Şimdi Ara

Nokia 'Geri döndü!' Lumia 920 video inceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
10
Favori
30.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Nokia iyi reklam yapmış, çok taraflısınız, Nokia'yı kayırmışsınız, Nokia'cısınız!" diyen arkadaşlar videoyu eminim yarım yamalak izlediler. İyi yönleri söylendiği gibi kötü ve eksik yönleri de teker teker sıralanıyor incelemede. Zaten forumdaki yöneticilerin de editörlerin de en büyük sıkıntısı bu, hep bir şeylerle suçlanırlar. iOS'u beğenir Apple'cı olurlar, Android'i beğenir Google'cı olurlar, dini konu kural dışı diye silinir ateist olurlar, siyasi konu silinir duruma göre her partinin taraftarı olabilirler... Sonu gelmez...

İnceleme için elinize sağlık. Gayet yerine bir inceleme olmuş.
    Benim şahsi kanaatim türünün ilki olan bu telefonu biraz daha geliştirilmesi yönünde. İlerdeki modelleri eminim çok daha kullanışlı ve iyi olacaktır.

Benim en çok dikkatimi çeken şey o alttaki tuşlardan en sağdaki olan arama tuşunun işlevsizliği oldu. Mesut Çevik'in dediği gibi uygulamaya göre kendini değiştiren bir fonksiyonu olsa ve her uygulamada o uygulamanın arama özelliğini aktif etse muhteşem bir özellik olacak olan bu tuşun sadece bir arama motoruna yönelmesi cidden çok çok saçma. İlerde bir güncelleme ile düzeltilir mi bilmiyorum ama bence kesinlikle değiştirilmesi gereken bir şey.
    Bir diğer değişmesi gereken şey de yine videoda değinildiği üzere birini aramak için karşılaşılan zorluklar. İnsanlar uzun zamandır tek tuşa basınca aramaya alıştı telefon görüşmesi yapmak için. Bu işlemi bu kadar zorlaştırmak ve geciktirmek ciddi bir hata bence. Telefonun telefon özelliği olabildiğince zor kullanılıyor resmen.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İnceleme için teşekkür ediyorum. Büyük emek harcanıyor fakat sonucunda dünya standartlarında işler çıkartılıyor. Allah yolunuzu açık etsin.

Genelde bu tür incelemelerde ister istemez telefon + işletim sistemi bir arada ele alınıyor ve bazen çok iç-içe giriyor. Cihazın eksiği gibi gördüğümüz şeyler aslında işletim sisteminin kusurları. Böyle olunca da salt cihaz olarak değerlendirmek mümkün olamıyor. Aynı cihazı farklı işletim sistemlerinde deneme şansımız olsaydı muhtemelen görüşlerimiz çok değişirdi. Tabi böyle bir imkan yok fakat söylemek istediğim gerçekten cihazın artı/eksikleri ve işletim sisteminin artı/eksileri inceleme sırasında daha kalın çizgilerle ayrılmalı.

Windows 8 gelecek vaadediyor fakat versiyon olarak 8 olması kimseyi yanıltmasın. Aslında mobil cihazlar için 2. versiyon diyebiliriz. Kısaca daha çok gelişmesi gerekiyor ve bi şekilde microsoft işi daha sıkı tutarsa olması gereken halini "windows 9" da göreceğiz diye düşünüyorum. Fakat çok sık güncelleme alması, çok sık minor versiyon çıkarmaları gerek. Android ve IOS ile arada çok mesafe var.

Cihaz açısından değil fakat işletim sistemi açısından "Windows 9" a kadar beklemenin doğru olacağını düşünüyorum.

