Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.049
Cevap
65
Favori
525.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

235/50/18 suv3 istanbulda hiçbir bayide yok. (avrupa yakasında)

nasıl yapıcaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakkar06

"gemsaz":
    kadjar a "suv3 kışlık" taktıysan
    "noswagen":
    kadjar da D4 le ilgili
    deneyimlerinizi paylaşır mısınız? kuru da nasıl? ıslakta nasıl? soğukta nasıl? sıcakta nasıl?
    D4----SUV3----petlasW671 arasında gidip geliyorum da

KJ'a suv3 takmadım...

Bridgestone Blizzak LM80 Evo kullanıyorum.. Kuru/ıslak/soğuk/sıcak hepsinde çok iyi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ds4

Arkadaşlar cuma günü citroen ds4 marka aracıma 225/45/18 boyutunda nokian wr d4 kış latiği taktırdım. cumartesi günü düz bir alanda yaptığım hızlanmada 120 km üzerinde ciddi ve dışarıdan bakılınca dahi anlaşılan direksiyonda titreme olduğunu farkettim. hız arttıkça tireme dahada artıyor ve 140 km üzerine çıkmaya korktum. lastikleri takmadan bir gün önce 200 km civarı uzun yol yaptığım için öncesinde böyle bir sorun olmadığından eminim.

o gün aynı zamanda citroen servisine yıllık bakıma gidecektim. citroen serviste aracın rot-balans ayarının normal olduğunu ve ancak lastiğin atlama yaptığını belirttiler. lastiklerin düzgün oturtulamamış olabileceğinden (?) veya lastiklerde üretim hatası olabileceğinden bahsedildi.

lastikleri citroen servisinde tekrar söktürüp/taktırmak istemedim, birkaç gün içinde bir nokian bayisine gidip durumu anlatmaya çalışacağım. sizlerin bu konuda görüşleri nelerdir?

sizce sorun çözülemezse firma lastiğin arkasında durup değişim yapar mı? aracı şehir içinde eşimde kullandığı için bu şekilde kullanmayı düşünmüyorum.

Aynı ebatta lastikleri bende takdırdım bugün. Rot balanssız 120 130 denedim gayet başarılı idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-21560-r17-100h-xl-weatherproof-suv-dort-mevsim-2015-P77896793

Arkadaşlar bu ürünü kullanan var mı? Eğer yıl boyunca işimi görecekse bana mantıklı geliyor. Yaz kış lastik tak çıkar, sonra diğer lastikleri muhafaza için yer ayarla.. Zahmetli bir iş gibi..
    Benim bulunduğum yerde ocak gibi kar yağar ama max 1 ay sürmez bu olay. Buzlanma da bir iki hafta civarı olabilir. Yani kışları öyle çok sert değildir. Bu şartlara göre bu lastiği almak mantıklı mı?
    Ve konforu da önemli tabiki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılın Üyesi -- 8 Aralık 2015; 12:23:58 >

• insane1907 kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar,

merkez ile görüştüm. benim ebatların stoklara girmesi 2-3 haftayı bulur dedi. haliyle anlaştığım fiyatta değişecek.

bu durumda mecburen petlas'a döndüm. akşam taktırıyorum.
  • dört mevsim düşünenler:
    nokian weahter proof düşünenler için:
    testlere baktıımda:
    kış koşullarında çok başarılı (bir test te kış koşullarında ts850 den daha iyi çıkmış), yağışlı da da iyi, kuru zeminde vasat(kış lastiği gibi)
    micehlin cross climate da bunun tam tersi: kuru + sıcak havada yaz lastiği gibi, yağislıda çok iyi, kışın vasat

nokian suv 3 için genelde olumsuz/tatminkar olmayan yorumlar var bazı tetslerde kötü bazı testlerde çok iyi çıkmış

"drserk"
    185/55/15 D4 benim deneyimlediğim öyle çok gürültülü değil: ug8 den daha gürültülü olmaması lazım. hatta başka aracımdaki kuru performansından çok daha memnun olduğum 195/65/15 pirelli snowcontrol w190 80-100km/sa i geçtiğinde ses yaparken D4 yapmıyor. senin lastiklerde sorun olabilir

