Şimdi Ara

Nokia Symbian Anna işletim sistemli N8, E7, C7 ve C6-01 için reklamlar yayınlıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
21.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba arkadaslar yorumların geneli okudum uzun zamandır nokia kullanıcısıyım bende bişeyle eklemek istedim tabi bu benim düşüncem sadece nokia n8 cok satılsada az satılsada harika bi telefon en önemli atılarını sayayım kısaca amoled ekran olması hd vide cekmesi 12 mp kmaera zenon flash arkadasın biri şunu yazmış nokia neden 1.2 ghz işlemci büyük ekran steario hoporlo koymuyoo demiş herseyin biideali var ekranın büyük olması yada işlemcinin hızlı olması her zaman artı deildir bunu hic düşümez kimse o samsung htc hızlı işlemcili telefonların bataryası ne kadar gidiyo onu düşünen yok koca koca ekran lı htc samsunlar batarya nasıl cabucak bitiyor bunu hic düşündünüz mü oysa n8 standart boyut ekranıyla amoled teknolojisiyle batarya ömrünü uzun tutmak icin işlemci hızını ideal tutarak n8 yapmıştır symbian sevmeyen arkadaslarada biiki lafım var tabi symbian android gibi gelişmemişde olsa edaha uzun batarya ömrü sadece symbianda vardır android sistemle cok fazla anmasyon ve detayla baıdnrdıgı icin bataryayı remen harcamakdadır bi sey daha ekleycem n9 cıksın hemen alcam diyenlerde var n9 un n8 den hic artısı yok ki neden alınmalı anlamaıyorum 8mp led flash n8 daha üstün diğer özellikler aynı zaten dizaynıda n8 den kötü herseyiyle n8 fiyat performans sağlamlık şıklık batarya ömrü yorumlarınızı bekliyoum

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Ben darkaura ya sonuna kadar katılıyorum. Zaten benim demek istediğim Amiral Gemisi diye sürekli vurguladığım da oydu.
    Prestij olayı.

Nasıl AMD ile nVidia aralarında kapışıp, çok fazla satılmayacak olsa da en hızlı ekran kartı benim deyip firmanın prestijini en üst seviyede tutmak amaçlı en hızlı kartı yapmaya çalışıyorlar.
    Nokia'nın N8 680Mhz tek çekirdek 256Ram li cihaz olayı da benim gözümde aynı.
    N8 Nokia'nın en klas telefonu diyebiliriz hatta belki de öyledir. Ama özellikleri klas falan değil.

Bugün kime istersen sorduğunda Akıllı telefonlarda en güçlüsü şu an Samsung der. Çünkü Galaxy S2 hepsinden güçlü. En prestijli telefon. Samsung'un da karizmasını Full'luyor.

Ama Nokia, N8 e bakarsak Galaxy S2 nin karşısında "ACINACAK HALDE" Nasıl 6990 ile GTX590 ı karşılaştırıyoruz Nokia'nın en güçlü cihazı, Samsung'un yarısı olamıyor.
    Gidin Benchmark testlerine bakın.

Demek istediğim buydu. Nokia "Adına Yakışır" bir cihaz üretsin...

valla size cevap vermemek için o kadar dirensemde yinede böyle saçma böyle alakasız konuşmanıza dahada dayanamadım

N8 680 mhz tek çekirdek 256 ram liymiş.o sistemle bilgisayar çalıştırıyorlar be arkadaş hala 256 mb ram li laptop kullanıyorum. senin neyine yetmiyor bir telefonla ne yapabilirsinki 1 gb ram gereksin sana be arkadaşım,

Galaxy S 2 güzel telefon ama sadece içeriği güçlü ama REKOR SATIŞ dediğin telefonda %99.9999999999 kişinin o DEDİĞİNİZ 1 GB RAM voaaavvv ÇİFT ÇEKİRDEK üfffffffffffff ünü kullandığını, KULLANABİLDİĞİNİ HİİİİİÇ Sanmıyorum. diyorsanız ben galaxy s imi 5 bilgisayara bağladım 15 tanede telefon çalıştırıyorum o zaman belki biter ram i. ha şöyleki ben bilgisayar mühendisiyim inanın bi telefonda Kaç milyon ghz olduğunu bilmediğim çift çekirdekli1 gb ram li galaxy s EĞER TAM GÜCÜYLE ÇALIŞABİLSE o telefon en fazla 10 dakika çalışır pili biter merak etmeyin.

