Şimdi Ara

Nokian WR G2 ile Continental TS850 arasında kaldım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
17.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

Bildiğim kadarıyla TS 850 hep testlerde birinci falan seçilmiş ama gerçek yol şartlarında pek de başarılı değil. Hatta forumda yüzlerce kış lastiği konusu açılmıştır ama bu lastiği alan hemen hemen kimse yok. Goygoy bir lastik olması lazım.

Ben aldim kullaniyorum gayette memnun kaldim kullanıcı yorumlarida gayet iyi nerden cikardiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tietze

quote:

Bildiğim kadarıyla TS 850 hep testlerde birinci falan seçilmiş ama gerçek yol şartlarında pek de başarılı değil. Hatta forumda yüzlerce kış lastiği konusu açılmıştır ama bu lastiği alan hemen hemen kimse yok. Goygoy bir lastik olması lazım.

Ben aldim kullaniyorum gayette memnun kaldim kullanıcı yorumlarida gayet iyi nerden cikardiniz?

Performansı nasıl mesela konfor yanak setliği nasıl ve hiç üzdümü sizi karda yağmurda
  • quote:

Orijinalden alıntı: timi555

quote:

Orijinalden alıntı: Tietze

quote:

Performansı nasıl mesela konfor yanak setliği nasıl ve hiç üzdümü sizi karda yağmurda

Bati karadenizde yasiyorum kastamonu ankara arası ılgaz dagi gibi yogun kar olan bir gecitte dahi (milli parklar dahil) yolda kalmadim kar performansi cok iyi öncelikle. Yazlik lastiklerimden daha sessizler.Lastik ebatı 195 55 16 arac corsa d .

• quote:

Orijinalden alıntı: timi555

HORTTT.

Continental ts 850 kullanan arkadaşlar tüm yıl kullandınız, sonuçlar nasıl memnun olmayan yada eksi yönünü görebilen varmı ? Ben conti ts 850 , goodyear grip 9 ve nokian wr D4 arasında sıkıştım kaldım...

Nokian D4 al keyfine bak.

• TS 850 alayım diyorum ama doğru dürüst hiç bir yerde bulamadım.En son Ankaradan felan alıcam herhalde.Hepsiburadada var.Olmazsa ordan alırım.
  • TS 850 aldım 4 tane.Bakalım kış gelsin deneyimlerimi aktarırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

TS 850 aldım 4 tane.Bakalım kış gelsin deneyimlerimi aktarırım.

nasıl hocam takıtrdınız mı. bende büyük ihtimal ts850 alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

TS 850 aldım 4 tane.Bakalım kış gelsin deneyimlerimi aktarırım.

nasıl hocam takıtrdınız mı. bende büyük ihtimal ts850 alıcam

Hocam ben kasım ayının başında almıştım ve aldığım gün taktırmışdım. Bakın abartmadan söylüyorum yüksek hızda da düşük hızda da içeri gelen sesin yaz lastiğinden hiç bir farkı yok. Yakıt tüketimine yarım litre etkisi ya var ya yok. Kalkışlarda yaz lastiğinden bariz hantal kalkıyor.Malum yere sağlam yapışıyor lastik.Kar yağmadığı için daha test edemedim ama yağmurlu havada test ettim hatta şimdi misafirlikten geldim ve yerler ıslaktı. Özellikle kazık fren yaptım ve hiç bir şekilde kayma kızaklama yapmadan sorunsuz durabiliyordum.ABS devreye daha geç girdi yaz lastiklerine göre.

• ALBAY kullanıcısına yanıt
    Dogru tercih yapmissiniz kar performansida gayet iyi merak etmeyin

• Geçen sene uzun araştırmalar sonucu ts850 aldım.Oldukça memnun kaldım.Kuru asfaltta sessizliği, kar performansı, yanal tutunma ve karda frenleme konusunda oldukça başarılı ve konforlu bir lastik.Zaten sınıfında Yol gürültüsünde ve yakıt tüketiminde "c" sınıfı olan nadir lastiklerden.Önceki lastiklerim hankook i pike idi ve 5 sene kullandım.Görevim gereği dağ köyündeydim ve i pike beni hiç yolda bırakmadı.Gel gelelim konfor ve yakıt tüketimi çok kötüydü.Kaymak asfaltta bilyesi bozulmuş araç gibi ses alıyor ve sert yanaklardan dolayı darbeleri çok hissettiriyordu.Ayrıca yağmurda tehlike oluşturacak şekilde güvensizdi.Ts 850 kar disiplininde çivisiz kullanımda(ki ts 850 de çivi opsiyonu yok, i pike de kullanmıştım) i pike iile yarıştığı hatta onu geçtiği alanlar olduğunu söyleyebilirim.Artı olarak ise konforu, yakıt tüketimi ve yağmur performansı konusunda 2 gömlek üstün olduğunu da belirtmek isterim.

