Şimdi Ara

nonoh.net VOIP 10 euro ile 120 gün sabit hatları aramak hediye (TÜRKİYE DAHİL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
17
Favori
14.094
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de bu sabah nonohu kullanmak için ilk adımımı attım. Yaklaşık 4 ay Almanya'da kalacağım için voip araştırmasına girdim. Benim kullanım şeklim android cep telefonumu kullanarak Almanya'dan Türkiye'deki sabit hatları ve Almanya'daki sabit hatları aramak. Ben eskiden beri skype'ı hem kontorlu olarak hem de görüntülü görüşme özelliği ile kullanıyordum. Hala da kullanıyorum ancak ücreti oldukça pahalıya geliyor.

Türkiye'yi arama için yazıyorum:
    Şöyle ki; skype da connection fee adı altında her görüşmede bir bağlantı ücreti alınıyor. Bu da 10.2c/arama
    Sabit hat arama ücreti 3.2c/dk, cep telefonu arama 16c/dk ücretlendirilmiş. Mesela sabit hattı aradığınızda ilk dakika için 3.2+10.2 =13.4c ödersiniz; sonraki dakikalar için ise 3.2c ödersiniz. Mobil hatları aradığınızda da yöntem aynı.

Skype her ne kadar kalite ses transferi sağlasa da tarife pahalı geldiği için alternatifleri araştırmaya başladım. İnternette en çok bahsedilenler voipwise, nonoh, rebtel, lowrate, poivy ve google voice oldu.

Voipwise, nonoh, poivy sanırım aynı şirketin hizmetleri çünkü hem android mobil yazılımları hem de web site tasarımları aynı; ancak ücretlerde hafif farklılıklar var.

Voipwise ve poivy de 10€ (vergi ile 10.70€ kesiliyor) kredi yüklediğinizde size içinde Türkiye'nin de dahil olduğu birkaç ülkenin sabit hatları ile 90 gün boyunca ücretsiz konuşma hakkı tanıyor. Ama bu ücretsiz konuşma bazı sınırlamalar dahilinde oluyor. Terms of usage ı okudğunuzda aynı ipden haftalık 300 dk sabit hattı ücretsiz arama hakkı verdiği yazıyor. Ancak internette farklı kullanıcıların bu 300 dakikaya pek uymadığından şikayetçiler. Yazılımı aç kapa yapınca düzeldiği söyleniyor.

Nonoh da ise ücretsiz konuşma hakkı aynı kredi miktarı ile 120 güne çıkarken 300 dakika sınırı aynen devam ediyor. Türkiye'yi yine kredili olarak arama ücretleri bu üçlü içinde en düşük nonohta. Voipwise 2.9c/dk (sabit); 17.3c/dk (mobil) , Poivy 5.2c/dk (sabit); 9.2c/dk (mobil) , Nonoh 2.3c (sabit); 9.2c/dk (mobil)

Bunların haricinde bedava görüşme vermeyen ancak tarifesi ucuz olan firmalardan;
    Rebtel de sabit hat araması 1c/dk; mobil 7.9c/dk
    Lowrate voip de sabit hat araması 1.7c/dk; mobil 9.2c/dk
    Google da sabit hat araması 2c/dk; mobil 10c/dk

Dolayısıyla bu tabloya bakarak bana en avantajlı gelen Nonoh'u tercih ederek 10€'luk kredi satın aldım ve android telefonumla sabit bir hattı aradım. Android telefonumda arama yaparken ücretsiz olarak aşağıdaki ekrandaki gibi belirtiyor.

nonoh.net VOIP 10 euro ile 120 gün sabit hatları aramak hediye (TÜRKİYE DAHİL)

Siz android uygulamayı kullanırken görüşme esnasında karşı tarafın sesi size net geliyor. Ancak sabit hattaki arkadaşım kendi sesinin eko yaptığını söyledi ve benim sesimin kendisine beklemeli olarak da olsa düzgün geldiğini belirtti. Benim tarafta ise eko olmamıştı. Yani acele etmeden konuşursanız bir problem yok. Eko olayı da artık ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı olabilir zira bağlantı kalitesine excellent diyordu ben aradığımda.

