Şimdi Ara

Normal monitörü 3d ye çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdi bişey anlatcam. Bildiğiniz üzre Power dvd 2011 programında normal videoları veya filmleri 3d ye çevirebiliyosunuz ancak programda bişey gördüm 3d ayarları yaparken 2d diye bi seçenek var onu tıklayınca ekrandaki görüntü resmen 3d ye dönüyo
    bunun çeşitleri var 3d ready seceneği 3d lcd seceneği ve red cyan seçeneği var red cyan ı 5 liralık redcyan gözlükle denedim gerçekten 3d oluyo ama gözleri mahv ediyo.Şimdi asıl muhabbette burda başlıyo benim monitörüm 23 inç 75 hz normal bi monitör yani 3d değil
    Merak ettiğim acaba bu programın 3d nin diğer çeşitlerine çevirdiği bi filmi örneğin lcd 3d seçeneğinine veya diğerlerine çevirdiği bu filmi eğer gözlük olursa 3d izleyebilirmiyim ??
    Bildiğiniz üzre 3d gözlükler pahalı bilmeden etmeden bi tane almak zarar olur.Ama şuınu söyleyebilirim power dvd filmi 3d ye çevirdi benim normal 3d olmayan monitörümde ve gözlük olmadığından deneyemedim ama gerçekten sinemada izlediğim 3d görüntü gibiydi bulanık iç içe girmiş görüntüler pek inanmıyorum normal monitör 3d olur ama sormak ve öğrenmek istedim
    cevaplarınızı bekliyorum saygılar ..

• Hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Hayır.

dediğim ayarları programın çinden yapıp bi deneyebilirmisiniz rica etsem bu film oynarken aşağıda 3d seçeneği var ordaki ayarlardan yapılıyo bi o şekilde bakın tekrar fikrinizi öğrenmek isterim
  • Bak şimdi adamlar 3 boyutlu tv ler 3 boyutlu monitörlere 2 katı para veriyorlar neden diye hiç düşündünmü

O monitörle alabileceğin tek 3 boyut görüntü renkli red-clayn gibi gözlüklerle olur.

Bende bazen izliyorum steroskopikplayerla filan. Keşke dediğin gibi olsaydıda 3 boyutlu tv için okadar para vermek yerine pc den bağlayıp evdeki tvlerimizde 3 boyut olayını yaşayabilseydik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Bak şimdi adamlar 3 boyutlu tv ler 3 boyutlu monitörlere 2 katı para veriyorlar neden diye hiç düşündünmü

O monitörle alabileceğin tek 3 boyut görüntü renkli red-clayn gibi gözlüklerle olur.

Bende bazen izliyorum steroskopikplayerla filan. Keşke dediğin gibi olsaydıda 3 boyutlu tv için okadar para vermek yerine pc den bağlayıp evdeki tvlerimizde 3 boyut olayını yaşayabilseydik.

Ya tabiki bende tüm bunların farkındayım insanlar 2 katı para veriyolar ama ilgimi çeken bi konuydu nede olsa umut fakirim ekmek kapısıdır düşüncesinden yola çıkarak hemde bi çok insanın kafasında soru işareti oluşturan bi konu hakkında açıklık getirmek istedim

• Kaldı ki hadi diyelim sıradan monitörle 3D görüntü alabiliriz, ee bu sefer de ekran kartının 3D destekli olup olmadığı konuşulacak. Yani demem şu ki ekran kartının ve monitörün işlemcisi 3D görüntü çözmüyorsa, yani hali hazırda her ikisi de 3D destekli değilse zaten hiçbir koşulda 3D görüntü alamazsınız maalesef. Yavaş yavaş ucuzluyor ama 3D teknolojisi fiyatı bazında. LG ve Viewsonic'in FPR panellli monitörleri var. Biraz daha sabır, 1-2 seneye en fazla FPR teknolojisi yaygınlaştıkça kullanım alanı genişleyecek 3D monitörlerin. Haliyle fiyat da düşecek. Umut, fakirin ekmeği diye hayıflanma boş yere
  • 3d görüntüyü normal monitörlerde net bir şekilde izleyemezsin normal monitörün 60/75 hz hızı varken 30-37 fps görüntü veriyori kaldı ki insan gözü yaklaşık 30 fps civarında bir görüş hızına sahip diye biliyorum. 3d bir görüntü için en az 120 hz hızında bir monitör olmalı ki sana 3d görüntü için 2 ayrı göze gidecek 2 ayrı frekansta görüntüyü en az senin görebileceğin hızda verebilsin. 3d olayı gerçekleşse bile 60 hz monitörde max 15 fps lik görüntü elde edilebilir ki bu da göz ve beyin için işkence gibi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olmaz çünkü monitörün 100hz olması gerek.
  • evet doğru söylüyosunuz normal monitör açmaz 3d yi.. ekran kartım 3d özelliğine sahip gtx 560 ti ancak monitör uyumsuz zaten soruyu sorma amacaım bu olaya açıklık getirmekti az cok bende sizler gibi düşünüyodum ama hani belki birileri bişeyleri farklı biliyodur diye açtım konuyu herkese teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.