Şimdi Ara

Nokia Lumia 1320 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.856
Cevap
52
Favori
242.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kameranın yanındaki konuşurken ekranın kapanmasını sağlayan sensörden şikayetçi olan var mı? Olur olmaz açıp kapanıyor aşırı derecede hassas geldi.
  • Cihazı satmayı düşünen varsa pm lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

Arkadaşlar merhaba.Kendim note 2 kullanıcısıyım ve artık androidden sıkıldım.Biraz macera arıyorum açıkcası.Ama WM ile ilgili ve bu cihazla ilgili bilmediğim bazı şeyler var.Kısaca hepsini sormak isterim.Detaylı cevaplar aramıyorum açıkcası.Özellikle marketteki uygulamalar hakkında hiçbir bilgim yok.Cihazın bilinen kötü yönleri ve iyi yönleri nedir mesela? Aklımdaki sorular şunlar

1-Bataryası yoğun kullanımda kaç gün gidiyor?
    2-Pili çıkıyor mu?
    3-Flaş desteği var mı? Adobe flaş yani
    4-GPS hızlı mı ve Nokia Maps var mı? (Symbianlarda vardı)
    5-Marketinde,google playdeki popüler uygulamalara eş değer uygulamalar var mı?
    6-Androiddeki gibi root yapma olayı var mı? Sistem dosyalarına müdahale edebiliyor muyuz?
    7-Misal samsung tv lerle ekran paylaşımı var mı? Wifi direct var mı?
    8-3g interneti diğer cihazlarla paylaşım var mı?
    9-Sar değeri nedir?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar.Kafama yatarsa note 2 yi satıp bu cihaza geçebilirim.

Ben yeni aldım hocam, lg optimus G'den geçtim, bir önceki cihazım da motorola atrix'ti.
    Orta yolcu, fiyat performanscıyız anlayacağın, bunda da öyle.
    Cihazımı değiştirmekteki asıl amacım lumianın çok övülen batarya performansıydı.
    Daha ikinci şarjını bitirdim, 3.yü ediyorum ama yorumlarımı yazayım.
    Not: bu yorumum ileride değişebilir, batarya biraz açılırsa

1-ilk tam şarjım 24 saat gitti, ikinci 14 saat. yoğun kullanım altında olduğunu söyleyemem şimdilik.
    ve en büyül sıkıntı android gibi ekran açık kalma süresi vs uygulamaların tüketimini göremiyor olmak.
    bundan dolayı direk eski cihazımla kıyaslayamıyorum. ekran açık kalma süresi telefonu aktif ne kadar kullandığını direk veriyor.
    optimus G'de 2.5-4 saat arası idi bu kullanımda (facebook, internet, film vs...), 3g açık, eko mod açık (4 yerine 2 cpu kullanır)
    L1320'de de 3-4 saat ekran açık kalma süresi aldığımı varsayıyorum. maksimum 3-4 saattir, 5 olmamıştır.
    benim beklentim şahsen 6-8 saat aktif kullanımı görebilmesiydi. daha göremedim, görebilir miyim de bilmiyorum.
    ama stand by olarak androidlerden %20-25 daha uzun gideceğini düşünüyorum.
    pil biraz daha açılır mı, açılırsa ne kadar açılır bilmiyorum, dediğim gibi daha ikinci şarjı.
    ama şu an için batarya performansı için 6 inç cihaz aldık, cebe koyamıyoruz, daha hayrını göreceğimiz ışığını göremedik :)
    android için çantaya harici batarya şarj bataryası atmak da bir çözüm hem de daha uygun bir çözüm bilgin olsun.
    note2'de 2500mah pil olmalı ve şarjı çok uzun gitmiyor olmalı, bunu da yine yeni pil alarak ilk günkü performansı yakalayabilirsin.

Övenlerin nasıl bir kullanımda yüksek stand-by sürelerini yakaladığını bilemiyorum.
    bu iş matematik işi, istatistik için de android gibi bir istatistiğe ihtiyaç var.

2. pil çıkmıyor, arka kapak değişebiliyor ama, güzel düşünce.
    3. bilgim yok
    4. gps hızlı, nokia maps var mı diye de soruyorsan lumia ve nokia camiasına baya uzaksın demektir