"ds4"
    rot-balans tan eminsen kesin lastikte sorun var. 25 sene önce 100-150mt ani frende kızakladığımda yere basan kısım yanıp düzleştiği için lastiğin yuvarlaklığı bozulmuş ve atlama yapmaya başlamıştı(düşük hızlarda da farkediliyordu)

"gemsaz"
    normalde lastikçiler tarafından en çok tavsiye edilen marka %18le bridgestone muş.(ardından pirelli %11) (bu satış deil, tavsiye. dünya çapımı emin değilim ama dünya da genel gibi hatırlıyorum).
    testlerde lm80evo ortanın altında kalıyor gibi ama bridgestone gibi bir marka için garip geliyor bana.
    lm80 evo ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilir misin? benim için çok önemli: bende kadjar a 215/60/17 kış lastiği olarak düşünüyorum da.
    ne zaman satın aldın: kış geçti mi? karda/bayırda iyi mi? kuru (nispeten sıcak) havada da gerçekten iyi mi? mümkünse kıyas da yapıpı bi detaylandırabilir misin?

• bu arada ANKARA da beştepe caddesi üzerinde bir Aytemiz benzinlik var saray ın (pardon külliyenin) beştepe cad.sine bakan kenarının karşısına düşüyor. içinde
    "Turan Lastik". Bridgestone-Lassa bayisi.
    inanılmaz düzgün ve temiz insanlar. sahibinden çalışanınan kadar. ücret 50TL. ama sonuna kadar değer. çok titiz ve düzgün iş yapıyorlar.
    ben kışlık nokian D4 lerimi onlara takdırdım çok memnun kaldım.çıkan 4yazlık lastik de işaretlendi(oto üzerindeki konumlarına göre), janta takmadan önce lastiğin iki kenarına da düzgünce ilaç sürüldü, 4yazlıkta iyi bir bridgestone naylon torbasına konarak teslim edildi. çalışanlar çok düzgün terbiyeli iyi insalar: gözüm kapalı herkese tavsiye ederim.
    yeni bayi olduklarından bridgestone ve lassa lastikte iddialı fiyat da verebiliyorlar.

"gemsaz"
    lm80evo için (sökme takma dahil (ilk yıl saklama var mıydı emin değilim) 215/60/17 ye 395TL(daha önce 495 diye yanlış yazmışım düzelttim) fiyat verdiler(ben internette daha uygununu bulamadım). sırf bu adamlar yüzünden lm80evo yu da düşünüyorum. bi de sen ayrıntılı anlatıp gaz verirsen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakkar06 -- 8 Aralık 2015; 22:30:51 >

• LM80 Evo'dan önce alpin, p.winter, snowcontrol, sottozero ve son olarak da UG8 kullandım..

Güzergahım, İncek ile şehir merkezi arası...

LM80 Evo, sıcak havada da (bana göre) yaz lastiği performansına sahip... Kuru asfalt zeminde hızlı giderken de, bir çok kış lastiğinin aksine, sessiz... Bu lastiği alma aşamasında, son tercihim Continental 4x4 WinterContact (bayi fiyatı 460TL .) idi..Bu arada, lastik ebadı 215/60R17...

Ancak, Conti'nin kuru asfalt zeminde uğultu yaptığı doğrultusundaki kullanıcı yorumu üzerine, lastiğin üzerindeki etikette yakıt tüketim sınıfının F, ıslak zemin fren performans değerinin E olduğunu görünce, ilk başlardaki adaylarımdan LM80 Evo'ya (bayi fiyatı 375TL.) döndüm.. Lastiği takan bayinin makinaları yeni ve ekibi de fena değil.. Bilhassa Servet işini çok iyi yapıyor.. Tavsiye ederim..