SENki n8 in donanımından çok YAZILIMINI inceledinmi Arkadaş Bu Kadar HarikaBu Kadar ince düşünülmüş bir telefon gördün mü ? laptobunda 5 cm lik HDMI girişinin bu telefonda 1 cm olması seni hiçmi düşündürmedi senin laptobun daha hd gösteremezken bu telefon hdmi la hd göstermesi seni hiçmi düşündürmedi? sen bi galaxy s ine klavye takıp kullanabildinmi usb den? veya bi n8 i speaker a bağlayıp dinledinmi hiç ağladınmı orada? sadece boş boş bu telefonda 700 mhz işlemcivar üf en iyi telefon bu yarın 720 si çıkınca oha nasıl lan bu daha iyiymiş 200 lira fazla olsun mhz fazla abi dersen hiç bir şey olmaz senden

telefonun kalın olmasının sebebi 12 MEGAPİXEL kamerası olması Resim Çekersen, Video Çekersen Anlarsın bi bakarsın bu telefonmu yoksa fotoğraf makinesimi 25 MP Canonlara Taş Çıkarıyor Ama sen gidip 680 mhz diye çırpınıp durursan göremezsin bunları

goldda 4 sene çalışmışsın. telefondan anlasan zaten goldda çalışmazdın emin ol git bi teknolojik markete telefondan anlayan kaç kişi var acaba

adama gerek yokki yapsın ne gerek var göz boyamaya

bi kamyonda 3.0 motor vardır ama 150 anca basar
    bi arabada 3.0 motor vardır 250 basar

bu ağırlık yada aerodinamic ten değildir yapılış amacındandır.kamyondada yeterli ayarlama yapılırsa oda 250 basabilir ancak gerek yoktur kamyon niye 250 bassınki arkadaş? umarım DÜŞÜNEREK yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pearlb -- 13 Ekim 2011; 23:07:38 >

• Hayatımda okuduğum enn saçma mesajlardan birisiydi.
    Hele ki 256Mb. Ram li bilgisayar kullanıyormuşsun. Gerçekten acıdım. Biliyor musun 1Gb Notebook Ram i 20-25 lira falan.
    Yazık. Ama siz 256 ile kullanmaya devam edin. Benim bilgisayarımdaki 8000 bana yetiyor.

Tercih meselesi diyeceğim geliyor ama 256Mb Ram'i yeterli gören bir zihniyete bunu diyesim gelmiyor.

Hele ki Nokia'da 5 cm lik HDMI yuvası yerine 1 cm lik HDMI yuvası var diye "Vaaaay manya yapmışlar yaaaaa" diyecekmişim ya. Ona daha çok güldüm.
    Normal HDMI yuvası 5 cm miş. Ahahahaha. Yani hiç güleceğim yoktu. Ve Nokia'da bu yuva daha ufak diye Nokia'ya hayranlık beslemem gerekiyormuş.
    Yahu o yuvayı Nokia bulmadı ki. HDMI'ın standardını belirleyen organizasyon buluyor. Sanki Nokia icat etmiş.

256Mb Ram'i az görüyormuşum. 2012 yılına giriyoruz. Amiral gemisi sen bir ne demek git sözlüğe bak araştır sonra konuş.
    Burada konuştuğumuz Nokia'nın alt model telefonu değil. En üst modeli.

Şimdi bilgisayar almaya gitsen ve adam önüne X marka çok ünlü bir firmanın en iyi bilgisayarını getirse ve "Bunda 1Gb ram ve 512Mb ekran kartı var" dese ne dersin.
    Ama en yüksek modeli diye getirecek. Bana getirse gülerim.

Tanıdığım bir psikolog falan olsa numarasını yazardım ama maalesef yok. Google'dan aratırsan bulabilirsin.

• 256mb ram ile bilgisayar calistirirsiniz. windows95 kullanirsaniz 32mb ilede canavar gibi calistirirsiniz. ama yeni nesil 4gb ramli bir bilgisayarla ayni isi ayni surede yaparlar mi???? orneginiz cok sacma olmus.

256mb ram ile bilgisayar calisir demeniz acikca son nesil telefonlarin kendi baslarina bilgisayar olduklari gerceginin farkina varamadinizi gosteriyor. bilgisayardaki web sayfasinin telefondada ayni sekilde acilmasini bekliyorsaniz, ki mobil durumdayken dunyanin tum bilgisine ulasabilmek icin olmasi gereken bu, bilgisayardakine yakin ram ve islemciye sahip olmak zorundasiniz. telefonlarin artik pc gibi kullanildigi, video fotograf edit ettigi bir devirde 256mb herseye yeter demeniz biraz abes kacmiyormu.
  • amiral gemisine yeterli güç koyulmaz koyulabildigi kadar güç koyulur
    n8 telefon olarak gayet YETERLİ performans verir ama amiral gemisi diye koyarlarsa İŞ DEGİŞİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih069

amiral gemisine yeterli güç koyulmaz koyulabildigi kadar güç koyulur
    n8 telefon olarak gayet YETERLİ performans verir ama amiral gemisi diye koyarlarsa İŞ DEGİŞİR

kesinlikle katiliyorum. ama nokia yeni trendleri ve ihtiyaclari idrak edemedigi icin n8de kameraya koyabildigi kadar guc koymus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih069

amiral gemisine yeterli güç koyulmaz koyulabildigi kadar güç koyulur

Aynen öyle kardeşim. Amiral gemisi demek en üst model demektir. Üzerindeki her özelliğin en iyisinden olması demektir.
    Ben zaten N8 yeterli performans vermez demedim. Yeterli verebilir. Ama yeterli performans veren telefon Amiral gemisi değildir.