• Çok detaylı iyi bir inceleme hatta dünyanın en uzun telefon incelemesi diyebiliirz
    yöneticilere bu anlamda teşekkür etmek isterim
    fakat insanların telefon inceleme konusunda kayırma şüphesini akıllarına sokmamak adına
    incelemelerin süre standartına kavuşmasını isterim
    nokia nın incelemesi değil reklamını izler gibi oldum
    kablosuz şarj konusuna katılmıyorum çok yanıltıcı
    şarj için bir kablo ve fişe takılan bir aparat göz ardı ediliyor
    buda benim gibi cihazlarını 24 saat fişte bırakmayan birisi için her şarjda fişe sokup çıkarma anlamına geliyor
    birde 600 gr taşımak için cep herkülü olmak gerekiyor
    istinye parkta telefonu inceleme fırsatı buldum ve bana hiç çarpıcı gelmedi
    ekran söylenildiği gibi gelmedi bana birde çok kalın bir telefon buda taşınabilirliği konusunda zorluk verebilir
    insan sevdiği bir cihazı incelediğinde etkilenebilir incele konusunu uzatabilir falan ama beni etkilemedi bu açıdan
    renk olarak sarı renk sıradışı ama renk skalası çok feminen bu açıdan bayanlara daha çok hitap ediyor
    cihazın nokia nın uçurumdan düşerken tutunduğu son dal bence
    cihaz birtakım geliştirmelere muhtaç ama üzerinde çok çalışılmış belli
    yeterli parası olmayanlar için iyi bir altenatif
    illa windows 8 kullanmak isteyenler biraz bekleyerek htc8S alabilirler
    hem çok ucuz hemde riski az tutmuş olabilir

• Şirket güvenlik duvarı video boyutunun 1gb üstünde olduğunu söylüyor ve izlememe izin vermiyor siz düşünün artık durumu :) Öyle bir inceleme işte

• windows phone 8 olu dogdu o ne yav uygulamalara giriyor asagi doru suzulup gidiyor tam bir fiyasko

• kamera performansı gerçekten çok etkileyici ancak winmo 8'in kısıtlamaları ve kullanıcı arayüzünü beğenmeyişimden dolayı Nokia keşke android kullansaydı diyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: sericik

Çok detaylı iyi bir inceleme hatta dünyanın en uzun telefon incelemesi diyebiliirz
    fakat insanların telefon inceleme konusunda kayırma şüphesini akıllarına sokmamak adına
    buda benim gibi cihazlarını 24 saat fişte bırakmayan birisi için her şarjda fişe sokup çıkarma anlamına geliyor
    ekran söylenildiği gibi gelmedi bana birde çok kalın bir telefon buda taşınabilirliği konusunda zorluk verebilir
    insan sevdiği bir cihazı incelediğinde etkilenebilir incele konusunu uzatabilir falan ama beni etkilemedi bu açıdan
    renk olarak sarı renk sıradışı ama renk skalası çok feminen bu açıdan bayanlara daha çok hitap ediyor

kesinlikle alinicak bir telefon deyil islemciye ve grafik birimine baktigin zaman tatmin edici gibi ama onu kullancak ne oyun var ne uygulama telefon akilli telefonlara gore haddinden fazla agir ve sisman windows8 arayuzu resmen fiyasko diyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 600 gr nedir ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

İnceleme için teşekkürler izleyince editlerim

halaa izlemedinmi?
    bak herkes seni bekliyor,bi an önce editle hadi

• quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

quote:

Orijinalden alıntı: sericik

Çok detaylı iyi bir inceleme hatta dünyanın en uzun telefon incelemesi diyebiliirz

kesinlikle alinicak bir telefon deyil islemciye ve grafik birimine baktigin zaman tatmin edici gibi ama onu kullancak ne oyun var ne uygulama telefon akilli telefonlara gore haddinden fazla agir ve sisman windows8 arayuzu resmen fiyasko diyebilirim

Windows ara yüzü fıyasko mu hsyatında wp telefon kullandın mı şüpheli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 21 Kasım 2012; 10:33:20 >

• 4s kullanicisi olarak zor tutuyorum kendimi almamak icin,gercekten muhtesemm !!

• Evde izlerim ama 600 gram olması dikkatimi çekti.

