Şimdi Ara

Nokia GPON yerin Huawei GPON (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende fibere dönüşüm yapıldı, huawei gpon takıldı. Gelen arkadaş bu santralde nokianın çalışmayacağını ve huawei ile uyumlu olduğunu söyledi. Benim anladığım aşağıdaki kutuda ne varsa ona uyumlu gpon takılıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt

FTTH PON şebekeler iki aktif unsurdan oluşur. OLT ve ONT. Basitçe OLT'ye sinyali yayan, ONY'ye ise sinyali alan cihaz diyebiliriz. OLT hangi marka ise ONT de o marka verilir.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

yıl oldu 2024 durumlar nasıl hocam :) Elimde hem sfp+ destekli mikrotik ve keenetic giga var kuzu kuzu yatıyor :)

• netlife32 kullanıcısına yanıt
    Hala yatıyorlar. Ama bugün bir ont bozulması ile superonline ekibinden gelen kişi ile konuşunca sfp yi tekrar ayarlayarak deneme hevesim kabarmadı değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Deneyin hocam :) Turknet forumda bi arkadaş TT ile bağlandığını anlatmıştı ( sizinde dahil olduğunuz bir konuda) bu konuda bir gelişme veya tecrübeniz oldu mu ?

TTnet te çalıştığını bahsetmişti evet.

İnanın zaman ayırıp deneyemedim.

Deneyip çalışsada stabil olarak çalışmayacağını da düşünmekteyim. Keza global olarak olduğumuz bir grupta devamlı engellenenler ya da bi gün çalışıp ertesi gün çalışmayan uygulamalar okuyorum. Ondan da çok zaman harcamaya niyetli olmuyorum artık.

Anladım.Biz o kadar uğraşsak basit bir yöntemle engelleyebilirler dediğiniz gibi onca emek boşa gidecek.Peki hocam piyasada bulunan her sfp seri no veyahut bu işlemlerde clone yapacağımız bilgileri yazmaya müsait mi ? Eğer değilse önerebileceğiniz sfp var mı ?
    Altyapı TT Nokia ONT

Ülkemizde görmedim öyle bir SFP.

Bu sfp'lerin arayüzleri var. Ip üzerinden ulaşıyorsunuz. Köprü modunda ya da router gibi çalışabiliyorlar.

aliexpress'te xpon sfp ont filan yazınca çıkıyordu. Hatta bazı ilanlarda artık "arayüz bulunur" ifadesi filan da gördüm.

• Teşekkür ederim hocam

• yapıabilmesi lazım. ben doğrudan routerıma bağladım OLT aradan çıkarıp.

gpon spf alacaksınız destekleyen spf portlu modeminizden bağlanacaksınız.destekleyenden kasıt: username/password, bazen mac limitasyonları olabiliyor bunları konfigure etmenize olanak sağlayanlarla yapabilirsiniz bende tplink er8411 var. sfp gpon da bunu aldım: https://www.wi.com.tr/tplink-TL-DS-PMA-C-PLUS-sfp-gpon-class-c-plus-module

• tt fiberde çalışacağından emin olmadığım için sfp modül yerine geçen hafta indirime girince v-sol ont aldım, geldi.

-orjinal fw 1.8'de bi halt olmadı,

-modlu fw 1.a.2'de bir halt olmadı,

-modlu fw 1.9.4'te girdiğim değerle ont pon sabitleyip O5 verdi ama sanırım fake O5 verdi, cihaz MAC address girmedim henüz.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    flash set GPON_ONU_MODEL HG8010Hv6flash set GPON_SN HWTC12345678flash set PON_VENDOR_ID HWTCflash set HW_HWVER 240F.Aflash set HW_MODEL_NAME HG8010Hv6cfgmib set OUI eca1d1cfgmib set OMCI_TM_OPT 1cfgmib saverestart

AP#omcicli mib get 84

VlanTagFilterData

=================================

EntityID: 0x03

FilterTbl[0]: PRI 0,CFI 0, VID 75

FwdOp: 0x04

NumOfEntries: 1

EntityID: 0x04

FilterTbl[0]: PRI 0,CFI 0, VID 2095

FwdOp: 0x04

NumOfEntries: 1

Nokia GPON yerin Huawei GPON

https://www.tripleoxygen.net/wiki/ont/vsol/v2802rh

https://hack-gpon.org/ont-vsol-v2802rh/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 11 Haziran 2024; 21:12:58 >

• Zyrou Z kullanıcısına yanıt

huawei bölgesindeyim, huawei ont kullanıyorum.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Hocam benim evde turk telekomun fiber kablosu var. Pandemide vs 5 yıldır fiber kullandım 3-4 operatör değiştim o sırada bitanesi ont cihazını biz bunu almıyoz dedi bıraktı kaldı bende.

Eski ont cihazı nokia, yeni türktelekom 200mbit abonesiyim onun getirdiği huawei.

İkiside çalışıyor, markalar aslında önemsiz. İkiside içindeki protokolle haberleşiyor. Örneğin vdsl2 protokolü varsa ont de, sahadaki switchdede bu protokol varsa iletişim kuruyorlar. O yüzden marka algısının bir farkı yok.

Nokia ya auth olamamıştım forumdanda yazdım. SFP modül aldım, ont nin macini ona yazdım vs ama ne yaptıysam internete çıkamamıştım ontyi bypass edip. Huawei olan yeniyi hiç zorlamadım, forumda konuları görünce tekrar bi dürtü uyandı tekrar kurcalayacağım.

• Benim köy evi de niye ZTE ONT var yahu 😂 ben bu tartışmaya dahil olamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by rallier kullanıcısına yanıt
    Hocam siz n’aptınız şu an çalışıyor mu ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.