Bu telefonlardan birini düşünüyorum acaba hangisi daha iyidir aralarıdan çok fark varmı ?? Ne gibi üstünlükleri eksiklikleri var ?
C6-01 C7
kullanan yokmu bu cihazları
Başka bir konuda da sormuştun, oraya yazdığım cevabı görmemiş olabilirsin düşüncesiyle buraya da aktarıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: gokmay
C6-01 ve C7 karşılaştırması için aşağıdaki linke bakabilirsin arkadaşım. Malesef ki her ikisinde de otofokus yok. Bu önemsiz gibi gelebilir ama, fotoğrafla ilgili beklentilerin varsa boşa çıkarabilir. Ses konusunda birşey demem mümkün değil C7 kullanmadım. Ben C6-01 aldım ve otofokusun benim için ne kadar önemli olduğunu anladım, ertesi günü de tlf aynen iade....
teşekkür ederim. bizzat kullanan kullanıcılar varmı acaba memnun musunuz sarj ne kadar gidiyor ?
İki cihaz birbirine çok benziyor, ikisini kullanan olacağını sanmıyorum ben. Dediğim gibi ben de sadece bir tanesini kullandım, daha doğrusu denedim. Verdiğim linkten karşılaştırmasınan bak o fikir verir sana...
evet birbirine çok benziyor aralarından 150-200TL fark var sanırım yanılmıyorsam acaba C7 alarak o fiyat farkına değermi bunu bilmek istiyorum. hangi modeli denediniz acaba ?
Yazmıştım mesajımda, c6-01 denedim ben. Fotoğraf, makro çekim, otofokus önemliyse senini için ikisinden de uzak dur bence. Bir de bence işletim sistemi sorun yaşatabilir, donma vs....
Resim önemli olcak evet. E72 nasıldır acaba ? biraz araştırmaya başlamak lazım telefonları.
Bir yıldır E72 var kullanıyorum, gayet memnunum. 5 MP kamerası, otofokusu ile benim foto ihtiyacımı karşılıyor. Şıklığı, sağlamlığı ve uzun beklme süresi de cabası....
C7 almayı düşünürseniz fiyat takibi açısından güzel bir site:
iki cihazida tavsiye etmem otofokus , makro yok bu cihazlarda adam gibi foto cekemezssin , android isletim sistemli bir model al
Bunların yerine hangi telefon düşünülebilir peki ?
Ne kadarlık bir bütçen var.
Şu an 500-550TL arasına LG P503 ve Samsung Galaxy Gio var. İkisinde de otofokus var. Gündüz çekimleri orta-iyi arası. Aam Flash ışığı olmadığından gece ve karanlık sahnelerde sorun olur.
Limit biraz daha artar ise 700TL civarına Samsung Galaxy Ace var. Donanım olarak Gio nun aynısı sayılır. Sadece ekranı daha büyük, kamerası 5Mp ve çekim kalitesi ( Ayrı ayrı yazdım zira Mp denen kavram kaliteyi belli etmez. ) daha iyi aynı zamanda led flash a da sahip.
Valla ben şu an Gio almayı düşünüyorum. N86, N85 e 5800 a zamanında verdiğim gibi milyara yakın paralar verebilirdim ama artık vermiyorum. Hele Nokia uzak dursun. Yıllardır Nokia kullanıyorum adamların yaptığına bak. N85 in gtü bir türlü tutmadı sürekli servis sürekli servis. 4 aylık macera sonunda iade. N86 direkt olarak kendiliğinden alev aldı. Hem de iki kez ( Hem servis hem de Nokia hiçbir şekilde özür bile dilemedi. Sorunu anlattığımda resmen tşak geçtiler. He ben paramı aldım ama olan sinirlerime oldu. ) 5800 bunların üstüne tuz biber oldu onda çok sorun yoktu ama hem artık tarih oldu hem de Nokia nın RDS sorunundaki tavrı deli etti. O da iade. Tabi hepsi benim çabamla. Nokia ya kalsa üründe sorun yok.
Yani öncelikle. Nokia marka alma zaten tavsiye edilecek bir ürünleri de yok. Sonrasında standart sistemli bir şey alma. Yani cihaza verdiğin paraya değsin istiyorsan. En sonunda da En azından Android 2.2 sürümlü bir cihaz al. Ya da 2.2 veya üstü bir güncellemesi olan.
hocam c7 düşünürsen elimde 3 günlük c7 var 740 liraya verecegim ilgilenirsen mesaj at...
iyi gunler ben yurtdisindan gelirken telefon isletme hakkim oldugu icin ve turkiyenin yari fiyatina oldugu icin C7 aldim... hediye ettim kendime daha kucuk model olan c6-01 aldim... C7 ekrani buyuk oldugu icin tus kullanimi yatay durumda daha kullanisli... iki makinada da auto focus yok ama inanin gerek kalmiyo auto focus a.. .yeterince kaliteli fotograf cekebiliyor... 2 telefon arasindaki ebat farkinin tek dez avantaji dedeigim gibi ekran kucuklugu... ama c6-01 tasimasi daha kolay bi cihaz... bide fm transmiter yok c6-01 de... onun disinda herseyi ayni... isletim sistemleri de ayni... c7 deki butun uygulama ve oyunlari calistiriyor... eE72 de kullandim... gercekten guzel, zarif , şık bi cihaz fakat dokunmatigin rahatliginin yaninda cok kullanissiz kaliyor...
nokia düşünüyorum samsung lg felan düşünmüyorum bunun nedeni yıllardan beri hep nokia kullandığım için artık alışkanlık oldu diyebiliriz autofocus olmasının ne faydası var ? olmamasının ne farkı var ?
quote:
Orijinalden alıntı: zhny nokia düşünüyorum samsung lg felan düşünmüyorum bunun nedeni yıllardan beri hep nokia kullandığım için artık alışkanlık oldu diyebiliriz autofocus olmasının ne faydası var ? olmamasının ne farkı var ?
baska bir marka kullanmadan nokia nin iyi yada kötü oldugunu anlamazssin , genellikle nokia dan baska tel kullanmayanlar baska marka bir telefon aldiklarinda neden daha önce baska markalara ön yargiyla baktiklari icin pisman oluyorlar nokia son dönemlerde düsüste ve cikardigi cihazlarda rakipleriyle boy ölcüsemiyor ön yargili olmayip androidli bir telefon alirsan iyi tercih yapmis olursun
quote:
Orijinalden alıntı: gokmay Bir yıldır E72 var kullanıyorum, gayet memnunum. 5 MP kamerası, otofokusu ile benim foto ihtiyacımı karşılıyor. Şıklığı, sağlamlığı ve uzun beklme süresi de cabası....
selamlar :)
ben c6 01 aldım ve uzunca kullandım telefon tam bir multlmeda canavar ama resim konusunda auto focus eksik maalesef . Ben o telefonu kardeşime verdim ve kendime e72 white aldım. Foto manyak cekıyor, deli bir alet.
diyecegim şu c7 kaba, c6 oturaklı ve kibar ayrıca ekranı cok daha güzel gösteriyor.
Ortak sonuca varmış olmak çok güzel....
quote:
Orijinalden alıntı: hie
selamlar :)
ben c6 01 aldım ve uzunca kullandım telefon tam bir multlmeda canavar ama resim konusunda auto focus eksik maalesef . Ben o telefonu kardeşime verdim ve kendime e72 white aldım. Foto manyak cekıyor, deli bir alet.
diyecegim şu c7 kaba, c6 oturaklı ve kibar ayrıca ekranı cok daha güzel gösteriyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme