Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
250.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marbori

telefonu kullanan arkadaşlara birşey sormak istiyorum.bildiğim kadarıyla telefonun pilini sadece arka kapak tutuyor.eski telefonlar gibi değil.Bu durum pilin oynamasına neden oluyor mu?

Hayır... oynama gibi bir şey yok eğer kapağı çıkarttığınızda batarya bolumu aşağı bakıyorsa bataryada kapakla çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eulogy

Bu forumların kaderidir sorunları, olumsuzlukları yazmak. İstediğiniz akıllı telefonun konusuna bakın, olumsuz başlıklar daha ağırlıktadır. Çünkü teknolojik cihazların paylaşımları genel anlamda sorunlar ve nasıllar üzerine kuruludur. Ben de genelde her bir zıkkıma olumsuz yaklaşan, eksikleri öncelikle belirten biriyim. Bu anlamda olumsuz bir kanı bırakmış olabilirim ama kendimce eksi artı ne varsa söylemeye çalışıyorum. Örneğin Donanımhaberi çok sevdiğim halde olumsuz eleştirilerim, tebriklerimin en az 10 katıdır. Huyum kurusun.

Stabiliteye gelince ben stabilite ile optimizasyon kavramlarının karıştırıldığını düşünüyorum. Stabilite donanım ve yazılım arasındaki çelişkileri konu alırken optimizasyon donanımlar arasındaki uyum ve işgücünü, ayrıca yazılımlar arasındaki uyum ve işbölümünü konu alır. Stabilite kerneli konu alır, optimizasyon ise kabuk gibi sistemin diğer bileşenlerini... Bu yüzdendir ki ios 4 ile ios 6 kerneli arasında devrimsel farklar olmadığı halde, ios 4 diri bir sistemken ios 6 yerlerde sürünmektedir. wp8, android ve ios genel anlamda stabilitesi oldukça yüksek sistemlerdir. Aslında bizim tartıştığımız nokta optimizasyondur. Optimizasyon, stabilitenin aslında en büyük bileşeni ve altkümesidir.

eğer bir sistem stabilite sorunu yaşıyorsa bu sistemin;

1- donanım gücü ile sistemden beklenilen yeteneklerin karşılaştırmasına bakılır. Kabaca 500 tl lik android telefonla 2000 tl lik android telefon arasındaki stabilite farklıdır.

2- optimizasyonuna bakılır. Optimizasyonu iyi olan bir sistem düşük configurasyona sahip olsa da çökme yaşatmaz. Ör: 2 yıldır kullandığım tek çekirdekli 512 mb ram lı xperia mini pro bir kere dahi çökmedi, donmadı. Bu yüzdendir ki örneğin android 4.0 sistemi firmadan firmaya farklılık gösteren bir başarıma sahiptir. İnsanlar düşük donanımlarına rağmen neden sony xperia alırlar ? Çünkü sony optimizasyonun kralını yapar. (Bunlar benim görüşüm)

3- 3. parti yazılımların yapısı ve uyumuna bakılır. Üçüncü parti yazılımlar sistemin kernele ait olmayan bileşenlerinin davranış biçimini taklit edebildikleri sürece başarılıdır.

Şimdi wp sistem neden başarılı ? Çünkü hem iyi bir donanıma sahip, hem de çok sağlam optimize edilmiş bir sistem var. Bunu sistemdeki nokia ve microsoft yazılımlarının başarımlarından anlıyorsunuz. Bence bu optimizasyon konusunda hem android 4.1 hem de ios 6 dan önde. Ama dediğim gibi optimizasyon nesilden nesile değişen bir kavramdır.

