Şimdi Ara

Nokia C5-00 İncelemesi | Symbian S60 3rd FP2 | 26 Gün Bekleme Süresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
1
Favori
76.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aytekint, sorunun çözüldüğüne sevindim

    laprace, ben teşekkür ederim. Umarım kendin için en uygun olanı alırsın.
  • Ben de bu gün Teknosa'da inceledim uzun uzadıya. Aslında direkt e52 ile kıyaslayamıyorum bu telefonu. Çünkü,
    sadece Nokia değil bi çok markada benzer özelliklere sahip benzer telefonlar mevcut. fark yaratan özellikler git gide azalıyor ve alma tercihi biraz da cihazın görünüşü ve ergonomisiyle orantılı oluyor. e52'yi c5'ten ayıran özellik bence öncelikle daha karizmatik ve kasasının daha iyi olması. Wifi c5'e olsa da olur olmasa da olur bir özellik bence. Zaten ekranı 0.2 inch daha küçük wifi olsa bile ne kadar verimli olabilirdi bu tartısılır. Nokia n95 8gb kullanıyorum ondaki ekran ideal şimdilik. satıp e52 almayı düşünüyorum hem şarjı iyi giden hem de daha ince ve sağlam bi kasaya sahip tel olarak düşünüyorum. c5'i bir de bu açıdan değerlendirdim ama e52 daha fazla ağır bastı bana göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pascal.Nouma -- 28 Haziran 2010; 21:47:39 >
  • Hoparlör kalitesi nasıl? Yüksek seste bozulmalar oluyor mu? Mesela ben telefonu aldığımda melodi olarak metal parçalr kullanmayı düşünüyorum; yani savulun sesinin bozulmadan çıkmasını isterim. Bazı telefonlara binlerce lira veriyorlar sesi ya kötü çıkıyor ya da kısık ama 200 TL'lik telefonlar bunları tokatlıyor.
  • 3 boyutlu zil sesi özelliği var, sesin daha iyi yayılmasını sağlıyor. Bas kalitesini ve kuvvetini artıran bir seçenek de sunulmuş. Stereo olarak verebiliyor sesi. Tüm bunlar benim için gayet yeterli. Telefona müzik atıp, sonra hoparlörden dinleme gibi bir huyum yok. O yüzden beklentimi fazlasıyla karşıladı. Ses konusunu daha önce söylemiştim, yüksek ya da düşük diyemem fakat 6131'den çok daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Dışarı verdiği ses yeterli. 200 liralık telefonun dışarı bodoslama vereceği, kontrolsüz bir gürültü yerine birkaç süzgeçten geçmiş kaliteli bir sesi yeğlerim.

    Davulun sesini net biçimde duymakta güçlük çekilmez normalde fakat metal müzikte elektrogitar yoğunluklu sesler arasında diğer aletleri duymak kulaklıkta bile güç olabiliyor. Bu kadar küçük bir ses sisteminden alacağın randıman, tamamen beklentilerine göre değişir. Daha önce stereo çıkışlı bir telefonum olmadı, o yüzden çok sağlıklı yorum yapamayacağım.

    Türünü bilemeyeceğim fakat içinde Winston Giles'in, She Wants to be Adored parçası var içinde gelen. Sesleri net biçimde duyabiliyorum. Fakat bir Cranberries'ten Salvation dinlendiğinde aynı başarıyı verir mi, burası muamma. Yani çok şey beklememek lazım.




  • Bahsettiğim telefon LG GM200'dü ama bu telefonla kıyaslamak doğru değil belki de. Çünkü bu telefon yüksek ses vermek için tasarlanmış; iki stereo hoparlörü, arkasında da woofer var.
     Nokia C5-00 İncelemesi | Symbian S60 3rd FP2 | 26 Gün Bekleme Süresi


    İhtiyaçlarımı karşılayabileceğine inanıyorum ama almadan önce en azından bir kere teşhirde inceleyeceğim.
  • Gayet güzel açıklamışsın. Bir anlamda 2+1 ses sisteminden bahsetmiş oluyorsun GM200'de. C5'te 2 hoparlör var sadece. Aynı kategorideki iki cihazı kıyaslamak daha doğru olur.

    Bu modeli ben de bir zamanlar düşünmüştüm. Pil ömründen dolayı vazgeçtim. Daha sonra okuduğum yorumlarda ise ses sisteminden çok büyük beklentileri olan insanlar için uygun olmadığına dair yorumları da okudum. Çünkü insanlar woofer olayını ciddiye alıp, gerçek bir ses sistemi performansı beklemekteler. Biraz da bizim insanımızın "çok yüksek ses" merakından dolayı bu kadar gündeme geliyor böyle cihazlar. Yazılım çok daha önemli. Nokia XM serisinin de farkı burada ortaya çıkıyor mesela. Keza, Sony Ericsson da öyle.
  • Artık hiçbir telefondan kaliteli ses beklemiyorum. İki tane küçücük hoparlörden ne kadar ses gelebileceği ortada.