Ancak, bu kış lastiklerini bir ay kadar önce satın aldığım için karlı zemin performansı konusunda değerlendirme yapamıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemsaz -- 8 Aralık 2015; 19:01:45 >

• quote:

bu arada ANKARA da beştepe caddesi üzerinde bir Aytemiz benzinlik var saray ın (pardon külliyenin) beştepe cad.sine bakan kenarının karşısına düşüyor. içinde
    "Turan Lastik". Bridgestone-Lassa bayisi.
    inanılmaz düzgün ve temiz insanlar. sahibinden çalışanınan kadar. ücret 50TL. ama sonuna kadar değer. çok titiz ve düzgün iş yapıyorlar.
    ben kışlık nokian D4 lerimi onlara takdırdım çok memnun kaldım.çıkan 4yazlık lastik de işaretlendi(oto üzerindeki konumlarına göre), janta takmadan önce lastiğin iki kenarına da düzgünce ilaç sürüldü, 4yazlıkta iyi bir bridgestone naylon torbasına konarak teslim edildi. çalışanlar çok düzgün terbiyeli iyi insalar: gözüm kapalı herkese tavsiye ederim.
    yeni bayi olduklarından bridgestone ve lassa lastikte iddialı fiyat da verebiliyorlar.

"gemsaz"
    lm80evo için (sökme takma dahil (ilk yıl saklama var mıydı emin değilim) 215/60/17 ye 495TL fiyat verdiler(ben internette daha uygununu bulamadım). sırf bu adamlar yüzünden lm80evo yu da düşünüyorum. bi de sen ayrıntılı anlatıp gaz verirsen...

hocam bu yeri iyi biliyorum. Önünden geçtiğim için dikkat etmemiştim. Arkadaşları mest ettiğiniz için bi denemek istiyorum ama tüm işlemi makine mi halleediyor yoksa levhe giriyor mu işleme?

• ben kullanıyorum başlık açtım
  • "Safak Akpınar"
    inan hatırlamıyorum ama kullanmışlardır illa diye düşünüyorum istersen bi uğra bak ya da doğrudan sor kafana yatarsa değiştirt. yalnız takma sökme bölümü için benzinliğin içinden arkasına dolaşacaksın (arka sokaktan da/31.sok.tan girişi var)
    ---eğer lastik alacaksan (adını ve adresini yazarsa) "gemsaz"ın dediği yere de bir bak istersen: fiyat çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakkar06 -- 8 Aralık 2015; 23:06:46 >
  • "gemsaz"
    senin gittiğin bayinin adı adresi nedir, bi uğrayıp orayla da konuşayım. bence 375 e çok iyi fiyata almışsın.
    vaktin olur ve hala forumda olursan kar kış olduğunda deneyimledikçe görüşlerini yazarsan çok sevinirim: bayağı bi kış lastiği çeşiti ile tecrüben olmuş çünkü; senin gibi birini bulmak kolay değil.şimdiden teşekkürler.

bizim lastik ebatında çok seçenek yok. 215/60/15 için D4 var ve etiket değerleri çok iyi: "yakıtC yağışA ses69dB". tabi testler gibi bu etiket değerleri de ne kadar güvenilir ayrı. yalnız fiesta dan D4ün kuru zemin-ılık hava performansı konusunda soru işareti var kafamda --gerçi D4 hakkında arkadaşların olumlu deneyimleri içimi rahatlatmadı da değil.
    bizim ebatta ug8/ug9 ve sottozero3 yok mesela; goodyear ın yeni kış lastiği "UltraGrip Performance Gen 1" da yok. alpin a4/a5 var.

alpin?(a4/a5)? sottozero?(2/3) ve ug8 testlerden takip edip merak ettiğim lastikler; tecrübene göre bi kıyaslayıp iyi kötü yanlarını söyleyebilir misin?(genel bilgim olsun diye soruyorum şu an bunlardan birini almayı düşünmüyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakkar06 -- 8 Aralık 2015; 23:11:02 >

• quote:

"gemsaz"
    senin gittiğin bayinin adı adresi nedir, bi uğrayıp orayla da konuşayım. bence 375 e çok iyi fiyata almışsın.
    vaktin olur ve hala forumda olursan kar kış olduğunda deneyimledikçe görüşlerini yazarsan çok sevinirim: bayağı bi kış lastiği çeşiti ile tecrüben olmuş çünkü; senin gibi birini bulmak kolay değil.şimdiden teşekkürler.

