1 saat önce falan çıktık okuldan,bindim otobüse benden önceki çocuk bu öğrenci kartlarından almamış galiba,şöför dedi artık bu kartlardan olcak(benim kartı göstererek)Çocuk bastı bakiye yetersiz,ben kartı bastım benden tam kesti.Abi öğrenci kartı var sen nabıyon dedim,ben bilmiyom makine kesiyo diyoGeçen bi defa daha oldu.Nasıl olcak böyle,90 dakka içinde bindim,diğer otobüs bi 85 kuruş daha kesti.Ama kartta bakiye olmasa indirir otobüsten,özür dileyeceğine pişkin tavırları beni sinir ediyo
dikkate alınıyorsunuz, lütfen bekleyiniz
quote:
Orijinalden alıntı: KırıkKılıç
dikkate alınıyorsunuz, lütfen bekleyiniz
Yaş kaç?
Arada bir şoförler uyanıklık yapıp tam basıo o yüzden sende dikkatli olcaksın ayrıca 90 dk olayı içinde saat tut en az 5 dk geçmesi lazım 2. basışta para almaması için
İzmir ? Ulaşım ?
bazen acıyorum izmirdeki halk'a.. bazen öyle bir olaylara denk geliyorumki, şoför utanmasa yolcuları dövecek ilerleyin arkaya diye... geçen gecenin 10'u, yaşlı bir teyze bindi otobüse.. kartında para kalmamış, şoför azarlayarak aşağı atmaya çalıştı bağırarak kadını... sonra gittim benim kartı bastım.. tip tip bakıyor bide lavuk..
quote:
Orijinalden alıntı: DeathWing
İzmir ? Ulaşım ?
bazen acıyorum izmirdeki halk'a.. bazen öyle bir olaylara denk geliyorumki, şoför utanmasa yolcuları dövecek ilerleyin arkaya diye... geçen gecenin 10'u, yaşlı bir teyze bindi otobüse.. kartında para kalmamış, şoför azarlayarak aşağı atmaya çalıştı bağırarak kadını... sonra gittim benim kartı bastım.. tip tip bakıyor bide lavuk..
valla izmirde belediyecilik çok kötü sadece şoferler değil
quote:
Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]
1 saat önce falan çıktık okuldan,bindim otobüse benden önceki çocuk bu öğrenci kartlarından almamış galiba,şöför dedi artık bu kartlardan olcak(benim kartı göstererek)Çocuk bastı bakiye yetersiz,ben kartı bastım benden tam kesti.Abi öğrenci kartı var sen nabıyon dedim,ben bilmiyom makine kesiyo diyoGeçen bi defa daha oldu.Nasıl olcak böyle,90 dakka içinde bindim,diğer otobüs bi 85 kuruş daha kesti.Ama kartta bakiye olmasa indirir otobüsten,özür dileyeceğine pişkin tavırları beni sinir ediyo
otobüslerde dev gibi duyurular var öğrenci kartlarınızı alın yoksa 1 marttan sonra tam kesilecek öğrenci kimliği vs. kabul edilmeyecek diye. şöföre laf atmayın gidin kartınızı alın.
otobüslerde dev gibi duyurular var öğrenci kartlarınızı alın yoksa 1 marttan sonra tam kesilecek öğrenci kimliği vs. kabul edilmeyecek diye. şöföre laf atmayın gidin kartınızı alın.
Konuyu okudun mu?
aaaaaa olur mu öyle şey.izmirde belediyecilik süper.arsenikli suyumuz var.yazın temmuz aylarında geleneksel 5 günlük su kesintimiz var.geleneksel yağmur yağdığı zaman su baskınımız var.metromuz 5 senedir yarım kaldığı ve yapmaya daha niyeti olmadığı için her sabah metro çukurlarından uzun atlama gibi sporumuz var.
-Öğrenci 85 kuruş -Tam 1.55 -Eshot'a yıllık 10 lira vererek öğrenci kartı çıkarıyorsunuz ve sadece o kart ile öğrenci basabiliyorsunuz. -90 dakika içinde ikinci-üçüncü... basış bedava. Fakat il basıştan sonra 5 dakika beklemek zorundasınız. Nedeni ise anlıyacağınız üzere beleşciliği önlemek -Eshottan alınan öğrenci kartı ile 90 dakika içinde ikinci-üçüncü basış normal kentkarttaki gibi beleş. Fakat kendi öğrenci kartınla bir kendine bir de arkadaşına basıtmrak istersen 2.si 1.55 yani tam geçiyor. Mantığı da çok açık. Aynı kişi aynı anda iki kere basıcak hali yok. Birisi arkadaşı olacak ya da rica eden birisi. Malum o kişininde öğrenci kartı olmadığı için tam basıyor.