    Şu an için önceliğim pil ömrü ki C5 bu konuda en iyilerinden. Philips Xenium kullanıyorum ama telefonun hoparlörünün, ekranının kötü olması beni telefondan soğuttu ve yazılımsal hatalardan dolayı bazen kafasına göre birilerini aradığı da oluyor. C5 pil ömrü, ekran, kulaklıkla telefonda müzik dinlemeyecek olsam da ses konusunda ihtiyaçlarımı karşılayacaktır. Ayrıca GPS'inin olması da benim gibi bir bisiklet delisi için güzel bir artı özellik.
  • Silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 5 Ocak 2011; 3:52:50 >
  • arkadaşlar inceleme için teşekkürler telefon cezbediyor görünüşü ve pil ömrüyle
    ben netten alışverişe pek güvenmiyorum biraz eski kafalık denebilir ama görerek
    aldığım kişiyle yüzyüze konuşarak almayı tercih ederim
    bir sorun olduğunda muatap bulmak adına birazda bu yüzden fiyatın biraz düşmesini beklemek
    zorundayım bana göre piyasada en iyi telefonlardan biri c 5
  • foruma ana başlık altında devam etsek daha iyi olmaz mı arkadaşlar.
  • inceleme için teşekkürler oldukça iyi cihaza benziyor wifi da olsaydı tadından yenmezdi ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasa_iliç

    inceleme için teşekkürler oldukça iyi cihaza benziyor wifi da olsaydı tadından yenmezdi ..



    Wifi olsa fiyatı C5(+)wifi(+)120tl(-)4 saat eksık konusma suresı=E52
  • o ekrana wifi olsa ne olur olmasa ne olur. n95'de bile surf yapmak bazen işkence oluyor:) ayrıca vodafone'un günlük internet paketi var 50 kuruş al kullan daha ne olsun:)
  • medicus07'nin son mesajı son derece açıklayıcı olmuş :) Göreceli bir husus ve ben kendi adıma oradaki artılara daha şık bir görüntüyü ekleyebilirim. Daha ince ve daha derli toplu görüntüsüyle E52 tercih edilebilir fakat Wi-Fi benim için gereksiz, buna kesin biçimde karar verdim telefonu aldıktan sonra. Özellikle ekran hususunda çok fazla düşünülecek bir şey yok. Bu ekranda acil işler dahi internete uygun değil. Göze işkence etmenin lüzumu yok.
  • Beklesem fiyatı düşer mi acaba? Bir de Teknolojix'te griden başka renk yok galiba. Beyazını almak istiyordum. :/
  • Bimeks'teki 350 TL'ye 6 taksit fena fiyat değil. Beklesen de beklemesen de fiyat düşecektir zaten :) Mühim olan ihtiyaç düzeyin. Acil ihtiyacın olmadıkça sonuna kadar beklemek her zaman en iyi tercih olur. Telefonsuz kaldıysan ya da kalacak gibiysen, fiyatı ideal seviyelere geldi sayılır. Kullandığın telefon idare ediyorsa devam etmeni öneririm.
  • Zaten genel yorumlarda olumsuz yanları ekranın küçük olması ve kamerasının cok iyi olmaması. onlar da iyi olursa fiyatı cok yüksek olurdu mantıken..
  • Ekranı büyük olsaydı telefon da büyük olurdu, enerji tüketimi de. Kamerasını her zaman kullanmayacağımdan sorun olmaz, fotoğraf makinem var çünkü. Belki dağda taşta birkaç kare çekerim, o kadar. Zaten çözünürlüğünü düşürünce de Facebbok gibi ortamlarda paylaşılabilecek kalitede fotoğraflar oluyor. İhtiyaçlarımı eksiksiz karşılayacak gibi.
  • Kulaklıkla ilgili bir sorum vardı. Cevaplarsanız memnun olurum. Radyonun sesini kulaklığın üzerindeki tuşlardan azaltıp çoğaltabiliyor muyuz? Ayrıca radyo kanallarını kulaklığın üzerindeki tuşlarla değiştirebiliyor muyuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akay635

    Kulaklıkla ilgili bir sorum vardı. Cevaplarsanız memnun olurum. Radyonun sesini kulaklığın üzerindeki tuşlardan azaltıp çoğaltabiliyor muyuz? Ayrıca radyo kanallarını kulaklığın üzerindeki tuşlarla değiştirebiliyor muyuz?



    Kulaklıgfın uzerınde bır tus var ve sadece basma ozellıklı onun ıcın ses ayarı yapılmıyor ancak eger frekansları kaydedersen bastıgında bır sonrakı frekansa gecıyor.Tabıı sadece kayıtlı olanlar arasında dolanıyorsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.