Arama ekranı da aşağıda. Bu ekranda altta soldan voip araması yapıyorsunuz. Sağda ise yerel arama ile gsm üzerinden ücretli arama yapılıyor. Ortadaki geri aramanın ne işe yaradığını bilmiyorum ama denedim. Geri arama seçtiğinizde önce sabit hat sizi arıyor siz açıyorsunuz sonra sabit hat aranılıyor ve sabit hattaki kişi telefonu açtığında sizinle bağlantı kurulmuş oluyor. Burada ücret kime yansıyor bilmiyorum.

nonoh.net VOIP 10 euro ile 120 gün sabit hatları aramak hediye (TÜRKİYE DAHİL)

Sonuç olarak benim tecrübem skype ile sınırlıydı ve alternatif olması açısından nonoh u kullandım. Skype gerçekten ses konusunda bariz bir gömlek üstün ama fiyatı da bununla doğru orantılı. Nonoh'un ücretsiz kullanımı, kendisini cazip kılıyor. Sonuçta Almanya'ya gittiğimde mobil operatörleri de araştıracağım. Belki Türkiye'yi voipe yakın fiyatlarla aramanın bir tarifesi olabilir.

Buarada aynı şirket olmasına rağmen fiyatlarının aynı olmaması belki voipwise ve poivy nin nonohdan daha kaliteli hizmet sunabileceği anlamına gelebilir. Gelmeyedebilir tabi ama fiyat farkını anlamakta zorlanıyorum.

Bu hizmeti kullanacak arkadaşlara kısacak yorumlarımı aktarmak istedim ki ben de forumda bazı arkadaşlardan nonoh hakkında değerlendirme rica etmiştim ve yardımcı olmuşlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurel

Arkadaşlar merhaba,

Ben de bu sabah nonohu kullanmak için ilk adımımı attım. Yaklaşık 4 ay Almanya'da kalacağım için voip araştırmasına girdim. Benim kullanım şeklim android cep telefonumu kullanarak Almanya'dan Türkiye'deki sabit hatları ve Almanya'daki sabit hatları aramak. Ben eskiden beri skype'ı hem kontorlu olarak hem de görüntülü görüşme özelliği ile kullanıyordum. Hala da kullanıyorum ancak ücreti oldukça pahalıya geliyor.

hocam ben de kullanıyorum mükemmel bir sistem çok işimi gördü özellikle müşteri hizmetleri vs parasını hakediyor. Haftalık görüşme süresini de belirtse, bu ücretsiz dakika ayrıca siz aylık olarak demişsiniz de burada haftalık diyorlardı 300 dk idi yanlış hatırlamıyorsam.

• yanlis anlasilmasin haftalik 300 dakika.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 yıldır kullnıyorum kalite dışında sorun yok .:) fair up policy var ama haftalık 300dakikadan ayda 1200 dakika yapar zaten fazla bazem aştığım oluyor aşmadığımı düşünüyorum ama mesele değil 4 ayda hiç bir zaman 10eurom tükenmedi 4 ayda 4800 dakika yapar 4 ay bitince dakikası 2cent oda +500 dakika daha demek bu yüzden 6 ayda bir kere 10 euro yüklüyorum

birde bunun mobil versiyonu var onda diğer nooh üyelerini arıyamıyorsunuz işte o çok kötü Bu arada onuda belirteyim diğer nonoh ve benzeri üyelerini de internetten aramak bedava

Bunu telefondan bilgisayardan kullanırken hep sorun yaşarsınız LINSYS PAPT aparatları ile kullanın ses bu araratlar ile oldukça kaliteli oluy tabi voipe modemden öncelik vermeniz gerekiyor yoksa ağınızda birisi film izlerken konuşursunuz ama anlaşamassanız tavsiye ederim yani
  • takip etmek gerek, lazım olur elbet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_kelleci

2007 yılında baya bi araştırıp 5-6 ay boyunca yurtdışından türkiyeyi aramak üzere en avantajlı site olarakwww.lowratevoip.com u keşfetmiştim.
    o zamanlar sabit hat: 1 cent, cep tel:15 cent idi. SMS de 10 cent sanırım.

Bol bol konuşturmuştu beni :) hatta türkiye'de sabit hatlı iki telefonun birbirini aramasından ucuza geliyordu. Şaka gibi.

Sonra voip şirketleri yaygınlaştı. Ama teknoloji nasıl oldu da gsm'in yerini alamadı hayret.

Neyse özetle hızlı bir gsm interneti ile tüm cep tel trafiğini iptal etmek bile mümkün, öyle söyleyeyim. Hangi site olduğu çok da farketmiyor. Bu işe ilk giren (meşhur) skype. Sonrasında yüzlerce çıktı.

nonoh.net görece yenilerden anlaşılan. Kendine pazar yaratabilmek için ücretsiz dakika filan sunuyor. 3-5 aya kendini yeterince tanıtınca sunmaz. Ama o süre içinde faydalanın derim.

ben 3-4 yıldır kullanıyorum, o zamanda ücretsiz dakikaları vardı, hala da var.

• arkadaslar buarada voipwise in android surumunu indirip nonoh hesabim ile giris yapmayi denedim ve oldu. Yani hem nonoh hem de voipwise a ayni hesap ile baglanabiliyoruz. Anlamadigim ise niye ayni firmanin farkli ucretler talep ettigi :)

• Savate'den alintidir:

Bu firmalardaki internette dolaşan insanların şikayet ettiği konu doğru. Yani siz arama yaptıktan sonra ücretsiz dakikalarda düşmesi gerekirken kredinizden gidiyor ve benim başıma da geldi. Fakat Allah'a şükür ki çok az kredim gittikten sonra buna çözüm buldum ve sorunsuz bir şekilde ücretsiz olarak devamlı arama yaptım. Çözüm çok basit ! Yazılımdaki "Phone2Phone" özelliği ile arayacağınız numarayı ev telefonunuza bağlattığınızda bu problemi yaşamadan doğrudan ücretsiz dakikalardan konuşma yapıyorsunuz (tabii sabit hatlara sadece, cepler ücretli) ! Yani bu şekilde kredi ile rahat rahat görüşebilirsiniz.

• quote:

Savate'den alintidir:

Bu firmalardaki internette dolaşan insanların şikayet ettiği konu doğru. Yani siz arama yaptıktan sonra ücretsiz dakikalarda düşmesi gerekirken kredinizden gidiyor ve benim başıma da geldi. Fakat Allah'a şükür ki çok az kredim gittikten sonra buna çözüm buldum ve sorunsuz bir şekilde ücretsiz olarak devamlı arama yaptım. Çözüm çok basit ! Yazılımdaki "Phone2Phone" özelliği ile arayacağınız numarayı ev telefonunuza bağlattığınızda bu problemi yaşamadan doğrudan ücretsiz dakikalardan konuşma yapıyorsunuz (tabii sabit hatlara sadece, cepler ücretli) ! Yani bu şekilde kredi ile rahat rahat görüşebilirsiniz.

"Yazılımdaki "Phone2Phone" özelliği ile arayacağınız numarayı ev telefonunuza bağlattığınızda "

Bu cümlenizde anlatılanı nasıl yapıyoruz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 22 Ocak 2013; 19:36:55 >

• sanirim soyle bir durum. call beck ile arama yapilirsa bu olabiliyor galiba. yani aramak istediginiz noyu aramadan once sizin belirlediginiz bir sabit hat araniyor ve bu sabit hat o telefon ile gorusmesi saglaniyor. Ben sadece android yazilim uzerinden gorustugum icin pek bilgim yok.

• Hocam programların aynı olmasının sebebi sanırım zaten bu hesapları farklı programlarla da kullanabiliyorsunuz. Hatta ben de bu nonohu kullanabileceğimiz ses kayıt özellikli bir voip programı var mı? diye soracaktım.
  • quote:

arkadaslar buarada voipwise in android surumunu indirip nonoh hesabim ile giris yapmayi denedim ve oldu. Yani hem nonoh hem de voipwise a ayni hesap ile baglanabiliyoruz. Anlamadigim ise niye ayni firmanin farkli ucretler talep ettigi :)

Selamlar ;
    Hizmeti veren Betamax adlı firma tüm Nonoh,Voipwise,easyvoip...ve diğer tüm satıcılar , Betamax altyapısını kulllanarak satış yapıyor..

indirdiğiniz program ise temeli MobileVoip olan bir program sadece firmalar kendilerine özel kabuk tasarlıyorlar..
    o yüzden tüm Betamax providers kullanıcı adl ve şifreleri ile giriş yapılabilir..
    ücretlendirme işine gelince her satıcı firma kendi politkasını belirtliyor , belirli ülkeler bedava diğerleri paralı oluyor kimi 90gün besava veriyor kimi 120..Yani hedef pazarlarını belirleyip ona göre hareket ediyorlar.. Sizin yapacağınız isei bulunduğunuz ülkeye yada daha doğrusu arayacağınız ülkeye göre cazip provider seçmek..

benim sisteme geçişim 2 sene öncesine dayanıyor,
    Eve fiber internet gelince TT den kurtulmak için yaptığım araştırma sonucunda tanışmıştım bu sistemle..
    Sonrasında ev telefonunu kapatarak bu işe giriştim..
    başlangıçta ıskartaya çıkmış N95'i kullanırken daha sonra Sip cihazına geçtim...

