norveçi bunlardan ayırmak mı gerekir?
    4-norveçte tüm vergilerle beraber oto vergileri de çok yüksek diye biliyorum.petrol ülkesi olmasına rağmen benzin fiyatı da çoğu ab ülkesine göre pahalı.sen okula işe neyle gidiyorsun?otobüs, metro, tramway, özel otomobil?
    5-orda asgari ücret net olarak ne kadar?Ev kirası,ısıtma gideri ne kadar?Diğer temel giderler ne kadar?Et, süt, peynir ne kadar.bir paket sigara,sinema bileti ne kadar?
    6-sence norveç istatistiklere göre neden intahar oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri?

• Norveç'te yaşanır mı be?
    Buz gibi ülke..
    Norveçlilerde para var ama ülkemizdeki gibi doğaları yok.Çünkü norveçte doğa denen bir olgu yok.
    Bizim doğamıza trilyon dolarlar verseler sahip olamazlar.

+ isveç, norveç ,slovakya,rus,belarus vs.. hepsi aynı..Topu sex objesi..
    1 gram alım,endam,şöyle bakınca'' oha lan aşık oldum'' olayı yok onlarda..

Dünyanın en güzel kızları çek ve macar kızlarıdır.Sırp ve eski yugoslavya kızları yani kısaca güneydoğu avrupa-balkan kızlarıdır.

Ben marmariste çok uzun süre kaldım, sürekli norveç isveç rus gelip geçerdi, ama kuşadası'nda güneydoğu avrupa kızlarını görünce **işte hatun budur** dedim.
  • millet kız için memleketi terk edecek hale bak yaff
  • Bergen güzelmi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.