Stabiliteye gelirsek BENCE bu konu koskoca bir şehir efsanesidir. Stabiliteyi ölçen bir araç yoktur. Bahsettiğimiz sistemler arasında bu kadar büyük farklar olduğunu düşünmemiz tamamen dünyadaki kapital sistemin oluşturduğu sanal bir yapıdır. Meseleye azcık daha geniş açıdan bakılırsa bu cihazların (xperia, iphone, galaxy, one, lumia) 3 aşağı 5 yukarı aynı işleri yaptığını ve birbirlerine çok yakın başarımlar sergilediğini görebiliriz.

Özetle lumia'yı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz :) Windowsun sorunu mağazasıdır, fakat emin olun mağazasıda hiç yabana atılacak gibi değil. Belki herşeyi herşeyi HERŞEYİ şimdilik bulamayabilirsiniz ama çok sağlam uygulamalar var, buna emin olun. Belki ihtiyaçlarınızı TAM karşılayamaz ama ihtiyacınızı karşılar.

Android sistemin şöyle bir avantajı var söylemeden geçmeyeyim;

wp ve ios kernele çok şey gömer ve bu şeylerden biri çökerse sistem çöker. Android ise sistemin bileşenlerini örneğin arayüzünü ya da masaüstü ortamını kernele gömmez, ek bir parçadır, bir anlamda 3. parti bir yazılım gibidir. Eğer sonsuz güçte sistemlerimiz olsaydı android o sistemlerde dğer kankalarına göre daha optimize çalışırdı.

Ne güzel yazmış yaa şiir gibi gayet iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaymonD7 -- 7 Ocak 2013; 18:01:37 >

• şöyle güzel bir kılıf ve ekran koruyucu önerebilir misiniz?
  • Merhabalar, telefonu kullanan bir arkadaşım,androidlerde olduğu gibi bir ileti geldiğinde (sms,e-mail vs..) telefonun kilidini açıp mesajlara bakmak için menüden girmemiz gerektiğini söyledi buna gerçekten inanamadım yani kısaca tek bir el hareketiyle mesajşara bakamıyormuşuz,bu gerçekten doğrumu? hatta ve hatta led uyarı sistemi yok dedi,bunları izah ederseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: radapaz

şöyle güzel bir kılıf ve ekran koruyucu önerebilir misiniz?

Başgan ben şimdilik dandik bir kılıfla dandik bir ekran koruyucu aldım. İkisi de on beş liraydı. Ekran koruyucuyu söktüm çünkü hem prizma gibi beyaz ışığı renklendiriyordu, hem de dokunma hissi oldukça kötüydü. Anlayacağın ekran korumasında bende arayıştayım. Arkayı ve yanları koruyan kılıftan memnunum. Hem beyaz hem siyah aldım,işe yarıyor ama mutlaka daha estetik kılıflar çıkar. Yarın burada resimlerini paylaşırım

Bu arada şunu ekleyeyim :

Bugün orijinal kablosuz şarj özellikli siyah kapağı çıkarıp, cihazla aldığım kırmızı kapağı taktım. Arada bayağı bir kalınlık farkı var, daha önce yazdığımı burada düzeltmiş olayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: deren05

Merhabalar, telefonu kullanan bir arkadaşım,androidlerde olduğu gibi bir ileti geldiğinde (sms,e-mail vs..) telefonun kilidini açıp mesajlara bakmak için menüden girmemiz gerektiğini söyledi buna gerçekten inanamadım yani kısaca tek bir el hareketiyle mesajşara bakamıyormuşuz,bu gerçekten doğrumu? hatta ve hatta led uyarı sistemi yok dedi,bunları izah ederseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

Telefonda led uyarı sistemi yok, çünkü led lambası yok. Bu bana da biraz komik geliyor.

Mesaj gelirse tepside görünür, tepsiyi tıklarsanız mesajı görürsünüz. Ayrıca mesajı tepsiden de direk okuyorsunuz zaten, tabi mesajı atan roman yazmadıysa.