Bunlar belli başlı kurallar. Bunların haricinde şoför + para keserse her türlü tartışmaya girebilirsiniz. Ama durum yukarıdakilerden ibaretse şoförde emir kuludur yapacak birşey yoktur...
quote:
Orijinalden alıntı: Barış Can
-Öğrenci 85 kuruş -Tam 1.55 -Eshot'a yıllık 10 lira vererek öğrenci kartı çıkarıyorsunuz ve sadece o kart ile öğrenci basabiliyorsunuz. -90 dakika içinde ikinci-üçüncü... basış bedava. Fakat il basıştan sonra 5 dakika beklemek zorundasınız. Nedeni ise anlıyacağınız üzere beleşciliği önlemek -Eshottan alınan öğrenci kartı ile 90 dakika içinde ikinci-üçüncü basış normal kentkarttaki gibi beleş. Fakat kendi öğrenci kartınla bir kendine bir de arkadaşına basıtmrak istersen 2.si 1.55 yani tam geçiyor. Mantığı da çok açık. Aynı kişi aynı anda iki kere basıcak hali yok. Birisi arkadaşı olacak ya da rica eden birisi. Malum o kişininde öğrenci kartı olmadığı için tam basıyor.
Bunlar belli başlı kurallar. Bunların haricinde şoför + para keserse her türlü tartışmaya girebilirsiniz. Ama durum yukarıdakilerden ibaretse şoförde emir kuludur yapacak birşey yoktur...
Bunları bilmiyordum ben ya iyi oldu öğrenmem.
yeni öğrenci kartını almaya gidemediğimden zaten kaç gündür tam basıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: onur45
quote:
Orijinalden alıntı: Tyler Durden
quote:
Konuyu okudun mu?
genel konuştum ben.
169 numarayı kullanıyorum devamlı.Arada 2 3 tane güleryüzlü çıkıyor ama geneli öyle iğrenç herifler ki of of..Otobüs full dolu okula yetişmeye çalışıyoruz market önünde durup (marketin sahibi arkadaşı sanırım) muhabbet edip sigara alan gördüm ya.Hele ki ineceğin durağa geldiğini farketmedin ototbüs durdu arkadan oluyor bazıları kapıyı açarmısınız diye sesleniyorlar.Bir koltugundan kalkıp kafasını tuşa sürtmediği kaldı herifin ya ulan aç işte gerizekalı aç bi tuşa basıcan çok mu zor milleti azarlıyosun öküz.
valla arada aksaklıklar olabilir ama izmirdeki ulaşım en iyisi..
izmirliler bilir karşıyaka ve asansör mesafesini...2 otobüs yapılıyor..
geçen gün aöf kartımı almaya gittim 2 otobüs aöf büroda 10 dk harcadım dönüşte 2 otobüs daha yaptım toplam 4 araç 90kuruşa geldi(=
quote:
Orijinalden alıntı: red a!ert
valla arada aksaklıklar olabilir ama izmirdeki ulaşım en iyisi..
izmirliler bilir karşıyaka ve asansör mesafesini...2 otobüs yapılıyor..
geçen gün aöf kartımı almaya gittim 2 otobüs aöf büroda 10 dk harcadım dönüşte 2 otobüs daha yaptım toplam 4 araç 90kuruşa geldi(=
90 dk. olayı gerçekten çok iyi.Geçen hafta bende konağa gidip geldim.2 vapur 2 otobüs bindim 85 kuruşa
quote:
Bu daha ilk basışta 1,55 kesti.Ben Dokuz eylül üniversitesinde okuyorum.Otobüsten indiğim yer Halkapınar.5 dakka değil en az 15 dakka geçti.Çünkü;içinde öğrenci yüklüyken adam tam keserse,ikinci basışta makine öğrenci kesiyo(içinde o yüklü olduğundan) dakka gözetmeksizin bi 85 daha bana kaçıyo,nasıl bi mantık bilmiyom valla
Ben henüz almadım öğrenci kartını çıktı kart ama 1 aydır almaya gitmedim .Benimde bu kart yükleme merkezlerinde yükledikten sonra verilen fişte hep 5 lira fazla gözüküyor.Yada otobüste okutunca 5 lira düşük okuyor.Nedendir anlamıyorum..
quote:
quote:
Bu daha ilk basışta 1,55 kesti.Ben Dokuz eylül üniversitesinde okuyorum.Otobüsten indiğim yer Halkapınar.5 dakka değil en az 15 dakka geçti.Çünkü;içinde öğrenci yüklüyken adam tam keserse,ikinci basışta makine öğrenci kesiyo(içinde o yüklü olduğundan) dakka gözetmeksizin bi 85 daha bana kaçıyo,nasıl bi mantık bilmiyom valla
Söylemek istediğini tam anlamadım fakat şöyle birşey söyleyeyim. Eskiden otobüse binerdim. Kentkarta tam yüklemiş olurdum. Şoföre öğrenci derdim öğrenciye basardı kenkart 85 kuruş basardı. Fakat artık kartın öğrenci değilse sen ister kenkartı yüklerken ister şoföre öğrenci olacak de makina yine 1.55 kesiyor.
Önümdeki kadınla bi saat muhabbet etti kart yüzünden şöför. Bu kartlardan 2. basışınız tam olmak zorunda vs. vs. Makinaya elini götürdü bende o sırada kartı uzatmıştım. Sağolsun 1.55'i geçirdi bana.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme