Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (783. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 781782783784785
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: hasan_hzl

Arkadaşlar benim tel şu an v10 versiyon. Acaba son versiyonu yükleyeyim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shamanmuratcan

telefonunun garantisi var mı

quote:

Arkadaşlar benim tel şu an v10 versiyon. Acaba son versiyonu yükleyeyim mi?

25 Temmuz 2009 faturalı. Yani var.

Ekleme: Sertifikayı alınca yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 8 Ağustos 2009; 12:55:23 >
  • Bugün n82 için 750 lira fiyat aldım nasıl fiyat bide 6700-n82 ikilemine kaldım 6700de 700 lira ama symbian dışında ses-kamera olarak hangisi daha iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARIFYASIN

benim bi sorunum var ve çözemedim bir türlü...
    1.gps'e her bağlandığımda 1kontör atıyo.bunu düzeltmenin bi yolu var mı?şebeke tabanlı kapalı ama gene de atıyo.haritaları güncelleştirdikten sora böle oldu.önceden kontör gitmiodu

2.bir de 3g hakkında soracaktım.şimdi 3gdeyken daha çok radyasyon yaydığı söleniyor cihazlar için;merak ettiğim şey şu:mekleme modundayken gsm seçiliyken yaydığı radyasyon 3g modundayken yaydığı radyasyondan daha mı az yoksa,göüşme yaparken mi bu aşırı radyasyondan bahsedilio.lütfen yorumdan ziyade emin olarak cevap verin buna.kendimi inandırmak için benim de hoş yorumlarım var;ama emin olmak istiorum...

şimdiden teşekkürler

2gün oldu.yardım edecek kimse yok mu?

• Şebekeye üzerinden internete giriyor ve kontör düşüyorsa Menü-Araçlar-Ayarlar-Genel-Konumlama’dan Şebeke Tabanlı’yı kaldırın.
    Menü-Araçlar-Ayarlar-Bağlantı-Erişim noktaları bölümüne gelin. Varsayılan bağlantı isminizi (Turkcell Internet) kısaltın. bkz. Turkcell Int.
    Uygulama açılırken yine size bağlantı noktası tanımlamanızı ister. Tanımlamazsanız şebekeye bağlanmaz, kontör de düşmez.
  • teşekkür ederim.sorunum çözüldü.bir de 3g ile ilgili sorumu yanıtlayabilir misiniz?gerçekten çok merak ediyorum bunu...
  • 3G ile ilgili sorunuzu ben cevaplayayım. Telefonla görüşme yapmazken telefonların yaydığı radyasyon değeri çok düşüktür. n82'nin SAR değeri 1,40'tır. Bu SAR değeri gps, telefon görüşmesi, wireless gibi etmenlerin tamamı açık sayılarak hesaplanır. Görüşme yaparken eğer video araması yaparsanız bağlantı akışı daha fazla olacağından dağa çok radyasyon yayacaktır. Ancak bekleme modunda ve telefon 3g'ye ayarlıyken normal arama yapılması gsm moduyla aynı radyasyonu yayacaktır.
  • nereye dönsek radyason kimyasal yani alıştık beraber yaşıyoruz o dediklerin le
    quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

3G ile ilgili sorunuzu ben cevaplayayım. Telefonla görüşme yapmazken telefonların yaydığı radyasyon değeri çok düşüktür. n82'nin SAR değeri 1,40'tır. Bu SAR değeri gps, telefon görüşmesi, wireless gibi etmenlerin tamamı açık sayılarak hesaplanır. Görüşme yaparken eğer video araması yaparsanız bağlantı akışı daha fazla olacağından dağa çok radyasyon yayacaktır. Ancak bekleme modunda ve telefon 3g'ye ayarlıyken normal arama yapılması gsm moduyla aynı radyasyonu yayacaktır.
  • arkadaşlar bu sar değeri 20 nin üzerine çıkılmdıkça vücutta bir sorun çıkarmaz buna takmayalım
  • quote:

3G ile ilgili sorunuzu ben cevaplayayım. Telefonla görüşme yapmazken telefonların yaydığı radyasyon değeri çok düşüktür. n82'nin SAR değeri 1,40'tır. Bu SAR değeri gps, telefon görüşmesi, wireless gibi etmenlerin tamamı açık sayılarak hesaplanır. Görüşme yaparken eğer video araması yaparsanız bağlantı akışı daha fazla olacağından dağa çok radyasyon yayacaktır. Ancak bekleme modunda ve telefon 3g'ye ayarlıyken normal arama yapılması gsm moduyla aynı radyasyonu yayacaktır.

ararken daha çok radyasyona maruz kalacamızı biliorum da ben bekleme moodundaki hali soruyorum.yani telefon bekleme modundayken de gsm seçilmiş halden daha mı çok radyasyon yayıyo?öle olursa kapatabilirim de..
  • quote:

quote:

ararken daha çok radyasyona maruz kalacamızı biliorum da ben bekleme moodundaki hali soruyorum.yani telefon bekleme modundayken de gsm seçilmiş halden daha mı çok radyasyon yayıyo?öle olursa kapatabilirim de..

Sorunuz cevaplanmış zaten...

• quote:

quote:

quote:

Sorunuz cevaplanmış zaten...

hayır sormak istediğim o değil.yukarda 3gye ayarlıyken normal konuşmadan bahsedilmiş.ben bunu sormuyorum.telefonda arama yapılmıyorkenki halinden bahsediyorum.sorum açık diye düşünüyorum.

• O konuda tam bir bilgim yok o yüzden yorum yapmak istememiştim. Ama yapacak olursam, şebekeyi 3 farklı şekilde seçebiliyoruz, çift mod, UMTS ve gsm. Ben normalde çift mod'da tutuyorum. 3G her zaman çekmiyor buralarda. 3G yeni olduğu için kapsama alanını arttırmak için sinyali arttırmış olabilirler bu yüzden de gsm'den çok az bir farkla olsa da fazla radyasyon yayması muhtemel. Siz en iyisi bekleme modunda gsm olarak seçin içiniz rahat etsin. x)
  • quote:

bir de 3g hakkında soracaktım.şimdi 3gdeyken daha çok radyasyon yaydığı söleniyor cihazlar için;merak ettiğim şey şu:mekleme modundayken gsm seçiliyken yaydığı radyasyon 3g modundayken yaydığı radyasyondan daha mı az yoksa,göüşme yaparken mi bu aşırı radyasyondan bahsedilio.lütfen yorumdan ziyade emin olarak cevap verin buna.kendimi inandırmak için benim de hoş yorumlarım var;ama emin olmak istiorum...

O konuda tam bir bilgim yok o yüzden yorum yapmak istememiştim. Ama yapacak olursam, şebekeyi 3 farklı şekilde seçebiliyoruz, çift mod, UMTS ve gsm. Ben normalde çift mod'da tutuyorum. 3G her zaman çekmiyor buralarda. 3G yeni olduğu için kapsama alanını arttırmak için sinyali arttırmış olabilirler bu yüzden de gsm'den çok az bir farkla olsa da fazla radyasyon yayması muhtemel. Siz en iyisi bekleme modunda gsm olarak seçin içiniz rahat etsin. x)

Bu soruya teknik bir cevap verilebilinir, ancak gerçekle cevaplamak sanırım en iyisi :)

Nokia'nın sitesinde GSM modunda bekleme/konuşma süreleri için verilen değerler 225 saat/260 dk iken UMTS modunda bekleme/konuşma süreleri için verilen değerler 210 saat/190 dk'dır.

Bu durumda bekleme modunda da UMTS şebeke erişiminin, GSM şebeke erişiminden daha fazla güç tükettiğini söylemek mümkün. Ancak bu verilen süreler, mükemmel şebeke erişimi (yani "full çekme durumu") için geçerli.

Hazır konu açılmışken biraz ek bilgi vereyim. Telefon enerji tüketimini sabit tutmak için, basit fizik yasaları gereğince GSM erişim modunda radyo dalgaları yayarken 900 MHz frekansında çıkış gücünü 2 watt, 1800 MHz frekansında ise çıkış gücünü 1 watt olarak düzenler ve bu 900 MHz'lik şebekelerin, 1800/2100 MHz'lik olanlara göre daha az baz istasyonla daha geniş bir alanda daha iyi kapsama alanı sunmasının temel nedenidir. (Bu nedenle, daha uzak mesafelerde de yüksek hızlı erişimi sağlayabilmek için 27 Temmuz 2009'da AB, 3G/4G için 2100 MHz'nin yanı sıra 900 MHz'lik bandın da kullanımına onay vermiştir)

Aynı mantık, 900/2100 ve 1800/2100 bandları arasında da geçerlidir; bu yüzden UMTS modunda cihazınız her zaman daha az çekmeye mahkumdur. Bu da, normale kıyasla daha sık bir şekilde daha kuvvetli sinyal arayışını ve baz istasyonları arasında daha sık dolaşımı, yani daha yüksek enerji tüketimini ve daha sık elektromanyetik dalga yayılımını (telefon baz istasyonları arasında dolaşırken, en kuvvetli sinyali yaydığına inandığı baz istasyonun sinyaline abone olacağını, baz istasyona bildirmek için sinyaller yayınlar ve radyasyon dediğimiz şey bu sinyallerdir) getirir.

Burada yalnızca frekans farklılıklarına değindim oysa ki GSM ve UMTS şebekelerde tek fark frekans değildir, şebeke ile haberleşme yöntemleri de değişir ve değişen yöntemler elbetteki enerji tüketimini de değiştirecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

Bu soruya teknik bir cevap verilebilinir, ancak gerçekle cevaplamak sanırım en iyisi :)

Nokia'nın sitesinde GSM modunda bekleme/konuşma süreleri için verilen değerler 225 saat/260 dk iken UMTS modunda bekleme/konuşma süreleri için verilen değerler 210 saat/190 dk'dır.

Bu durumda bekleme modunda da UMTS şebeke erişiminin, GSM şebeke erişiminden daha fazla güç tükettiğini söylemek mümkün. Ancak bu verilen süreler, mükemmel şebeke erişimi (yani "full çekme durumu") için geçerli.

Hazır konu açılmışken biraz ek bilgi vereyim. Telefon enerji tüketimini sabit tutmak için, basit fizik yasaları gereğince GSM erişim modunda radyo dalgaları yayarken 900 MHz frekansında çıkış gücünü 2 watt, 1800 MHz frekansında ise çıkış gücünü 1 watt olarak düzenler ve bu 900 MHz'lik şebekelerin, 1800/2100 MHz'lik olanlara göre daha az baz istasyonla daha geniş bir alanda daha iyi kapsama alanı sunmasının temel nedenidir. (Bu nedenle, daha uzak mesafelerde de yüksek hızlı erişimi sağlayabilmek için 27 Temmuz 2009'da AB, 3G/4G için 2100 MHz'nin yanı sıra 900 MHz'lik bandın da kullanımına onay vermiştir)

Aynı mantık, 900/2100 ve 1800/2100 bandları arasında da geçerlidir; bu yüzden UMTS modunda cihazınız her zaman daha az çekmeye mahkumdur. Bu da, normale kıyasla daha sık bir şekilde daha kuvvetli sinyal arayışını ve baz istasyonları arasında daha sık dolaşımı, yani daha yüksek enerji tüketimini ve daha sık elektromanyetik dalga yayılımını (telefon baz istasyonları arasında dolaşırken, en kuvvetli sinyali yaydığına inandığı baz istasyonun sinyaline abone olacağını, baz istasyona bildirmek için sinyaller yayınlar ve radyasyon dediğimiz şey bu sinyallerdir) getirir.

Burada yalnızca frekans farklılıklarına değindim oysa ki GSM ve UMTS şebekelerde tek fark frekans değildir, şebeke ile haberleşme yöntemleri de değişir ve değişen yöntemler elbetteki enerji tüketimini de değiştirecektir.

çok teşekkür ederim yardımınız için.bu konuyla ilgili bi kaç bişe daha sormak istiyorum.ben çift modu seçtim ve çekim neredeyse her zman ful.önceden gsm seçiliydi,siz nasıl kullanıyosunuz telefonlarınızı.pek içim rahat değil ondan soruyrum.çok fark ediyo mu bu durum.bazı haberlere 9kat daha falza radyasyona maruz kalmak gibi bişelr okudum ve baya kortum.tabi gsm seçiliyken de gönül rhatlığıyla kullanamıyoruz ama ne yapalım ömür bu 2.şansı yok:D

• Çift mod, 3G altyapı mevcutken 3G (UMTS) altyapısını, 3G altyapı mevcut değilken de 2G (GSM) altyapısını kullanımını sağlar. Öncelikle bu altyapı değişimleri enerji harcar ve pil performansını negatif etkiler. Bu nedenle ancak sürekli en yüksek hızlı internete ihtiyacınız varsa (sadece EDGE ile idare edemiyorsanız) ve 3G kapsama alanları sizin yaşam alanlarınızı kapsamıyorsa (büyük ihtimalle kapsamıyordur şu an için) ve pil performansı sizin için önemli değilse (mesela günaşırı cihazı şarj edebilecekseniz) çift modu seçin, aksi takdirde ya GSM ya da UMTS'i tek başına seçin. En yüksek pil ömrü içinse bir yukarıdaki mesajımda bahsettiğim nedenlerden dolayı yalnızca GSM'i seçin.

Ayrıca bu şebeke değişimi esnasında da "en kuvvetli sinyali yaydığına inandığı baz istasyonun sinyaline abone olacağını, baz istasyona bildirmek için sinyaller yayınlar" ilkesi geçerlidir, bu yüzden çift modda her 2G <-> 3G geçişi esnasında kullanmadığınız cihazdan biraz daha elektromanyetik dalgalar (yani radyasyon) yayılacak. Peki bunun size sağlık açısından zararı nedir? Telefonu kafanızda taşımıyorsanız, sürekli mevcut bölgeye dair hücre mesajları gelen bir telefondan pratikte hiç bir farkı yok.

Kısaca kendi fikirlerim, halihazırda zaten 1800 MHz'lik bandı kullandığım için 2100 MHz'lik UMTS bandını kullanmam benim için pil ömrü açısından fazla fark yaratmayacağından, "yalnızca 3G sinyali kuvvetli olduğunda 3G'yi açar kullanırım, çift mod yapmam" şeklinde ve bu şekilde kullanıyorum telefonu şu an :)

• GeceBekçisi dönmüşsün.. x) Valla çok sevindim paylaşımlarını özlemiştik. x)
  • n82 de ana ekranı yan yatırmak(etkin beklemenin, saatin bulunduğu arama yapılan ekran)

video:http://www.youtube.com/watch?v=AHDfR2Q8PnM

http://www.mediafire.com/?unvhmzi4zm4

Linkteki dosyaları indirin.

Klasörden çıkan C_sys_hash_domainsrv.exe yi domainsrv.exe olarak yeniden adlandırın ve C:\sys\Hash klasörüne kopyalayın.
    Yine klasörden çıkan F_sys_bin_domainsrv.exe yi domainsrv.exe olarak yeniden adlandırın ve E:\sys\bin klasörüne kopyalayın
    Klasörden çıkan wsini.ini dosyasını C:\system\data klasörüne kopyalayın.
    C:\sys\bin\RPAutostart.exe 'yi 0RPAutostart.exe olarak yeniden adlandırın.
    Klasörden çıkanWSini path.rmp dosyasını rompatcher'ın patches klasörüne kopyalayın ve rompatcher dan patchı yükleyin.
    Rotateme programını kurun ve telefonu yeniden başlatın.

Böylece ana ekranıda yatay modda kullanabileceksiniz.

Not: Alıntıdır daha önce verildiyse kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 10 Ağustos 2009; 21:06:28 >

• http://www.youtube.com/watch?v=AHDfR2Q8PnM arkadaşlar video da adam bi tane resim görüntüleme programı açıyor çok hoşuma gitti bi türlü bulamadım, adını bilen varsa söyleyebilirmi bana ? TEşekkürler
  • Ana ekranda yan yatırma iyi olmuş da keşke N-Gage oyunlarında da yan yatırabilsek...
  • 
Sayfa: önceki 781782783784785
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.