Bir çok kış lastiğini kar yağdığında yayla yolunda denedik ve içlerinde en başarısızı starmax(petlas ile aynı desen) ve sonrasında petlas olduğunu gördük.Denediğimiz lasitikler arasında alpine a5 ve bridgestone ug8 de vardı ve ts 850 nin çıkabildiği mesafeye yakın yerdeytdiler.ug8 alpine den daha iyi tırmanıyor ama 3 lastik arasında çok fazla fark yok.

Bakalım bu sene de bir deneme yapacağız , video ve fotolarla burada yayınlarım sanırım.Tabi önce kar yağmalı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Geçen sene uzun araştırmalar sonucu ts850 aldım.Oldukça memnun kaldım.Kuru asfaltta sessizliği, kar performansı, yanal tutunma ve karda frenleme konusunda oldukça başarılı ve konforlu bir lastik.Zaten sınıfında Yol gürültüsünde ve yakıt tüketiminde "c" sınıfı olan nadir lastiklerden.Önceki lastiklerim hankook i pike idi ve 5 sene kullandım.Görevim gereği dağ köyündeydim ve i pike beni hiç yolda bırakmadı.Gel gelelim konfor ve yakıt tüketimi çok kötüydü.Kaymak asfaltta bilyesi bozulmuş araç gibi ses alıyor ve sert yanaklardan dolayı darbeleri çok hissettiriyordu.Ayrıca yağmurda tehlike oluşturacak şekilde güvensizdi.Ts 850 kar disiplininde çivisiz kullanımda(ki ts 850 de çivi opsiyonu yok, i pike de kullanmıştım) i pike iile yarıştığı hatta onu geçtiği alanlar olduğunu söyleyebilirim.Artı olarak ise konforu, yakıt tüketimi ve yağmur performansı konusunda 2 gömlek üstün olduğunu da belirtmek isterim.

Bir çok kış lastiğini kar yağdığında yayla yolunda denedik ve içlerinde en başarısızı starmax(petlas ile aynı desen) ve sonrasında petlas olduğunu gördük.Denediğimiz lasitikler arasında alpine a5 ve bridgestone ug8 de vardı ve ts 850 nin çıkabildiği mesafeye yakın yerdeytdiler.ug8 alpine den daha iyi tırmanıyor ama 3 lastik arasında çok fazla fark yok.

Bakalım bu sene de bir deneme yapacağız , video ve fotolarla burada yayınlarım sanırım.Tabi önce kar yağmalı :)

Değerli yorumunuz için teşekkürler, Sizin lastik ebadınız nedir?
    Benim lastikler 215x60 R17 için TS 850 yi bulamadım gitti. Bunu bulamaz isem ne tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: taydin66

quote:

Geçen sene uzun araştırmalar sonucu ts850 aldım.Oldukça memnun kaldım.Kuru asfaltta sessizliği, kar performansı, yanal tutunma ve karda frenleme konusunda oldukça başarılı ve konforlu bir lastik.Zaten sınıfında Yol gürültüsünde ve yakıt tüketiminde "c" sınıfı olan nadir lastiklerden.Önceki lastiklerim hankook i pike idi ve 5 sene kullandım.Görevim gereği dağ köyündeydim ve i pike beni hiç yolda bırakmadı.Gel gelelim konfor ve yakıt tüketimi çok kötüydü.Kaymak asfaltta bilyesi bozulmuş araç gibi ses alıyor ve sert yanaklardan dolayı darbeleri çok hissettiriyordu.Ayrıca yağmurda tehlike oluşturacak şekilde güvensizdi.Ts 850 kar disiplininde çivisiz kullanımda(ki ts 850 de çivi opsiyonu yok, i pike de kullanmıştım) i pike iile yarıştığı hatta onu geçtiği alanlar olduğunu söyleyebilirim.Artı olarak ise konforu, yakıt tüketimi ve yağmur performansı konusunda 2 gömlek üstün olduğunu da belirtmek isterim.

Benim lastikler 215x60 R17 için TS 850 yi bulamadım gitti. Bunu bulamaz isem ne tavsiye edersiniz?

