Şimdi Ara

Normal anten kablosu ile digiturk antenine bağlantı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bu yaz eve tadilat yaptırdım. Ama maalesef elektrik işlerini yanlış bir elektrikçiye vermişim. duvarları sıvatıp boyatacağım için, şık olsun ortalıkta kablo gözükmesin diye duvardan gömme bir şekilde çatıya uydu anteni kablosu çek dedim. . Ancak adam normal anten kablosu kullanmış. Kablonun 25-30 mt gibi bir uzunluğu var (üstten ikinci kattayız.) Ek yeri yok, tek parça. En kaliteli gürültüsü az olan bir priz almıştım, legand gibi bir markaydı, bayağı pahalıydı. Kablo çok kıvrımlı yerlerden gittiği için çekilerek değiştirilemeyecek durumda.

Dün bir digiturk servisini aradım, biz bunları kullanmıyoruz, olmaz dedi. Ancak telefonda konuştuğum sirkecide ki bir uydu satıcısı olur dedi.

Siz nedersiniz arkadaşlar. Bu kabloyu kullanabilir miyim? Sinyal seviyesi çok düşer mi? Neler önerirsiniz?

Bir not daha. Çıkar çıkmaz digiturk'ün hd pace receiverlarından almayı düşünüyorum. Bunda PIP ve kayıt özelliği var. Eğer bu elimdeki bağlantıyı kullanabilirsem, ikinci bir kablo kullanmadan aşağıda LE2005 nickli arkadaşın sansui receiver için yazdığı gibi loop ile sanal çift bağlantı yapmayıda istiyorum:

----------------------------
    Arkadaşım Bırak sen Başkalarının dediklerini Ben Çözdüm
    Lnb 1 e girdiğin anteni LNB out tan çık ve ve LNB 2 ye bağla yani bypass yap kablon 15 cm i geçmesin En güzel Pip ve aynı anda iki kanal kayıdı yap problem yok ve hızlı
    kolay gelsin...
    ----------------------------

Böyle dahada düşer mi sinyal seviyesi, yani kullanabilir miyim?

Duvarları delmeyi gerçekten hiç istemiyorum

Saygılarımla....

• digiturk kabloları fiziksel kablo olup u4 müdür nedir öle bişi. yani piyasada yerli 2 marka satışıo lan bir ürün. eğer fiziksel bir kablo ise ii diil ise birkaç sene sonra sen o kabloyu değiştirmek zorunda kalacaksın demektir. digiturk çüler o yüzden bulaşmak istememiştirler. kablonun fiziksel mi kimyasal mı olduğunu nasıl anlarsına cevap veremem malsef.
  • Tekrar merhaba arkadaşlar,

Dün akşam geç saatlerde bağlantı bizim hazırdaki normal anten kablosuyla yapıldı ve herhangi bir problem olmadan kurulum tamamlandı :) Taramada 160 kanal bulunuyor. Şu an için sadece TRT ve Skytürk açık, diğerleri şifreli. Sanırım bugün tüm kanallar açılır. Sinyal seviyesini kontrol eetiğimde 59-61 olarak görüyorum. Sanırım Vestel OPTV 3900 ve ortak apartman digiturk çanağı kullanılmasıda sinyal seviyesini düşürüyormuş. Bu seviye nasıl arkadaşlar? İlerde yağmurda fırtınada problem çıkartırmı yoksa digiturk için normal bir seviye mi?
  • Seviye fena değil, Trt-1 çıkıyorsa diğerleri kartın açılımında gelecek demektir.
    Yanlız gelecekte n'olur belli olmaz. Siz bu konudaki sorularınız için biraz geç kalmışsınız. Tadilattan önce bilgi toplamanız daha mantıklı olurdu. Yeşil renkli RG-6 (tavsiyem RENÇBER marka) kablo kullanmış olsaydınız, binanın ömrü bitene kadar size hizmet verirdi. Şimdi yapılacak birşey yok, uydu işini elektrikçiye vermeniz bu neticeyi doğurmuş.
    Dilerim sorunsuz kullanırsınız.
  • Sağolun dostları. Sinyal seviyesinde avantajım sanırım Levent'te oturmam, İstanbul için nispeten yüksek bir semt. Dün akşam itibariyle tüm kanallar açıldı. Bende tek hayal kırıklığı yaratan Digiturk'teki kanalların (sanırım) aşırı sıkıştırma nedeniyle kalitesiz görüntü vermesi oldu. 107 ekran LCD Toshiba LCD TV'm vardı. HDMI divx performansı ve hatta normal anten ile iyi çekebilen kanalların performansı Digiturk'ten çok daha iyi Ama kanallaar (özellikle belgesel kanaları) itibariyle Digiturk en iyi seçenek gibi görünüyor.

Bu arada herkese bir haber vereyim. Bize gelen servis söyledi. Digiturk HD receiver'lar için eğitim almışlar. Bu kutular Nisan sonu gibi piyasaya sürülecekmiş ve üyeler bu receiver'ı satın alacakmış. Fiyatlar hanüz belli olmadı dedi. Yalnız receiver'ın kanal geçiş hızı kötüymüş. Bunun üzerinde çalışılıyor, yoksa daha önce piyasata gelecekti dedi.

• Aynen katılıyorum hatta RENÇBER kablo digiturk ün kullandığı kablodur bile diyebilirim...

quote:

Orjinalden alıntı: g.tuncer

Seviye fena değil, Trt-1 çıkıyorsa diğerleri kartın açılımında gelecek demektir.
    Yanlız gelecekte n'olur belli olmaz. Siz bu konudaki sorularınız için biraz geç kalmışsınız. Tadilattan önce bilgi toplamanız daha mantıklı olurdu. Yeşil renkli RG-6 (tavsiyem RENÇBER marka) kablo kullanmış olsaydınız, binanın ömrü bitene kadar size hizmet verirdi. Şimdi yapılacak birşey yok, uydu işini elektrikçiye vermeniz bu neticeyi doğurmuş.
    Dilerim sorunsuz kullanırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.