Arabayla bir yerden bir yere gitmek için 100Km hız yeterli dimi.

Cebinizde tomarla para ile Ferrari almaya gidiyorsunuz. Adamın gösterdiği modelin kadranında 180 yazıyor. Yani araba 180km hız yapıyor.
    Adama diyorsunuz
    - Bu Ferrari kardeşim. 180km hız yapan Ferrari mi olur diye.
    Adam da size diyor ki:
    - 180km sürat bir yerden bir yere gitmek için yeterli bir hız. Bu araba Ferrari'nin Amiral gemisi. En hızlı arabası bu.

E işte adam doğru söylüyor. 180km hız yeterli. Ama siz Ferrari'yi niçin alıyorsunuz? 180km hız yapsın diye mi?
    Piyasadaki 2011 Model bütün araçlar zaten 180km veya fazlası hız yapıyor.
    Sonra demez misiniz: Koskoca Ferrari'nin en yüksek model , en hızlı arabası "AMİRAL GEMİSİ" 180km yapıyormuş.

Sonra ne olur o Ferrari'nin prestiji. Bir değeri mi kalır Ferrari'nin...

Eee o zaman niye Ferrari alasınız ki ? ...

• 6600'dan beri symbian kullanıyorum. sırasıyla 6600-7610-5800-E71 kullandım. E71'den sonra Yeni nesil telefonlara geçmek için de Nokia c7 alıp bu alışkanlığımı sürdürdüm.

Ancak beklediğim olmadı. Yeterli performans alamadım. Ben web sayfalarını daha hızlı açmak istedim, öncelikli ihtiyacım buydu. Sonra daha fonksiyonel bi OS. Android'e ilgim vardı ama yeni bi OS, hack, root, cart curt uğraşmak istemediğimden Nokia'da kaldım. Ama açıkçası C7, geçen sene kullanmayı bıraktığım 5800 üzerinde önemli bir upgrade olmadı. Ki ben symbian bir telefonun nasıl verimli kullanılacağını gayet iyi bilirim.

Sonra parama değmediği için sattım ve Htc Desire S aldım. Kesinlikle çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Işletim sisteminin hızı bir kenara, islevselligi, klavyesinin fonksiyonları bile symbian'dan ayrılmasına yetiyor.

vatan, hburada ve ntvspr gibi sayfalardaki açma hızı ve akiciligi hiçbir symbian telefonda göremedim ne yazık ki. sınıf atlamış gibiyim.

rakamsal tartışmalar, kim daha verimli kullanıyor kim donanımı yettiriyor tartışmaları, ekran kartı-ram tartışmaları ile belli sonuçlara varılabilir. Ancak bizler SON KULLANICI'yiz ve bizim değerlendirme kriterimiz işimizi ne kadar hızlı hallettigimiz olmalı.

yukarıda verdiğim web sayfası örneklerinde; isterse islemciyle ram 2 saat birbirini beklesin, isterse gpu'nun rami eksi olsun, 256 mb ramle bilgisayar bile çalışsın, ben son etapta symbian'a göre yüksek performans alıyor muyum; evet. konu kapandı.

bataryamin 1.5 gün gitmesini de kabullenmiş durumdayım. çok darda kalırsam gider yedek batarya alırım.

son kullanıcılar cihazlarından aldıkları faydaya bakarlar. rakamsal konular mühendisin işidir. son kullanıcının "ram şöyle çalışır, böyle veriyolu var o yüzden X sistem daha üstün" gibi muhabbetlere girmesi gereksiz işlerle vaktini harcadigini, asosyal /yanlız olduğunu, ya da yapacak başka işi olmadığını gösterir. bir başka deyişle, insan cep telefonu üretim-tasarım vs. işinde çalışmiyorsa-calismayacaksa bu kadar detay bilmesi gereksizdir.

bu dediklerim sadece symbian kullanıcıları için geçerli değil, herkes üstüne alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 16 Ekim 2011; 1:30:17 >

• Güzel söylemişsin arkadaşım. Noktayı koymuşsun. İşimizi gördükten sonra isterse eksi 128Mb ram olsun.
  • merhaba benim tel n8 ve ben belle sürümü yükledim ama türkçe dili yok ve fotoğraf falan çekiyorum gönderme faln yok sadece mesaj olarak gönderme var bunları nasıl düzelte bilirim acil yardımmm !!!
  • Symbianın pili uzun gidiyormuş vs. önemsiz şeyler.Her taraf usb doldu etrafımızda ben iphone4 ile hiç sıkıntı çekmedim çokta hızlı doluyor köftehor..
  • beyler nokia 500 mü yoksa samsung Galaxy Mini mi alayım acil cevap verirsek iyi olur

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.