Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
250.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırmızı. nokia shopta gördüğüm kadarıyla kulaklıklar aynıydı. 920 nin kulaklığı 820 ye takmış olamazlar heralde ama emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 5 Ocak 2013; 17:08:49 >

Orijinalden alıntı: eulogy

Kırmızı. nokia shopta gördüğüm kadarıyla kulaklıklar aynıydı. 920 nin kulaklığı 820 ye takmış olamazlar heralde ama emin değilim.

Peki hocam teşekkür ettim. Kulaklık önemli bi nokta en azından benim için zaten wp8 telefonların en önemli olayı dışardan bakıldığında insanların dikkatini çekmesi şimdi 920 için özel renklerde kulaklıklar verip 820 için normal bir kulaklık veriyo olsa bence kötü olurdu. Üvey evlat muamelesi yapardı yani

Orijinalden alıntı: Twanche

quote:

Kırmızı. nokia shopta gördüğüm kadarıyla kulaklıklar aynıydı. 920 nin kulaklığı 820 ye takmış olamazlar heralde ama emin değilim.

Peki hocam teşekkür ettim. Kulaklık önemli bi nokta en azından benim için zaten wp8 telefonların en önemli olayı dışardan bakıldığında insanların dikkatini çekmesi şimdi 920 için özel renklerde kulaklıklar verip 820 için normal bir kulaklık veriyo olsa bence kötü olurdu. Üvey evlat muamelesi yapardı yani

Haklısın başgan ama konuyu komple bir oku derim. Çünkü bazı konularda 820 üvey evlat zaten. Gorilla glass yok, kablosuz şarj özellikli kapakla gelmiyor telefon vs vs.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Twanche

quote:

Haklısın başgan ama konuyu komple bir oku derim. Çünkü bazı konularda 820 üvey evlat zaten. Gorilla glass yok, kablosuz şarj özellikli kapakla gelmiyor telefon vs vs.

Bro sonuçta her seviyeye göre telefon çıkarması lazım aynı özellikleri koymuş olsa sadece tasarımı farklı olsa ne anladım ben o işten Şuanda üst segmente hitap eden telefon 920 ama orta segmente hitap eden telefon 820
    Hal böyle olunca illa ki bazı eksiklikler oluyor ama ben isterdim ki gorilla glass ekran olsun kolay kolay çizilmesin dayanıklı olsun. Kablosuz şarj konusu biraz sıkıntılı evet tam bir saçmalık aslında telefonun orjinal kapağında o özelliğin olmaması. Zaten aradaki en belirgin farklar ekran ve kamera onun dışında donanım olarak birbirlerinin aynısı telefonlar. Ben ümitliyim bu modeldende Nokiadan'da yani destek konusunda en azından 1 sene destek vericeğini düşünüyorum

• Okullar yarıyıl tatiline girsinde alıcaz inşallah..

Orijinalden alıntı: xbagci

quote:

Orijinalden alıntı: searchandrescue

İyi akşamlar bu telefonda geri yaptığımızda ki titreşim nasıl kapanıyor

Bunu ben de merak ediyorum.

2- video izlerken sesi kıstığımızda telefon sesi de kısılıyor, bu ne saçmalık?

3-Telefon çalarken 1kere titriyor sonra titremiyor?

Cevaplara açığım.

ne güzel işte oyun şarkı telefon sesi her biri için ayrı ayrı uğraşmıyoruz pc gibi sesi 1 kere kıs yada aç

• fiyat olarak pahalı gibi.
    620varken tutmaz.
  • Ben Galaxy S3 kullanıcısıyım, Lumia 920 düşünüyorum ama bazı eksiklerden dolayı biraz daha olgunlaşmasını bekliyorum. Bugün bir mağazada 820'yi denedim, 920'den fazla bir farkı yok gibi. Ekran çok tatlı, telefon da çok kibar ve şık duruyor. Bir de şu menü geçişlerindeki akıcılık serilik gerçekten hayran olmamak elde değil. Bu kadar yumuşak geçişler ne android ne de ios'ta var. Klavye de çok çok iyi. Telefonunuzun kıymetini bilin
  • arkadaşlar bu işcep olmuyor.durmadan seri nosu hatalı diyor ama hatalı felan girmiyorum.çözümü bilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: searchandrescue

kendi kendine kapanma sorunu yaşayan var mı? bu sabah uyandığımda cihaz kendi kendine kapanmıştı.

Dostum hiç yaşamadım ama Nokia ingiltere tartışma forumlarında yine böyle bir başlık görmüştüm.

Orijinalden alıntı: Odysseus348

androidin takılmalarından kurtulmak için wp8 düşünüyordum ama hem 920 hem 820'den kapanma, donma vs. şikayetler geliyor... çoğu kişide var mı bu durumlar?

Yok ya takılma androide göre sıfır... Çok stabil sistem...

• Bu forumların kaderidir sorunları, olumsuzlukları yazmak. İstediğiniz akıllı telefonun konusuna bakın, olumsuz başlıklar daha ağırlıktadır. Çünkü teknolojik cihazların paylaşımları genel anlamda sorunlar ve nasıllar üzerine kuruludur. Ben de genelde her bir zıkkıma olumsuz yaklaşan, eksikleri öncelikle belirten biriyim. Bu anlamda olumsuz bir kanı bırakmış olabilirim ama kendimce eksi artı ne varsa söylemeye çalışıyorum. Örneğin Donanımhaberi çok sevdiğim halde olumsuz eleştirilerim, tebriklerimin en az 10 katıdır. Huyum kurusun.

Stabiliteye gelince ben stabilite ile optimizasyon kavramlarının karıştırıldığını düşünüyorum. Stabilite donanım ve yazılım arasındaki çelişkileri konu alırken optimizasyon donanımlar arasındaki uyum ve işgücünü, ayrıca yazılımlar arasındaki uyum ve işbölümünü konu alır. Stabilite kerneli konu alır, optimizasyon ise kabuk gibi sistemin diğer bileşenlerini... Bu yüzdendir ki ios 4 ile ios 6 kerneli arasında devrimsel farklar olmadığı halde, ios 4 diri bir sistemken ios 6 yerlerde sürünmektedir. wp8, android ve ios genel anlamda stabilitesi oldukça yüksek sistemlerdir. Aslında bizim tartıştığımız nokta optimizasyondur. Optimizasyon, stabilitenin aslında en büyük bileşeni ve altkümesidir.

eğer bir sistem stabilite sorunu yaşıyorsa bu sistemin;

1- donanım gücü ile sistemden beklenilen yeteneklerin karşılaştırmasına bakılır. Kabaca 500 tl lik android telefonla 2000 tl lik android telefon arasındaki stabilite farklıdır.

2- optimizasyonuna bakılır. Optimizasyonu iyi olan bir sistem düşük configurasyona sahip olsa da çökme yaşatmaz. Ör: 2 yıldır kullandığım tek çekirdekli 512 mb ram lı xperia mini pro bir kere dahi çökmedi, donmadı. Bu yüzdendir ki örneğin android 4.0 sistemi firmadan firmaya farklılık gösteren bir başarıma sahiptir. İnsanlar düşük donanımlarına rağmen neden sony xperia alırlar ? Çünkü sony optimizasyonun kralını yapar. (Bunlar benim görüşüm)

3- 3. parti yazılımların yapısı ve uyumuna bakılır. Üçüncü parti yazılımlar sistemin kernele ait olmayan bileşenlerinin davranış biçimini taklit edebildikleri sürece başarılıdır.

Şimdi wp sistem neden başarılı ? Çünkü hem iyi bir donanıma sahip, hem de çok sağlam optimize edilmiş bir sistem var. Bunu sistemdeki nokia ve microsoft yazılımlarının başarımlarından anlıyorsunuz. Bence bu optimizasyon konusunda hem android 4.1 hem de ios 6 dan önde. Ama dediğim gibi optimizasyon nesilden nesile değişen bir kavramdır.

Stabiliteye gelirsek BENCE bu konu koskoca bir şehir efsanesidir. Stabiliteyi ölçen bir araç yoktur. Bahsettiğimiz sistemler arasında bu kadar büyük farklar olduğunu düşünmemiz tamamen dünyadaki kapital sistemin oluşturduğu sanal bir yapıdır. Meseleye azcık daha geniş açıdan bakılırsa bu cihazların (xperia, iphone, galaxy, one, lumia) 3 aşağı 5 yukarı aynı işleri yaptığını ve birbirlerine çok yakın başarımlar sergilediğini görebiliriz.

Özetle lumia'yı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz :) Windowsun sorunu mağazasıdır, fakat emin olun mağazasıda hiç yabana atılacak gibi değil. Belki herşeyi herşeyi HERŞEYİ şimdilik bulamayabilirsiniz ama çok sağlam uygulamalar var, buna emin olun. Belki ihtiyaçlarınızı TAM karşılayamaz ama ihtiyacınızı karşılar.

Android sistemin şöyle bir avantajı var söylemeden geçmeyeyim;

wp ve ios kernele çok şey gömer ve bu şeylerden biri çökerse sistem çöker. Android ise sistemin bileşenlerini örneğin arayüzünü ya da masaüstü ortamını kernele gömmez, ek bir parçadır, bir anlamda 3. parti bir yazılım gibidir. Eğer sonsuz güçte sistemlerimiz olsaydı android o sistemlerde dğer kankalarına göre daha optimize çalışırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 6 Ocak 2013; 18:32:16 >

• öncelikle şunu belirtmeliyim ki mağazada olan biten beni çok da ilgilendirmiyor. bu güne kadar hiç bir telefonumda oyun oynamadım, bankacılık uygulamaları dışında pek fazla uygulamada yüklemedim; sosyal paylaşımda dahil. wp tercihim office kullanabilmek, mail alıp gönderebilmek en önemlisi bu işleri yaparken takılıp donmayan bir sistem olması. telefon denilen cihazın bana göre yapması gereken ilk şey arandığımda ulaşılabiliyor olmak kendi kendine kapanmasın bu bir kronik sorun olmasın yeter. ben 4s ve s3 de kullandım kendime göre kıyaslıyorum (polemik konusu olmasın ) açık kalabildiği sürece lumia nın üzerine yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi searchandrescue -- 6 Ocak 2013; 21:13:13 >
  • Htc Desire Hd ye göre bu telefonu kıyaslayabilecek olan var mı acaba?Ekran olarak sanırım 820 daha iyi.İnternet veri aktarım hızı 820 nin bariz daha iyi olmalı.Bunun dışında bir de kamera hakkında kıyaslama yapabilecek biri varsa çok sevinirim.

Eğer 820 iyiyse 920 ye gereksiz para vermek istemiyorum çünkü biraz inceledim bugün ağır, büyük, kaba duruyor..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.