• mix radyoda saatlik 6 şarkı sınırlaması olmasaymış iyimiş. Birde mesaj yazarken yanlışlıkla hangi tuşa basıp kelime düzelttiğimi bir türlü öğrenemedim. Bazen düzeltip nokta koyuyor, bazen öylece bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 8 Ocak 2013; 0:56:38 >

Orijinalden alıntı: BoltAction

Benim 820 taş gibi maasallah, ne takılma ne donma ne kapanma nede restart...yağ gibi akıyor terimi bu cihaz için olsa gerek...

Telefonu alalı yaklaşık 1 hafta oldu aveadan ayda 71 TL 1Gb internet paketi le 24 ay kontratlı aldım. Şarj standı ve NFC kapak hediye göndereceklermiş. ayrıca heryöne 100 Dk sı 4 TL ye konuşuyorum. bana uygun geldi hesaplayınca telefonun şimdiki fiyatına göre internet paketi dahil 150 - 200 TL civarında karlıyım gibi görünüyor.

Telefona gelince en önemli özelliği şimdilik kimsede olmaması, telefon direk dikkat çekiyor. Telefondan gayet memnunum galaxy 3 den çok daha hızlı ekran olarak daha iyi bi ekran değil ama hiç mi hiç belli olmuyor. Mağazada o kadar çok uygulama oyun falan yok ama gelişiceğini umuyorum, ama mevcut uygulamalarda gayet başarılı Facebook ve Twetter uygulaması gerçekten mükemmel ötesi. Telefonu aldığım gibi GG dan 18 TL ye şeffaf koruma kılıfı ve 3 tane ekran jelatini aldım. jelatin almanızı tavsiye ederim çünkü iphone daki gibi çizilmez ekrana sahip bir telefon değil. Kamerası 10 numara 5 yıldız 200 - 250 TL fazla verip Lumia 920 almaya değmiyecek kadar güzel. Mağazadan gayet güzel fotoğraf uygulamaları var fotoda oynamak için falan. Telefon 4G destekliyor fakat bizim ülkemizde 4G yok daha. Ama avea hat kullanmama rağmen 3G hızı eşimin iphone 4S de kullandığı T.cell 3G ye göre gayet hızlı. Ön kamerası o kadar güzel değil zaten ne kadar ön kamera kullanıyoruz bence o kadar önemli değil. NFC muhabbetini daha tam olarak test edemedim aksesuarlarım daha gelmedi avea dan. Ama okuduğum kadarıyla cüzdan uygulamasına Kredi kartınızı tanımlarsanız NFC kapakla beraber DIT kart olarak telefonunuzu kullanabiliyorsunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Telefonu şahsen tavsiye ederim. alışana kadar bir kaç gün zorluk çekiyorsunuz ama alışınca çok rahat kullanışlı bir telefon.

Ayrıca bir sorumda olucak Avea müziğe üye oldum 150 şarkı 6 TL ye ama telefonuma şarkı indiremiyorum. Telefonunuz desteklemiyor diyor. Müşteri hizmetlerini aradığım zaman telefonunuz destekliyor diye söylüyorlar. ama ben beceremedim sanırım. başına gelmiş olan bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.

İyi forumlar.

• Merhabalar,CES 2013'ten gelen Nokia'nın androide göz kırptığı haberi midemi bulandırdı,inşallah ikinci bir symbian vakası olup WP8'i paçavra gibi bir kenara atmazlar,ikincisi Sony Experia Z ve ZL serileri piyasayı hallaç pamuğu gibi atacak gibi gözüküyor,ama ben yinede WP8 diyorum.
  • quote:

Merhabalar,CES 2013'ten gelen Nokia'nın androide göz kırptığı haberi midemi bulandırdı,inşallah ikinci bir symbian vakası olup WP8'i paçavra gibi bir kenara atmazlar,ikincisi Sony Experia Z ve ZL serileri piyasayı hallaç pamuğu gibi atacak gibi gözüküyor,ama ben yinede WP8 diyorum.

Okuduğunuz haberin linkini paylaşır mısınız? Merak ettim de haberi.

quote:

Merhabalar,CES 2013'ten gelen Nokia'nın androide göz kırptığı haberi midemi bulandırdı,inşallah ikinci bir symbian vakası olup WP8'i paçavra gibi bir kenara atmazlar,ikincisi Sony Experia Z ve ZL serileri piyasayı hallaç pamuğu gibi atacak gibi gözüküyor,ama ben yinede WP8 diyorum.

http://www.techno-labs.com/1/37967/1/Sonynin_Amiral_Gemisi:_Xperia_Z.html

Triplere girmeye gerek yok fiyat konusunda aşagı yukarı belli zaten ne olacagı..

• quote:

Orijinalden alıntı: RaymonD7

quote:

quote:

Triplere girmeye gerek yok fiyat konusunda aşagı yukarı belli zaten ne olacagı..

Dostum nokia'nın android'e göz kırptığı haberi soruyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

hee evet kırpmış

http://sosyalmedya.co/nokia-androide-yesil-isik/

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hee evet kırpmış

http://sosyalmedya.co/nokia-androide-yesil-isik/

Başgan o değilde bu xperia z de dehşet bişeymiş. Kanımca üst sınıf telefonlar muhabbeti şimdilik kapanmıştır. Galaxy s3, note 2, iphone 5, lumia 920 ve htc öne nal toplarlar artık.

orta sınıf hala lumia 820 diyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 8 Ocak 2013; 21:44:59 >

• Merhabalar Acil olarak aşşağıdaki 3 sorunun cevabına ihtiyacım var..

1.Avea'dan sınırsız BİS(Aylık 30TL) üyeliğime tarifeme ek (Konuşkan 400) ödüyorum,bir an şunu düşündüm,ulan 4 tane arkadaşımla BBM'de muhabbet edeceğime alırım bi Lumia SEÇ 500 (30TL)+sınırsız internet (10TL.) 40+59 (Lumia 820 Bedeli)99 TL'ye hem her yöne 500 hemde 10TL'ye sınırsız internetle telefon sahibi olurum,Şu an BİS üyeliğimle(+konuşkan 400) zaten 75-80 TL ödüyorum,sizcede mantıklı değil mi?ya da BİS üyeliğiye normal internet(tarayıcıdan bağlanma) arasındaki farkı hala çözemedim..

2.Alırsam telefonu Beyaz olsun istiyorum çünkü senelerdir BB'nin tüm telefonlarını kullandım ve artık içim karardı siyah görmekten; hoş belki birazda beşiktaşlı olduğumdandır,yandan güzel gözüküyor,fakat bir arkadaş tükenmez kalem lekesini çok zor çıkardığından yola çıkarak,bu telefonfa kullanabileceğimiz en hafif,en göze batmayan,belli belirsiz,pantolona soktuğunda pot yapmayan bir kılıf ya da koruyucu varmıdır var ise tavsiyeleriniz lütfen.

3.Nokia CEO'su sene sonuna kadar 3 tane farklı Lumia ve arkaları Alüminyum kapaklarla gelecek dedi acaba beklesemmi diye düşünmüyorumda değilim,bu telefonu sırf Nokia uygulamaları yüzünden alacağım dolayısıyle Lumia 620 fazlasıyla işimi görür fakat onun ekranı 3.8,küçükmüdür 820 ile karşılaştırıncaiyardımcı olabilirmisiniz?

• Bence çumia nın en iyi telefonu 820 ama nedense sayfalar çok geride kalmış

• arkadaslar kartim cikarsa buyuk ihtimal hafta alicam telefonu, yalniz sormak istedigim bir konu var avea kullaniyorum kontorlu hat, faturaliya gecip mi alsam yoksa nokia shop tan mi hangisi daha iyi olur? avea da ilk 1000 kisiye bedava kablosuz sarj aleti kampanyasi devam ediyor mu?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.