bizim lastik ebatında çok seçenek yok. 215/60/15 için D4 var ve etiket değerleri çok iyi: "yakıtC yağışA ses69dB". tabi testler gibi bu etiket değerleri de ne kadar güvenilir ayrı. yalnız fiesta dan D4ün kuru zemin-ılık hava performansı konusunda soru işareti var kafamda --gerçi D4 hakkında arkadaşların olumlu deneyimleri içimi rahatlatmadı da değil.
    bizim ebatta ug8/ug9 ve sottozero3 yok mesela; goodyear ın yeni kış lastiği "UltraGrip Performance Gen 1" da yok. alpin a4/a5 var.

alpin?(a4/a5)? sottozero?(2/3) ve ug8 testlerden takip edip merak ettiğim lastikler; tecrübene göre bi kıyaslayıp iyi kötü yanlarını söyleyebilir misin?(genel bilgim olsun diye soruyorum şu an bunlardan birini almayı düşünmüyorum)

Bayi bilgilerini pm ile gönderiyorum...

Kış lastiklerine ilişkin genel bilgileri, LM80 Evo'yu karlı zeminde de kullandıktan sonra kış lastikleri forumuna yazar, linkini bu mesajıma eklerim....

Bu arada, Kadjar'a, binek araçlar için değil, SUV sınıfı araçlar için üretilmiş lastiklerden takmanı öneririm..

• Geçen sene aldığım WR D3 leri kışın sorunsuz kullanmıştım ve yol sesinden hiç şikayetçi değildim. Aynı lastikleri taktıralı bir hafta oldu Ankara içinde yol sesinden durulmuyor resmen. Saklama koşulları falan olarakta herhangi bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Güneşten uzakta dik konumda tutuldular. Hayırlısı diyorum valla Michelin Primacy 3'ten 2. senesindeki (2014 20. hafta üretimi) lastiklere geçişten sonra resmen arabadan soğudum. Binesim gelmiyor lanet olası yol sesi gelecek diye. Aracım Astra HB Classic 1.3 dizel. Başka başına gelen var mı arkadaşlar?
  • http://www.hepsiburada.com/nokian-195-50-r15-82h-weatherproof-dort-mevsim-uretim-yili-2015-p-OTKMT429464

http://www.hepsiburada.com/michelin-195-65-r15-95v-xl-crossclimate-4-mevsim-lastik-uretim-yili-2015-p-OTLSTMIC035491-yorumlari

Merhaba arkadaşlar,
    2013 ford fiesta aracım var. Üzerinde fabrika çıkışı 195/50/R15 hankook lastikler var. yani verdiğim linklerdeki nokian lastiklerle aynı ölçüde. sürekli lastik değiştirmek istemediğimden 4 mevsim lastik almak istiyorum. istanbulda yaşıyorum ve karlı havada araç kullanmam. Birde michelin crossclimate 195/65/R15 seçeneği var. Sizce yanak kalınlığı şu an 50 iken michelinle 65e çıkarsam ne gibi bi sorun olabilir? Son olarak michelin crossclimate mi yoksa nokian weatherprof mu tavsiye edersiniz ?

• "emin627"
    65e sakın çıkma. kapı içinde araçta kullanılan lastik ebatları yazar. hatırladığım kadarıyla 60 yanak var ama 65 hiç yok. ben 2013fiestaya 195/50/15 yerine 185/55/15 kışlık aldım. çap %1,5 büyüdü.
    4mevsimde senin düşüncene göre michelin crossclimate tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tello2

Geçen sene aldığım WR D3 leri kışın sorunsuz kullanmıştım ve yol sesinden hiç şikayetçi değildim. Aynı lastikleri taktıralı bir hafta oldu Ankara içinde yol sesinden durulmuyor resmen. Saklama koşulları falan olarakta herhangi bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Güneşten uzakta dik konumda tutuldular. Hayırlısı diyorum valla Michelin Primacy 3'ten 2. senesindeki (2014 20. hafta üretimi) lastiklere geçişten sonra resmen arabadan soğudum. Binesim gelmiyor lanet olası yol sesi gelecek diye. Aracım Astra HB Classic 1.3 dizel. Başka başına gelen var mı arkadaşlar?

Aynı şekilde bende de wrd3 var ve ben de ikinci kis sezonuna girdim. Bahsettiğiniz gibi ses konusundan ben şikayetçi değilim iyi yalıtımı olan bir araba olmamasına rağmen. Ben lastikleri evde ve dik pozisyonda sakladım ortalama 2 hafta da 1 kere yuvarladim yerini değiştirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ds4

Arkadaşlar cuma günü citroen ds4 marka aracıma 225/45/18 boyutunda nokian wr d4 kış latiği taktırdım. cumartesi günü düz bir alanda yaptığım hızlanmada 120 km üzerinde ciddi ve dışarıdan bakılınca dahi anlaşılan direksiyonda titreme olduğunu farkettim. hız arttıkça tireme dahada artıyor ve 140 km üzerine çıkmaya korktum. lastikleri takmadan bir gün önce 200 km civarı uzun yol yaptığım için öncesinde böyle bir sorun olmadığından eminim.

o gün aynı zamanda citroen servisine yıllık bakıma gidecektim. citroen serviste aracın rot-balans ayarının normal olduğunu ve ancak lastiğin atlama yaptığını belirttiler. lastiklerin düzgün oturtulamamış olabileceğinden (?) veya lastiklerde üretim hatası olabileceğinden bahsedildi.

lastikleri citroen servisinde tekrar söktürüp/taktırmak istemedim, birkaç gün içinde bir nokian bayisine gidip durumu anlatmaya çalışacağım. sizlerin bu konuda görüşleri nelerdir?

sizce sorun çözülemezse firma lastiğin arkasında durup değişim yapar mı? aracı şehir içinde eşimde kullandığı için bu şekilde kullanmayı düşünmüyorum.

Dün Nokian bayisi iletişime geçtim ve beni servislerine çağırdılar. Lastikleri baştan takılacağını eğer halen titreme sürerse değişim için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Önce lastikler janttan ayrılmadan rot balans yapıldı ve test sürüşü yapıldı. Sonuç tüm titreme sorunu geçti :)

Lastiklerin rot balansını yapan ve hiçbir sorun olmadığını ifade eden citroen servisinide gerekli yerlere şikayet edeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 205/55/16 ebatlarında Nokian WR D4 lastiklerimi Pazar günü taktırdım ve dün test etme imkanım oldu.

İzlenimlerimi madde madde yazacak olursam;
    * Görüntü itibariyle lastik kanal desenleri çok güzel. Sanki aracın pençeleri çıkmış gibi agresif bir görüntüye bürünüyor. Çok şık duruyor.
    * Lastik yumuşaklığı güzel. Petlas gibi sert bir lastik değil.
    * Benim yaz lastiklerim 4. yılında. Yaz lastiklerimin aşınma derecesinden ötürümü bilemiyorum Ama Nokian 'ları takınca konfor bariz bir şekilde arttı.
    * Aracı dün otobanda 150-180 km yüksek hızlarda kullandım. Direksiyonda hiçbir titreme olmadı. Yol tutuş ve araç hakimiyeti çok iyi. Yüksek hızda virajlarda da son derece yola hakim bir görüntü sergiledi.
    * Yakıt tüketimde artış göremedim. Ortalama yakıt tüketim değerleri aynı seviyede kaldı.
    * Kar olmadığı için henüz kar performansını görmedim.

Nokian WR D4 ve Goodyeatr Ultragrip 9 arasında kalmıştım. Yakıt tüketiminin "C", Yağmurda fren performansının "A" olması başarılı bir lastik olduğunu gösteriyor. Zaten yapılan testlerdeki başarısı da beni bu lastiği almaya sevk etti.
    Kısacası ilk izlenimlerimin de son derece olumlu olup, kar performansını da merak etmiyor değilim.

• Karda ben de denemedim ama 225/45/18 wr d4 hakikaten harika.
    Yakıta olumsuz etkisi olmadı.
    Yol tutuş/konfor gayet iyi.
    Fiyatı da enfes bence.

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.