Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 920 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.5' WXGA PureMotionHD+ | 8.7MP - 1080p ] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.372
Cevap
90
Favori
1.145.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işte 5 6 ay sonra kelepir düşürürsem alacağım telefon hem spor görünümlü hem windows hem nokia adamlar yapınca oluyor.10 üzerinden 9 da benden aldı .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağırlığı bence avantaj. Video isi mesleğim olduğu için konuşuyorum bunu. 200gr yakın bir ağırlık aslında video ve fotograf çekimleri esnasında telefonu daha da stabil tutmanıza yarar. Hatta biraz ağır bile tutulmuş olabilir bu telefon bu yuzden. Sonuçta fotograf video konusunda iddialı bir cihaz.

Bu mantığı DSLR'daki battery griplere benzetebilirsiniz. Ağırlık sabit tutmaya ve videoda haraket takibine yardımcı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

Yahu pazarlamacı palavralarına kanmayın. Nereye aynı performansı veriyor? Quad lı çalışan WP8 telefon mu var? Farklı platformlarla neyin kıyaslaması bu? Ayrıca onay vermiyor diye de bir şey yok. WP8 ile beraber çok çekirdek desteği geldi. Her şey sırayla. İki çekirdekli telefonu da satmak varken niye direkt dört çekirdeklisini sunsun.

Ortada ahım şahım bir cihaz yok, ki olmayacağı da belliydi zaten. İlgili diğer haber başlıklarında da cihazların neye benzeyeceğini yazdım. Bazı bilmiş arkadaşlar Adreno 320 lerden bahsediyordu. Hala daha teknoloji firmalarının çalışma prensipleri anlaşılmış değil. Elinizde "X, X+1, X+2" teknolojisi varken, X den sonra X+2 satılmaz.

Bir de 185Gr nedir Allah aşkına? Nerede kaldı mobilite? Rakiplerin 8 küsür mm lik cihazlar üretiyor, sen amiral gemisi cihazında 1cm in altına inemiyorsun vs vs...

Daha bende cihaz hakkında kendi yorumumu yazmadım ama şimdi yazayım. Dediklerinde sonuna kadar hak veriyorum. Ağırlık konusunda 808'den bile daha ağır. Muhtemelen kasasından kaynaklanıyor. Şimdi incilerimizi dökelim. Cihaz için şunu söylemeliyim ki istediğim gibi çıkmadı. Hatta beğenmedim bile diyebilirim. Niye? İlk olarak xenon flaş yok, gece çekimlerinde kimse aman aman bir şey beklemesin. 808 kamera olarak çok daha iyi olmasına rağmen onda bile xenon flaş var, o yüzden kimse şöyle böyle demesin. İkincisi HDMI ve USB OTG gibi özellikleri desteklemiyor oluşu. Üçüncü olarak hafıza kartı olmayışı. Hele ki hele 1080p çekim yapan bir cihaza kalkıp da 32GB koymak nasıl bir mantıktır anlamak güç. N9 720p çektiği hâlde 64GB koyuyor ama bu cihaz 32GB. Şayet 32GB dahili hafızanın yanına microSD desteği koysaydı o zaman bir şey demezdim. 1080p çeken cihazlar için microSD desteği olmadığı takdirde 64GB yapılması daha doğru. 808 16GB ama 64 GB'a kadar microSD destekliyor. Toplamda 80GB gibi bir hafıza oluyor ki fazla fazla yeterli. Bir diğer eksi tarafı da bu kadar güzel ekran teknolojilerini kullandığı bir cihazda LCD ekra yapması. PureMotionHD+ ve ClearBlack gibi teknolojileri koymuşsun da bunu AMOLED ekrana uyarlasaymış çok daha iyi olurdu.

Ek olarak cihazın batarya performansı çok kötü. 2000 mAh batarya olmasına rağmen 400 saat gibi bir bekleme süresi sunması şaka gibi. Zaten Lumia 900 de böyleydi. 1830 mAh bataryası olmasına rağmen pil performansı yerlerdeydi. WP8 batarya dostu bir sistem değil gibi görünüyor. WP8 bu konuda mimlenmiş olan Android'i bile geçecek gibi.

Bizim 808 le devam o zaman..bakalim gorecegiz..yanliz wp8 nasil olacak merak ediyorum..

• Beyler objektif olmak gerekirse telefon güzel fakat can alıcı bir kaç eksikliği var:

1. Telefon çok ağır olmuş 150'i geçmesi bence telefonun alınmaması için bir sebep
    2. Telefon biraz kalın olmuş. Artık yeni nesiller 10mm'nin altında kalıyor.. bu 3 yıllık sgs'mden bile kalın
    3. Telefonun ekranının altında komut tuşlarının olduğu bölümde çok boşluk bırakılmış. Yani ekranın alt tarafının bitiş çizgisiyle telefonun en altının arasında çok büyük boşluk bırakılmış Telefonun tipini inanılmaz bozuyor. Bu boşluk Lumia 900'de daha azdı.
    4. 7Gb Skydrive bence az olmuş

Artıları:
    1.Dokunmatik ekranı çok çok güzel olmuş. nokia Note gibi bir melez tel. çıkarırsa kaleme ihtiyaç duymaz bu sayede.
    2. S3'ün kamera kalitesi çok üst seviye de bu telefonun o tel.dan bile üstün kamerası var artık siz düşünün kamerayı
    3. 1 Gb RAM olması da bizim için normal olsada bence Nokia için km taşı omuş aynısı işlemci içinde geçerli.
    4. Windows Phone 8 android'den daha stabil bir sistem bu yüzden windows'un tutma şansı büyük
    5. Bi de ekran çözünürlüğüde güzel.

Şimdi bana sorarsanız Ativ mi lumia mı diye ben ativ derim çünkü benim için sistem özelliklerinden sonra incelik ve hafiflik önemli. Kamerayla hiç işim olmaz zaten 3.2 mp olsun benim için farketmez zaten bu yüzden sgs'mi hiç değiştirme ihtiyacı duymadım fakat 4.0 güncellemesi gelmediği için 1-2 yıl sonra teli değiştirmeyi planlıyorum belki o zaman nokia bu saydığım eksiklerede bir çare bulur da ben de alırım.

•  [ Nokia Lumia 920 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.5' WXGA PureMotionHD+ | 8.7MP - 1080p ]

[ Nokia Lumia 920 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.5' WXGA PureMotionHD+ | 8.7MP - 1080p ]

[ Nokia Lumia 920 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.5' WXGA PureMotionHD+ | 8.7MP - 1080p ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdervisoglu -- 5 Eylül 2012; 21:18:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: THESTER

Beyler objektif olmak gerekirse telefon güzel fakat can alıcı bir kaç eksikliği var:

1. Telefon çok ağır olmuş 150'i geçmesi bence telefonun alınmaması için bir sebep
    2. Telefon biraz kalın olmuş. Artık yeni nesiller 10mm'nin altında kalıyor.. bu 3 yıllık sgs'mden bile kalın
    3. Telefonun ekranının altında komut tuşlarının olduğu bölümde çok boşluk bırakılmış. Yani ekranın alt tarafının bitiş çizgisiyle telefonun en altının arasında çok büyük boşluk bırakılmış Telefonun tipini inanılmaz bozuyor. Bu boşluk Lumia 900'de daha azdı.

Artıları:
    1.Dokunmatik ekranı çok çok güzel olmuş. nokia Note gibi bir melez tel. çıkarırsa kaleme ihtiyaç duymaz bu sayede.
    2. S3'ün kamera kalitesi çok üst seviye de bu telefonun o tel.dan bile üstün kamerası var artık siz düşünün kamerayı
    3. 1 Gb RAM olması da bizim için normal olsada bence Nokia için km taşı omuş aynısı işlemci içinde geçerli.
    4. Windows Phone 8 android'den daha stabil bir sistem bu yüzden windows'un tutma şansı büyük

Şimdi bana sorarsanız Ativ mi lumia mı diye ben ativ derim çünkü benim için sistem özelliklerinden sonra incelik ve hafiflik önemli. Kamerayla hiç işim olmaz zaten 3.2 mp olsun benim için farketmez zaten bu yüzden sgs'mi hiç değiştirme ihtiyacı duymadım fakat 4.0 güncellemesi gelmediği için 1-2 yıl sonra teli değiştirmeyi planlıyorum belki o zaman nokia bu saydığım eksiklerede bir çare bulur da ben de alırım.

Ben wp8 in basarisini merak ediyorum..

• 41mp değil de yarısına bile razıydım. Böyle bir kamera koysaymiş. Diğer markalardan ciddi derecede ayrılırdı nokia ama şu an tasarım dışında pek farkı yok.

• abi tamam iyi telde 185 gr nedir ya tablet tel melezi olan note 2 bile daha hafifi ustelik o kalinlk ne ya yuh resmen cepimize onu nasil tasiyacagimizi sicak gunlerde filan hic dusunmemisler herhalde nokia muhendisleri windows phone 8 serisinde suanda ergonomi+ozellik bakimindsan(kamerani saymazsak) lider kesinlikle samsung ativ s
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunkar1

quote:

Orijinalden alıntı: THESTER

Beyler objektif olmak gerekirse telefon güzel fakat can alıcı bir kaç eksikliği var:

Artıları:

Ben wp8 in basarisini merak ediyorum..

Aslında benim o konu da pek bir şüphem yok. Sonuç olarak Microsoft yılların yazılım şirketi ve adamların sonsuz parası var Başlarında da Bill Gates olduğu sürece gerekirse milyar dolarlar yatırırlar uygulama şirketlerine para verip android'e uygulama çıkaracağına bize çıkar derler. Ama win8'i 1 numara yapmayı başarırlar.

• Telefon arkadan tamamen N9 gibi olmuş, çok hafif bir en farkı var, onun dışında tıpatıp aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan azeri

abi tamam iyi telde 185 gr nedir ya tablet tel melezi olan note 2 bile daha hafifi ustelik o kalinlk ne ya yuh resmen cepimize onu nasil tasiyacagimizi sicak gunlerde filan hic dusunmemisler herhalde nokia muhendisleri windows phone 8 serisinde suanda ergonomi+ozellik bakimindsan(kamerani saymazsak) lider kesinlikle samsung ativ s

Aynen katılıyorum o kadar büyük bir telefona o kalınlık pek gitmez.
  • kablosuz şarj olayı çok şahane olmuş bravo nokia
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

Yahu pazarlamacı palavralarına kanmayın. Nereye aynı performansı veriyor? Quad lı çalışan WP8 telefon mu var? Farklı platformlarla neyin kıyaslaması bu? Ayrıca onay vermiyor diye de bir şey yok. WP8 ile beraber çok çekirdek desteği geldi. Her şey sırayla. İki çekirdekli telefonu da satmak varken niye direkt dört çekirdeklisini sunsun.

Ortada ahım şahım bir cihaz yok, ki olmayacağı da belliydi zaten. İlgili diğer haber başlıklarında da cihazların neye benzeyeceğini yazdım. Bazı bilmiş arkadaşlar Adreno 320 lerden bahsediyordu. Hala daha teknoloji firmalarının çalışma prensipleri anlaşılmış değil. Elinizde "X, X+1, X+2" teknolojisi varken, X den sonra X+2 satılmaz.

Bir de 185Gr nedir Allah aşkına? Nerede kaldı mobilite? Rakiplerin 8 küsür mm lik cihazlar üretiyor, sen amiral gemisi cihazında 1cm in altına inemiyorsun vs vs...

Daha bende cihaz hakkında kendi yorumumu yazmadım ama şimdi yazayım. Dediklerinde sonuna kadar hak veriyorum. Ağırlık konusunda 808'den bile daha ağır. Muhtemelen kasasından kaynaklanıyor. Şimdi incilerimizi dökelim. Cihaz için şunu söylemeliyim ki istediğim gibi çıkmadı. Hatta beğenmedim bile diyebilirim. Niye? İlk olarak xenon flaş yok, gece çekimlerinde kimse aman aman bir şey beklemesin. 808 kamera olarak çok daha iyi olmasına rağmen onda bile xenon flaş var, o yüzden kimse şöyle böyle demesin. İkincisi HDMI ve USB OTG gibi özellikleri desteklemiyor oluşu. Üçüncü olarak hafıza kartı olmayışı. Hele ki hele 1080p çekim yapan bir cihaza kalkıp da 32GB koymak nasıl bir mantıktır anlamak güç. N9 720p çektiği hâlde 64GB koyuyor ama bu cihaz 32GB. Şayet 32GB dahili hafızanın yanına microSD desteği koysaydı o zaman bir şey demezdim. 1080p çeken cihazlar için microSD desteği olmadığı takdirde 64GB yapılması daha doğru. 808 16GB ama 64 GB'a kadar microSD destekliyor. Toplamda 80GB gibi bir hafıza oluyor ki fazla fazla yeterli. Bir diğer eksi tarafı da bu kadar güzel ekran teknolojilerini kullandığı bir cihazda LCD ekra yapması. PureMotionHD+ ve ClearBlack gibi teknolojileri koymuşsun da bunu AMOLED ekrana uyarlasaymış çok daha iyi olurdu.

Ek olarak cihazın batarya performansı çok kötü. 2000 mAh batarya olmasına rağmen 400 saat gibi bir bekleme süresi sunması şaka gibi. Zaten Lumia 900 de böyleydi. 1830 mAh bataryası olmasına rağmen pil performansı yerlerdeydi. WP8 batarya dostu bir sistem değil gibi görünüyor. WP8 bu konuda mimlenmiş olan Android'i bile geçecek gibi.

Led flaşlı yalandan pureview lı kasada bile 10.7mm nin altına inememiş adamlar. İnemedikleri gibi 185Gr bir de. Sen bir de Xenon bekliyorsun. Başka bir konuda yazmıştım. Bu tarz popüler, pahalı cihazlarda fiziksel yapının bütünlük oluşturması önemli bir husus. Fazla girinti çıkıntı olmayacak cihazda. N9 neden hayran bırakmıştı herkesi kendine... Şu an ki tasarımlar birebir aynısı zaten. Arkadaki olası çıkıntı yüzünden satışlar baltalanabilir. Ki o çıkıntı, aksesuar satışlarına da engel teşkil edebilir. Şimdi kontrol tamamen Nokia da olmadığı için ileride fanteziye girip 808 tarzı bir Lumia çıkarırlar mı o konuda da net bir şey demek zor.

İnsanlara da hak veriyorum. Nokia ilk defa piyasa koşullarında bir donanım koydu telefonuna. Takip etmeyenler bir anda cihazı görünce şaşırdı bu duruma

Önemli eksikliklere değindin. Artı olarak Symbian ın multimedia işleme yeteneği Windows platformunda yok. En azından şimdilik.

Amoled yapsa pentile yapardı yine emin ol. Ama yine de Amoled olması taraftarıyım ben de.

Bahsettiklerine ek olarak çok konuşulan o uygun fiyatlandırma kandırmacasını da bekleyip göreceğiz.

• Arkadaşlar Lumia serisi neden ülkeye getirilmiyor? Bu telefon bence iphone falandan çok çok daha şık bir telefon.Zaten şuana kadar nokiadan başka model kullanmadım da.Bu model gelicek mi kesin Nokia getirecek mi yani resmi olarak
  • Aslında bu ağırlık konusuna iyi yönünden bakmamız lazım artık telefonu sadece elimize alarak kas yapabileceğiz Fitness Center'lar müşteri kaybı yaşayabilir bunun yüzünden
  • nokia is coming back reincarnated

• quote:

Orijinalden alıntı: atroce

2 mm ve 50 gramın derdine düşmeyin eliniz hassas kantar değil

+1907

bu insanlar ne zaman bu kadar narin oldular anlamıyorum. siyah,gri ve beyaz modelleri mükemmel gözüküyor,işletim sistemi de güzel gözüküyor,bence olmuş,alınır.
  • kablosuz şarj aparatını s3 içinde kullanabilir miyiz acaba dostlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Arkadaşlar Lumia serisi neden ülkeye getirilmiyor? Bu telefon bence iphone falandan çok çok daha şık bir telefon.Zaten şuana kadar nokiadan başka model kullanmadım da.Bu model gelicek mi kesin Nokia getirecek mi yani resmi olarak

Daha önceki cihazlar türkçe dil desteklemediği için gelmedi. Bu cihaz gelecek çünkü WP8 türkçe dil desteği sunuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Arkadaşlar Lumia serisi neden ülkeye getirilmiyor? Bu telefon bence iphone falandan çok çok daha şık bir telefon.Zaten şuana kadar nokiadan başka model kullanmadım da.Bu model gelicek mi kesin Nokia getirecek mi yani resmi olarak

Daha önceki cihazlar türkçe dil desteklemediği için gelmedi. Bu cihaz gelecek çünkü WP8 türkçe dil desteği sunuyor.

Teşekkürler iphone 4s ya da s3 alacaktım vazgeçtim bunu görünce Lumia serisinden ümidimi kesmiştim çünkü
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.