5. market olayı sıkıntılı. birincisi büyük site ve firmaların hepsinin resmi uygulaması yok. misal gmail uygulaması yok.
    ikinci sıkıntı olan uygulamalar sanki iki gömlek geriden geliyor gibi. bu noktalar çok trajikomik, güler misin ağlar mısın.
    -imdb uygulamasında kullanıcı girişi yok, oylama yapamıyorsun ve watchliste film atamıyorsun
    -foursquare'de arkadaşınla birlikte check-in yapma yok
    -facebookta, yazdığın postu editleme yok, postta resim paylaşma yok,
    hatta hani uzun bir yazıyı akışı kitlemesin diye kısaltıyor ya facebook, tıklarsan akıştan çıkıp tam metne gidiyorsun.
    facebookta bunu yaptığında facebook kendi uygulamasının dışına çıkıyor, internet explorer açtırıyor sana :) şaka gibi
    -instagram, instagram değil, instagram beta
    -twitter uygulaması ona keza, dediğim gibi bir değil iki güncelleme geriden geliyor eğer varlarsa bile.
    -apple ve android'in firmalara wp uygulamaları çıkarmamaları ve aynı işlevselliği aynı anda vermemeleri konusunda baskı yaptığını duymuştum.
    doğruysa çok ciddi baskı var, değilse wp programlaması o kadar zor bir kapalı kutu ki geliştiriciler zorlanıyor derim, bilemiyorum
    -en stabil kullanışlı uygulamalar wp8'in kendi ve stok uygulamaları.
    6. yok ve uzun süre de olmaz gibi ms'in bu tutuculuğuyla :) adam gibi dosya yöneticisi yok, olanlar da her dosyayı göremiyor bile dizin içinde.
    7. var
    8. var
    9. bilgim yok.

bu haliyle çok az andorid'den geçen kullanıcıyı elinde tutabilecektir diye düşünüyorum.
    benim için en büyük hayal kırıklığı pil performansı anlatılan kadar iyi olmazsa olur,
    kalanı önemli gibi gözüken ama aslında o kadar abartılmaması gereken ve çözülebilecek detaylar.

• Bu arada gözden kaçırmış olanlar için

Lumia 1320 kullanıcıları facebook grubu

https://www.facebook.com/groups/647032251998475/

Windows 8 Phone Kullanıcıları facebook grubu

https://www.facebook.com/groups/426667950803741/

Bu başlığı takip edenlerin %75'i orada (Lumia1320 için konuşuyorum)

• Hocam cevap için teşekkür ederim.Note 2 de 3100 mah pil var bu arada :)

Sanırım ben yine note 2 de kalacağım gibi.Pek olumlu bir yanını göremedim bu cihazın.Bu arada niye nokia maps için öyle söyledin? Normalde nokia kullandım symbian zamanlarında.En son n8 kullanmıştım.Nokia maps vardı.Bu cihazda yok mu?
  • quote:

Hocam cevap için teşekkür ederim.Note 2 de 3100 mah pil var bu arada :)

Sanırım ben yine note 2 de kalacağım gibi.Pek olumlu bir yanını göremedim bu cihazın.Bu arada niye nokia maps için öyle söyledin? Normalde nokia kullandım symbian zamanlarında.En son n8 kullanmıştım.Nokia maps vardı.Bu cihazda yok mu?

şu an andorid/ios/wp camialarındaki en iyi harita uygulaması nokia'da diyebiliriz. (ve yine bedava diye ekleyeyim)
    nokia eskiden de iyiydi, eski tecrübesini yeni cihazlarına çok başarılı şekilde aktardı.
    nokia kalitesindeki haritalar ios ve android'de paralı ve ciddi meblağ, 1-2 dolar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurrani -- 23 Mayıs 2014; 9:49:31 >
  • mike4peace kullanıcısına yanıt
    şimdilik bir youtube uygulaması olmadığı için m.youtube.com adresinden videolar izlenebiliyor bu da doğal olarak standart bir video kalitesi sunduğu için büyük ekranda kalitesiz görünüyor. İlerleyen zamanlarda bir youtube uygulaması olursa ekran ölçüsüne ve bağlantı hızına göre kaliteyi ayarlayacaktır diye düşünüyorum.
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Eyvallah benimde kafama takılıyordu çok güzel bir cevap vermişsin
  • quote:

Bu saatten sonra çamur ekranlı note 2 mi alınır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full_HD

quote:

Yok ben yeni almıyorum.zaten bir yıldır bende cihaz.bu arada ekranı niye çamur gibi olsun? Sonuçta 720p?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_dikili

quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis61

Bu arada sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sürekli giremem projelerden dolayı ama gördüğümde elimden geldiği kadar yardımcı olurum arkadaşlar.Birde Office programlarından Word ve Excel dosyaları oluşturabiliyorum fakat pp oluşturamıyorum o da yakın zamanda gelecek mi arkadaşlar bilginiz var mı?

Hocam bende bugün mediamarkta inceledimde odak sorunu yaşıyor kamera ve uzun mesafeli fotoğrafları iyi değil gibi ama bende mesela xperia neo 8 mp kamera var bundan iyimidir kamerası çok merak ediyorum?

Bende xperia u kullanıyordum kardeşim 5mp kamerası vardı onunda ondan iyi gibi benim gördüğüm ama 8mp seni tatmin ediyorsa xperiada bunun kamerasından da memnun kalırsın diye düşünüyorum .Odaklama konusuna gelirsek rahatsız edecek kadar bir gecikme yaşadığını düşünmüyorum açıkçası.Ben çok memnun kaldım telefondan her işimi görüyorum çok yüksek bir beklentin yoksa tavsiye ederim

• quote:

quote:

quote:

Yok ben yeni almıyorum.zaten bir yıldır bende cihaz.bu arada ekranı niye çamur gibi olsun? Sonuçta 720p?

Anlaşılan bu işlerle pek içli dışlı değilsiniz. Note 2 keskinlik görüntü kalitesi berbattır. 1 hafta zor dayanmıştım. Evet 720p ama çok kalitesiz bir ekran kullanmışlardı note 2 de. Elde kalan ekranları tabiki. S3 ile yan yana getir note 2 anlarsın demek istediğimi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anlaşılan bu işlerle pek içli dışlı değilsiniz. Note 2 keskinlik görüntü kalitesi berbattır. 1 hafta zor dayanmıştım. Evet 720p ama çok kalitesiz bir ekran kullanmışlardı note 2 de. Elde kalan ekranları tabiki. S3 ile yan yana getir note 2 anlarsın demek istediğimi.

Eşimde s3 var ve ekranı note 2 den çok daha güzel biliyorum ama kaçırdığınız bişey var.s3 4,7 inç bir ekrana sahip ama note 2 5,5 inç ekrana sahip.Çözünürlük sabit kalıp ekran boyutu büyüdükçe tabi ki kalite düşecektir ama dediğiniz gibi çamur felan değildir.Casper Via felan bakın çamur ekran ne demek anlayacaksınız.Normalde 3 ayda bir telefon değiştiren bir insanım ama ilk defa bir telefonu 1 seneye yakındır kullanıyorum.Nokianın,samsungun ve sonynin kullanmadığım cihazı kalmadı sadece WM sistemli bir cihaz kullanmadım.

• Merhabalar arkadaşlar bende Nokia L1320 kullanıcısıyım bir kaç sorum olacak windows phone 8.1 (preview) e geçen arkadaşlar var mı ? var ise internetten okuduğum kadarıyla bataryaları hızlı bitiyormuş doğrumu ? Çok merak ediyorum açıkcası 8.1'i ama bekleyip tam sürümünü yayınlanınca mı geçmek lazım.. ?
  • Batary icin bir guncelleme geldi, artik az gidiyor sarji diye biliyorum. Eger ilk defa wp kullaniyorsaniz 8.0 i kullanmanizi tavsiye ederim biraz. 8.1 gectiginiz zama aradaki farki daha iyi anlarsiniz. Ben beklemedeyim, 8.0 daha cozemedim, yavas yavas ogreniyorum.
  • Arkadaslar ses ayarı titreşim ve zilde..ama bir kere titreyip zil devam ediyor sizdede oylemi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • altunkeser kullanıcısına yanıt
    hayır
  • 8.1le şarjda bir miktar gerileme oldu fakat orta-yoğun kullanımda 1.5 2 günü görüyor.
    Bataryaya güncelleme geldi fakat en azından benim için bir ilerleme olmadı , hatta dengesizleşti diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WestSyde4Lyfe

8.1le şarjda bir miktar gerileme oldu fakat orta-yoğun kullanımda 1.5 2 günü görüyor.
    Bataryaya güncelleme geldi fakat en azından benim için bir ilerleme olmadı , hatta dengesizleşti diyebilirim.

Hocam Allah aşkına bir foto atın teli alicam gece çekimi nasıl photo

• quote:

Orijinalden alıntı: figusbe

Merhabalar arkadaşlar bende Nokia L1320 kullanıcısıyım bir kaç sorum olacak windows phone 8.1 (preview) e geçen arkadaşlar var mı ? var ise internetten okuduğum kadarıyla bataryaları hızlı bitiyormuş doğrumu ? Çok merak ediyorum açıkcası 8.1'i ama bekleyip tam sürümünü yayınlanınca mı geçmek lazım.. ?

8.1 uzerine kucuk bir guncelleme geldikten sonra sarj tekrar duzeldi. Bu cihazin hayran kaldigim bir tarafida sarji gercekten inanilmaz gidiyor. Daha once iphone ve S4 Note2 gibi cihazlar kullandim ama L1320 sarj konusunda da cok baskaymis gercekten. En kotu halinde bile bu saydigim cihazlardan cok daha iyi durumdaydi 1320 , ki suan iyilestirilmis diyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.