• Nokia muhteşem bir şekilde geri döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 21 Kasım 2012; 10:53:17 >
  • Nokia artık bu kadar kaliteli rakip varken istediği satışı yapamaz. Yıllardır kurduğu liderlik yeter ona ayrıca çok pahalı.

• alacaklar, almayı düşünenler yada aklından geçiren arkadaşlar bakın ne buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 21 Kasım 2012; 11:05:13 >
  • Ilginc bir telefon olmus, bence en buyk ozelligide, samsung galaxy note 2 5,5" lik ekrani ile 180gr gelirken bu telefonun 4,5" ekrana sahip olmasina ragmen 185 gr geliyor olmasi. Bu arada telfonun 600gr olduguna inanip yorum yazanlara cook guldum.

• Market o kadar bomboş değil.
    Örneğin arama butonu o kadar boş değil, bingi atayıp sesle arama yapıp, çalan şarkıyı buldurabilirsiniz veya barkod okutabilirsiniz. Yazı okutup resim üzerinde dil çevirisi yaptırabilirsiniz. hatta mesut bey bing'in masaüstü ana sayfasını açıyor dedi örneğin, bunu baba gibi arama uygualamasına çevirmek mümkün. Ama her zaman bu uygulamaya atması çok saçma, aynen katılıyorum.

Örneğin oyunun içindesiniz, eliniz yanlışlıkla o kapasitif butona değiyor çat bing uygulaması :D Geçişler çok hızlı , en baba oyun bile bir saniyeden fazla beklemeyip bam diye tekrar getirilebiliyor ekrana ama yine de o butonu şu uygualamar açıkken çalıştırma gibi bi seçenek olmalıydı.
    İşletim sistemi için çok dar bir inceleme olmuş.
    Mesela ekran döndürme kilidi var mı yok mu? (orientation lock)

Wp7 de bir takım kırma yönetemleriyle o ayara kavuşabiliyoruz, wp8 de ayar var diye biliyorum.

Bence Mesut Bey'de dahil wp kullanmayanların bilmediği çok şey var.
    Kamera için burst mode kullanabilen bir sürü yazılım var markette. Çok işe yarayan uygulamalar genelde ücreti, bu sakat bi durum.

Ayrıca bir mobil cihazda çalışabilen en gelişmiş panorama uygulaması var markette. Bkz. Photosynth. Microsoft uygulamasıdır.

Oyunlar konusunda söylenenler doğru. Bir sürü içerik var ama bence yererli değil.

İşletim sisteminin getirdiklerinden çok bahsedilmedi. Native programlama kod desteği, direct x, yeni apiler vesaire. Wİndows 8 çekirdeği aslında arm üzerindeki Windows rt çekirdeği oldğu belirtilmeliydi. PC'yle bağlantı nasıl oluyor, nfc, bluetooth dosya paylaşımı nasıl?

Onca nfc destekli android telefon var, s3 le lumia arasında dosya paylaşımı nasıl oluyor gösterilseydi keşke.

1 saat 20 dakika içinde incelemeyi biraz eksik buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

alacaklar, almayı düşünenler yada aklından geçiren arkadaşlar bakın ne buldum

Hocam buna bende cok gulmustum , hatta hergün cihazın eksik bir yönünden şikayet ediyorum ama bu teknoloji gerçekten guzel bir sekilde işliyor emin olabilirsiniz.

• Arkadaşlar Merhaba,

Telefon 600gr değil 185gr tabloda yanlış yazılmış yeni versiyonu güncelliyoruz.

Video içinde 185gr olduğu söyleniyor fakat herkes yazıya takılmış anlaşılan sonuna kadar izlenmiyor :)

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

alacaklar, almayı düşünenler yada aklından geçiren arkadaşlar bakın ne buldum

evet bunu daha önce izlemiştim
    almayı düşünenler 1 saat lik incelemeyi izleyeceğine bunu izlesinler ve nasıl bir oyunun içinde olduklarını
    anlasınlar
    apple bunu yapsa tüketiciyi kandırmak adına milyonlarca dolarlık tazminatlardan behsedilirdi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.