Görüşmelerim Türkiye içi ve İsviçre yönüne oluyor..
    2 sene içinde toplam 30€ para yüklemişim hala 6€ bakiye mevcut...
    toplamda 3*90 gün freedays kullanmışım (270 gün) geri kalan 460 günde ise (24€ luk bir görüşme harcaması yapmışım)

Kapattırmadan önce TT nin adam gibi kullanmadığımız halde ayda ortalama 25tl fatura yolladığını hesap ettiğimizde.. iki yıl için 600TL ücret ödemiş olacaktım...
    Şu ana kadar bu sistemde yaptığım harcama ise 24€ ( ortalama 62TL diyebiliriz)..

Sistemin uygun olmadığı arkdaşlar olabilir ama benim ve ailemin görüşme yönü ve sıklığını dikkate alarak araştırdığımda bu sistemin bana ciddi bir maliyet avantajı yaratacağını hesaplamıştım.. Ve banim toplamda 2 sene içinde minimum 500TLnin cebimde kalmasını sağlamış bir sistemdir...

• quote:

Orijinalden alıntı: m_runo

quote:

Savate'den alintidir:

"Yazılımdaki "Phone2Phone" özelliği ile arayacağınız numarayı ev telefonunuza bağlattığınızda "

Bu cümlenizde anlatılanı nasıl yapıyoruz ?

Bilgisayara indirdiğiniz voip programını açıyorsunuz, yukarıda ortada "Phone2Phone" yazan yere tıklıyorsunuz ve ilk kutucuğa kendi numaranızı, sonrakine arayacağınız numarayı yazıyorsunuz.Sonra "call" deyip aramayı yapıyorsunuz. Bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neoplasm -- 22 Ocak 2013; 20:48:43 >

• Arkadaşlar salı günü ispanya'ya gidiyorum ve 5 gün orada kalacağım. O sürede Türkiye'yi aramam gerekirse diye nonoh'a bakiye yüklemek istedim ama 120 günlük bedava konuşmaya ihtiyacım döndükten sonra olmayacak.

Eğer aktif olarak kullanmadığınız bu tür bir hesabınız varsa bana bir haftalığına 2-3 euroya kiralayabilirsiniz. Sadece Türkiye'deki ev numaralarını aramak için kullanacağım, ekstra kullanımım olursa üstünü de öderim.
  • ben daha önce hiç kullanmadın ama dediğiniz gibi ses kalitesi bu kadar iyiyse neden hala GSM operatörlerine tonla para veriyoruz
    Ben hemen 10euroyu yükluyorum deneyeceğim bakalım nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: drgnflt

ben daha önce hiç kullanmadın ama dediğiniz gibi ses kalitesi bu kadar iyiyse neden hala GSM operatörlerine tonla para veriyoruz

internet olmadan konuşamıyoruz. GSM operatörleri de bizim heryerden internete bağlanabilmemiz için gerekli. Her türlü bağımlıyız onlara
  • bunu ilk defa duyuyorum ama ben 2 senedir falan "POIVY" kullanıyorum. çok da memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jitanx

quote:

Orijinalden alıntı: drgnflt

ben daha önce hiç kullanmadın ama dediğiniz gibi ses kalitesi bu kadar iyiyse neden hala GSM operatörlerine tonla para veriyoruz

internet olmadan konuşamıyoruz. GSM operatörleri de bizim heryerden internete bağlanabilmemiz için gerekli. Her türlü bağımlıyız onlara

nternet üzerinden olduğunu biliyorum, konuşmak için verdiğimiz paralardan bahsetmiştim
  • Bunu bende kıbrısta okurken kız arkadaşımla konuşurken kullanıyordum.
    Ama neye göre adil kullanım uyguladığını bir türlü çözemedim. Bazen
    1 hafta sürekli konuşabilirken bazen haftabaşında bitiyordu ve para almaya başlıyordu.
    Ama yinede ucuza geliyor. Şuandada amerikayı aramak için kullanıyorum ve hiç para almıyor.
    Belkide ben az kullanıyorum onun için. Ama çok memnunum şimdiye kadar tavsiye ediyorumm...
  • Uzun zamandır babamın kullandığı tasarruf sağlattıran hoş sey. sınırsız dedikleri şey haftada 200 dk idi onu da babam ilk aldığımda 2 günde öğrenmişti :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.