Şimdi Ara

Nokia'nın en iyi telefonu: Lumia 925'in ilk tanıtım filmi ve değerlendirmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nokia'nın en iyi telefonu: Lumia 925'in ilk tanıtım filmi ve değerlendirmeler


     

     

    Nokia merakla beklenen üst seviye akıllı telefon modeli Lumia 925'i tanıttı. Finlandiyalı şirket tarafından tüm zamanların en yenilikçi telefonu olarak lanse edilen Lumia 925, sahip olduğu özellikler itibariyle Windows Phone 8 ekosisteminin en iddialı telefonu olarak gösteriliyor. Lumia 920'deki tasarım eleştrilerini dikkate alan Nokia, bu defa hem daha ince hem daha hafif üstüne üstlük çok daha şık görünen bir telefon ile karşımıza çıkıyor. Lumia 720'nin tasarım profili üzerine kendi has çizgilerle dikkat çekici bir görüntü ortaya koyan Lumia 925, donanım bazında önemli yenilikleri de beraberinde getirerek çıtayı biraz daha yukarı taşıyor.

     

    İşlemci ve bellek kapasitesi gibi temel konfigürasyonları, Lumia 920 ile aynı kalan telefonda, 4.5-inç büyüklüğünde AMOLED ekran kullanılıyor. Yani Lumia 920 ile kıyaslandığımızda, hem ekran boyutunun büyüdüğünü hem de panel teknolojisinin değiştiğini söyleyebiliriz. Hatta Nokia, ClearBlack teknolojisi sayesinde şu ana kullanılan en parlak OLED ekrana Lumia 925'in sahip olduğu açıklamasını yapmaktan da geri durmuyor. Aynı zamanda anten olarak görev yapan alüminyum çerçevenin sardığı Lumia 925, 8.7MP çözünürlüğünde Carl Zeiss Lens ve çift LED Flash' a sahip özel bir kamera ile geliyor. OIS olarak bilinen optik görüntü sabitleme teknolojisinin de yer aldığı kameranın, Lumia 920 ile kıyaslandığında, ciddi oranda geliştirilen algoritmalar sayesinde çok daha iyi görüntü kaydı yapabildiği ve düşük ışık performansının daha da iyi noktalara taşındığı vurgulanıyor. 

     

    16GB yerleşik depolama kapasitesine sahip olan Nokia Lumia 925, 1.5GHz hızındaki çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisinden güç alıyor. Dört çekirdekli yeni nesil telefonlarla kıyaslandığında bu işlemci çok vaatkar görünmese bile Windows Phone 8 işletim sisteminin donanım ihtiyaçları ve desteklediği modern CPU karakteristiği açısından sınıfındaki üst seviye tek çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Performans olarak telefonun zaten Lumia 920 gibi son derece akıcı ve hızlı çalıştığı da ilk demolar neticesinde kolayca anlaşılabiliyor. 8.5mm kalınlığı ile üstüne geleceği Lumia 920'den neredeyse 2mm daha ince ve aynı zamanda 139 gramlık ağırlık ile neredeyse 50 gram daha hafif olan Lumia 925, pek çok yeni yazılımı da beraberinde getiriyor. Smart Camera, Best Shot ve Motion Blur gibi yeni kamera yetenekleri ile donatılan telefonda, dahili bellek kapasitesi ise Lumia 920 ve Lumia 928'e kıyasla 32GB'dan 16GB'a düşürülmüş durumda. Haziran ayında satışa sunulacak olan Nokia Lumia 925, 469 Avro olan Avrupa fiyatı ile günümüzün amiral gemisi Android telefonlarına karşı ortalama 100 Avro daha ucuz olacak.

     

     

     


     







  • çok tipli bir telefon ama işletim sistemi bitiriyor nokia yı

  • Microsoft apple dan beter çıktı. Tepe modeller donanım bakımından birbirisinin kopyası. Firmalar sadece kamera, tasarım gibi şeylerde değişiklilik yapabiliyorlar gerisi aynı tas aynı hamam, e ben ne anladım bu işten?
  • Olmamış bence

  • Bu modelde dahili FM radyo özelliği var. Diğer Lumia'larda maalesef yok. Bence bu model daha çok tercih edilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musa_unsal2005

    çok tipli bir telefon ama işletim sistemi bitiriyor nokia yı


    Bilakis Nokia' yı ayağa kaldıracak şey İşletim Sisteminin ta kendisi. Android denizinde şansı daha az olacaktı. Şimdi WP kulvarında başı çekiyor. Kendi uygulamarıyla marketi destekliyor. WP' da geliştikçe daha çok mevye yiyecek bence Nokia.

  • güzel görünüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Strazburg

    Bu modelde dahili FM radyo özelliği var. Diğer Lumialarda maalesef yok. Bence bu model daha çok tercih edilir.


    Lumia 920' de de var ancak işletim sisteminin henüz FM radyo desteği yok. WP' un GDR2 güncellemesiyle aktif olacak diye biliyorum.

  • arkadaşalr lumıa 925 size soruyorum 1.6 ghz galaxy s3 veya s4 ile 1.5 ghz lumıa 920 arasında çok bi hız farkı yok internet falan ee o zaman 1.89 ghz falan uyduma çok d aişe yaramıyor bu telefon 139 gr nokıa 165 gr lumıa 920 den 139 gr düştü ve 10,5 mm kalınlıktan 8,5 mm indi kameraya +1 poti ekledi ve kamera inanılmaz bir hale geldi bence bu yeterli

  • Açıkçası Lumia 920 daha hoş duruyor.Polikarbon ve IPS , Lumia 925'te terk edilmiş.Amoled ve Alüminyum kasa kullanılmış.139 gr ağırlığı var Lumia 925'in.Lumia 920 180 gramdı.Lumia 925 8.5 mm genişliğe sahip , Lumia 920 10.7 mm.Daha gelişmiş kamerası var ama bence Lumia 920 çok daha hoş duruyor.Ayrıca renk seçenekleri kısıtlı 925'te .Beyaz,Siyah ve Gri renk seçenekleri var.Pil yine 2000 mah.PPI değer 332 iken 334 olmuş.Ekran boyutu ve çözünürlüğü aynı.Sadece iyileştirme var.Ben daha büyük bir değişimin yer aldığı modellerden bekliyordum.Neyse beklentiler farklı.
  • "Nokia Lumia 925, 469 Avro olan Avrupa fiyatı ile günümüzün amiral gemisi Android telefonlarına karşı ortalama 100 Avro daha ucuz olacak."

    Full hd ekranlı, bunun 2katı güncel donanımlı telefonlardan ucuz olacak tabii..



    Nokia kameradaki üstünlüğünü daha ince tasarımla birleştirmiş, wp8 sevenler için alınabilir bir telefon çıkmış ortaya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Strazburg

    Bu modelde dahili FM radyo özelliği var. Diğer Lumia'larda maalesef yok. Bence bu model daha çok tercih edilir.

    Temmuz ayında Nokia'nın çıkaracağı Amber kod adlı güncellemeyle tüm Lumialara (620 hariç) FM radyo gelecek.
  • Önlerden
  • iyide beyler bu ara bi model. s3 den sonra s4 gibi değil. yada 4 den sonra 5 gibi. yıl sonuna doğru çıkar sanırım yeni amiral gemisi. dahası bu amiral gemisi de eski gemi ile çok benzer zaten. lumia 920 i satıp bunu almayı düşünmem açıkçası. wp nin büyük güncellemesi ile yeni modeller çıkacak o zamanı beklemek lazım amiral gemisi için.

  • fiyat olarak arkdaşlar 1104 Türk Lirası onun eleştirmeniz yanlış telefonu bu fiyata süper bence :))

  • nokiayı çok sevmiyorum ama en azından rekabet artıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsoft donanım yükseltilmesine izin vermiyor fazla gerçi gpu biraz yetersiz 320 olabilirdi full hd ise en gereksiz özellik 720p en ideali yeter artar bile nokia iyi yapıyor ekranda

  • alinabilir bir telefon olmus sonucta nokia kendisine yoneltilen kalinlik ve agirlik konusunu cozmus.eylul gibi vakitlerde ust model cikartacaklardir diye dusunuyorum
  • Anlamıyorum nedir bu herkesin android yapsın

    android yapsın merakı. Sadece bir işletim sistemine

    takılmayın, farklıları da düşünün. Wp8 in artısı nedir

    akıcılıkta tek rakibinin ios olması, eksisi ise suan

    taze bi sistem olduğundan markette güçsüz

    kalmasın. Ama hepiniz de bilirsinizki suan fanboyluk yaptığınız android de ilk çıktığı zaman

    marketi fakir, tüm insanların gelecek görmediği

    sistemdi. Peki suan ne oldu 100 200 liralık bir

    telefonda bile android oldu. Suan Samsung dahi

    kendine özel bi sistem yapıyor ki Google a bağlı

    köle olmaktan bıktı. Velhasılıkelam birşeye yıkıcı yorum yapmadan önce inceleyin, araştırın, kullanin

    arkadaşlar

  • N8'den ilham almış

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.