Hocam merhaba, geçen sene yazmışım cevabı.Bu sene halen ts850 leri sıkıntısız kullanmaktayım.Lastik testlerine bakmadım ama yeni model ts860 alabilirsiniz veya nokian da bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba, geçen sene yazmışım cevabı.Bu sene halen ts850 leri sıkıntısız kullanmaktayım.Lastik testlerine bakmadım ama yeni model ts860 alabilirsiniz veya nokian da bakabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler, Benim lastiğin boyut XLarge sınıfına girdiği için (215x60 R17) olduğu için maalesef yeni model olan TS 860 da üretimi yok. Bu sebeple TS 850 almaya karar verdim. Genel olarak TS 850 den herkes memnun. Olumsuz bir yorum ile karşılaşmadım. Ancak merak ettiğim şu var ki TS 850 ile TS 830 arasında ne fark var? Bilen olursa anlatırsa sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cevabınız için teşekkürler, Benim lastiğin boyut XLarge sınıfına girdiği için (215x60 R17) olduğu için maalesef yeni model olan TS 860 da üretimi yok. Bu sebeple TS 850 almaya karar verdim. Genel olarak TS 850 den herkes memnun. Olumsuz bir yorum ile karşılaşmadım. Ancak merak ettiğim şu var ki TS 850 ile TS 830 arasında ne fark var? Bilen olursa anlatırsa sevinirim.

Hocam 830 u kendim kullanmadım ama ts830 testlerde ts850 ye oldukça yakın performans göstermiş bir lastik.
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/WinterContact-TS830.htm
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/WinterContact-TS-850.htm

• gOkO kullanıcısına yanıt
    tam da Matador mp50 sibir ice alacakken tesadüfen okudum. sahibi hankook un ipike modeli ile ikisi aynı lastikler. yağmurda berbat olması elememe neden oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

tam da Matador mp50 sibir ice alacakken tesadüfen okudum. sahibi hankook un ipike modeli ile ikisi aynı lastikler. yağmurda berbat olması elememe neden oldu

Hocam dikine yağmur kanalları neredeyse yok ve çok zayıf ve yapısı gereği(yüksek profil) yağmurda belli bir hızdan sonra çok güvensiz bir lastik.sadece suda kızaklama değil, ıslak zeminde genel tutuş problemli.Kar kış koşullarında tek geçerim.Ya da benim kullanıcı deneyimim bu yönde diyelim...
  • Ben yaklaşık 3 kış kullandım ts850 yi. Toplamda 10000 - 15000 km yol yaptım. 3. Kışını tamamlayamadı. Hepsi de cantın altına gelen yanak kısmından yarıldı. Beni ölümle burun buruna getirdi. Önce sağ arka teker yolda parçalandı. Onu değiştirip lastikçiye gittim ve lastikçi diğer lastikleri söktüğünde diğerlerinin de yarılmış olduğunu gördük. Allah'a emanet gidiyormuşum yani. Islak ve kuru zemin performansı iyi idi ama asıl lazım olduğu yerlerde yani karlı ve buzlu koşullarda pek güven vermiyordu. Bu continental deneyimimden sonra bir daha asla continental e yaklaşmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Ben yaklaşık 3 kış kullandım ts850 yi. Toplamda 10000 - 15000 km yol yaptım. 3. Kışını tamamlayamadı. Hepsi de cantın altına gelen yanak kısmından yarıldı. Beni ölümle burun buruna getirdi. Önce sağ arka teker yolda parçalandı. Onu değiştirip lastikçiye gittim ve lastikçi diğer lastikleri söktüğünde diğerlerinin de yarılmış olduğunu gördük. Allah'a emanet gidiyormuşum yani. Islak ve kuru zemin performansı iyi idi ama asıl lazım olduğu yerlerde yani karlı ve buzlu koşullarda pek güven vermiyordu. Bu continental deneyimimden sonra bir daha asla continental e yaklaşmam.

hocam çok geçmiş olsun. ucuz atlatmışsınız. konunun başında almayı düşündüğüm lastik konunun son yorumunda düşündürdü. peki şimdi ne düşünüyorsunuz? ne alacaksınız ya da aldınız kış lastiği olarak?

• Teşekkür ederim. Continentalleri aldığım lastikçim o lastikleri alırken bana önermemişti. Balon yapıyor patlıyor felan dedi. Ben de yine de test sitelerinin verilerine güvendim ve aldım. Lastikler beni yarı yolda bırakınca bana bu sefer benim dediğim lastiği alacaksın dedi. Ben de bu sefer onu dinledim. Hankook i'cept rs2 aldım. Ama bunu da ben sevmedim. Lastik taş gibi değil ama yumuşak da değil. Orta sert ile sert arası. Karda yol tutuşu fena değil ama buzda çok güven vermiyor. Yakıt tüketimi ise en kötü yanı. Ortalama 2-2.5 litre artırdı tüketimi. 4 yıldır aynı arabayı kullanıyorum ilk kez bu kış yakıt tüketim ortalamam 7 litreyi gördü ve hatta geçecek. Ben aslında ya nokian wr d4 alacaktım ya da goodyear ug9 alacaktım. Lastikçimi dinleyip hankook aldım ama mutlu değilim.

• nokian wr d4 ile farkı ne bu lastiğin?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.